Beef geeft afscheidsfeestje in de Melkweg

Redactie
De reggaeband Beef heeft vanavond voorlopig voor het laatst op het podium gestaan. Het afscheid had plaats in het Amsterdamse poppodium de Melkweg. De formatie gaat er een tijdje tussenuit om de batterij op te laden en nieuwe inspiratie op te doen. De band wilde van dit laatste concert een bijzonder feestje maken, met gastoptredens van zanger Kenny B en zangeres Leona.

Tijdens het concert kwamen oude en nieuwe nummers voorbij. Beef begon in 1999 op initiatief van zanger Pieter Both, drummer Hans Deijnen en bassist Koen Lommerse. Ze omschreven hun muziek als: "het bed is reggae, kussens en klamboe zijn funk, ska, rock en dancehall".

In 2000 verscheen hun eerste album Flexodus. Hun tweede plaat Beef nam de band een jaar later op met producer Bitty McLean, die eerder samenwerkte met UB40 en Sly& Robbie. Hierna volgden nog vier albums. Bij het uitbrengen van de laatste plaat, de verzamelaar Favorites, maakten de muzikanten bekend dat ze een pauze nemen.

De bandleden blijven echter niet stil zitten tijdens hun sabatical. Zo gaan bijvoorbeeld zanger Pieter Both en bassist Koen Lommerse weer optreden met Gotcha!, de band waar ze eerder in zaten. De bandleden bedankten het uitzinnige publiek in de uitverkochte oude zaal. Zanger Pieter Both zei: We'll be back!

Beef geeft afscheidsfeestje in de Melkweg  (foto: ANP)