IJsselmeervogels wint eerste duel om landstitel

Michel (methodmich)

IJsselmeervogels is goed gestart in de strijd om de landstitel bij de amateurs. De zaterdagkampioen ging op bezoek bij zondagkampioen Gemert en wist met 0-1 te winnen, waardoor het volgende week op eigen veld aan een puntendeling al genoeg heeft voor de zesde landstitel uit de historie.

Op sportpark Molenbroek in Gemert waren zo'n 4000 toeschouwers aanwezig. Zij zagen een gelijkopgaande eerste helft, waarin beide teams een goede mogelijkheid kregen om de score te openen. Gemert-topscorer Bas van der Reijken strandde echter op doelman Martijn van Strien van IJsselmeervogels en Maikel de Harder deed namens de Rooien later hetzelfde, toen hij zijn poging gestuit zag worden door Sven van Ommeren van Gemert.

Na rust zette IJsselmeervogels de turbo erop en kon de openingstreffer niet uitblijven. Die viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. Kevin Winter schoot zijn ploeg naar 0-1, nadat eerder Kwong-Wah Steinraht de lat had geraakt. De Vogels trokken de voorsprong vervolgens professioneel over de streep en Gemert mocht van geluk spreken dat Steinraht in de slotfase op de paal mikte. Volgende week is de return in Bunschoten-Spakenburg.