[DC] De Bakker verslaat Monfils

Thiemo de Bakker heeft voor een kleine stunt weten te zorgen in de Davis Cup-ontmoeting tegen Frankrijk. De Nederlander won de eerste partij, in strijd om promotie en degradatie, van Gaël Monfils. De Nederlander was in vier sets te sterk. Het werd 6-3, 5-7, 6-3 en 6-4.

Het duel was nog maar net begonnen toen De Bakker de eerste break wist te maken. De Franse nummer dertien van de wereld wist echter vrij snel terug te breken. Hierna wist echter de Nederlander de Fransman nog tweemaal te breken waardoor de eerste set vrij eenvoudig naar De Bakker ging.

De Fransman leek misschien wel wat aangeslagen door zijn aanraking met het gravel van het Maastrichtse MECC. Maar wist in de tweede set toch weer een aardig niveau te behalen. De Fransman brak de Nederlander in de elfde game van de tweede set en wist daarna zijn eigen service ook binnen te halen waardoor de set naar de Fransen ging.

De derde set was opnieuw voor de Nederlander. Thiemo de Bakker wist de derde set op eenzelfde wijze binnen te slepen als de eerste en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong. De vierde set begon met een blessurebehandeling van Monfils, die last had van een kwetsuur aan zijn bovenbeen. In de vierde set was opnieuw Thiemo de Bakker de sterkste en wist daarmee de Franse een eerste slag toe te brengen.