Dinamo-spits Mandzukic krijgt boete van ton

Sally (Tessa)
Voorzitter Zdravko Mamic heeft naar aanleiding van de verloren Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht (0-2) harde maatregelen genomen.

De excentrieke preses besloot vrijdag alle bonussen in trekken. Deze bonussen hadden de spelers van de Kroatische topclub gekregen, nadat het vorig seizoen zowel de de landstitel als de nationale beker had veroverd. Mario Mandzukic kreeg bovendien een boete van een ton opgelegd.

"Onze spelers liepen erbij als verwende nesten", aldus de zeer ontevreden Mamic op het digitale thuis van Dinamo. "Ze hebben zich onprofessioneel gedragen en daarom heeft de club besloten om de spelers te straffen. En als ze zo blijven voetballen, zullen er nog meer straffen volgen."

Mandzukic kreeg het extra hard te verduren. "We hadden hem eigenlijk al eerder moeten beboeten. In augustus, toen we van Red Bull Salzburg verloren en uitgeschakeld werden voor de Champions League, gaf hij ook al niet thuis. We hebben zijn contract wel tien keer opgewaardeerd, maar we krijgen er niets voor terug. Dan lijkt me een boete terecht."