City in beroep tegen tweede schorsing Adebayor

Sally (Tessa)
Manchester City gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de FA. De Engelse voetbalbond schorste Emmanuel Adebayor wegens 'oneerbaar gedrag', maar dat is in de ogen van The Citizens niet terecht.

De tuchtcommissie deelde de straf uit, omdat de spits het gehele veld over rende om zijn doelpunt voor de neus van Arsenal-fans op provocerende wijze te vieren. Het is opvallend dat City in beroep gaat tegen de straf, daar het eerder meldde dat zowel Adebayor als de club uit Manchester niet tegen de straf in beroep zouden gaan.

"Hij heeft het veld niet verlaten tijdens de wedstrijd. Hij zat op zijn knieën, en dat lijkt me een normale manier om een doelpunt te vieren", zegt City-trainer Mark Hughes in een statement. De FA zal binnenkort uitspraak doen in de tweede zaak tegen de Afrikaanse aanvaller.

Reeds kreeg de Togolese spits al een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek, omdat hij met opzet zou hebben geprobeerd om de op de grond liggende Robin van Persie te blesseren. Dat viel onder de code 'opzettelijk gevaarlijk spel'.

Team- en naamgenoot Emmanuel Eboué en Adebayor zijn niet langer 'on speaking terms'. Bij Arsenal konden beide spelers het goed met elkaar vinden, maar na de trap van Adebayor richting het hoofd van Van Persie lijkt dit verleden tijd.

"Ik ben blij dat de FA hem deze schorsing van drie wedstrijden heeft gegeven, heel erg blij. Wat hij deed is niet goed voor het voetbal, want er zijn een hoop jonge mensen die deze wedstrijd hebben gekeken en zoiets krijgen te zien", aldus Eboué tegenover The Independent.

"Ik was heel erg teleurgesteld in hem. Na de wedstrijd zaten we teleurgesteld in de kleedkamer, want we wisten niet wat Adebayor bezielde. Toen hij nog bij ons speelde hoorde hij bij ons en deden we alles samen, dus wisten we niet wat we zagen."