FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 september 2009

'Klimaatdeal G20 onwaarschijnlijk'

De landen van de G20 bereiken op hun top volgende week in Pittsburgh waarschijnlijk geen overeenstemming over hoeveel geld rijke landen moeten bijdragen aan de bestrijding van klimaatverandering in arme landen. Dat zeiden anonieme bronnen rond de G20 vrijdag tegen persbureau Reuters.

"Zoals het er nu voor staat is het onwaarschijnlijk dat de leiders van de G20 over de financiering van de bestrijding van de klimaatproblemen zullen praten, of dat ze daar overeenstemming over bereiken", aldus een van de bronnen.

Europese leiders stelden eerder deze week vast dat arme landen in 2020 ongeveer honderd miljard dollar nodig hebben, onder meer om de emissies van vervuilende stoffen tegen te gaan en de landbouw aan te passen. De landen van de G20 zouden daarvoor jaarlijks zeven miljard dollar opzij moeten zetten.

De Jong bleef bij Ajax door vertrek Van Basten

Siem de Jong besliste deze zomer bij Ajax te blijven. De middenvelder stond in de belangstelling van diverse clubs, maar besloot voor zijn kans te gaan in Amsterdam.

De komst van Martin Jol was van essentieel belang voor De Jong. "Ik heb nu ook het gevoel dat ik er echt bij hoor en elke week een kans heb", zegt de aanvallend ingestelde middenvelder op het digitale thuis van zijn werkgever Ajax.

"Als Marco van Basten nog trainer was geweest, was de keus wel duidelijk voor me geweest. Dan had ik naar een andere club gewild." Toch sluit De Jong niet uit dat hij in januari alsnog tijdelijk vertrekt. "Ik wil spelen natuurlijk. Daarom was mijn gevoel ook wat dubbel."

"Ik ben pas 20 jaar en kan hier nog een hoop leren, maar wekelijks speeltijd bij een andere club zou ook heel goed kunnen zijn voor mijn ontwikkeling", vervolgde het talent. "Maar stel dat de situatie zo is dat ik tot de winterstop maar weinig speel, dan kan ik altijd nog kijken of ik niet verhuurd kan worden."

Beef geeft afscheidsfeestje in de Melkweg

De reggaeband Beef heeft vanavond voorlopig voor het laatst op het podium gestaan. Het afscheid had plaats in het Amsterdamse poppodium de Melkweg. De formatie gaat er een tijdje tussenuit om de batterij op te laden en nieuwe inspiratie op te doen. De band wilde van dit laatste concert een bijzonder feestje maken, met gastoptredens van zanger Kenny B en zangeres Leona.

Tijdens het concert kwamen oude en nieuwe nummers voorbij. Beef begon in 1999 op initiatief van zanger Pieter Both, drummer Hans Deijnen en bassist Koen Lommerse. Ze omschreven hun muziek als: "het bed is reggae, kussens en klamboe zijn funk, ska, rock en dancehall".

In 2000 verscheen hun eerste album Flexodus. Hun tweede plaat Beef nam de band een jaar later op met producer Bitty McLean, die eerder samenwerkte met UB40 en Sly& Robbie. Hierna volgden nog vier albums. Bij het uitbrengen van de laatste plaat, de verzamelaar Favorites, maakten de muzikanten bekend dat ze een pauze nemen.

De bandleden blijven echter niet stil zitten tijdens hun sabatical. Zo gaan bijvoorbeeld zanger Pieter Both en bassist Koen Lommerse weer optreden met Gotcha!, de band waar ze eerder in zaten. De bandleden bedankten het uitzinnige publiek in de uitverkochte oude zaal. Zanger Pieter Both zei: We'll be back!

Beef geeft afscheidsfeestje in de Melkweg  (foto: ANP)

Uitslag Schalke 04 - VfL Wolfsburg

In de Duitse Bundesliga speelde vanavond Schalke 04 tegen VfL Wolfsburg. Hieronder vind je een verslag, de uitslag en de karakteristieken.

De beginfase was duidelijk voor Schalke 04, maar de ploeg had het vizier niet op scherp staan. Doelman Manuel Neuer had het aan de andere kant dan ook niet echt druk, al had Grafite de 0-1 op zijn schoen. De vedette miste echter jammerlijk na een voorzet van Sascha Riether.

Na rust werd het spel beter en dat betaalde zich direct uit voor regerend landskampioen Wolfsburg, dat midweeks speelde in de Champions League (3-1-zege op CSKA Moskou). Een voorzet van opnieuw Riether werd niet goed ingeschat door Schalke-verdediger Benedikt Höwedes en Edin Dzeko profiteerde van het buitenkansje: 0-1.

Wolfsburg leek over Schalke heen te gaan lopen, maar goalie Neuer hield zijn ploeg op de been. Schalke-manager Felix Magath, vorig seizoen nog trainer van Wolfsburg, probeerde het tij met twee wissels te keren en dat lukte voor even. Höwedes knikte binnen.

Dzeko was echter van grote waarde voor Die Wölfe door zijn tweede treffer van de avond te maken. Op aangeven van Jonathan Santana zorgde de Bosnische aanvaller voor het winnende doelpunt.


Karakteristieken

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-2
55’ Dzeko 0-1
80’ Höwedes 1-1
81’ Dzeko 1-2

Toeschouwers: 60.365
Scheidsrechter: Gräfe
Stadion: Arena AufSchalke (Gelsenkirchen)
Gele kaart: Martins (VfL Wolfsburg)

Opstellingen

Schalke 04: Neuer, Rafinha, Westermann, Bordon Höwedes, Pliatsikas, Schmitz (Holtby/80), Kobiashvili (Halil Altintop/65), Kenia, Asamoah (Kuranyi/65), Farfán

VfL Wolfsburg: Lenz, Riether, Barzagli, Madlung, Schäfer, Johnson (Hasebe/31), Josué, Misimovic, Gentner (Santana/65), Dzeko, Grafite (Martins/89)

Uitslag Willem II - FC Groningen

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II - FC Groningen 2-1
7’ v.d. Laak 1-0 (assist: Enevoldsen)
39’ Zijler 1-1
43’ Grégoire (pen.) 2-1

Toeschouwers: 11.000
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Koning Willem II Stadion
Gele kaart: Granqvist, Svejdík (FC Groningen)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Biemans, Swinkels, Veloso, Zijler, Kargbo, Boutahar (v.d.Heijden/70), Grégoire (Livramento/90+1), Demouge (Schenkel/75), Sheotahul

FC Groningen: v.Loo, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, Enevoldsen, Holla, v.d.Laak, Zonneveld (Ajilore/46), Pedersen (Lovre/58), Nordstrand (Koç/80)

eBay opnieuw beboet voor valse producten

Het Amerikaanse internetbedrijf eBay moet een boete van 80.000 euro betalen aan het Franse luxe concern LVMH, omdat het de verkoop van vervalsingen van dure parfums op zijn veilingwebsite heeft toegestaan. Dat heeft een Franse rechtbank vandaag bepaald.

Volgens de rechter werden via de veilingsite onder meer vervalsingen aangeboden van de parfummerken Christian Dior, Kenzo, Givenchy en Guerlain. Die zijn allemaal in bezit van LVMH (Luis Vuitton Moët Hennessy), de grootste producent van luxe artikelen ter wereld.

Vorig jaar moest eBay LVMH, de producent van onder meer de handtassen van Luis Vuitton, Dom Pérignon-champagne en horlogemerk TAG Heuer, al 40 miljoen euro betalen vanwege de verkoop van namaakartikelen op zijn websites.

EBay opnieuw beboet voor valse producten  (foto: ANP)

Gesink geeft niet op

Robert Gesink maakte vandaag een duikeling in het algemeen klassement met zijn opgelopen achterstand in de negentiende etappe van de Ronde van Spanje. De Nederlander had nog te veel last van zijn knie, die hij bezeerde in de zeventiende etappe.

Op de slotklim van vandaag, de rit liep van Ávila naar La Granja de San Ildefonso, moest de Rabobank-renner lossen en hij verloor 4 minuut 44 op de leider Alejandro Valverde. "Ik voel me leeg. We hebben gereden voor wat we waard waren. Maar drie weken fietsen is al zwaar genoeg. Als je dan ook nog zo valt... Dat was voor mijn lichaam iets te veel van het goede denk ik. Het is niet anders, ik kon gewoon niet harder. Ik heb genoeg afgezien voor dit jaar lijkt me", verklaarde Gesink tegenover de NOS na afloop van de etappe.

Gesink heeft nu een achterstand van 5:30 minuut en staat op de zesde plaats in het klassement van de Vuelta a España. In de Tour de France moest de Nederlander opgeven na een valpartij, maar in de Vuelta stoempt Gesink - weliswaar niet zo snel meer - nog vooruit. Ploegleider Erik Breukink keek machteloos toe toen zijn kopman de aansluiting met het peloton niet meer kon vinden. Op 4:44 van winnaar Juan José Cobo (Fuji) kwam Gesink over de streep gekropen. Het mislopen van het podium is een grote domper voor Gesink, en zijn ploegleider leeft met hem mee.

Breukink gaf een compliment aan de hele Rabo-ploeg. "De jongens hebben gevochten als leeuwen. Ze hebben met zijn allen gestreden om het te proberen. Dat verdient bewondering. En is ook het enige wat je kunt doen, samen met een stevige dosis hoop", vertelde de ploegleider met bewondering. Breukink had nog wel een peptalk voor zijn gehavende kopman: "Mentaal heeft Robert het nu natuurlijk vreselijk moeilijk. Twee grote rondes in een kort tijdsbestek en ze vallen allebei in het water. We gaan er van uit dat hij deze wel uitrijdt, maar ook een zesde plaats is na het koersverloop een hele grote tegenvaller voor hem. Hij zal hieruit moeten klimmen en ik denk dat hij mentaal sterk genoeg is om er sterk ook uit te komen."

Gesink denkt niet aan opgeven nu, hij zal gewoon aan de start staan morgen in de afsluitende tijdtrit. "Als ik niet verder ga, zal ik daar later spijt van hebben. Ik ben te eigenwijs om op te geven. Bovendien, de Vuelta telt eigenlijk nog maar 27,8 kilometer. Zondag is het rustig met de handjes op het stuur naar Madrid rijden", aldus Gesink in het ploeghotel van Rabobank.

Ook de deelname aan het WK in Mendrisio volgende week zondag is niet zomaar uitgesloten. "Ik heb hier laten zien dat ik in gigantische topvorm ben. Het zou heel optimistisch zijn als ik nu zou zeggen dat ik de koers ga maken tijdens het WK. Maar als ik weer in de buurt van die vorm kan komen, zie ik niet veel andere mensen in Nederland die hetzelfde zouden kunnen."

De tijdrit wordt zaterdag rond Toledo gereden, en zondag is de laatste etappe van Rivas-Vaciamadrid naar Madrid over 110,2 kilometer.

Jol over aanwinst Kerlon: "Een soort gok"

Het Braziliaanse duo Kerlon en Zé Eduardo meldde zich vrijdag bij Ajax. Ajax-trainer Martin Jol laat zich zich op de clubsite uit over één van de aankopen: Kerlon.

"Kerlon is een echte nummer tien en kan als tweede spits uit de voeten", zei Jol, die de Braziliaan ook aan de rechterkant heeft zien spelen. "Hij zegt zelf, maar dat vinden ze vaak, dat hij ook op links kan. Hij is heel veelzijdig."

"Hij was een uitzonderlijk talent voordat hij naar Inter ging, anders hadden ze hem niet voor dat geld gekocht", vervolgde de oefenmeester. Door een knieblessure kwam de Braziliaan niet echt op stoom in Italië. "Dus het is een soort gok. Bij Inter zeggen ze dat hij beter is dan de hele bekende nummers tien."

Zowel Kerlon als Zé Eduardo is in het bezit van de benodigde papieren om in Nederland aan de slag te kunnen. Ze zullen zich op korte termijn bij de selectie van Jong Ajax kunnen voegen, zo staat vermeld op de clubsite van de Ajacieden.

Liters bloed en gesmolten chocolade in Fairytale Fights

Na eerder dit jaar Overlord II en Killzone 2, brengt Playlogic ons dit najaar de derde high-profiletitel uit ons kleine kikkerlandje: Fairytale Fights. Deze game mixt de fantasie van de Gebroeders Grimm met het vroege filmwerk van Peter Jackson. Het resultaat is even ziek als dat het vermakelijk is, zoals je kunt lezen in onze preview in Hype. Om nog wat beter een beeld te krijgen van hoe bruut je houthakkers in stukjes kunt snijden en koekjes kunt bestrijden heeft Playlogic nog een korte trailer vrijgegeven.

Fairytale Fights verschijnt dit najaar op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

[Fotoreportage] WK honkbal: Cuba - Venezuela

Van 13 tot en met 20 september vindt in Nederland en Italië de tweede ronde van het WK honkbal plaats. De beste acht teams plaatsen zich voor de finaleronde. FOK!fotograaf Peter Bijkerk was er bij en maakte onderstaande reportage.

Het betreft de wedstrijd tussen Cuba en Venezuela. De Cubanen worden waren veel te sterk en wonnen met 10-0.


Pitcher Norge Vera was veel te sterk voor Venezuela


Sandoval ontvangt de bal, Enriquez maakt een head first sliding.

Cubanen vieren feest op de tribune

Landaeta aan slag voor Venezuela.

Coach en player of the game Abreu.

Catcher Garcia van Venezuela geeft tekens.

Koeman gaat rouleren bij AZ

AZ-trainer Ronald Koeman houdt de komende weken niet vast aan één vaste basisopstelling. Hiermee wil de oefenmeester overbelasting van zijn selectie voorkomen.

De landskampioen speelt in de komende periode zeven wedstrijden in 21 dagen en rouleren is dus een logische keuze. "We hebben een goede, grote selectie en iedereen is fit", liet Koeman weten op de website van AZ. "We gaan dus spelers rust geven of bewust buiten het elftal laten. Dat kan al zaterdag tegen NEC gebeuren."

Koeman volgt met zijn keuze het voorbeeld van vele in Engeland werkende trainers. "In Nederland is het rouleren altijd nog een 'issue', maar volgens mij nam Arsenal afgelopen week Robin van Persie niet eens mee naar Luik. Ook wij zullen daaraan moeten wennen."

Pontus Wernbloom is niet geselecteerd voor het treffen met NEC. De Zweedse middenvelder miste de laatste twee duels van AZ tegen ADO Den Haag (1-2) en Olympiakos Piraeus (0-1) door knieklachten en is nog niet hersteld van de kwetsuur.

Belastingdienst eist oorbellen Maradona op

Om iets van zijn grote belastingschuld terug te halen, heeft de Italiaanse belastingdienst vandaag de oorbellen van Diego Maradona in beslag genomen. De sieraden hebben een waarde van ongeveer 4000 euro, maakten de autoriteiten bekend. Maradona, de huidige bondscoach van het Argentijnse voetbalelftal, zit in het noorden van Italië in een kliniek om af te vallen. De belastingdienst bracht hem een bezoekje.

Maradona zou in Italië nog een belastingschuld hebben van 31 miljoen euro, uit de tijd dat hij voor Napoli voetbalde. Volgens de voormalige vedette is de club verantwoordelijk voor de schuld die stamt uit de periode 1991-1994.

Het is niet voor het eerst dat de Italiaanse belastingdienst Maradona op de korrel neemt. Drie jaar geleden kreeg Maradona ook al bezoek toen hij in Italië een liefdadigheidswedstrijd bezocht. Toen moest hij twee Rolex-horloges inleveren. In 2005 eiste de dienst zijn gage op voor deelname aan een dansshow op televisie.

De Bakker: "Geweldig dat dit eruit komt"

Thiemo de Bakker wist in het Davis Cup-duel tegen Frankrijk zijn wedstrijd tegen Gaël Monfils in vier sets te winnen. De Nederlandse tennisser was blij na die verrassende zege met 6-3, 5-7, 6-3 en 6-4.

"Ik had niets te verliezen en had veel vertrouwen omdat ik de laatste weken goed heb gespeeld. Dat dit er dan uit komt is geweldig. Gaël liet me lekker in de wedstrijd komen. Hij is geen speler die je zomaar wegmept en dat was in mijn voordeel", zei De Bakker na afloop tegen Sport 1. De bijna 21-jarige tennisser (morgen is hij jarig) zat goed in de wedstrijd, al vanaf het begin.

De Bakker wisselde verschillende slagen af en Monfils werd regelmatig getrakteerd op dropshots. "Ik varieerde heel goed en een dropshot af en toe gaf hem reden tot nadenken. Ik ben blij dat ik vier sets lang mij niveau heb kunnen vasthouden", aldus een voldane De Bakker.

Geen bewijs tegen 'slaande' Dingsdag

Michael Dingsdag ontloopt een lange schorsing. De verdediger van sc Heerenveen zou een slaande beweging hebben gemaakt richting een speler van tegenstander FC Groningen.

Dingsdag pakte in dat duel tweemaal geel. Daarnaast zou hij een slaande beweging hebben gemaakt naar tegenstander Tim Matavz. De Aanklager Betaald Voetbal doet echter geen verder onderzoek naar de misdragingen van Dingsdag.

De speler mag zondag desalniettemin niet met werkgever Heerenveen tegen FC Twente uitkomen. De verdediger zit een schorsing van één duel uit omdat hij tijdens het duel met FC Groningen twee gele kaarten kreeg.

De Friezen staan momenteel op een bijzonder teleurstellende zestiende plaats, en wisten tot op heden pas één duel in winst om te zetten. Donderdagavond werd op de valreep verloren van Sporting Clube de Portugal in de groepsfase van de Europa League. Sporting won door drie goals van Liédson met 3-2.

FOK! weekend tv-gids

Zoals iedere vrijdag en zaterdag is dit weer de FOK! weekend tv-gids, we houden je op de hoogte van wat zich vanavond afspeelt op de beeldbuis. Zondag kun je hier weer de kijkcijfers zien van dit weekend.

Nederland 1

André van Duin laat zich vanavond op z`n best zien bij de Tros, van 20:30 uur tot 21:30 uur kun je daar namelijk 'Van Duin op z`n Best´ zien. Bekende Nederlanders vertellen in het programma welke sketch of lied ze van André het leukst vinden, die fragmenten worden vervolgens getoond. Om 21:30 uur kun je weer een kijkje nemen in Volendam met de 'Palingsoap', naast de bekende Nederlanders worden ook gewone Volendammers op de voet gevolgd. Vanavond een kijkje achter de schermen van de altijd gezellige Volendamse kermis.

Nederland 2

De discussie over de corrigerende tik laait keer op keer weer op, geven ouders het nog nu het bij wet verboden is? 'Netwerk' deed daar onderzoek naar en laat daar vanavond om 20:25 uur het resultaat van zien. 

Nederland 3

Om 20:30 uur zullen Sophie Hilbrand en Sander Lantinga de sterren elkaar weer laten beoordelen met uitdagende onderwerpen in 'Ranking The Stars'. 'De Badgasten' kun je zien om 21:15 uur waarin oud-TMF-presentator Valerio Zeno de Badgasten, met o.a. Klaas van der Eerden en Matthijs Wind, een aantal spellen laat doen waarbij geïmproviseerd moet worden. Claudia de Breij komt om 22 uur het programma 'Claudia op vrijdag' presenteren, daarin neemt ze een kijkje in de levens van bekende Nederlanders. Martin Gaus zal vanavond Claudia rondleiden in zijn huis. 

RTL 4

De Gooische vrouwen laten om 20:30 uur weer de donkere kanten van hun rijkdom zien. Zo vinden de vriendinnen van Claire dat haar drankprobleem uit de hand loopt. Wie geen genoeg van Goor kan krijg, die moet zeker om 21:35 uur bij RTL 4 zijn. Hij zal in zijn programma Glitter Glamour Gordon op zoek gaan naar de glamour in Nederland. Vanavond zal hij bij een feest worden bijgestaan door de honderd meest sexy vrouwen. 

RTL 5

Hier zal om 20:30 uur de film 'High Crimes' worden uitgezonden. Deze thriller uit 2002 gaat over Tom die wordt gearresteerd wegens betrokkenheid bij oorlogsmisdaden, zijn vrouw Claire zal haar reputatie als advocaat op het spel moeten zetten voor een geheime krijgsraad in een rechtszaak waar niet alles er eerlijk aan toe gaat.

RTL 7

Vanaf 19:55 uur start een avond vol voetbal, allereerst de Jupiler League met FC Dordrecht tegen SC Cambuur. Om 21:55 uur 'Voetbal International' met Wilfred Genee en Johan Derksen.

RTL 8

De thiller 'Last seduction' zal op deze zender worden uitgezonden om 20:30 uur waarin Bridget is getrouwd met een dokter maar dat nog niet genoeg voor haar is. Ze haalt haar man over om medicijnen aan een drugsdealer te verkopen en vervolgens met het geld er vandoor gaat. Ze duikt onder in een klein dorpje waar ze er alles aan doet om van haar man af te komen.

SBS 6

Vanavond kun je weer lachen om falende audities om 20:30 uur in 'Popstars'. Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen zullen de kandidaten weer aanhoren. 

Net 5

De film 'Blood Diamond' zal vanavond om 22:20 uur worden uitgezonden op Net 5. Met o.a. Leonardo DiCaprio waarin de zogenoemde bloeddiamanten worden verkocht waarmee rebellen worden betaald.

Veronica

André van der Toorn laat weer de zondagsrijders zien die op de Nederlandse wegen rondrijden. Om 20:25 uur 'Wegmisbruikers' op Veronica!

Dinamo-spits Mandzukic krijgt boete van ton

Voorzitter Zdravko Mamic heeft naar aanleiding van de verloren Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht (0-2) harde maatregelen genomen.

De excentrieke preses besloot vrijdag alle bonussen in trekken. Deze bonussen hadden de spelers van de Kroatische topclub gekregen, nadat het vorig seizoen zowel de de landstitel als de nationale beker had veroverd. Mario Mandzukic kreeg bovendien een boete van een ton opgelegd.

"Onze spelers liepen erbij als verwende nesten", aldus de zeer ontevreden Mamic op het digitale thuis van Dinamo. "Ze hebben zich onprofessioneel gedragen en daarom heeft de club besloten om de spelers te straffen. En als ze zo blijven voetballen, zullen er nog meer straffen volgen."

Mandzukic kreeg het extra hard te verduren. "We hadden hem eigenlijk al eerder moeten beboeten. In augustus, toen we van Red Bull Salzburg verloren en uitgeschakeld werden voor de Champions League, gaf hij ook al niet thuis. We hebben zijn contract wel tien keer opgewaardeerd, maar we krijgen er niets voor terug. Dan lijkt me een boete terecht."

City in beroep tegen tweede schorsing Adebayor

Manchester City gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de FA. De Engelse voetbalbond schorste Emmanuel Adebayor wegens 'oneerbaar gedrag', maar dat is in de ogen van The Citizens niet terecht.

De tuchtcommissie deelde de straf uit, omdat de spits het gehele veld over rende om zijn doelpunt voor de neus van Arsenal-fans op provocerende wijze te vieren. Het is opvallend dat City in beroep gaat tegen de straf, daar het eerder meldde dat zowel Adebayor als de club uit Manchester niet tegen de straf in beroep zouden gaan.

"Hij heeft het veld niet verlaten tijdens de wedstrijd. Hij zat op zijn knieën, en dat lijkt me een normale manier om een doelpunt te vieren", zegt City-trainer Mark Hughes in een statement. De FA zal binnenkort uitspraak doen in de tweede zaak tegen de Afrikaanse aanvaller.

Reeds kreeg de Togolese spits al een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek, omdat hij met opzet zou hebben geprobeerd om de op de grond liggende Robin van Persie te blesseren. Dat viel onder de code 'opzettelijk gevaarlijk spel'.

Team- en naamgenoot Emmanuel Eboué en Adebayor zijn niet langer 'on speaking terms'. Bij Arsenal konden beide spelers het goed met elkaar vinden, maar na de trap van Adebayor richting het hoofd van Van Persie lijkt dit verleden tijd.

"Ik ben blij dat de FA hem deze schorsing van drie wedstrijden heeft gegeven, heel erg blij. Wat hij deed is niet goed voor het voetbal, want er zijn een hoop jonge mensen die deze wedstrijd hebben gekeken en zoiets krijgen te zien", aldus Eboué tegenover The Independent.

"Ik was heel erg teleurgesteld in hem. Na de wedstrijd zaten we teleurgesteld in de kleedkamer, want we wisten niet wat Adebayor bezielde. Toen hij nog bij ons speelde hoorde hij bij ons en deden we alles samen, dus wisten we niet wat we zagen."

Amsterdam helpt moslims op autovrije zondag

Het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer zet overmorgen busjes in voor mensen die vanwege de autovrije zondag de stad niet in mogen. Aanleiding voor de maatregel is dat het die dag niet alleen autovrije dag, maar ook Suikerfeest is. Naar verwachting willen dan veel moslims met de auto op bezoek bij familie. Dat liet een woordvoerder van het stadsdeel vandaag weten.

Op de autovrije dag is vrijwel het gehele gebied binnen de ringweg A10 verboden gebied voor automobilisten. De circa zes busjes pikken mensen op bij drie van de afzettingen bij de snelweg en brengen hen vervolgens alsnog naar hun plek van bestemming.

Hoewel het Suikerfeest de aanleiding is om de busjes in te zetten, nemen die ook niet-moslims mee.

Noord-Korea wil weer praten over kernwapens

Noord-Korea is weer bereid tot internationaal overleg over zijn kernwapenprogramma. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il vandaag gezegd tegen een gezant van de Chinese president Hu Jintao, aldus Chinese staatsmedia.

Kim zei tegen de Chinese gezant Dai Bingguo dat Noord-Korea zou blijven streven naar de ‘denuclearisering’ van het Koreaans schiereiland. Kim zei dat Pyongyang de onenigheid over de nucleaire ambities wil oplossen via zowel bilateraal overleg als door onderhandelingen waarbij meer landen zijn betrokken.

In april dit jaar zette Noord-Korea nog een punt achter internationaal overleg over de ontmanteling van zijn nucleaire programma. Het communistische regime in Pyongyang was boos over de afkondiging van VN-sancties tegen het land. De strafmaatregelen waren een reactie op nieuwe Noord-Koreaanse nucleaire proeven en testen van een langeafstandsraket.

Noord-Korea voerde over zijn nucleaire ambities jarenlang gesprekken met de Verenigde Staten, China, Zuid-Korea, Japan en Rusland.

[DC] Huta Galung verliest van Tsonga

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om de stunt van Thiemo de Bakker een goed vervolg te geven. De Nederlander verloor de tweede partij, in het kader van de Davis Cup, van Jo-Wilfried Tsonga. De setstanden waren 6-7(2), 2-6, 6-7(3).

Huta Galung stapte, ondanks het verlies, toch met opgeheven hoofd van het veld. Tsonga had namelijk de grootste moeite om het spel van onze landgenoot onder controle te krijgen. In de eerste en derde set had de Fransman zelfs een tie-break nodig.

Het duel werd uiteindelijk op het aantal persoonlijke fouten beslist. Huta Galung maakte er veertien tegenover acht van Tsonga.

Morgen wordt de dubbelpartij tussen Huta Galung/Igor Sijsling tegen Tsonga/Michaël Llodra gespeeld. Deze partij gaat om 15:00 uur van start.

Ahmed al-J. uitgezet naar Libië

De man die is veroordeeld voor het veroorzaken van de Schipholbrand, is vanmiddag op het vliegtuig naar Libië gezet. Volgens zijn advocate Anja van den Akker was Ahmed al-J. voor zijn vertrek behoorlijk nerveus.

De 27-jarige man weet niet precies wat hem te wachten staat als hij eenmaal in de Libische hoofdstad Tripoli is aangekomen, zegt Van den Akker. Het kan zijn dat hij meteen wordt aangehouden en ondervraagd, maar het kan ook zijn dat de autoriteiten daar nog mee wachten.

Dat hij wordt ondervraagd, staat volgens de advocate wel vast. "Dat gebeurt met iedereen die zonder paspoort het land binnenkomt. Bovendien heeft hij in Nederland asiel aangevraagd en dat wordt in Libië niet gezien als een daad van vaderlandsliefde."

  (foto: ANP)

MTV laat radio voortaan links liggen

MTV Networks (MTV, Nickelodeon, TMF, Comedy Central) trekt zich terug uit de radiomarkt. Met ingang van 1 oktober 2009 verandert TMF HitRadio daarom zijn naam in HitRadio TMS (The Music Station), maakte een woordvoerster van TMF HitRadio vandaag bekend. MTV Networks gaat zich volledig richten op zijn kernactiviteiten en stopt daarom met radio maken.

Sky Radio Group gaat verder met het station onder de naam HitRadio TMS - The Music Station. De programmaformule van het radiostation verandert niet. Het blijft een hitstation met de actuele hits. De zender draait vooral veel muziek uit de genres dance, pop en urban. Gegarandeerd zonder 'gouwe ouwes', verzekert het station grappenderwijs. TMF HitRadio is in heel Nederland via de lokale kabelfrequenties te beluisteren, via mobiele telefoon en via TMFhitradio.nl.

FOK! televisietip: Blood Diamond

Vandaag tipt FOK! de film Blood Diamond die in 2007 in Nederland draaide, onder andere met Leonardo DiCaprio. De film heeft als thema kindsoldaten en dure diamanten waar heel wat levens voor worden opgeofferd. De film is vanavond te zien op Net5 om 22.20 uur.

Waar gaat het over?
Als Solomon Vandy (Djimon Hounsou) op een dag terugkeert van zijn werk wordt zijn dorp aangevallen door rebellen die een groot deel van de mannelijke inwoners, waaronder Solomon, gevangen nemen om ze aan het werk te zetten bij het zoeken naar diamanten. Als Solomon uiteindelijk een enorme diamant vindt kiest hij ervoor om de diamant te verstoppen zodat hij hem later zelf kan meenemen. Ex-huurling Danny Archer (DiCaprio) wil het liefst de diamant het land uitsmokkelen. Solomon wil echter eerst zijn zoon vinden die tot kindsoldaat is geronseld.

Wat vindt FOK! van Blood Diamond?
Blood Diamond is ondanks zijn politieke en historische achtergrond bovenal een avontuurlijke actiefilm met boodschap. Er zijn meer dan genoeg actiescènes voor de gemiddelde actieliefhebber en in één scène op het einde waande ik me even in een heuse Rambo-film. Het verhaal wordt daardoor soms te veel naar de achtergrond geduwd, maar wordt zeker niet vergeten. De afwisseling tussen actie en verhaal gebeurt overigens wel heel erg voorspelbaar. Het ene moment vertelt Danny iets emotioneels en op het moment dat hij zijn laatste zin af heeft vliegt er een kogel langs zijn oren...

Vertelt de film ook goed de ins en outs van conflictdiamanten en de burgeroorlog in Sierra Leone? Het is misschien een goede manier om mensen erop attent te maken, maar het zou nog een beter idee zijn om documentaires als Cry Freetown te bekijken als je daar echt in geïnteresseerd bent, want Blood Diamond is en blijft een commerciële film. Een vermakelijke film is het gelukkig wel.


Schuil/Nummerdor naar finale EK

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben vandaag de finale van het EK beachvolleybal gehaald. In een absolute kraker werd 'de klassieker' van dit seizoen tegen de Spanjaarden Herrera/Gavira in hun voordeel beslist.

De onderlinge stand dit seizoen tussen beide duo's was 3-3. Bovendien waren de Spanjaarden gebrand om het verlies in de finale van de The Hague Open goed te maken en dat was te zien. Herrera en Gavira wonnen de eerste set overtuigend met 21-17.

Ook in de tweede set waren ze zeker niet de mindere. Schuil en Nummerdor kregen geen centimeter ruimte. In de slotfase sloegen ze echter toch toe 23-21. De derde set werd opnieuw ongekend spannend. De strijd ging volledig gelijk op. Schuil en Nummerdor konden in de eindfase steeds de side-out maken waardoor het duo steeds op matchpoint kwam. Dat bleek een voordeel.

De Spanjaarden vochten voor wat ze waard waren maar moesten op 21-20 toch het laatste punt aan onze landgenoten laten (22-20).

Morgen kunnen Schuil en Nummerdor hun tweede Europese titel op rij in de wacht slepen door te winnen van het Oostenrijkse duo Gosch/Horst. Zij versloegen de wereldkampioenen Brink/Reckermann uit Duitsland.

Mariska heeft Frans ontknaapt

Frans Bauer heeft een opmerkelijke bekentenis gedaan. 's Lands populairste volkszanger heeft namelijk onthuld dat zijn vrouw Mariska hem van zijn maagdelijkheid heeft afgeholpen.

"Maris is mijn eerste echte grote liefde. En ook de eerste waar ik seks mee heb gehad", bekent Frans aan Johnny de Mol. De zanger heeft enkele dagen met de miljardairszoon op een camping gezeten voor het Veronica-programma 'Waar is de Mol?'.

Voor die tijd had Frans nooit een serieuze relatie gehad. "Maar alles is goed gekomen. Je ziet 't, ik heb vier kinderen."

Team Sky zeker van ProTour

De internationale wielrenunie heeft vandaag bekend gemaakt dat Team Sky in 2010 aan de ProTour mag deelnemen. Ook AG2R blijft langer in de wielercyclus te zien. Beide ploegen zijn voor vier jaar verzekerd van deelname.

Daarnaast wordt de huidige ProTour-kalender met twee wedstrijden uitgebreid. De GP Quebec en de GP Montreal zullen vanaf 2010 vier jaar lang in de cyclus worden opgenomen.

De UCI moet over de andere ploegen nog een besluit nemen. Zij zitten dus nog altijd in de wachtkamer.

[Vuelta] Gesink maakt vrije val

Juan José Cobo heeft de negentiende etappe in de Vuelta a España gewonnen. In La Granja bleef de Spanjaard van Fuji-Servetto Alejandro Valverde en Cadel Evans voor. Robert Gesink loste op de slotklim, verloor bijna vijf minuten en is zijn podiumplaats vooralsnog kwijt.

Op vier kilometer van de finish reed Cobo weg uit de groep favorieten. Valverde, Evans en Samuel Sanchez reageerden te laat en konden het gat niet meer dichtrijden. Cobo werd vlak voor de finish bijna alsnog bijgehaald, maar hield op de streep nog twee seconden over. Met het wegvallen van Gesink en de tweede plaats van Valverde heeft Valverde nu bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee van het klassement, Sanchez.

Robert Gesink had dusdanig veel last van zijn knie na de val van woensdag dat hij op de Puerto de Moncuera het contact met het peloton al kwijtraakte. Hij wist nog terug te keren, maar moest op de slotklim definitief lossen. Uiteindelijk gaf Gesink vier minuten en 44 seconden toe op de ritwinnaar.


Uitslag etappe 19

Pos.Naam (nationaliteit)PloegTijd
1 Juan José Cobo (ESP) Fuji–Servetto 4h 37' 35"
2 Alejandro Valverde (ESP)Caisse d'Epargne + 2"
3 Cadel Evans (AUS) Silence–Lotto z.t.
4 Samuel Sánchez (ESP) Euskaltel–Euskadi z.t.
5 Daniel Moreno (ESP) Caisse d'Epargne z.t.
6 Ezequiel Mosquera (ESP) Xacobeo–Galicia z.t.
7 Paolo Tiralongo (ITA) Lampre–NGC z.t.
8 Ivan Basso (ITA) Liquigas z.t.
9 Manuel Vázquez (ESP) Contentpolis–Ampo + 1' 34"
10 Rémy Di Gregorio (FRA) Française des Jeux z.t.


Algemeen klassement

Pos.Naam (nationaliteit)PloegTijd
1 Valverde (ESP)Caisse d'Epargne 83h 34' 03"
2 Samuel Sánchez (ESP) Euskaltel–Euskadi + 1' 26"
3 Ivan Basso (ITA) Liquigas + 1' 45"
4 Cadel Evans (AUS) Silence–Lotto + 1' 59"
5 Ezequiel Mosquera (ESP) Xacobeo–Galicia + 2' 11"
6 Robert Gesink (NED) Rabobank + 5 ' 30"
7 Paolo Tiralongo (ITA) Lampre–NGC + 6' 49"
8 Joaquin Rodriguez (ESP) Caisse d'Epargne + 7' 42"
9 Philip Deignan (IRL) Cervélo TestTeam + 9' 37"
10 Juan José Cobo (ESP) Fuji–Servetto + 10' 40"

Bioshock 2 verschijnt begin februari

Na het eerste deel, waar veel gamers lyrisch enthousiast over waren, kwam al snel de vraag wanneer het tweede deel zou verschijnen in de Bioshock-serie. Eigenlijk zou dat dit jaar moeten gebeuren maar 2K games heeft besloten een paar maanden te wachten. Nu is bekend gemaakt hoe lang precies.

Bioshock 2 zal vanaf 7 februari in de winkels liggen voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC. Het tweede deel speelt zich tien jaar af na het eerste deel. In de game speel je een Big Daddy en zul je de Little Sisters moeten beschermen tegen de Splicers en de Big Sister.

Stokslagen voor seks in auto

Een islamitische rechtbank in Maleisië heeft een niet getrouwd stel veroordeeld tot het ondergaan van stokslagen. Het duo werd namelijk al vrijend betrapt in een auto. De wrede straf is de laatste in een serie van strenge straffen in het Aziatische land, aldus een advocaat vandaag.

Lange tijd stond Maleisië bekend als een land met een gematigd islamitische bevolking. Sinds kort worden er echter zelfs zweepslagen uitgedeeld voor het drinken van alcohol. Zo werd twee maanden geleden een vrouw nog gemarteld voor het drinken van een biertje.

In het laatste geval veroordeelde de Shariah-rechter in de staat Selangor het tweetal woensdag nadat de twee de vrijpartij bekenden. Ze krijgen nu allebei zes stokslagen voor dit misdrijf.

[Vuelta] Cobo wint 19e etappe

Juan José Cobo heeft de negentiende etappe in de Vuelta a España gewonnen. In La Granja bleef de Spanjaard van Fuji-Servetto Alejandro Valverde en Cadel Evans voor. Robert Gesink loste op de slotklim, verloor bijna vijf minuten en is zijn podiumplaats vooralsnog kwijt.

Op vier kilometer van de finish reeed Cobo weg uit de groep favorieten. Valverde, Evans en Samuel Sanchez reageerden te laat en konden het gat niet meer dichtrijden. Cobo werd vlak voor de finish bijna alsnog bijgehaald, maar hield op de streep nog twee seconden over. Met het wegvallen van Gesink en de tweede plaats van Valverde heeft Valverde nu bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee van het klassement, Sanchez.

Robert Gesink dusdanig veel last van zijn knie na de val van woensdag dat hij op de Puerto de Moncuera het contact met het peloton al kwijtraakte. Hij wist nog terug te keren, maar moest op de slotklim definitief lossen. Uiteindelijk gaf Gesink vier minuten en 44 seconden toe op de ritwinnaar.


Uitslag etappe 19

Pos.Naam (nationaliteit)PloegTijd
1 Juan José Cobo (ESP) Fuji–Servetto 4h 37' 35"
2 Alejandro Valverde (ESP)Caisse d'Epargne + 2"
3 Cadel Evans (AUS) Silence–Lotto z.t.
4 Samuel Sánchez (ESP) Euskaltel–Euskadi z.t.
5 Daniel Moreno (ESP) Caisse d'Epargne z.t.
6 Ezequiel Mosquera (ESP) Xacobeo–Galicia z.t.
7 Paolo Tiralongo (ITA) Lampre–NGC z.t.
8 Ivan Basso (ITA) Liquigas z.t.
9 Manuel Vázquez (ESP) Contentpolis–Ampo + 1' 34"
10 Rémy Di Gregorio (FRA) Française des Jeux z.t.


Algemeen klassement

Pos.Naam (nationaliteit)PloegTijd
1 Valverde (ESP)Caisse d'Epargne 83h 34' 03"
2 Samuel Sánchez (ESP) Euskaltel–Euskadi + 1' 26"
3 Ivan Basso (ITA) Liquigas + 1' 45"
4 Cadel Evans (AUS) Silence–Lotto + 1' 59"
5 Ezequiel Mosquera (ESP) Xacobeo–Galicia + 2' 11"
6 Robert Gesink (NED) Rabobank + 5 ' 30"
7 Paolo Tiralongo (ITA) Lampre–NGC + 6' 49"
8 Joaquin Rodriguez (ESP) Caisse d'Epargne + 7' 42"
9 Philip Deignan (IRL) Cervélo TestTeam + 9' 37"
10 Juan José Cobo (ESP) Fuji–Servetto + 10' 40"

Maak je eigen papieren Leon S. Kennedy

Capcom heeft een stel Cubees beschikbaar gemaakt van twee personages van Resident Evil. Dit zijn papieren modellen die je zelf in elkaar kan zetten, en zo kan je je eigen zombie-apocalypse gaan naspelen. User Cheesefrog is zo tof geweest om deze in elkaar te zetten.Je kan hier klikken voor Leon en hier voor Claire Redfield, als je het zelf wilt proberen. Hieronder de foto's van Cheesefrog.




Oktoberfest verbiedt blote tieten

Het is weer halverwege september, tijd voor het fameuze Oktoberfest! Helaas moet het dit jaar allemaal een stuk ingetogener. Blote borsten zijn vanaf dit jaar taboe.

De organisatie van het bierfeest verbiedt vanaf nu het fotograferen van ontblote boezems. Ook foto's van dronken mensen zijn taboe.

De internationale pers is woedend. Blote tieten tijdens het Oktoberfest horen nu eenmaal bij het feest, net als het enorme glas met een liter bier.

Bier en tieten
Nou vooruit, nog een keertje dan!

[DC] De Bakker verslaat Monfils

Thiemo de Bakker heeft voor een kleine stunt weten te zorgen in de Davis Cup-ontmoeting tegen Frankrijk. De Nederlander won de eerste partij, in strijd om promotie en degradatie, van Gaël Monfils. De Nederlander was in vier sets te sterk. Het werd 6-3, 5-7, 6-3 en 6-4.

Het duel was nog maar net begonnen toen De Bakker de eerste break wist te maken. De Franse nummer dertien van de wereld wist echter vrij snel terug te breken. Hierna wist echter de Nederlander de Fransman nog tweemaal te breken waardoor de eerste set vrij eenvoudig naar De Bakker ging.

De Fransman leek misschien wel wat aangeslagen door zijn aanraking met het gravel van het Maastrichtse MECC. Maar wist in de tweede set toch weer een aardig niveau te behalen. De Fransman brak de Nederlander in de elfde game van de tweede set en wist daarna zijn eigen service ook binnen te halen waardoor de set naar de Fransen ging.

De derde set was opnieuw voor de Nederlander. Thiemo de Bakker wist de derde set op eenzelfde wijze binnen te slepen als de eerste en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong. De vierde set begon met een blessurebehandeling van Monfils, die last had van een kwetsuur aan zijn bovenbeen. In de vierde set was opnieuw Thiemo de Bakker de sterkste en wist daarmee de Franse een eerste slag toe te brengen.

Alzheimer voorkom je niet met training

Mensen die denken dat zij met geheugenspelletjes minder kans lopen om dement te raken, hebben het mis. Volgens Alzheimer Nederland is dit een van de grootste misverstanden die over de ziekte bestaan. Uit onderzoek van Maurice de Hond, dat vandaag naar buiten kwam, blijkt dat het barst van de misvattingen over alzheimer.

Deze onwetendheid baart Alzheimer Nederland ernstige zorgen. De organisatie denkt dat door een gebrek aan kennis veel mensen er te laat achterkomen dat zij aan deze ziekte lijden. Naar schatting lopen jaarlijks 120.000 dementerende patiënten daardoor noodzakelijke behandeling en begeleiding mis, stelt Alzheimer Nederland.

Een ander groot misverstand dat de organisatie op het spoor kwam, is dat maar weinig mensen weten dat alzheimer dodelijk is. Ook beseffen veel mensen niet dat zij hun risico om te dementeren kunnen verminderen door gezonder te leven.

Gezocht: Webloggers

Denk jij dat jij beter bent dan de huidige webloggers? Kom jij altijd wel leuke, bijzondere, grappige of schokkende dingen tegen die je nergens anders terugvindt? Reageer dan eens snel... ! Stuur ons gerust een mail waarin je uitlegt waarom jij een aanwinst bent. Misschien word jij dan binnenkort wel de nieuwe weblogger op onze weblog. Help jij ons mee om van de FOK!Blog een nog mooiere zwaan te maken?

Gevangenisstraf voor corrupte agent

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag de 45-jarige ex-politieman Theo van der K. uit Maarssen veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank achtte bewezen dat K. zich heeft laten omkopen en informatie heeft geleverd aan een 35-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Utrecht.

Tegen de verdachte was tweeënhalf jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank achtte bewezen dat de voormalige wijkagent een zwaailicht heeft laten stelen, een proces-verbaal heeft vervalst en adressen heeft geleverd voor inbraken. "Het vervalsen van een ambtsedig proces-verbaal raakt het hart van het politiewerk en het functioneren van de rechtsstaat."

De rechter kwam tot een lagere straf dan was geëist, omdat het Openbaar Ministerie de zaak meer dan een jaar onnodig op de plank heeft laten liggen. Maar de rechtbank vond het "laakbare en verwerpelijke gedrag" toch nog veel te ernstig voor een werkstraf zoals de verdediging had gevraagd.

Twee medeverdachten kregen allebei een jaar gevangenisstraf opgelegd.

TV: Vers uit de VS - Melrose Place 2009

De Amerikaanse zender 'The CW' lijkt te willen putten uit het succes van weleer. Vorig jaar kwam er al een remake van 90210, dit jaar was spin-off Melrose Place aan de beurt. Deze hitserie uit de jaren '90, waaraan sterren als Marcia Cross en Heather Locklear hun bekendheid aan te danken hebben, was immers een kijkcijferkanon. Kan dit concept ook in dit decennium kijkers aan zich binden, of zijn soap's niet meer van deze tijd?

Scheldpartij kost 400 euro

Een 19-jarige vrouw uit Jonkersvaart heeft een boete van 400 euro gekregen. De vrouw schold gistermiddag een medewerker van de politie uit voor 'kankermongool'.

De vrouw kreeg eerder die dag in Roden een bekeuring van een motoragent. De vrouw was het daar niet mee eens en belde de politie om een klacht in te dienen. Tijdens het telefoongesprek begon de vrouw te schelden. De motoragent, die nog in de buurt was, hoorde dat en arresteerde de vrouw.

[DC] De Bakker vloert Monfils

Thiemo de Bakker heeft voor een kleine stunt weten te zorgen in de Davis Cup-ontmoeting tegen Frankrijk. De Nederlander won de eerste partij, in strijd om promotie en degradatie, van Gaël Monfils. De Nederlander was in vier sets te sterk. Het werd 6-3, 5-7, 6-3 en 6-4.

Het duel was nog maar net begonnen toen De Bakker de eerste break wist te maken. De Franse nummer dertien van de wereld wist echter vrij snel terug te breken. Hierna wist echter de Nederlander de Fransman nog tweemaal te breken waardoor de eerste set vrij eenvoudig naar De Bakker ging.

De Fransman leek misschien wel wat aangeslagen door zijn aanraking met het gravel van het Maastrichtse MECC. Maar wist in de tweede set toch weer een aardig niveau te behalen. De Fransman brak de Nederlander in de elfde game van de tweede set en wist daarna zijn eigen service ook binnen te halen waardoor de set naar de Fransen ging.

De derde set was opnieuw voor de Nederlander. Thiemo de Bakker wist de derde set op eenzelfde wijze binnen te slepen als de eerste en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong. De vierde set begon met een blessurebehandeling van Monfils, die last had van een kwetsuur aan zijn bovenbeen. In de vierde set was opnieuw Thiemo de Bakker de sterkste en wist daarmee de Franse een eerste slag toe te brengen.

Alweer tegenslag FC Oss

Het zit niet mee voor FC Oss. Nadat vorig seizoen Erik Quekel al zijn binnenste knieband scheurde ligt nu ook Thijs Geurts met een zware knieblessure in de lappenmand.

De 20-jarige aanvaller heeft afgelopen dinsdag in een oefenduel zijn kruisband gescheurd. Hierdoor is hij zeker acht tot negen maanden uit de roulatie. Het herstel van Quekel heeft ook vertraging opgelopen. De Bosschenaar die nog steeds te kampen heeft met vocht in de knie, is half augustus onder het mes gegaan. Volgende week zullen er opnieuw specialisten naar zijn knie gaan kijken. Het is niet bekend hoelang hij nog uit de roulatie zal zijn.

FC Oss speelt zondag de belangrijkste wedstrijd van het jaar tegen streekgenoot FC Den Bosch. Winst in de Vliert kan het geplaagde team zelfvertrouwen geven. FC Oss staat momenteel op een teleurstellende 18de plek terwijl vorig jaar nog, al dan niet verassend, de play-offs werden gehaald. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Piquet sr. tipte FIA vorig jaar al

Nelson Piquet senior heeft gezegd dat hij de FIA vorig jaar tijdens de laatste race in Brazilië al informeerde over de racefix van Renault in de Grand Prix van Singapore. Echter op dat moment kon geen actie worden ondernomen totdat zijn zoon Nelsinho een officieel statement zou geven over de zaak.

Nu er meer details zijn gekomen zo vlak voor de hoorzitting van de FIA World Council, claimt Piquet dat hij de zaak al op Interlagos 2008 aan het licht bracht tegenover de racedirecteur Charlie Whiting. De Britse krant The Daily Mirror publiceerde delen van een interview dat Piquet sr. had met Martin Smith op 17 augustus van dit jaar.

"Toen dit gebeurde in Singapore kon ik het niet geloven. Ik heb mijn hele leven aan motorsport gedaan", zo werd Piquet geciteerd. "Ik kon het niet geloven. En naderhand heb ik Nelson gebeld en hij zei: 'Ja ze hebben me gevraagd om te helpen en zo'. Ik zei: 'Maar je had jezelf kunnen verwonden en als je jezelf niet had verwond, had je iemand anders kunnen bezeren'; en hij zei: 'Ja, ik weet dat het fout was'. En toen heb ik in Brazilië Charlie gesproken."

Piquet sr. voegde eraan toe: "Ik ging naar hem toe en zei: 'Zeg eens, wat zou er met Nelson gebeuren als ik dit naar voren breng?' Ik was bang om de carrière van Nelson te ruïneren." De Italiaanse krant Corriere della Sera heeft ook andere fragmenten van het interview gepubliceerd en het suggereert dat Whiting Piquet verteld heeft dat de affaire "niet bewezen kon worden". Toen Piquet dit later aanhangig maakte bij FIA-president Max Mosley, vertelde hij dat het antwoord was: "Charlie heeft me al ingelicht en we kunnen het niet bewijzen totdat iemand komt om de feiten te vertellen."

Pas toen Piquet junior met een verklaring naar voren kwam naar de FIA-officials de week na de Hongaarse Grand Prix, kon er actie ondernomen worden door de autoriteiten om het geval te onderzoeken. De Braziliaanse media maakten al bekend dat de crash in Singapore in 2008 vooropgezet zou zijn. Later werd dat bevestigd door Junior zelf.

Even daarna klaagde voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore de Piquets aan voor chantage. Maar Piquet sr. is daar niet bang voor. Tegenover het Duitse magazine Auto Motor Und Sport zei Piquet al dat hij geld genoeg had om de beste advocaten in te huren en dat hij het met vertrouwen tegemoet ziet. Ondertussen is Senior erg in zijn nopjes met het vertrek van Briatore.

Dat het zaakje stinkt, blijkt wel uit het feit dat zowel Nelson Piquet jr. als Pat Symonds immuniteit is aangeboden en dat laatstgenoemde samen met Briatore opgestapt is bij Renault - en dat ze de beschuldigingen niet zullen weerleggen op een hoorzitting.

Voorarrest Benno L. verlengd

De voorlopige hechtenis van zwemschoolhouder Benno L. is verlengd tot de volgende zitting in december. De rechter oordeelde dat het gevaar op herhaling te groot is om de van verkrachting en ontucht verdachte zwemleraar vrij te laten.

De rechtbank baseerde het oordeel onder andere op beelden die justitie in de rechtszaal liet zien. Daarop was te zien dat Benno L. met zijn hand in het zwembroekje van een meisje met het syndroom van Down zat. De beelden bewijzen volgens de rechtbank niet dat L. het meisje verkrachtte, maar wel dat hij een poging daartoe deed.

Op 3 december gaat de rechtszaak verder. Ook die zitting zal een zogenoemde pro-formazitting zijn.

Geen knieslot voor tbs'ers op verlof

Tbs'ers die op verlof mogen, krijgen geen knieslot om. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie besloten. De inzet van het knieslot, dat een tbs'er automatisch in de hurkstand dwingt als hij ervandoor wil gaan, is volgens haar te duur.

Het systeem is wel technisch haalbaar. Maar het knieslot moet op maat worden gemaakt om mogelijk lichamelijk letsel bij gebruik te voorkomen en daar zit een flink prijskaartje aan. Albayrak volstaat daarom met de maatregelen die in de afgelopen jaren al zijn ingevoerd om het verlof van tbs'ers veiliger te maken. Zo gaat er bij de eerste vijf keer altijd een beveiliger mee.

Chinese partijbons mag niet meer betalen voor seks

Wie wordt betrapt met een concubine, ligt eruit. Die straf wil China's communistische partij invoeren voor gezagsdragers die er betaalde vriendinnetjes op nahouden. De maatregel toont aan hoezeer de burgerlijke decadentie heeft toegeslagen in de coulissen van de macht.

De bijslaap, een eeuwenoud verschijnsel gebruik in China's hogere kringen, is de laatste jaren weer helemaal terug. Op straat wordt er graag over geroddeld: welke bekende tv-presentatrice of actrice is nu weer het liefje van welke partijbons? Geregeld maken de staatsmedia melding van schandalen rond partijleiders die door op geld beluste bijvrouwen in de problemen zijn geraakt.

Tot de toprommelaars van de laatste jaren behoren de partijsecretaris van Shanghai, de burgemeester van Shenzhen en een admiraal van de Chinese zeestrijdkrachten. Het zijn affaires die de reputatie van de partij ernstig aantasten, want altijd is er meer aan de hand dan alleen die concubine. De betrokken ambtsdragers zijn doorgaans verstrikt in een web van corruptie, dat maffiose trekken vertoont.

Aan de vooravond van de viering dat de CPC zestig jaar aan de macht is - een feit dat op 1 oktober wordt herdacht met een grote militaire parade plus amusementshow in Peking - wil het centraal partijcomité deze week de regels tegen corrupt gedrag aanscherpen. Het bijslaapverbod is de meest opvallende maatregel. Concubines kunnen sinds kort zelf al hoge straffen krijgen als ze meedoen aan de corrupte activiteiten van hun beschermheer.

Hoogtijdagen op de partijagenda zijn bekende gelegenheden om nieuwe campagnes tegen corruptie aan te kondigen, waarvan het effect vervolgens weer snel wegebt. De regering richtte vorig jaar in het kader van haar 'Oorlog tegen Corruptie' al een Nationaal Bureau ter Preventie van Corruptie op, inclusief een kliklijn die meteen overbelast raakte. Volgens critici van de partij telt de eenpartijstaat China simpelweg te weinig democratische controle voor een effectief anticorruptiebeleid.

Volgens China's vicepresident Xi Jinping (zie foto) wordt het tijd dat het partijkader beseft dat men niet alleen over technische bestuurscapaciteiten moet beschikken, maar ook over normen en waarden. "Moreel besef moet een hogere prioriteit krijgen", aldus de 56-jarige Xi.

Hij is de man die wordt getipt om in 2012 de nieuwe partijchef te worden en in 2013 de nieuwe president, als opvolger van de huidige hoogste leider, Hu Jintao. Xi zal deze week naar verwachting worden benoemd tot vicevoorzitter van China's militaire commissie, een cruciale promotie op weg naar het hoogste ambt.

 


Xi Jinping pleit voor moreel besef  (foto: DAG)

'Massa in december weer aan het racen'

Nadat Felipe Massa in de kwalificatie van de GP van Hongarije een 800 gram zware stalen veer op zijn helm had gehad waarna spoedoperaties nodig waren, denkt hij in december alweer in een raceauto te rijden. Massa zal waarschijnlijk aan de traditionele 500 mijlen-kartrace in São Paulo meedoen.

Vorig jaar won Rubens Barrichello de race die onderdeel is van het befaamde Granja Viana-evenement, Felipe Massa werd derde. "Als de artsen mij toestemming geven, ben ik erbij", kondigde de Braziliaan aan. Er is nog tijd voor het herstel aangezien de Granja Viana 500 in december pas verreden wordt. Rond die tijd zou het de herstelde vice-wereldkampioen weer goed moeten gaan.

Nu al bevindt de Ferrari-coureur zich op het pad naar genezing en dat na de geslaagde schedelreconstructie die onlangs plaatshad in Miami. Toch wil Massa niet voorspellen wanneer hij weer in een Formule 1-bolide kan stappen: "Dat ligt meer aan de artsen en de FIA dan aan mij, ik kan alweer rijden. Alles is weer zoals voor het ongeluk, ook het gezichtsvermogen." Dat vertelde de 28-jarige coureur aan Sky. Het team van Ferrari verwacht hun coureur pas weer in 2010 terug op de baan.

Toch draait het daar niet primair om, om in een racewagen het karwei te klaren, maar meer aan het risico te vroeg in te stappen en daarmee grote schade aan te richten. "Het probleem is de veiligheid, omdat ik nog een ongeluk kan krijgen", aldus Massa. Zolang de verwondingen niet 100% geheeld zijn, kan ieder vervolgongeval destructieve gevolgen hebben. Dan is een allang verloren wereldkampioenschap zinloos.

De vrees van de expert van Motorsport-Total.com Marc Surer is dat Massa te veel gaat wennen aan thuiszitten in Brazilië met zijn vrouw Rafaela. Maar de Ferrari-coureur denkt daar anders over: "Ik wens dat ik morgen alweer op de baan kan racen, ik verveel me." De terugkeer in de Formule 1 is echter pas voor de wintertests gepland.

Piquet sr. geniet van wraak

Nelson Piquet senior is tevreden met het aftreden van Flavio Briatore. Nadat hij uit de school klapte over de competitievervalsing van Renault, verlieten de teambaas en hoofdingenieur Pat Symonds per direct het team.

Zowel Nelson Piquet junior als senior hebben de nodige problemen met Briatore. De vete met Piquet senior stamt al uit de tijd dat hij bij Benetton reed in de jaren 1990-1991. Senior werd toen door Briatore, de toenmalige teambaas van Bennetton aan de kant geschoven om plaats te maken voor Michael Schumacher. Dit betekende meteen het einde van de loopbaan van Piquet senior.

Vooral nadat Briatore Piquet junior tijdens het GP-weekend in Monza nog een verwende bengel noemde, doet het vertrek van de teambaas vader Piquet veel plezier. "Mensen als Briatore gaan na verloop van tijd denken dat ze overal mee weg kunnen komen. Flavio dacht dat hij over water kon lopen. Hij moet serieus hebben gedacht dat niemand hem iets kon maken, ondanks alle bewijzen tegen hem."

De rechtszaak die Briatore tegen de Piquets heeft aangespannen wegens smaad en chantage, maakt de Braziliaan aan het lachen. In het Duitse Auto Motor und Sport zegt hij: "Laat het hem maar proberen. Ik heb genoeg geld om de beste advocaten in te huren. En waar wil hij mij eigenlijk op laten veroordelen? Op het vertellen van de waarheid?"

Verdellen niet tegen Ajax

Sjors Verdellen is zondag niet inzetbaar voor VVV-Venlo in het duel tegen Ajax. De verdediger heeft last van een kuitblessure.

Verdellen wordt vervangen door Frank van Kouwen. De laatste weken moest hij juist zijn basisplaats afstaan aan Verdellen. Met Van Kouwen in de basis gaat VVV op zoek naar de tweede winst van dit seizoen. De afgelopen speelronde won de club uit Venlo voor het eerst dit seizoen. Tegen Heracles Almelo werd het 1-0 dankzij spits Sandro Calabro.

Het duel tussen VVV en Ajax vangt zondag om 14:30 uur aan. Scheidsrechter in stadion De Koel is Ruud Bossen.

Cannavaro drie weken uitgeschakeld

Juventus kan de komende drie weken geen beroep doen op verdediger Fabio Cannavaro, zo melden de bianconeri op hun website.

Cannavaro liep in de Champions League-wedstrijd tegen Bordeaux een spierblessure aan zijn linkerbovenbeen op. Hierdoor zal hij tussen de vijftien en twintig dagen niet beschikbaar zijn.

Naast Cannavaro liepen ook de middenvelders Tiago en Felipe Melo blessures op tegen Bordeaux. Hun kwetsuren zijn echter minder ernstig dan die van de geroutineerde verdediger. De verwachting is dat beiden binnen een week weer ter beschikking staan van trainer Ciro Ferrara.

Ook Diego, Alessandro Del Piero en Hasan Salihamidzic zijn op de weg terug van blessureleed.

Downloadable content Batman: Arkham Asylum in beeld

Hier op FOK!games waren we erg te spreken over Batman: Arkham Asylum. De game verscheen vorige maand op de Xbox 360 en Playstation 3, en is sinds kort ook te spelen op de PC. Rocksteady Studios had aangegeven eens in de zoveel tijd gratis DLC aan te bieden voor de game, waarvan de eerste gisteren verscheen. Het betreft twee nieuwe levels in de Challenge Mode, te weten Silent Hunter en Totally Insane. Van beiden hebben we nu een video.


Benno L. geeft alles toe

De van ontucht verdachte zwemschoolhouder Benno L. uit Den Bosch heeft vanochtend zijn excuus aangeboden aan zijn slachtoffertjes en hun ouders. "Ik schaam me voor wat ik gedaan heb”, zei hij in een korte verklaring toen hij van de rechtbank het woord kreeg.

Na een korte onderbreking van de zitting herhaalde hij de excuses en spijt en sprak hij de hoop uit dat het onderzoek voortvarend verdergaat omdat elke dag langer een marteling is voor de ouders en de kinderen. Benno L. vertelde dat hij alles heeft toegegeven wat hij gedaan heeft.

Volgens de tussenstand van justitie zijn er op de grote hoeveelheid beelden die bij de zwemleraar zijn gevonden tot dusver 47 meisjes geïdentificeerd. Justitie gaat nog steeds uit van een totaal aantal slachtoffers van om en nabij de honderd. De politie heeft tot nu toe 38 aangiften opgenomen die zijn gedaan namens leerlingen maar ook door vrijwilligsters van de zwemschool. Op basis van beeldmateriaal en verklaringen van de verdachte denkt justitie dat de seksuele handelingen met de zwemschoolleerlingen 3,5 jaar geleden zijn begonnen.

De Tafel van 5 stopt

De Tafel van 5 gaat van de buis. Vandaag om 18.00 uur is de laatste uitzending van het praatprogramma te zien bij NET 5. Na vier weken is besloten om te stoppen met het programma dat op werkdagen werd uitgezonden. Dat heeft de zender vandaag meegedeeld.

De kijkcijfers zijn tegengevallen. NET 5-programmaleider Karin de Groot: "Nu we de De Tafel van 5 een paar weken hebben uitgezonden, is het tijd om de balans op te maken. Helaas moeten we constateren dat de kijker dit programma niet weet te vinden. Hoe vervelend het ook is, soms slaat een programma niet aan en kun je niet anders dan de conclusie trekken om te stoppen." De Groot zegt wel terug te kijken op een bijzondere tijd waarin hard en met veel plezier aan het programma is gewerkt.

FOK!-columnist Superjojo is niet verbaasd...

Cissé vraagteken voor Been

Feyenoord mist mogelijk Sekou Cissé zondag tegen PSV. Vrijdag ging de ex-Roda JC-er vroegtijdig weg van de training, met last van zijn voet.

Na onderzoek in het ziekenhuis weten de speler en de club meer over het al dan niet meespelen van de Ivoriaan. Diego Biseswar lijkt de vervanger van Cissé.

De tegen Willem II geblesseerd uitgevallen Dani Fernandez is samen met Casper van Eijck, de clubarts, een second-opinion laten plegen in Barcelona.

Korea bezig met Formule 1-circuit

Ten Zuide van Seol, Zuid Korea, zijn de voorbereidingen voor een Grand Prix in volle gang. De financiële kant voor het bouwen en in orde maken van het circuit zijn al half rond

De regering heeft een toezegging gedaan van $73 miljoen om het circuit af te kunnen maken en de Grand Prix te kunnen organiseren.

"De droom om een internationaal autosport evenement hier te krijgen, op een circuit dat zijn tijd ver vooruit is wordt nu werkelijkheid." Aldus KAVO (Korea Auto Valley Operation). "Door goed contact te houden met de regering en door nationale steun hopen we in 2010 een Grand Prix te kunnen neerzetten van ongekend succes."

Tot nu toe staat de Koreaanse GP nog niet op de race kalender voor 2010.

Vitesse wil meer toeschouwers lokken

Vitesse wil meer supporters naar het stadion lokken. In het duel met ADO Den Haag (13.583 aanwezigen) bereikte de club een dieptepunt op dit gebied.

Niet alleen tegen de minder aantrekkelijke clubs zit het stadion niet vol. Ook tegen Feyenoord (16.485) en tijdens de streekderby tegen NEC (17.500) waren er nog voldoende kaarten voor de wedstrijd beschikbaar.

Om meer supporters naar het stadion te krijgen heeft Vitesse een actie op touw gezet. Seizoenkaarthouders kunnen voor één van de komende thuiswedstrijden een introducé meenemen, zo meldt Omroep Gelderland.

Vitesse bezet momenteel de dertiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Aankomende zaterdag kruisen de Arnhemmers de degens met RKC Waalwijk.

FOK!sport verloot ook twee kaarten voor de wedstrijd tussen Vitesse en VVV-Venlo.

Irvine: "Ze moeten Renault niet wegjagen"

Volgens Eddie Irvine is er niet zo veel bijzonders aan de tactiek die Renault gebruikte om de Grand Prix van Singapore van vorig jaar te winnen. De Ier zou het dom vinden als de FIA Renault 'wegjaagt'.

"In de liefde en in de oorlog is alles geoorloofd en het is zeker oorlog op de baan", zei Irvine tegenover de BBC. "Toen ik nog mee reed, deed je alles om te winnen. Dat was normaal. Deze kwestie is waarschijnlijk niet acceptabel, maar in het verleden deed ieder team alles om te winnen. Valsspelen, de regels 'anders' interpreteren, de regels overtreden, anderen saboteren..."

"Maar de Formule 1 kan het zich niet veroorloven om nog meer teams te verliezen. Er zijn een paar teams die onzeker lijken en de Formule 1 moet Renault niet wegjagen."

"Wiggins naar Team Sky"

Diverse Britse media hebben vanmorgen gemeld dat de deal tussen Bradley Wiggins en Team Sky rond is. De nieuwe formatie zou wel twee miljoen euro aan Garmin moeten betalen ter compensatie.

De Britse ploeg wilde Wiggins halen om als kopman te fungeren in de grote rondes. Andere toppers die de ploeg heeft binnengehaald zijn onder meer Edvald Boasson Hagen en Juan Antonio Flecha.

Jonathan Vaughters, manager van Garmin, ontkent dit echter tegenover Cyclingnews. "Wiggins is onder contract tot het einde van 2010, en daarmee klaar."

Steeds meer jonge kinderen op Hyves

Vriendennetwerk Hyves wordt steeds meer bezocht door kinderen. Driekwart van alle 8- tot 17-jarigen heeft op dit moment een Hyves-profiel. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek onder meer dan duizend kinderen van de stichting Mijn Kind Online, een kennis- en adviescentrum dat het verantwoord gebruik van internet wil bevorderen.

Onderzoekster Marion Duimel noemt deze ontwikkeling opvallend, omdat Hyves oorspronkelijk was bedoeld als een sociaal netwerk voor volwassenen. Opvallend is dat driekwart van alle jonge Hyvers ook zijn of haar ouders als vriend in de lijst heeft staan. Bovendien hebben de meeste kinderen tussen de 8 en 10 jaar het wachtwoord van hun site aan de ouders gegeven. Pubers daarentegen delen nauwelijks hun ervaringen op Hyves met de ouders.

Meisje (13) verhangt zich tijdens spelletje

Een moeder vond vorige week haar dertienjarige dochter hangend aan een trapleuning. Het levenloze meisje had zichzelf per ongeluk opgehangen, zo heeft de moeder vandaag laten weten.

Davina Butchere uit het Britse Allenton hing aan een stuk lint van een metertje of drie. Hiermee was ze van de trapleuning gegleden, aldus moeder Michelle Dove.

Zij is ervan overtuigd dat het meisje plotseling was uitgegleden. Het lint, dat was vastgebonden aan een steunpilaar, had zich om haar nek gewikkeld. Zo doende heeft Davina zich plotseling opgehangen.

"Ze was mijn kleine aap. Ik mis haar heel erg", heeft de 37-jarige moeder laten weten. De moeder staat er nu helemaal alleen voor. Vijf jaar geleden is ze namelijk haar man kwijtgeraakt door een motorongeluk.

Rechtszaak tegen Benno L. kan door

De rechtszaak tegen de 59-jarige Bossche ontuchtverdachte zwemschoolhouder Benno L. gaat gewoon door. De rechtbank in Den Bosch wees het verweer van zijn advocaat af dat justitie het recht op vervolging heeft verspeeld vanwege beschuldigingen in de publiciteit. "De vooronderstelling van de onschuld van de verdachte is niet verlaten", oordeelde de rechtbank.

Raadsman Pieter van der Kruijs betoogde eerder vandaag dat zijn cliënt onmogelijk nog een eerlijk proces kan krijgen. Door uitlatingen van de hoofdofficier van justitie in Den Bosch en burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is hij al aan de schandpaal genageld en publiekelijk veroordeeld, meent de advocaat.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Indy Japan 300

De pole voor de Indy Japan 300 is gepakt door Scott Dixon. Op de Twin Ring Motegi was de Ganassi Racing-rijder een halve mijl per uur rapper dan de verrassende nummer twee, Mario Moraes. Op de tweede startrij staan Dario Franchitti en Ryan Briscoe. Robert Doornbos vertrekt als twintigste.

Vanwege verwachte regen werd de kwalificatie een half uur eerder verreden, wat naderhand een goed besluit was gebleken. De kwalifcatietraining duurde langer dan gepland, maar de regen bleef uit tot na de training.

Franchitti reed al in het begin van de kwalificatie naar de snelste tijd, en zelfs Briscoe wist daar niet aan te tippen. Doornbos had net een slechte kwalificatierun achter de rug toen Hideki Mutoh in de muur spinde. De Japanner had het plan om voor zijn thuispubliek goede zaken te doen maar nam daarvoor iets te veel risico en in Bocht 3 verloor hij de wagen. Mutoh kwam hinkend zijn gesloopte auto uit maar bleek niets ernstigs te hebben.

Even later was het Moraes die Franchitti van de eerste plek stootte en voorlopig zou geen coureur aan die tijd komen. De snelste in de ochtendtraining Helio Castroneves probeerde het wel maar nam net als Mutoh grote risico's en hij belandde net als de Japanner in de muur, dit keer in Bocht 4. De Team Penske-rijder kon ook ongehavend uit zijn wagen stappen, maar datzelfde kon niet gezegd worden voor zijn bolide.

De tijd van Moraes bleef staan tot de laatste run, toen Dixon zijn poging mocht doen. In zijn allerlaatste run dook Dixon toch drie tienden over vier ronden onder de tijd van de KV Racing-coureur.

De race zal vanaf 05:00 uur Nederlandse tijd worden verreden en is live te volgen via de website IndyCar.com.


Uitslag Indy Japan 300

Pos.Coureur Team Tijd VerschilGem.Snelheid (mijl)
1S. Dixon Ganassi Racing 1:48.3400 202.031
2M. Moraes KV Racing 1:48.6231 0.2831 201.504
3D. Franchitti Ganassi Racing 1:48.6820 0.3420 201.395
4R. Briscoe Penske 1:48.9772 0.6372 200.849
5G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:49.0862 0.7462 200.649
6D. Patrick Andretti-Green 1:49.1569 0.8169 200.519
7O. Servia Newman/Haas/Lanigan 1:49.6027 1.2627 199.703
8D. Wheldon Panther 1:49.6083 1.2683 199.693
9J. Wilson Dale Coyne 1:49.7204 1.3804 199.489
10T. Scheckter Dreyer & Reinbold 1:49.7944 1.4544 199.354
11E. Carpenter Vision 1:49.8995 1.5595 199.164
12R. Matos (R) Luczo Dragon Racing 1:50.0413 1.7013 198.907
13M. Conway (R) Dreyer & Reinbold 1:50.0686 1.7286 198.858
14T. Kanaan Andretti-Green 1:50.2335 1.8935 198.560
15Mo. Andretti Andretti-Green 1:50.2353 1.8953 198.557
16R. Hunter-Reay AJ Foyt Racing 1:50.4195 2.0795 198.226
17K. Matsuura Conquest Racing 1:50.8267 2.4867 197.921
18R. Yasukawa (R) Dreyer & Reinbold 1:50.8267 2.4867 197.498
19E. Viso HVM Racing 1:50.8571 2.5171 197.443
20R. Doornbos (R) HVM Racing 1:51.2442 2.9042 196.756
21S. Barrett (R) 3G Racing 1:54.0670 5.7270 190.878
DNFH. Castroneves Penske
DNFH. Mutoh Andretti-Green

Man maakt 's werelds grootste hamburger

Een Amerikaanse restauranthouder is erin geslaagd om de grootste hamburger ter wereld te maken. Het gerecht weegt ruim 84 kilo. Er was acht uur nodig om het brood te bakken en vijftien uur om het vlees helemaal gaar te krijgen. Zo meldt The Telegraph.

Steve Mallie, van Mallie's Sports Grill and Bar in het Amerikaanse Southgate, heeft met zijn grootste hamburger ter wereld een plaatsje veroverd in het Guinness World Records Book. "Ik heb mijn hele leven gewerkt om dit restaurant te kunnen openen", aldus de fiere restauranthouder, "De naam van mijn restaurant nu in het boek zien staan met dit record is een beloning voor het harde werken."

Wie de grootste hamburger met kaas, sla en tomaat wil kopen, zal er 499 dollar of zo'n 338 euro voor moeten betalen. De hamburger wordt dan op een karretje tot bij de klant in het restaurant gereden.

Met dank aan Maringo voor het herschrijven van het bericht!

'Big Brother-kijkers stelletje idioten'

De winnaar van de eerste Big Brother, Bart Spring in 't Veld, deed deze week flink zijn beklag over het reality-programma en het Nederlandse volk in een interview met de Wereldomroep.

Bart blijkt geen hoge pet op te hebben van de Big Brother-kijkers van toentertijd: "Kun je je voorstellen dat dat op mij heel infantiel overkomt? We konden ons identificeren met de mensen op televisie. Ja, fuck. Ga een supermarkt in, daar lopen ook mensen met wie je je kunt identificeren. Kun je ook elke dag naar gaan kijken. Wat moet jij in je leven allemaal niet missen om je op te trekken aan Big Brother. Dan heb je toch een ontzettend 'sad life'. Maar het zijn allemaal Nederlanders, ze hebben allemaal stemrecht. Dat kan toch niet? Weet je wat, we maken bedenker John de Mol baas van Nederland en Ruud minister van Feest, dan zijn we toch klaar?"

Na het winnen van Big Brother in 1999 had Bart net zoals veel inwoners een 'mental breakdown'. Bart durfde lange tijd de straat nauwelijks op en wordt nu, tien jaar later, nog bijna dagelijks nageroepen: "Neem Michael Jackson, zet hem bij wijze van spreken op straat en film dat een half uur. Dat overkwam mij. En nog gekker. 'Hé Bartje, roepen ze me nu nog na. Ben je net zo dom als Ruud?"

"Ik erger me eraan dat de programmamakers alle goede gesprekken eruit gelaten hebben. Alleen maar saaiheid en een enkel conflict. Ik herken me niet terug. Ik lees filosofie, dat deed ik al voor Big Brother. Niets van teruggezien. Alleen maar leegte. Tegen dat beeld valt niet te vechten. Ik had het geld moeten pakken en emigreren. Ik heb mijn 250.000 gulden uitgegeven aan reizen en wat zakelijke avonturen, maar ik had beter weg kunnen blijven", aldus de teleurgestelde Bart.

Tv-wetenschapper Herman Reesink herkent het verhaal van Bart maar al te goed: "Alle deelnemers uit de eerste serie hebben in het eerste jaar een 'mental breakdown' gehad. Allemaal hadden ze een periode van minstens een week tot misschien wel nu, tien jaar later, waarin ze extreme straatvrees hadden, totaal in de war waren, of buitensporig gingen drinken. Kortom, ze hebben er allemaal doorheen gezeten. De belangrijkste oorzaak: er was ze verteld dat ze hoogstens nog een paar maanden op straat zouden worden herkend en daarna zou het over zijn. Maar ze zitten tot op de dag van vandaag in ons collectieve geheugen. De deelnemers van nu weten beter wat ze mogelijk te wachten staat."

'Pijn tijdens seks wordt onderschat'

Jonge vrouwen stappen niet snel naar de dokter met klachten over pijn bij het vrijen. Ze denken dat het erbij hoort of schamen zich ervoor. Dat zegt psycholoog en onderzoeker Marieke Brauer van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam vandaag naar aanleiding van een bericht in de krant Sp!ts.

Schattingen geven aan dat ongeveer 12 procent van de vrouwen dyspareunie (pijn bij het vrijen) heeft, en één procent last van vaginisme. De vrouwen spannen dan onbewust hun bekkenbodemspieren aan waardoor de vagina dichttrekt en seksuele gemeenschap onmogelijk is. De klachten kunnen een lichamelijke of psychische oorzaak hebben.

Chauffeur gaat lichtzinnig om met verlichting

De verkeerspolitie heeft afgelopen nacht op de A12 bij Duiven een chauffeur aangehouden die aan de voorkant van zijn vrachtwagen 38 lampen had bevestigd, zo meldt het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Officieel mag een bedrijfsvoertuig twee koplampen hebben en twee markeringslichten aan de zijkant. Eventueel zijn nog twee zogenoemde dagrijlichten toegestaan, om overdag goed zichtbaar te zijn op de weg.

"Vrachtwagenchauffeurs willen wel vaker hun voertuig meer persoonlijkheid geven door met vrolijk gekleurde lampjes een figuurtje te maken op hun grill", legt een woordvoerder uit. "Maar dit was meer dan zes keer de toegestane hoeveelheid verlichting."

De chauffeur moest 32 van de lampjes onklaar maken voordat hij verder mocht rijden. Ook is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Manaudou stopt met zwemmen

Laure Manaudou heeft haar actieve zwemcarrière beëindigd. De 22-jarige Française heeft dit nieuws zelf bevestigd in Ajourd`hui, een Franse krant. Op de Olympische Spelen van Athene won ze goud op de 400 meter vrij.

Op diezelfde spelen won ze ook nog eens zilver (800 vrij) en brons (100 rug). Door deze zeges verwierf ze een heldenstatus in haar thuisland. Manaudou, dochter van een Nederlandse moeder, leerde ook een keerzijde kennen van de roem. Zo werd haar relatiebreuk breed uitgemeten in de Franse roddelpers. Manaudou: "Op dat moment realiseerde ik me dat zwemmen niet meer leuk was."

Op de Spelen van Peking viel Manaudou buiten de prijzen, waarna ze een pauze inlaste. Het blijkt dat bij haar de motivatie niet is terug gekomen. "Als ik 's ochtends opsta heb ik geen zin meer om te zwemmen. Ik heb alle titels. Ik heb alles wat ik wilde hebben, zelfs meer dan ik kon dromen. Nu heb ik genoeg tijd om over mijn toekomst na te denken."

Vrouw brandt als fakkel tijdens operatie

Een 65-jarige vrouw uit het Amerikaanse Nashville heeft het loodje gelegd na een operatie in het Vanderbilt-ziekenhuis. Tijdens de operatie vatte de vrouw namelijk ineens vlam.

Janice McCall lag op de operatietafel voor een niet bekend gemaakte ingreep. Ineens kwam er uit het niets een steekvlam, die de vrouw liet branden als een fakkel.

Zes dagen later is de vrouw aan haar brandwonden overleden. In verband met het medisch beroepsgeheim wilde het ziekenhuis niet uit de doeken doen hoe de steekvlam kon ontstaan. Haar dood is nu de boeken in gegaan als 'tragisch ongeval'.

Met dank aan crv voor de submit.

Advocaat schiet per ongeluk op rechter

Een Ierse advocaat heeft tijdens een rechtszaak per ongeluk de rechter in het gezicht geschoten met een luchtbuks. De jurist wilde aantonen dat het wapen niet gevaarlijk was. Met het beschieten van de rechter lukte dat; de rechter raakte niet gewond en kon de zaak gewoon afmaken.

Volgens Ierse media wilde de rechter geen commentaar geven op de gebeurtenissen in de rechtbank in Longford. Rechter John Neilan moest oordelen over een zaak waarin de ouders het onder meer niet eens waren over de aanschaf van een luchtbuks voor hun zoon.

Advocaat: Geen eerlijk proces voor 'zwembadmonster'

Advocaat Pieter van der Kruis wil dat het proces tegen Benno L. onmiddellijk word stopgezet. De Bossche zwemleraar heeft volgens de advocaat geen kans op een eerlijk proces omdat hij door justitie bij voorbaat al schuldig zou zijn bevonden aan de ontucht met 98 kinderen.

Doordat justitie de afgelopen maanden steeds sprak van ‘in elk geval’ 98 gevallen, is volgens de advocaat naar buiten toe de indruk gewekt dat die gevallen vaststaan, en dat er nog veel meer is gebeurd. Justitie is er volgens Van der Kruis schuldig aan dat Benno L. in de pers werd omschreven als ‘het Bossche zwembadmonster’. Van der Kruis: "Heeft een monster nog kans op een eerlijk proces?"

Benno L. zelf zei in een verklaring dat justitie onnodig veel onrust heeft gecreëerd doordat zij de ouders via de media informeerde zonder details bekend te maken. "Met de jongetjes is niets gebeurd. Ook niet in één van de drie zwembaden, waar de meeste kinderen zwommen."

Op de publieke tribune werd emotioneel gereageerd. Ouders riepen ‘lul’ en ’smeerlap’ tegen Benno L. Daarop bood de verdachte zijn excuses aan. "Ik schaam me voor wat er is gebeurd." Maar evenals zijn advocaat vindt hij dat hij bij voorbaat is veroordeeld. Hij denkt dat hij niet meer in Nederland kan leven. "Ik moet dadelijk het land uit."

Het Openbaar Ministerie ontkent Benno L. bij voorbaat schuldig te hebben verklaard. De publiciteit was nodig om zo snel mogelijk alle betrokken ouders te bereiken en hulpverlening te regelen voor de slachtoffers. Het OM zegt met het gevonden filmmateriaal ‘onomstotelijk bewijs’ tegen Benno L. in handen te hebben.

Justitie verdenkt Benno L. van verkrachting van een meisje met het syndroom van Down en ontucht met 98 meisjes. De zaak ging rollen in juni toen de recherche tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar vond op vijf computers, acht harde schijven, tien camera’s en zestien geheugenkaarten van de verdachte.

Het Openbaar Ministerie heeft een schorsing aangevraagd, aan het begin van de middag gaat de zitting verder.

NAVO en Rusland: samen antiraketschild maken

De NAVO wil samen met Rusland een antiraketschild creëren. Ook wil secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van het Atlantisch bondgenootschap uiteindelijk het systeem koppelen aan dat van de Amerikanen.

Rasmussen zei dat vandaag, een dag nadat de Amerikaanse president Barack Obama had bekendgemaakt de bouw van het geplande Amerikaanse antiraketschild in Oost-Europa niet door te laten gaan.

"Ik zou willen dat Rusland en de NAVO samen kijken naar de uitdagingen op het gebied van veiligheid in de 21e eeuw, om een stevige basis te leggen voor onze toekomstige samenwerking”, aldus de Deen. "We moeten onderzoeken of er potentie is om de antiraketschilden van Amerika, Rusland en de NAVO op een gepast tijdstip aan elkaar te koppelen."

Doelman niet vanwege milkshake op bank

Onlangs verscheen Cercle Brugge-doelman Bram Verbist opmerkelijk in het nieuws. De doelman vond dat hij wel een milkshake had verdiend na een training. Bij het bestellen van de milkshake werd hij betrapt door zijn trainer, Glen de Boeck, en hierop verloor hij zijn plek onder de lat. Verbist vertelt nu aan Het Nieuwsblad dat de milkshake niet de oorzaak is.

"Het is allemaal uit zijn verband getrokken en ik ben zelfs een beetje belachelijk gemaakt", vertelt Verbist aan het Belgische dagblad. "Het feit dat ik nu op de bank zit, heeft niks te maken met die milkshake. Het was ook niet mijn bedoeling om excuses te zoeken. Dat verhaal dateert uit het begin van de voorbereiding en ik vloog pas na de eerste speeldag in augustus uit de ploeg."

"Het was snikheet die dag", vertelde hij eerder al. "We hadden lang en hard getraind. Ik wou mezelf eens verwennen, maar had de pech dat De Boeck net toen passeerde en mijn auto zag staan. Iedere speler bestelt wel eens een zak frieten of drinkt enkele pinten na een wedstrijd, maar het was niet professioneel van mij om dat net na een training te doen."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Langeveld completeert WK-ploeg Nederland

De kogel is door de kerk, Sebastiaan Langeveld mag meedoen aan het WK Wielrennen in het Zwitserse Mendrisio. De coureur is door bondscoach Theo van Vliet gekozen wegens zijn goede resultaten.

Langeveld reed de laatste maanden opvallend goed. Zo won de voor Rabobank rijdende coureur de GP Jef Scherens, twee ritten in de Sachsen Tour en stond hij als tweede op het podium bij de Eneco Tour.

Langeveld zal eind september samen met Robert Gesink, Lars Boom, Karsten Kroon, Koos Moerenhout en Johnny Hoogerland aan de start verschijnen van het WK op de weg in Mendrisio.

Jochie (12) komt na zomer als meisje op school

Scholieren op een Britse school vielen na de vakantie van hun stoel van verbazing, toen hun klasgenootje, voorheen een jongen, terugkeerde in een jurk en staartjes in het haar. Het 12-jarig kind voelt zich niet thuis in een jongenslichaam en wil zich op termijn laten opereren om als vrouw door het leven te kunnen.

Leraren probeerden de verwarde scholieren uit te leggen wat er aan de hand was en dat ze hun klasgenoot voortaan als een meisje moesten behandelen. Maar de kinderen begrepen er niet veel van.

De Britse krant The Sun kent de identiteit van het kind, maar maakt die uit privacyoverwegingen niet bekend. Het gaat in elk geval om een school met pakweg 1.000 leerlingen in Zuid-Engeland.

De opmerkelijke transformatie heeft tot woede geleid bij veel ouders. Volgens hen had de school de ouders vantevoren moeten inlichten, zodat zij zelf hun kinderen hadden kunnen voorbereiden. "Misschien hadden we seksuele voorlichting kunnen geven en onze kinderen kunnen aanmoedigen wat meelevender te zijn", aldus een van de ouders.

Het nieuwbakken meisje gaat nu door een hel. Andere kinderen hebben haar van school weggepest en de familie is zelfs bedreigd en staat nu onder politiebeveiliging. Volgens de schoolleiding kan het meisje op den duur wel terugkeren in de klas, maar pas als het ergste rumoer over is.

Volgens experts is het hoogst uitzonderlijk dat een kind al op zijn twaalfde zeker weet dat hij in het verkeerde lichaam is geboren.

Met dank aan crazy987 voor de submit.

Engelaar: "PSV over hele wedstrijd beter"

PSV wist gisteren een punt te halen in de eerste wedstrijd van de Europa League tegen Sparta Praag. Orlando Engelaar is blij met het punt, maar vindt dat PSV wel meer had verdiend dan een gelijkspel.

"We hebben in de laatste minuut een achterstand weggewerkt. Dan mag je niet klagen", aldus Engelaar tegenover De Telegraaf. "Over de hele wedstrijd genomen vond ik dat wij beter waren. Helaas hebben we niet kunnen voorkomen dat Sparta twee keer op voorsprong kwam. Een tegenstander negentig minuten van het doel houden is niet te doen. De twee keer dat ze vrij kwam sloegen ze toe."

Engelaar vond PSV over de gehele wedstrijd de betere ploeg. "Wij hadden de controle over de wedstrijd en het meeste balbezit. Het enige minpuntje was dat we niet in staat waren afstand te nemen. Met uitzondering van het laatste kwartier deden zich niet veel kansen voor."

Ook Danny Koevermans sluit zich bij de middenvelder aan. "Het is goed dat we tot twee keer toe zijn blijven geloven in een goed resultaat. Er komen altijd kansen, zelfs als je kort voor tijd achterstaat", aldus de aanvaller. "Voor een eerste duel is niet verliezen het uitgangspunt. Maar natuurlijk hadden we op meer gehoopt. We hebben, zoals de trainer dat noemt, de wedstrijd 'neutraal' gehouden. Alleen konden we niet op voorsprong komen, dat was jammer."

Plek op de bank komt niet door milkshake

Onlangs verscheen Cercle Brugge-doelman Bram Verbist opmerkelijk in het nieuws. De doelman vond dat hij wel een milkshake had verdiend na een training. Bij het bestellen van de milkshake werd hij betrapt door zijn trainer, Glen de Boeck, en hierop verloor hij zijn plek onder de lat. Verbist vertelt aan Het Nieuwsblad dat, dat niet de oorzaak is.

"Het is allemaal uit zijn verband getrokken en ik ben zelfs een beetje belachelijk gemaakt", vertelt Verbist aan het Belgische dagblad. "Het feit dat ik nu op de bank zit, heeft niks te maken met die milkshake. Het was ook niet mijn bedoeling om excuses te zoeken. Dat verhaal dateert uit het begin van de voorbereiding en ik vloog pas na de eerste speeldag in augustus uit de ploeg."

"Het was snikheet die dag[i/]", vertelde hij eerder al. "[i]We hadden lang en hard getraind. Ik wou mezelf eens verwennen, maar had de pech dat De Boeck net toen passeerde en mijn auto zag staan. Iedere speler bestelt wel eens een zak frieten of drinkt enkele pinten na een wedstrijd, maar het was niet professioneel van mij om dat net na een training te doen."

Chelsea koopt doelman ondanks transferverbod

Chelsea heeft onlangs een transferverbod gekregen tot 2011 maar de club uit Londen contracteerde gisteren een doelman uit Kroatië. Matej Delac zal de overstap van Inter Zapresic naar Chelsea maken.

De zeventienjarige doelman zal de volgende twee seizoenen bij zijn huidige club blijven keepen om vervolgens in 2011 naar Londen te verkassen. Chelsea heeft hem een vijfjarig contract aangeboden en zal ook de volgende twee seizoen zijn salaris betalen.

Branko Laljak, algemeen directeur van de Kroatische club, is tevreden over de transfer. "Deze deal redt ons van een faillissement. We zijn trots dat één van onze spelers verkocht is aan één van de sterkste ploegen in de wereld", aldus Laljak. Delac maakte ook al zijn debuut voor Kroatië. Hiermee is hij de jongste debutant ooit voor het land.

'Veel Belgen ziek door stress'

Van al het ziekteverzuim in België is 70 procent het gevolg van stress. Dat zegt het christelijke ziekenfonds CM op basis van een schatting, zo meldden Vlaamse media vandaag.

"Stress kost de Belgische ziekteverzekering alleen al aan uitkeringen wegens arbeidsongeschiktheid 1,2 miljard euro per jaar", aldus CM-voorzitter Marc Justaert. Bovendien is volgens hem ook een aanzienlijk deel van de ruim 20 miljard euro aan jaarlijkse kosten voor de gezondheidszorg aan stress toe te schrijven.

Het ziekenfonds start 21 september een grote antistresscampagne onder het motto 'Gas terugnemen geeft zuurstof aan je leven'. Onder meer via tv-spotjes en een website worden de Belgen opgeroepen om te onthaasten.

Van Veldhoven: "NAC Breda hoort in de top zeven"

Roda JC moet het zaterdag op eigen veld opnemen tegen NAC Breda. Harm van Veldhoven, trainer van Roda, verwacht een lastige wedstrijd voor de Limburgers. Beiden ploegen leden vorige week een nederlaag en zijn op zoek naar een overwinning.

"NAC is een prima elftal, een ploeg die in de top zeven hoort te staan", vertelt de oefenmeester. Van Veldhoven hoopt de goede reeks in de thuiswedstrijd voort te zetten. "Maar laten we vooral onze goede thuisduels onthouden, waarin we ons met creativiteit als collectief naar voren hebben geduwd."

De Roda-trainer verandert de bekritiseerde verdediging niet. "We mogen niet altijd alleen maar naar de verdediging wijzen, het gaat om een aantal individuele fouten. We hebben in de laatste drie wedstrijden eigenlijk heel weinig kansen weggegeven, maar alles gaat binnen. Dat is zeer bitter. Er was ook een aantal kansen dat te vermijden was."

Adebayor: "Geen spijt van trap tegen Van Persie"

Emmanuel Adebayor blesseerde afgelopen weekeinde zijn voormalig-ploeggenoot Robin van Persie. Aan The Sun vertelt hij dat hij er geen spijt van heeft, omdat hij het niet met opzet heeft gedaan. Ook was hij gefrustreerd door de Arsenal-supporters.

De aanvaller van Manchester City raakte Van Persie aan het oog in het het duel tegen Arsenal (4-2 winst voor City). Toen hij scoorde rende hij het veld over naar het uitvak om zijn doelpunt te vieren. De FA schorste de Togolees al voor drie competitiewedstrijden.

Zijn juichen voor het vak van Arsenal deed hij uit emotie. "Ik rende uit pure emotie het veld over. Men zegt dat ik tijd had om na te denken, maar dat is niet waar. Ik werd de hele wedstrijd beschimpt. Tien seconden is niks. Je emotie duurt langer dan dat."

Over het incident met Van Persie was hij duidelijk. "Ik vind het vervelend dat Robin geblesseerd raakte, maar ik kan geen spijt hebben van iets dat ik niet met opzet heb gedaan", vervolgde hij zijn verhaal. "Iedereen die me kent weet dat ik zoiets niet doe, zeker niet bij een oud-ploeggenoot. Ik was echt blij dat Robin in orde was, omdat ik hem dichtbij het oog raakte. Maar ik kon op dat moment echt nergens heen."

Volgens Adebayor was het breekpunt alle verwensingen naar zijn adres. "Mensen zeggen over ons dat we zoveel verdienen, maar dat wil niet zeggen dat we beschuldigingen voor lief moeten nemen. Als je een man op straat een uur lang beschuldigd, dan is de reactie veel erger dan het vieren van een doelpunt", aldus de aanvaller.

Beelden van de actie van de spits zijn hier beschikbaar: Link naar de beelden

Ajax toont interesse in Tudose

Ajax is op zoek naar een ervaren verdediger. De Amsterdammers lijken interesse te hebben in de 22-jarige Alexandru Tudos. De Roemeen staat op dit moment onder contract bij Steaua Boekarest. Volgens verschillende binnenlandse en buitenlandse bronnen zal de verdediger in de winterstop overkomen naar Ajax.

Op dit moment staan de Belgen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld centraal in de verdediging en de afgelopen wedstrijden deden de jonge spelers het prima. Vooralsnog wil de coach, Martin Jol, graag een ervaren verdediger erbij.

Tudose zal niet de eerste Roemeen zijn in het elftal van Ajax. Eerder gingen hem Nicolae Mitea, George Ogararu, Bogdan Lobont en Christian Chivu voor. De laatstgenoemde stond ook op de lijst van de spelers waar Ajax interesse in toonde maar er werd geen akkoord bereikt over salaris en transfersom.

Lazio toont interesse in Van der Vaart

Rafael van der Vaart staat in de nadrukkelijke belangstelling van Lazio Roma. De Romeinse ploeg ziet de creatieve middenvelder als ideale aanwinst, mede doordat Julio Ricardo Cruz niet makkelijk in stelling wordt gebracht door zijn teamgenoten.

In Madrid hoeft de 26-jarige Nederlander niet te rekenen op veel speelminuten. Van der Vaart mocht eerst vertrekken, maar eind augustus kreeg hij te horen dat hij toch mocht blijven bij Real Madrid. Manuel Pellegrini, trainer van De Koninklijke, maakt echter geen gebruik van de oud-Ajacied.

Lazio heeft volgens het persagentschap Reuters een bod van tien miljoen euro uitgebracht op Van der Vaart. De Romeinen hopen met de komst van Raffie aan te haken bij de topclubs in de Italiaanse competitie. De international heeft nog een contract tot de zomer van 2013 in Madrid.

Reis: "Twijfelde niet over de strafschop"

Met twee doelpunten bezorgde Jonathan Reis zijn club PSV donderdag een punt in de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag: 2-2.

Opmerkelijk, want de jonge Braziliaan is nog altijd geen volwaardig lid van de A-selectie van de Eindhovense club. Tijdens de trainingen draagt hij een ander shirt en zich omkleden doet Reis bij de reserves. Trainer Fred Rutten wil de aanvaller hiermee scherp houden.

Tegen Sparta Praag leidde deze aanpak tot resultaat. "Misschien is dit het begin van iets heel moois. Maar dat weet ik nu nog niet. Het enige wat ik weet is dat ik morgen op de training weer heel hard ga werken en goed naar de trainer blijf luisteren. En dat ik hoop binnenkort weer een kans te krijgen," verklaarde de doelpuntenmaker tegenover De Telegraaf.

"Het is fantastisch om in Europa twee keer te scoren,"
ging de aanvaller verder met zijn verhaal. "Of ik er vertrouwen in had? Eerlijk gezegd wel. Toen we die strafschop kregen heb ik me onmiddellijk aangeboden hem te nemen. Ik twijfel niet. De andere spelers vonden het een goed idee. Ik wist dat ik zou scoren."

Andersson en Gonzalo Garcia op de weg terug

FC Groningen kan na negen maanden weer beschikken over Petter Anderson. De Zweed liep in januari 2009 een zware knieblessure en is daar ondertussen van hersteld. Hij traint al weer enige tijd mee met de ploeg van Ron Jans, maar gaat maandag eerst wedstrijdritme opdoen bij de beloften.

Jans vertelt op de officiële site van FC Groningen over de blessure van de Zweed. "Het is niet sneller of langzamer dan gedacht. Petter moet nu weer wedstrijdritme opbouwen. Als hij straks opnieuw bij de selectie kan aansluiten, heeft hij er tien maanden revalidatie opzitten en dat is volgens verwachting. Het is natuurlijk wel een bijzonder moment, met name voor Petter zelf."

Ook Gonzalo Garcia maakt zijn rentree bij de beloften. De aanvaller ontbrak de afgelopen tijd vanwege een rugblessure en is ondertussen zo goed als wedstrijdfit.

Zuid-Afrika klaagt bij VN over seksetest

Zuid-Afrika heeft een klacht ingediend bij de Verenigde Naties ten behoeve van atlete Caster Semenya. De wereldkampioene op de 800 meter moest van de internationale atletiekfederatie IAAF een geslachtstest ondergaan omdat er twijfel bestaat of ze wel een vrouw is. Dat gebeurde vlak voor de WK-finale in augustus in Berlijn.

Regeringspartij ANC noemde de test seksistisch en racistisch. De uitslag van het onderzoek wordt eind november bekend. De IAAF heeft al gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat de 18-jarige Semenya haar medaille moet inleveren, maar bevestigde wel dat vier atleten in vergelijkbare situaties is gevraagd hun carrière te beëindigen.

Gordon Ramsay kookt over

Tv-kok Gordon ‘fuck’ Ramsay is in een ontbijtshow op de Britse tv uitgevallen tegen de presentator. Die had hem gevraagd of hij zelf nog weleens in de keuken van een van zijn restaurants stond. Volgens The Daily Mail reageerde Ramsay als door een wesp gestoken.

Presentator Bill Turnbull vroeg in BBC Breakfast of een klant in Ramsays restaurants nog wel een klein kansje had om een door de kok zelf klaargemaakte maaltijd te krijgen. Ramsay heeft tal van restaurants over de hele wereld. "Natuurlijk kook ik nog", snauwde Ramsay. "Je klinkt zielig. Ik ben 42 jaar. Ik sta al 21 jaar achter het fornuis. Ja, ik wil ook een leven buiten mijn keuken, sorry. Kom op Bill, get a life."

De duidelijk geagiteerde topkok zei wel dat klanten van couturekleding vast ook niet verwachten dat de ontwerpers elk naadje hebben gestikt. Turnball probeerde het nog een keer: "Maar het komt er dus op neer dat ik een echte Gordon Ramsay-maaltijd nergens kan krijgen…" De tierende kok antwoordde gevat: "Kom na je twee uurtjes presenteren hier maar eens in mijn keuken langs. Dan zal ik je eens laten zien hoe een fatsoenlijke werkdag er uit ziet." Daar had de presentator niet meer van terug.


Gordon Ramsay kookt over  (foto: DAG)

Piloot landt na bommelding in vliegtuigtoilet

Een Amerikaans vliegtuig heeft gisteren een voorzorgslanding gemaakt, nadat in het toilet een briefje was gevonden met een bommelding. Dat meldde CNN.

Het vliegtuig van American Airlines was onderweg van Miami naar Boston toen het briefje gevonden werd. Het toestel keerde terug naar Miami en landde veilig.

Alle 168 passagiers en zes bemanningsleden werden snel geëvacueerd. Uit onderzoek bleek dat geen bom aan boord was. Wie het briefje op de wc heeft achtergelaten, is niet duidelijk.

Française schenkt erfenis aan bakker en 199 anderen

De bakker, een deurwaarder, een paar dokters en verpleegsters, tientallen buschauffeurs, een caissière van de buurtsuper, een paar collega's van haar werk, de man die het kerkhof onderhoudt - ze gaan allemaal ongeveer 1.200 euro erven van een oude dame uit Dieppe in Noord-Frankrijk die haar nalatenschap op een ongebruikelijke manier regelde.

Zo'n 280 duizend euro was er bij haar dood in maart vorig jaar te verdelen. Een bedrag dat volgens haar testament in gelijke delen moest gaan naar zo'n tweehonderd mensen die haar pad hadden gekruist.

"Ze was enig kind, was niet getrouwd en had naaste familie noch vrienden", vertelde notaris Francis Bécu uit Arras aan website Le Post. De notaris had er een paar dagen werk aan het in priegelig handschrift genoteerde testament te ontcijferen. Daarna kon het zoeken beginnen, een Sherlock Holmes-achtig karwei. Want met welke postbodes en welke gemeenteambtenaren had ze contact gehad? En wie was toch die loopjongen die ze in haar laatste wil noemde?

De dame, Jeanine Vromant, woonde toen ze jong was in Tourcoing en verhuisde daarna naar Arras waar ze zich voor het notariskantoor van Bécu met onroerend goed bezighield. Haar laatste jaren sleet ze in Dieppe, waar ze op 86-jarige leeftijd stierf. In Dieppe delen alle ongeveer vijftig chauffeurs van de lokale Stradibus in haar nalatenschap. Ze zetten de dame, die slecht ter been werd, vaak voor haar huis af en worden daar nu voor beloond.

"Veel mensen reageren verbaasd: waarom heeft die mevrouw dit gedaan? Omdat u haar pad heeft gekruist en ze daar goede gevoelens aan bewaarde, zeg ik dan", vertelt notaris Bécu. Hij heeft een kleine 130 erfgenamen gevonden.

Ordetroepen Iran slaags met betogers

Iraanse ordetroepen zijn vandaag op de laatste vrijdag van de vastenmaand ramadan in Teheran slaags geraakt met aanhangers van oppositieleider Mir Hossein Mousavi. Zeker tien betogers zijn gearresteerd.

De ongereldheden braken vandaag uit naar aanleiding van de Dag van al-Quds (Jeruzalem) . De laatste vrijdag van de ramadan is in Iran uitgeroepen tot een dag van solidariteit met het Palestijnse volk.

Volgens de getuigen slaan de ordetroepen in op de actievoerders die ook slaags zijn geraakt met aanhangers van president Mahmoud Ahmadinejad.

Balkenende worstelt zich door debat

Wat is er aan de hand met premier Balkenende? Een "hakkelend en stuntelend optreden" (GroenLinks) leverde zijn kabinet gisteravond een motie van wantrouwen op van de VVD, die werd gesteund door de SP en de PVV. "Wij geloven niet meer in een kabinet dat zit te kijken en niets doet", aldus VVD-partijleider Mark Rutte.

Met een indringend 'flauwekul' had Balkenende zich 's ochtends nog gedistantieerd van een krantenbericht die samenvatte dat hij op het punt staat zijn premierschap neer te leggen en naar Brussel te vertrekken. Maar naarmate de dag vorderde, groeide vatte oppositiebreed de overtuiging post dat hij er met zijn hoofd al zit.

Balkenendes achtste Politieke Beschouwingen verliepen "zielloos" (VVD), "ongeïnspireerd" (D66), en "een minister-president onwaardig" (SP). Zelfs de doorgaans regeringsgetrouwe SGP vond zijn optreden "onder de maat". Verwijten dat het kabinet draalt met een reactie op de economische crisis en eindelijk eens blijk moet geven van een visie op de toekomst, klinken al maanden. Maar snoeiharde, persoonlijke aanvallen op de premier zijn nieuw.

"Leiderschap is niet een opsomming geven van clichés", beet GroenLinks-leider Femke Halsema hem Balkenende toe. Rutte: "Heeft u enig idee wat u zojuist heeft voorgelezen?"

Balkenende poogde een verhaal neer te zetten over "een zee van ambities", een "sterk" Nederland en "scharnierjaar 2011", waarin een begin wordt gemaakt met miljardenbezuinigingen.

Maar ook daar haperde hij. Wanneer kiest Balkenende IV echt, wilde SGP-leider Bas van der Vlies weten. "Dat zou in het voorjaar kunnen zijn", aarzelde de premier. "Wellicht gecombineerd met de Voorjaarsnota. Eind maart, begin april."

Tot overmaat van ramp liet aan het eind van het debat liet de techniek hem ook nog eens in de steek. De ambtelijke antwoorden op vragen, die normaliter via de computer binnenkomen, lieten op zich wachten. Gevolg: een stotterende minister-president, gesouffleerd door zijn minister van Sociale Zaken.

 


'Zielloos' en 'hakkelend' worstelt Balkenende zich door debat  (foto: DAG)

Chris Brown stort zich op onkruid en gras

Zanger Chris Brown is begonnen aan een 180 dagen durende taakstraf voor het aftuigen van zijn voormalige vriendin, zangeres Rihanna. Getooid in een oranje overall ging hij gisteren onkruid en lang gras te lijf, meldden Amerikaanse media.

Journalisten en fans waren uitgerukt om zich aan de tuiniersactiviteiten van de 20-jarige R&B-zanger te vergapen. Brown moet van de rechter de portefeuille trekken om te betalen voor de extra bewakers die zijn bewonderaars op afstand moeten houden.

De komende weken moet de zanger onder meer graffiti verwijderen, afval opruimen en auto's wassen. De rechter waarschuwde de zanger dat hij alsnog achter de tralies verdwijnt als hij zich vertoont in de buurt van Rihanna.

Aion 400,000 keer verkocht voordat het spel uit is

Aion is al 400,000 keer verkocht voordat het spel überhaupt uit is. En dit zijn geen pre-order doosjes van 5 euro. Nee dit is het hele spel. 400,000 mensen zijn dus bereid om het volle pond te betalen voor een spel dat ze nog niet gespeeld hebben. Natuurlijk helpt de open bèta ook mee en is er het vermoeden dat die veel mensen over de streep heeft getrokken.

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie een van die 400,000 die het spel hebben gepreordered? En hebben jullie dit gedaan na de open bèta of gewoon omdat je zeker weet dat je het spel wil spelen?

Jumbo doet bod op Super de Boer

Supermarktketen Jumbo wil Super de Boer (SdB) overnemen. Jumbo biedt 4,20 per aandeel van de beursgenoteerde branchegenoot. Dat heeft Super de Boer vandaag bekendgemaakt.

Super de Boer onderzoekt de bieding en is daarover in gesprek met Jumbo. Het Franse Casino, houder van circa 57 procent van de aandelen Super de Boer, steunt het bod.

Over een bundeling van supers in Nederland wordt al maanden gespeculeerd. Consumenten zijn op zoek naar de laagste prijzen in de huidige recessie. Om de marges op peil te houden zoeken supermarkten daarom naar schaalgrootte op het gebied van inkoop.

Het overnamebod had tot gevolg dat er vanochtend op de beurs veel belangstelling was voor Super de Boer - kort na aanvang steeg het aandeel van het supermarktconcern met 17, 4 procent.

Rechtbank begint met zaak Benno L.

De Bossche zwemschoolhouder Benno L., die verdacht wordt van seksueel misbruik van bijna honderd meisjes, verschijnt waarschijnlijk vanochtend voor het eerst in het openbaar in de rechtszaal. De rechtbank in Den Bosch behandelt dan zijn zaak in een eerste pro-formazitting.

Advocaat Pieter van der Kruijs gaat ervan uit dat zijn 59-jarige cliënt ervoor kiest om de zitting bij te wonen. Op basis van een inventarisatie onder de ouders van de slachtoffertjes verwacht justitie dat ongeveer honderd belangstellenden naar de rechtbank komen. Voor de betrokkenen en publiek zijn twee extra zittingszalen gereserveerd waar de zaak op videoschermen is te volgen.

Justitie verdenkt Benno L. van verkrachting van een meisje met het syndroom van Down en ontucht met bijna honderd meisjes. De zaak ging rollen in juni toen de recherche tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar vond op vijf computers, acht harde schijven, tien camera's en zestien geheugenkaarten van de verdachte.

Spanjaarden scheiden door recessie minder

Het aantal echtscheidingen in Spanje is in 2008 met 12,5 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Ruim 110.000 echtparen besloten hun huwelijk te laten ontbinden. Sinds 2005 is dat aantal niet zo laag geweest. Ook het aantal scheidingen van tafel en bed lag met 8761 veel lager dan in 2007.

Als reden wordt de economische recessie gezien, die Spanje zeer zwaar heeft getroffen. Zo is in het Zuid-Europese land bijna 18 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dat is twee keer het gemiddelde in de 27 landen van de Europese Unie. Ook als hun huwelijk slecht is, besluiten echtparen kennelijk bij elkaar te blijven, nu de economische toestand zo slecht is.

Het aantal echtscheidingen nam na 2005 sterk toe door een nieuwe wet. Daardoor was het niet meer nodig dat echtparen al enige tijd gescheiden leefden voordat zij de ontbinding van hun huwelijk op gang konden brengen. Bovendien hoefden zij geen reden voor hun verzoek meer te noemen, zoals ontrouw of alcoholisme. In 2006 werden 74 procent meer huwelijken ontbonden dan een jaar eerder.

Politie jaagt op bellende automobilist

De politie wil het niet-handsfree bellen onder automobilisten uitbannen. Dat stelt korpschef Bert Wijbenga vandaag in het AD. In de Raad van Korpschefs is Wijbenga belast met verkeerszaken.

Iedere agent die iemand met zijn mobiel achter het stuur ziet zitten, moet vanaf volgend jaar direct een bon van 150 euro uitschrijven. "Niet elke agent doet dat nu", stelt Wijbenga. "We gaan het veel steviger aanpakken." Niet-handsfree bellen in de auto is sinds 2002 strafbaar. Jaarlijks worden er ongeveer 100.000 bonnen uitgeschreven voor autobellers zonder oortje of carkit.

Inbreker laat FB-profiel achter op pc slachtoffer

Een Amerikaanse inbreker komt hoog binnen in de top 10 van domme criminelen. Hij had het de politie wel erg makkelijk gemaakt door op de computer van het slachtoffer in te loggen op zijn Facebook-profiel. De man was echter vergeten uit te loggen.

Een vrouw ontdekte eind vorige maand dat er bij haar was ingebroken. Alles was overhoop gehaald, en twee diamanten ringen, met een gezamenlijke waarde van meer dan 3500 dollar, bleken te zijn gestolen. Tot haar verbazing kwam ze erachter dat de inbreker achter haar pc had gezeten, en bleek te zijn ingelogd met zijn Facebook-profiel. 

De arrestatie was voor de politie dan ook een koud kunstje. De negentienjarige inbreker uit Fort Loudoun is afgelopen dinsdag aangehouden. Als hij wordt veroordeeld, kan hij voor tien jaar achter tralies belanden.

Star Ocean: The Last Hope komt naar de PlayStation

Het laatste deel van de Star Ocean serie, The Last Hope, komt na een jaar van exclusiviteit voor de Xbox 360 nu ook naar de PlayStation 3. Op 12 februari 2010 zal het spel te verkrijgen zijn. Als je benieuwd ben naar de game, die in Japan heel populair is, dan kun je hier de review lezen.

Het verhaal van de RPG Star Ocean speelt zich af na de derde wereldoorlog. En vertelt over de mensheid die op zoek is in de ruimte naar een nieuw thuis.



Final Fantasy achtige karakters in Star Ocean: The Last Hope


Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de eisen aan importbruiden en –bruidegommen.

Volkomen terecht stellen we eisen aan buitenlanders die zich hier willen vestigen. Het ligt al wat moeilijker wanneer het gaat over hun wens, hun geliefde ook naar Nederland te halen. Toch kan het gebeuren, dat mensen op vakantie naar hun vaderland gaan, en daar de ideale levenspartner vinden. Ach ja, de liefde… Hoewel…

Cuba toont coulance voor YouTube-klager

De autoriteiten op Cuba hebben alsnog clementie betracht met een man die eerder tot twee jaar celstraf was veroordeeld omdat hij had geklaagd over honger. Juan Carlos Gonzales Marcos, ook bekend onder zijn bijnaam Panfilo, werd beroemd door zijn uitspraken in een filmpje op YouTube, dat sinds april bijna een half miljoen keer werd bekeken.

"Wat we nodig hebben, is een klein beetje 'jama"', schreeuwde een kennelijk aangeschoten Panfilo in de camera. Jama is straattaal en betekent eten. "We hebben eten nodig, we hebben honger", zei de 48-jarige verder. Een paar dagen later verscheen een tweede video, waarop de man in nuchtere staat zijn uitspraken intrekt. Hij zei bezoek te hebben gehad van de politie en vreesde arrestatie.

Die vrees werd op 4 augustus bewaarheid. Hij werd aangehouden en een week later veroordeeld tot de gevangenisstraf wegens 'gevaarlijkheid', zoals dat heet in het strafrecht van de communistische dictatuur die de laatste jaren zijn scherpe kantjes steeds meer verliest. In hoger beroep werd de straf gehandhaafd. Een woordvoerder van een mensenrechtenorganisatie maakte gisteren (lokale tijd) echter bekend dat Panfilo slechts drie weken in een psychiatrische kliniek heeft moeten doorbrengen. Hij werd daar behandeld voor een alcoholprobleem.

'Zes rechters stemden in met verlof Saban B.'

In totaal zes rechters hebben ingestemd met het verlof van de beruchte mensenhandelaar Saban B., die tijdens zijn vrijaf de benen nam. Dat zei zijn advocaat Gerard Spong gisteravond in het tv-programma Nova.

Volgens Jan-Hein van Dijk, eveneens advocaat van B., waren de rechters bekend met het dossier. Daarin stonden onder meer details over de extreme gewelddadigheid van B. jegens zijn slachtoffers, die de vrouwen onder meer sloeg met honkbalknuppels. Ook drie advocaten-generaal hebben volgens Van Dijk ingestemd met het verlof.

In juni hadden de advocaten van B. al een verzoek ingediend voor een begeleid incidenteel verlof. Dat werd afgewezen omdat de crimineel als vluchtgevaarlijk werd beschouwd. De tweede keer lukte het wel. B. kreeg zeven dagen verlof. "Onbegeleid", aldus Spong, die een week een zeer royaal gebaar had gevonden. "Het Openbaar Ministerie verzette zich niet."

"Mag mijn cliënt een weekje op verlof?"  (foto: ANP)

Topbankier: salaris van 100 miljoen te hoog

Citigroup-baas Vikram Pandit heeft toegegeven dat een jaarsalaris van circa 100 miljoen dollar (67 miljoen euro) wat aan de hoge kant is voor medewerkers van de noodlijdende bank. Citigroup-handelaar Andrew Hall heeft contractueel recht op dat bedrag.

Toen Pandit vandaag tijdens een interview werd gevraagd of hij van mening is dat Hall teveel verdient, antwoordde hij simpelweg met "ja". Het salaris van Hall is controversieel, gezien de erbarmelijke staat van de financiën van de bank. Citigroup moest eerder dit jaar door de overheid overeind worden gehouden met een lening van 45 miljard dollar (30 miljard euro).

Pandit wast zijn handen overigens in onschuld. Hij wees erop dat het contract van Hall was gesloten voordat hij zelf aantrad.

100 Million Dollar Man.  (foto: ANP)

Gratis Monkey Island Episode 1 voor "Talk Like a Pirate Day"

Elk jaar vieren we op 19 september de tijd van wenches en treasures met International Talk Like a Pirate Day. Om deze feestdag extra sfeer te geven heeft Telltale wat leuke verrassingen in petto. Zo zal de eerste episode van de nieuwe Monkey Island-serie volledig gratis te downloaden zijn vanaf de website Play Like A Pirate. Bovendien zullen de iPhone-versie van The Secret of Monkey Island: Special Edition en de digitale PC-versie via Steam met 50% korting te krijgen zijn dit weekend.

Premier: redenering Rutte is onzinnig

Premier Jan Peter Balkenende vindt de motie van wantrouwen van de VVD gebaseerd op een "onzinnige redenering". Balkenende zei dat in reactie op de motie die VVD-leider Mark Rutte indiende omdat het kabinet volgens hem geen beleid voert en alle taken en verantwoordelijkheden wegdelegeert.

Balkenende wees er op dat het kabinet er de afgelopen tijd alles aan heeft gedaan om banken en bedrijven overeind te houden. Bovendien, zei Balkenende, miskent Rutte de "consensus in het buitenland", die zegt dat nu investeren nodig is om de economie aan te jagen. Volgens Balkenende is Nederland een van de eerste landen die werkt aan het herstel van de overheidsfinanciën, na de recessie. "Buitengewoon merkwaardig, onbegrijpelijk van de VVD", zei Balkenende over de motie van Rutte. SP-leider Agnes Kant gaf aan dat haar fractie overweegt de motie van Rutte te steunen.

SP steunt motie van wantrouwen

De SP in de Tweede Kamer zal vannacht een motie van wantrouwen tegen het kabinet steunen. De motie is ingediend door VVD-leider Mark Rutte, die het kabinet verwijt dat het alle problemen van de crisis voor zich uit schuift.

SP-fractievoorzitter Agnes Kant heeft het kabinet gisteren voortdurend verweten dat het geen visie heeft. "Ik weet eigenlijk niet wat ik verder met u moet", zei Kant in het debat met premier Jan Peter Balkenende.

Rellen in Brussel

Een zestigtal jongeren heeft vanavond het politiebureau in de Brievendragersstraat in Sint-Jans-Molenbeek, een Brusselse gemeente, bestormd. De rellen ontstonden naar aanleiding van de arrestatie van een jongen die de politie al enige tijd provoceerde.

Bij de arrestatie van de jongen ontstond een discussie met zijn familie. Deze probeerde met een twintigtal vrienden de aanhouding tegen te houden. Nadat de jongen gearresteerd was, kwam de familie met ongeveer zestig jongeren bijeen bij het politiebureau. Ze eisten de vrijlating van de jongen en gooiden met stenen.

De politie van Brussel-centrum gaf de lokale politie versterking. Bij de rellen raakten zes agenten lichtgewond. Hoewel de rust aanvankelijk terug leek te keren, verplaatsten de rellen zich later op de avond naar de Ribeaucourtstraat en de Leopold II-laan. De politie heeft een honderdtal manschappen ingezet om de rust weder te doen keren.

Met dank aan MaximusF1 voor de submit.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.