Uitslag Schalke 04 - VfL Wolfsburg

Sally (Tessa)
In de Duitse Bundesliga speelde vanavond Schalke 04 tegen VfL Wolfsburg. Hieronder vind je een verslag, de uitslag en de karakteristieken.

De beginfase was duidelijk voor Schalke 04, maar de ploeg had het vizier niet op scherp staan. Doelman Manuel Neuer had het aan de andere kant dan ook niet echt druk, al had Grafite de 0-1 op zijn schoen. De vedette miste echter jammerlijk na een voorzet van Sascha Riether.

Na rust werd het spel beter en dat betaalde zich direct uit voor regerend landskampioen Wolfsburg, dat midweeks speelde in de Champions League (3-1-zege op CSKA Moskou). Een voorzet van opnieuw Riether werd niet goed ingeschat door Schalke-verdediger Benedikt Höwedes en Edin Dzeko profiteerde van het buitenkansje: 0-1.

Wolfsburg leek over Schalke heen te gaan lopen, maar goalie Neuer hield zijn ploeg op de been. Schalke-manager Felix Magath, vorig seizoen nog trainer van Wolfsburg, probeerde het tij met twee wissels te keren en dat lukte voor even. Höwedes knikte binnen.

Dzeko was echter van grote waarde voor Die Wölfe door zijn tweede treffer van de avond te maken. Op aangeven van Jonathan Santana zorgde de Bosnische aanvaller voor het winnende doelpunt.


Karakteristieken

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-2
55’ Dzeko 0-1
80’ Höwedes 1-1
81’ Dzeko 1-2

Toeschouwers: 60.365
Scheidsrechter: Gräfe
Stadion: Arena AufSchalke (Gelsenkirchen)
Gele kaart: Martins (VfL Wolfsburg)

Opstellingen

Schalke 04: Neuer, Rafinha, Westermann, Bordon Höwedes, Pliatsikas, Schmitz (Holtby/80), Kobiashvili (Halil Altintop/65), Kenia, Asamoah (Kuranyi/65), Farfán

VfL Wolfsburg: Lenz, Riether, Barzagli, Madlung, Schäfer, Johnson (Hasebe/31), Josué, Misimovic, Gentner (Santana/65), Dzeko, Grafite (Martins/89)