Gebrek aan grip bij Sauber

Peterselieman

Het Formule 1-team van Sauber heeft het na de goede resultaten in Turkije dit weekend zwaar in Canada. Op het circuit Gilles Villeneuve geraakte Kamui Kobayashi niet door het eerste deel van de kwalificatie heen, terwijl teamgenoot Pedro de la Rosa op plaats zeventien eindigde. Reden hiervoor was het gebrek aan grip.

Beide Saubers kunnen hun vermogen niet kwijt op het Canadese asfalt, waardoor ze in de achterhoede eindigden. "Het was een teleurstellende kwalificatie," zei technisch directeur James Key. "Ik denk dat we vandaag nog iets verder naar voren hadden kunnen staan, maar Q3 was buiten bereik. In Q1 werd Kamui in zijn laatste run iets opgehouden, waardoor hij zijn positie niet meer kon verbeteren."

"Beide coureurs hadden last van een gebrek aan grip en de balans van de auto was vanmiddag anders dan vanochtend, iets wat tegen ons werkte. We moesten tijdens de kwalificatiesessie de balans aanpassen. Het is momenteel verre van ideaal en we moeten morgen uit de problemen blijven. de auto's over de finish krijgen en het beste er van hopen."