Reis: "Twijfelde niet over de strafschop"

Rauzer
Met twee doelpunten bezorgde Jonathan Reis zijn club PSV donderdag een punt in de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag: 2-2.

Opmerkelijk, want de jonge Braziliaan is nog altijd geen volwaardig lid van de A-selectie van de Eindhovense club. Tijdens de trainingen draagt hij een ander shirt en zich omkleden doet Reis bij de reserves. Trainer Fred Rutten wil de aanvaller hiermee scherp houden.

Tegen Sparta Praag leidde deze aanpak tot resultaat. "Misschien is dit het begin van iets heel moois. Maar dat weet ik nu nog niet. Het enige wat ik weet is dat ik morgen op de training weer heel hard ga werken en goed naar de trainer blijf luisteren. En dat ik hoop binnenkort weer een kans te krijgen," verklaarde de doelpuntenmaker tegenover De Telegraaf.

"Het is fantastisch om in Europa twee keer te scoren,"
ging de aanvaller verder met zijn verhaal. "Of ik er vertrouwen in had? Eerlijk gezegd wel. Toen we die strafschop kregen heb ik me onmiddellijk aangeboden hem te nemen. Ik twijfel niet. De andere spelers vonden het een goed idee. Ik wist dat ik zou scoren."