[Le Mans] Bernard verrast door zege

Audi bezette vandaag het gehele podium na afloop van de 24 uren van Le Mans. Op zich geen nieuw beeld, maar desondanks was het erg verrassend. Peugeot was het hele weekend namelijk al sneller en leek ook lange tijd op weg naar de zege. Echter vielen alle fabriekswagens uit met motorische problemen, waardoor Audi er alsnog met de zege vandoor ging.

"Als je aan het begin van de week had gezegd dat we alle negen op het podium zouden staan vandaag dan had ik je niet geloofd," zei Timo Bernard na de race, die hij samen met Romain Dumas en Mike Rockenfeller voor het eerst won. "De Peugeots waren zo sterk, dat ik tijdens de race dacht dat het podium onmogelijk zou worden."

"Ik wist in eerste instantie niet dat de Peugeots in problemen waren gekomen. We waren bezig om onze eigen race te rijden. Het eerste moment dat ik hoorde dat ze in de problemen waren was tijdens de nacht, toen ik na een lange stint uit de wagen stapte. Toen vroeg een journalist of ik wist wat er met de Peugeots waren gebeurd. Tot op dat moment wist ik geeneens dat één van onze wagens aan de leiding reed."