Rabobank blijft op Menchov vertrouwen

Denis Menchov slaagde er gisteren niet in om aan te klampen bij de goede klimmers. De Rus doet momenteel mee aan de Dauphiné Libéré, waar men gisteren de Alpe d'Huez moest bedwingen. De renner van Rabobank gaf uiteindelijk negen minuten en 30 seconden toe op winnaar Alberto Contador.

Vooralsnog heeft de ploegleiding van Rabobank vertrouwen in de vorm van Menchov. "Denis gaat er met meer zelfvertrouwen uitkomen", liet Frans Maassen, ploegleider van de Nederlandse wielerformatie weten. "We hadden twee doelen: een test in de lange tijdrit en een test in een bergetappe. Toen de tijdrit zo goed was verlopen en Denis in de eerste bergrit weer goed was, begon het klassement toch te lonken. Daarom heeft hij zichzelf de afgelopen dagen toch misschien iets te veel gegeven."

Contador viel voortdurend aan, waardoor Menchov op een gegeven moment de strijd moest staken. Daarna liet de Rus het volgens Maassen lopen. Op 3 juli verschijnt de renner aan de start van de Tour de France, waar hij samen met Robert Gesink als kopman zal fungeren.

Na afloop van de Dauphiné Libéré zal Menchov een aantal weken de tijd hebben om bij te komen en zich volledig op La Grande Boucle te richten. "Dat zal genoeg zijn om in goede vorm te komen voor de Tour," besloot Maassen. "Daar twijfelt Denis niet aan. Hij zal deze koers relaxt beëindigen. Dat is wat wij meenemen uit de Dauphiné."