Brand verwoest loods met kleding

Stefan

Bij een grote uitslaande brand is zaterdagnacht een kledingopslag in Dordrecht uitgebrand. De brand woedde een groot deel van de nacht in het bedrijf Gebotex, dat kleding recyclet. De brandweer verrichte metingen vanwege de grote rookpluimen, maar de rook leverde geen gevaar op voor de omgeving.

Volgens een woordvoerder van de politie slaagde de massaal uitgerukte brandweer erin een tweede gebouw van het bedrijf, naast de brandende loods aan de Kilkade, te redden. Er was verder geen risico dat de brand zich kon verspreiden naar andere gebouwen op het bedrijventerrein.

In het gebouw was niemand aanwezig toen de brand rond 01.15 uitbrak. Niemand raakte gewond. De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor het hele pand in lichterlaaie kwam te staan. De brandweer gaf om 06.00 uur het sein brand meester.

De oorzaak van de brand is onbekend. De politie en de brandweer gaan dat onderzoeken zodra de brand helemaal uit is. De schade aan het pand is zeer groot, maar de exacte omvang is nog onduidelijk, omdat de rook nog niet helemaal is opgetrokken.