Del Bosque: "Iniesta begint in de basis"

Sjors (Sj0rSz)

Andres Iniesta begint woensdag a.s. in het basisteam van Spanje. Dit heeft de bondscoach van dat land, Vicente del Bosque, vandaag laten weten. De Spanjaarden openen hun WK woendag a.s. met een wedstrijd tegen Zwitserland.

"Iniesta zal spelen en begint in de basis," liet Del Bosque in een reactie weten. "Vanochtend trainde hij al met de bal en er zijn nog 72 uur te gaan, voordat de wedstrijd begint."

Iniesta liep in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Polen (6-0) een blessure aan zijn dijbeen op. Sindsdien trainde de middenvelder van FC Barcelona apart, waardoor hij toch nog een mogelijkheid had om op tijd fit te raken. Het heeft er nu dus alle schijn van dat dit is gelukt.

Del Bosque heeft overigens met afgrijzen naar de eerste WK-duels zitten kijken. "De wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten was teleurstellend. Zij waren één van de favorieten. Ik denk dat Argentinië ook een goede kans maakt, mits Lionel Messi zijn uitstekende niveau kan vasthouden." Naast deze landen wordt ook Spanje als één van de favorieten voor de wereldtitel bestempeld.