FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 september 2009

Kleuter deelt coke uit op kindercrèche

Een schokkende gebeurtenis in de Amerikaanse staat New Jersey gisteren. Een vierjarig jongetje deelde op het kinderdagverblijf zakjes cocaïne uit. Zijn vader had het ventje namelijk verteld dat het snoep was.

Omdat de politie op het punt stond de 25-jarige Shaheed Wright te betrappen op cocaïnebezit, besloot hij de zakjes met wit poeder bij zijn zoontje in de tas te stoppen. Het kereltje deelde het vervolgens doodleuk met drie vriendjes op de kindercrèche.

Een medewerker zag een meisje het zakje in haar mond steken. De man vertrouwde het niet en belde de politie. Bij het doorzoeken van het jasje van de kleuter trof de politie nog meer zakjes coke aan.

De kinderen zijn voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig bleek geen van allen iets te hebben opgelopen van de drug.

Uitslag AZ Alkmaar - NEC Nijmegen

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen AZ Alkmaar en NEC Nijmegen. Hieronder vind je de uitslag.

1-AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 0-1
87’ Davids 0-1

Toeschouwers: 16.147
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: DSB-Stadion
Gele kaart: Jaliens, Holman (AZ Alkmaar), Kivuvu (NEC Nijmegen)

Opstellingen

AZ Alkmaar: Romero, Swerts, Jaliens, Moreno, Pocognoli, Holman (46/Pelle), Mendes da Silva, Schaars, Martens (Elm/72), Dembélé (Lens/66), El Hamdaoui

NEC Nijmegen: Babos, Wellenberg, v.Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Kivuvu (Pothuizen/90+1), Radomski, Davids, Fejzullahu (Worm/88), Vleminckx, El Kabir (Goossens/73)

[Fotoreportage] NATO Tiger meet; straaljagers!

Tussen 14 en 25 september organiseert het Belgische vliegveld Kleine Brogel, de NATO Tiger Meet. Op deze grootschalige, militaire, oefening zijn alle NAVO-eskadrons met een tijger als symbool aanwezig.

Gisteren was er een zogenaamde spottersdag. Ongeveer 6000 mensen mochten op de basis komen kijken hoe de deelnemers startten en landden. Tevens werden er wat beperkte shows gegeven. De liefhebbers konden vandaag genieten van meer dan 60 deelnemende vliegtuigen en helikopters.

Trieste voetnoot van deze mooie dag was het overlijden van een Britse vliegtuigspotter. Volgens een militair woordvoerder werd een epileptische aanval de man fataal.

FOK!fotograaf Peter de Hoog was erbij en maakte deze mooie reportage!


Dodental Poolse mijnramp opgelopen tot 13

Het dodental als gevolg van de mijnramp in Polen is vandaag opgelopen tot dertien. De ramp werd gisteren veroorzaakt door een methaanexplosie in een steenkolenmijn bij de stad Katowice.

Enkele tientallen mensen raakten gewond. Van de 41 mensen die vandaag nog in ziekenhuizen lagen, zijn er zeven zeer ernstig en zeventien ernstig aan toe. Velen hebben brandwonden. Dat hebben de Poolse autoriteiten laten weten. Het is het ergste mijnongeluk in Polen van de afgelopen drie jaar. In november 2006 werden door een mijnongeval in het Oost-Europese land 23 mensen gedood.

Dronken man valt agente aan omdat hij niet mag biechten

Gisterenavond heeft een dronken man een politieagente aangevallen omdat hij de kerk moest verlaten vooraleer hij had kunnen biechten.
 
Rond 19.15 uur ontving de Belgische politie een oproep dat een dronken man zich in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen verschanste en wilde de man uit de kerk halen. 
 
De 35-jarige dronken man weigerde de kathedraal te verlaten en werd agressief. Toen ze hem wilden arresteren deelde de man enkele rake elleboogstoten uit aan een vrouwelijke politie-inspecteur. Zij werd voor verzorging naar het ziekenhuis vervoerd en is voor drie dagen arbeidsonbekwaam verklaard.

Uitslagen Eredivisie (19/09/2009)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Vitesse - RKC Waalwijk 3-1
2’ Nilsson 1-0
24’ Idabdelhay 1-1
38’ Kolk (pen.) 2-1
49’ Verhaegh 3-1


Bijzonderheid: 24' Luirink mist penalty
Toeschouwers: 16.045
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Gelredome
Gele kaart: Hofs, Jong-a-Pin, Verhaegh (Vitesse), Berger (RKC Waalwijk)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, v.d.Struijk, Sprockel, v.Diermen, Jong-a-Pin, Claudemir, Verhaegh, Molhoek (Stevanovic/86), Hofs (Jenner/72), Kolk, Nilsson (Büttner/72)

RKC Waalwijk: Wevers, D.Mulder, Gudde, Luirink, Colin, Obodai (Metaj/77), Berger (Benschop/58), Varela, De Ceulaer, Idabdelhay (Benson/73), Boerrigter



Roda JC - NAC Breda 2-0
54’ Junker 1-0 (assist: De Fauw)
57’ Junker 2-0

Toeschouwers: 13.550
Scheidsrechter: Van Meenen
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: Hadouir, Kah (Roda JC), Penders, Gilissen, Leonardo, Gorter (NAC Breda)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Addo, Kah, De Jong, Janssen (Delorge/90+1), Linssen, Hadouir, Sutchuin Djoum, Junker, Skoubo (Bodor/83)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Loran, Schilder, De Graaf (Gorter/64), Gilissen (Leonardo/64), Kwakman, Kolkka (Cairo/77), Amoah, Lurling

Nieuwe Kuip wil 200 miljoen van Rotterdam

De Nieuwe Kuip komt er alleen als de gemeente bereid is om 200 miljoen euro, een derde van de totale investering, in het stadion te investeren.

Binnenkort presenteert de 'Feyenoord-familie' (club, stadion én amateurs) het toekomstige stadion wat 80.000 plaatsen moet krijgen aan het stadsbestuur. "Zonder overheidsdeelname is de bouw van dit 'icoon aan de Maas' onmogelijk", zegt stadion-directeur Jan van Merwijk. "We hebben geen plan B."

"De gemeente wordt dan een soort financier. Van het bedrijfsleven en de banken hebben we begrepen dat ze in elk geval geen 'nee' zeggen tegen deze constructie." Ook het exploitatieplan zal binnenkort aan de stad worden voorgelegd. Die gaat uit van ongeveer 2,5 miljoen bezoekers per jaar, de huidige Kuip zit aan 1,2 tot 1,4 miljoen per jaar. De plannen zijn gebasseerd op voetbalwedstrijden en andere, grootschalige publieksevenementen, zoals concerten.

"We hebben dit met elkaar gewild, dus moeten we er ook met elkaar kunnen uitkomen. En we hebben steeds gezegd dat overheidsdeelname onontbeerlijk is. Zonder die hulp is de bouw van het stadion niet mogelijk," aldus Van Merwijk. "Er is nog een aantal vragen dat we in de volgende fase moeten beantwoorden, maar ergens in 2010 moet er een uitspraak komen over deelname van de gemeente. Dan kunnen we in 2014 beginnen met bouwen, zodat we het stadion in 2017 kunnen openen." Dit zou op tijd zijn voor het WK voetbal van 2018, waarvoor Nederland samen met Belgie kandidaat is. De finale zou dan in de Nieuwe Kuip moeten worden gespeeld.

[DC] Tsjechië en Spanje naar finale

Tsjechië en Spanje hebben de finale bereikt van de Davis Cup. Beide landen hadden na het dubbelspel al een beslissende 3-0 voorsprong.

Tsjechië nam het in de halve finale op tegen Kroatië. Thomas Berdych en Radek Stepanek waren in drie sets te sterk voor het thuisduo Marin Cilic/Lovro Zovko: 6-1 6-3 6-4.

Spanje was in zijn halve finale te sterk voor Israël. Tommy Robredo en Feliciano Lopez bezorgen de Spanjaarden het beslissende punt door zege op Jonathan Erlich en Andy Ram in vier sets-6, 6-7, 6-4 en 6-2.

Spanje, winnaar in 2000, 2004 en 2008, heeft in december bij de finale het thuisvoordeel. Tsjechië behaalde zijn enige zege in 1980, destijds nog als Tsjechoslowakije.

Uitslag Heracles Almelo - Sparta Rotterdam

Om 18:45 uur werd in Almelo afgetrapt voor het duel tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 1-1
45+1’ Adeleye 0-1
64’ Douglas 1-1

Toeschouwers: 8.451
Scheidsrechter: Makkelie
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Breukers, Looms (Heracles Almelo), Strootman, Seliga (Sparta Rotterdam)
Rode kaart: Boakye (75/2xg) (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Vejinovic/65), Dost, Everton (Schulmeister/85)

Sparta Rotterdam: Seliga, Boakye, Adeleye, Bakens, Slijngard, Rutjes, van Gessel, Strootman, Duplan (Viergever/77), Bodul (Dissels/72), Denneboom (Poepon/46)

Garate en Kozontsjoek langer bij Rabobank

Wielrenners Juan Manuel Garate en Dmitri Kozontsjoek hebben hun contract bij Rabobank verlengd.

Garate, die eerder dit jaar in de Tour de France de etappe naar de Mont Ventoux won, tekende bij tot 2011. De Rus Kozontsjoek verlengde zijn contract met een jaar.

Met name over Garate is ploegleiding tevreden. Hij won niet alleen een etappe in de Tour maar was ook in de Vuelta een goede knecht voor Robert Gesink.

[DC] Nederland delft het onderspit in dubbel

De Nederlandse tennissers zijn er niet in geslaagd de Franse tennisploeg te verrassen. Het Nederlandse duo Igor Sijsling en Thiemo de Bakker moesten het tijdens de Davis Cup-ontmoeting tegen Frankrijk opnemen tegen Jo-Wilfried Tsonga en Michael Lloadra. De Fransen waren in vier sets te sterk 6-3, 3-6, 7-6 en 6-4.

Beide teams waren niet op elkaar ingespeeld en dat was tijdens de partij goed zichtbaar. In de eerste set verloor de jarige De Bakker de achtste service game en hierdoor konden de Fransen een game later de set binnenhalen. In de tweede set verliep de score hetzelfde alleen in het voordeel van de Nederlanders.

In de derde set moest een tiebreak de beslissing brengen en hierin konden de Nederlanders eigenlijk geen bal raken want het werd al snel 7-2 waardoor de Franse een set voorsprong pakten. In de vierde set wisten de Fransen al snel weer een break te forceren. De Nederlanders konden geen vuist meer maken in de vierde set en verloren deze uiteindelijk met 6-4.

Morgen staan er weer twee enkelspelen op het programma.

Leerlingen geschokt door bizarre schrijfopdracht

Een lerares Engels op een middelbare school in Wolfeboro in de Amerikaanse staat New Hampshire wordt de komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden. Aanleiding voor de strenge controle is een bizarre vraag die de lerares stelde voor een schrijfopdracht.

"Als je je broer hebt neergemept, zou je dan in zijn mond plassen?", luidde de vraag die de docente twaalf of dertien leerlingen stelde. Volgens de hoofdopzichter van onderwijs in die regio, de heer Jack Robertson, werd de vraag gesteld in het kader van een opdracht creatief schrijven. De vraag zou scholieren juist moeten motiveren beter te schrijven, maar volgens Robertson had de lerares de vraag niet mogen stellen.

Volgens onderwijsambtenaren had de vraag niets te maken met een een  boek dat de scholieren moesten lezen. De docente komt er echter mee weg vanwege een goede staat van dienst. "Aan de ene kant waardeer ik haar interesse en haar pogingen om kinderen aan het schrijven te krijgen. Er zijn echter ook andere thema's en fatsoenlijke stimulansen om scholieren aan het schrijven te krijgen", aldus Robertson.

Het onderwijsdistrict laat nu een supervisor haar opdrachten nakijken. Ambtenaren hebben nog wel de hoop dat de docente haar leerlingen op betere manieren weet te motiveren.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de derde speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ASWH DOTO 3-1
Capelle Rijnsburgse Boys 2-1
FC Lisse Katwijk 1-3
Noordwijk Barendrecht 0-4
Quick Boys RVVH 4-3
Scheveningen ARC 2-2
TOGR Ter Leede 0-2

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle3913-5
2. ASWH398-3
3. ARC374-2
4. Ter Leede366-4
5. Rijnsburgse Boys365-3
6. Quick Boys367-6
7. Barendrecht347-5
8. RVVH337-7
9. Katwijk335-10
10. Scheveningen325-7
11. FC Lisse324-6
12. DOTO316-10
13. Noordwijk313-8
14. TOGR301-5

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
Bennekom SDC Putten 2-1
GVVV LRC Leerdam 2-1
Jodan Boys DOVO 2-0
Kozakken Boys Hoek 1-2
ODIN '59 Zwaluwen '30 1-1
Sparta Nijkerk Spakenburg 2-3
IJsselmeervogels Volendam 1-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. IJsselmeervogels376-3
2. Spakenburg368-5
3. Sparta Nijkerk367-4
4. GVVV365-2
5. Bennekom365-3
6. Hoek365-4
7. Jodan Boys346-5
8. Kozakken Boys346-6
9. DOVO344-5
10. Zwaluwen '30342-3
11. LRC Leerdam333-5
12. SDC Putten315-7
13. ODIN '59312-6
14. Volendam313-9

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
Be Quick '28 ACV 1-2
CSV Apeldoorn WHC 1-1
Flevo Boys HHC Hardenberg 3-0
Go-Ahead Kampen PKC '83 1-2
Harkemase Boys Excelsior '31 0-0
Nunspeet SC Genemuiden 1-6
Staphorst Berkum 1-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '31375-1
2. PKC '83264-2
3. SC Genemuiden359-4
4. ACV244-3
5. Berkum346-5
6. WHC344-4
7. Harkemase Boys342-2
8. HHC Hardenberg342-4
9. Flevo Boys334-7
10. Nunspeet334-8
11. Be Quick '28324-5
12. Go-Ahead Kampen324-5
13. Staphorst322-3
14. CSV Apeldoorn321-2

Politie schiet man in been

Een politieagent van het korps Haaglanden heeft vandaag rond het middaguur in de wijk Ypenburg een man in zijn been geschoten. Hij bedreigde twee agenten die een 20-jarige Hagenaar wilde aanhouden. Dit heeft de politie vandaag gemeld.

De politie kwam naar de Scheepenstraat omdat daar een dronken man wild en met te hoge snelheid door de straat reed. Kinderen moesten volgens de woordvoerder regelmatig opzij springen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al zijn woning ingegaan. Na overleg besloten de agenten hem toch aan te houden omdat hij had gereden zonder rijbewijs.

Toen de politie tot aanhouding wilde overgaan, kwamen de bestuurder en een andere man naar buiten. De tweede man bedreigde de agenten toen met een mes, waarop hij met pepperspray werd bespoten. Toen dat niet hielp trok een van de agenten zijn vuurwapen en schoot de man in het been. Hij is vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Abbas: weg naar vrede is geblokkeerd

De mislukking van de pendeldiplomatie van de Amerikaanse gezant George Mitchell betekent dat er geen vredesoverleg komt, zei de Palestijnse president Mahmoud Abbas vandaag. "De weg is nu geblokkeerd", verklaarde hij na overleg met de Egyptische president Hosni Mubarak.

Mitchell verliet vrijdag Israël nadat hij er niet in was geslaagd een akkoord te bereiken over een bouwstop in de Israëlische nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Een akkoord had een treffen volgende week tussen Abbas en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu onder leiding van de Amerikaanse president Barack Obama in de marge van de Algemene Vergadering van de VN mogelijk moeten maken.

De zaak ligt nu in handen van de Israëli's, aldus Abbas. Netanyahu ging niet in op de Amerikaanse eis voor een bouwstop, terwijl Palestijnen daaraan vasthouden als voorwaarde voor hervatting van het vredesoverleg. Dat overleg ligt stil sinds de Israëlische strafexpeditie in Gaza eind vorig en begin dit jaar.

[Vuelta] Millar wint tijdrit, Westra tiende

David Millar (Team Garmin) heeft de twintigste etappe in de Vuelta a España, een tijdrit over bijna 28 kilometer, op zijn naam geschreven. De Brit hield Samuel Sánchez (Euskaltel) en Cadel Evans (Silence-Lotto) op enkele seconden achter zich.

Sanchéz liep bovendien in op leider Alejandro Valverde (Caisse d'Erpagne). De drager van de gouden trui hoeft echter niet bang te zijn, dat zijn positie nog in gevaar komt. Hij heeft namelijk nog 55 seconden over op zijn directe belager.

Lieuwe Westra (Vacansoleil) mocht zich vandaag de beste Nederlander noemen. Hij liet namelijk de tiende tijd noteren. Robert Gesink (Rabobank), die het de laatste dagen moeilijk heeft, finishte uiteindelijk als 30e.


Uitslag twintigste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1David MillarTeam Garmin00:35,53
2Samuel SánchezEuskaltel+ 0,05
3Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,09
4Gustavo CésarXacobeo Galicia+ 0,20
5Roman KreuzigerLiquigas+ 0,30
6Philippe GilbertSilence-Lotto+ 0,34
7Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne+ 0,36
8David HerreroXacobeo Galicia+ 0,37
9Jesús del NeroFuji-Servetto+ 0,40
10Lieuwe WestraVacansoleil+ 0,43

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne84:10,32
2Samuel SánchezEuskaltel+ 0,55
3Cadel EvansSilence-Lotto+ 1,32
4Ivan BassoLiquigas+ 2,12
5Ezequiel MosqueraXacobeo Galicia+ 4,27
6Robert GesinkRabobank+ 6,40
7Joaquin RodríguezCaisse d'Erpagne+ 9,08
8Paolo TiralongoLampre+ 9,11
9Philip DeignanCervélo Test Team+ 11,08
10Juan José CoboFuji-Servetto+ 11,27

Ook DNA bevestigt dood Noordin Top

Ook uit DNA-onderzoek is gebleken dat de meest gezochte terrorist van Zuidoost-Azië, de Maleisiër Noordin Mohammad Top, dood is. "Er is geen twijfel meer", aldus een woordvoerder van de politie vandaag. Eerder was het lichaam van Top geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken.

De 41-jarige Top kwam eerder deze week om het leven tijdens een bestorming door een speciale eenheid van de politie in de omgeving van de stad Solo.

Hij wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoordaanslagen op twee luxehotels in de hoofdstad Jakarta in juli. Negen mensen, onder wie de daders en twee Nederlanders, kwamen daardoor om het leven. Ook zou Top achter de aanslag op twee discotheken op het vakantie-eiland Bali zitten. Daardoor vielen in oktober 2002 meer dan tweehonderd doden, onder wie vier Nederlanders.

De politie maakte al zes jaar jacht op Top. Hij had zich afgescheiden van de Jemaah Islamiyah (JI) omdat die zich verzette tegen de aanslagen die Top pleegde. De JI wil Indonesië, Brunei, Maleisië, Singapore en het zuiden van de Filipijnen verenigen in een fundamentalistische islamitische staat.

Rijkswaterstaat test Maeslantkering

Rijkswaterstaat heeft vanmiddag omstreeks drie uur de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg voor een test gesloten. De grootste waterkerende deuren van de wereld blijven ruim een half etmaal dicht. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is alles probleemloos verlopen. Ruim duizend belangstellenden keken toe.

Tegelijkertijd met de Maeslantkering sloot ook de Hartelkering bij Spijkenisse. De test, die elk jaar plaatsheeft, markeert het begin van het stormseizoen.

De Maeslantkering, die in 1997 werd geopend, kan tijdens een stormvloed in een keer de Nieuwe Waterweg afsluiten. Samen met de Hartelkering beschermen de waterkeringen ongeveer een miljoen mensen achter de dijken tegen het water.

De keringen zijn wereldberoemd wegens hun beweegbare onderdelen, maar zijn nog niet vaak nodig geweest tegen de hoge waterstand. De Maeslantkering werd in november 2007 voor het eerst en laatst gebruikt bij stormachtig weer.

Morgenochtend omstreeks half vier wordt de test beëindigd met het openen van de keringen.

Man eet 33,5 burrito's in 10 minuten

Een Amerikaan mag zich het komende jaar wereldkampioen burrito’s eten noemen. Bob Shoudt at in tien minuten 33,5 burrito’s op en versloeg daarmee veertien tegenstanders. Dat meldden lokale media vandaag.

De burrito’s wogen elk meer dan 110 gram en waren gevuld met rundvlees, bonen en chili. Shoudt, die zichzelf een professionele eter met als bijnaam Humble Bob noemt, won 1500 dollar door de burrito’s weg te stouwen. Hij had twee dagen niet gegeten om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Shoudt heeft al eerder records gebroken. Zo at hij in tien minuten al eens 35 sandwiches, 38 hotdogs en 41 stukken pizza.

Bos: Balkenende zet kabinet op achterstand

Premier Balkenende heeft met zijn zwakke optreden tijdens de algemene beschouwingen het kabinet 'op achterstand' gezet. Dat zei vice-premier Wouter Bos (PvdA) vandaag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

De bewindslieden waren volgens Bos niet te spreken over de manier waarop Balkenende eergisteren de plannen van het kabinet over het voetlicht bracht. "We hebben er allemaal een slecht gevoel bij. We hadden allemaal graag gezien dat het beleid van het kabinet krachtiger verdedigd werd".

Het optreden van Balkenende heeft niet alleen gevolgen voor de premier zelf, maar straalt af op alle ministers en staatssecretarissen, aldus Bos.

"De premier verdedigt het kabinetsbeleid en als de premier dat goed doet, doet het kabinet het ook goed. En als de premier het minder goed doet, doet het kabinet het ook minder goed. Dus we zijn wat dat betreft nu allemaal op achterstand gezet en we zullen fors ons best moeten doen om weer het initiatief te pakken."

De kabinetsplannen zijn volgens Bos wel overgekomen, maar "het enthousiasmeren daarvoor is erbij ingeschoten".

Ook de oppositie was niet te spreken over het optreden van Balkenende, wat leidde tot een motie van wantrouwen van de VVD, die door de PVV en de SP werd gesteund.

Balkenende gaf gisteren toe "niet in vorm" te zijn geweest.

Weer crimineel ontsnapt tijdens verlof

Een 24-jarige gedetineerde is afgelopen woensdag ontsnapt tijdens zijn verlof. De man, die toestemming had gekregen voor een bezoek aan het graf van zijn moeder, wist zich aan zijn drie begeleiders te onttrekken. 

De gedetineerde zat na een veroordeling een gevangenisstraf uit in de penitentiaire inrichting in Vught. Zijn cel bevindt zich in het gewone gedeelte en niet in het extra beveiligde deel van de gevangenis, aldus de woordvoerder. Waarvoor de man is veroordeeld, wilde de zegsman niet zeggen. "Hij staat nu gesignaleerd en wordt gezocht."

Over het verzoek van de gedetineerde om het graf te bezoeken had de gevangenisdirectie een besluit genomen. In welke plaats hij is ontsnapt, is niet bekendgemaakt.

Eerder deze week werd bekend dat de zeer gewelddadige mensenhandelaar Saban B. tijdens een verlof de benen heeft genomen. Naar hem is eveneens een klopjacht aan de gang.

Lees hier meer over de verantwoordelijke voor ontsnappings-ellende!

Amelle verlaat Sugababes

Zangeres Amelle Berrabah heeft de succesvolle meidengroep Sugababes per direct verlaten, meldt de Britse krant The Sun.

Oorzaak is een ruzie met een van de andere babes, Keisha Buchanan. De familie van Amelle had deze week alarm geslagen omdat de 25-jarige dame onvindbaar was voor korte tijd. Even was er de vrees dat Amelle gekidnapt was.

Maar niets bleek minder waar: de Sugababe had zichzelf opgesloten in haar appartement en wilde niemand spreken, omdat ze zich rot voelde over een aanvaring die ze met Keisha had gehad. Volgens een bron van The Sun is Amelle al een tijdje ongelukkig en werd het haar allemaal teveel.

De 21-jarige Jade Ewen is al opgeroepen om de rol van de derde Sugababe op zich te nemen. Ewen is in Engeland bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Behalve Keisha maakt ook Heidi Range nog deel uit van de band.

 


Sugababes maken ruzie: Amelle stapt op  (foto: DAG)

Fortis: 'Nederland pleegde hoogverraad'

Nederland heeft zich bij de reddingsoperatie van Fortis vorig jaar schuldig gemaakt aan "woordbreuk" en "hoogverraad". Voormalig Fortisvoorzitter Maurice Lippens heeft dat gezegd in een interview met de Vlaamse zakenkrant De Tijd van vandaag.

Nederland en België pompten bijna een jaar geleden miljarden in de noodlijdende bankverzekeraar Fortis, die in problemen was gekomen door de overname van ABN Amro. De Belg Lippens moest ontslag nemen als bestuursvoorzitter. Een week later besloot Nederland alsnog om de Nederlandse Fortispoot, inclusief ABN Amro, over te nemen.

Volgens Lippens hebben de Nederlandse regering en De Nederlandsche Bank toen "Fortis en België bestolen" door zich niet aan de afspraken te houden.

Medewerkster NFI fraudeert met DNA

Een medewerkster van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft ernstig gefraudeerd met DNA-gegevens. Het NFI heeft aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak in onderzoek.

Een woordvoerder van het NFI bevestigde vandaag een verhaal in De Telegraaf daarover. De medewerkster zou het DNA-profiel van haar eigen partner, die verdachte is in een geweldsdelict, hebben weggemaakt en DNA van een onschuldige als bewijsmateriaal hebben ingebracht.

Het NFI laat weten de medewerkster bij de ontdekking in de zomer per direct op non-actief te hebben gesteld. Volgens het instituut hoeven geen onderzoeken te worden overgedaan, omdat de vrouw werkte op de afdeling logistiek, en niet op de afdeling DNA. Het gaat volgens het NFI om een enkel geval.

Obama verzekert aanpak bankiersbonussen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft benadrukt volgende week afspraken te maken met de leiders van de G20 om exorbitante bankiersbonussen aan banden te leggen. Roekeloze banksystemen met "vette bestuurdersbonussen" worden niet langer getolereerd, aldus Obama vandaag.

Volgende week donderdag komt de G20-top bijeen in Pittsburgh. De maatregelen die sinds de laatste bijeenkomst van de G20 in april zijn genomen om de economische crisis te lijf te gaan, werpen volgens Obama hun vruchten af. Maar er is nog veel te doen om de regelgeving voor de financiële sector aan te scherpen en om te voorkomen dat "we nooit meer in een precaire situatie zoals een jaar geleden terechtkomen."

De regeringsleiders van de EU-landen werden het afgelopen donderdag tijdens een ingelaste top eens over het beperken van de bankiersbonussen. De leiders waren bijeen in Brussel als voorbereiding van de G20-bijeenkomst, met onder meer de Verenigde Staten. De leiders vinden dat de bonussen afhankelijk moeten zijn van de resultaten en het vaste loon. De bankiers mogen een groot deel van de bonussen en verkregen aandelen bovendien pas na lange tijd ontvangen.

Cissé kan spelen tegen PSV

Feyenoord-trainer Mario Been kan zondag voor de topper tegen PSV toch beschikken over Sekou Cissé. De Ivoriaan had last van zijn voet, maar na een onderzoek in het ziekenhuis bleek er niets aan de hand.

De aanvaller liep in de training van vrijdag een blessure op aan zijn voet. Zaterdag trainde Cissé echter gewoon weer mee met de groep.

De 24-jarige spits kwam afgelopen zomer over van Roda JC. In zes duels is hij één keer trefzeker geweest voor de Rotterdammers. Uitgerekend tegen zijn oude ploeg scoorde hij één van de vier treffers (4-0).

Feyenoord-trainer Mario Been kan tegen PSV niet beschikken over de geblesseerde Dani Fernandez. Keeper Darley is op de weg terug. Maar PSV komt nog te vroeg voor de Braziliaanse goalie.

Europese titel voor Schuil/Nummerdor

Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn vandaag voor de tweede keer op rij Europees kampioen beachvolleybal geworden. In het Russische Sochi versloegen ze Gosch en Horst uit Oostenrijk. Het duo is nu 24 officiële wedstrijden achter elkaar ongeslagen.

Zoals gebruikelijk begonnen Schuil en Nummerdor rustig aan de wedstrijd, met een 8-10 achterstand tot gevolg. Rond de technische time-out kwam het duo op gelijke hoogte (11-11) en tegen het einde van de set werd een beslissende voorsprong gepakt (19-17). Door twee prachtige services van Schuil werd de eerste set beslist (21-17).

De tweede set begon onstuimig. Nummerdor en Schuil namen een voorsprong van twee punten (7-5), verloren vervolgens vier punten op rij (7-9) maar kwamen weer langszij (10-9). Gestaag werd weer gewerkt aan een voorsprong. Hoewel de Oostenrijkers sterk speelden, bleven onze landgenoten druk uitoefenen.

Vooral Schuil was met meerdere succesvolle blokkeringen af en toe een plaaggeest voor de verrassende Oostenrijkers. Bij 14-14 werd het gat geslagen (naar 19-14). Uiteindelijk werd op 20-16 het matchpoint benut.

De mannen waren na afloop uitzinnig van vreugde. Reinder Nummerdor lachte van oor tot oor en zelfs de normaal zo stoïcijnse Richard Schuil greep meteen de microfoon om het publiek te bedanken.

Het duo heeft nu opnieuw een periode rust. Het volgende World Tour-evenement begint op 26 oktober in het Chinese Sanya. De Europese kampioenschappen betekenen het einde van de Europese Tour.

Terry wil Chelsea ooit coachen

John Terry wil na zijn loopbaan manager worden van Chelsea. De aanvoerder van The Blues verlengde onlangs zijn contract en wil zijn carrière beëindigen in Londen.

"Wanneer mijn loopbaan erop zit wil ik graag manager worden, ook al realiseer ik dat dat een hoop druk met zich meebrengt", zegt Terry in de Daily Express.

Terry debuteerde in 1998 bij Chelsea en heeft al meer dan 250 wedstrijden gespeeld voor de Londense ploeg. "Oudere medespelers hebben mij altijd geadviseerd. Je moet je trainersdiploma's halen. Ik denk dat ik ga beginnen met het trainen van jongeren en dan geleidelijk aan de diploma's behalen", zegt de aanvoerder van het Engelse nationale elftal.

"Ik heb onder José Mourinho en Guus Hiddink gespeeld. Van hun trainingen heb ik aantekeningen gemaakt. Wat ze goed deden, maar ook van oefeningen die ik zelf niet zou geven. Ik denk dat ik dit voor de toekomst goed kan gebruiken."

Dom blondje

Geloof me, de voordelen zijn eindeloos. Ik heb nog nooit zoveel aanbiedingen voor buitenechtelijke seks gehad, in een winkel wordt ik toch zeker 25% sneller geholpen en als ik eens iets verknal zet ik de oogjes op stand Bambi en laat ik het middelste stukje van mijn onderlip wat naar buiten krullen. Blonds really do have more fun. Echt niet te geloven. Joh, ze zouden er belasting op moeten heffen!

Playboy-rukkers willen geld terug

De 'lezers' van het mannenblad Playboy willen hun geld terug. De reden daarvan is dat actrice Anna Farris (Scary Movie-reeks) niet volledig uit de kleren is gegaan.

Op de cover staat Faris slechts in een kort rokje en topje, maar in het blad is de actrice nergens naakt te vinden. Faris verklaart zelf dat de shoot alleen bedoeld was als promotie van de film The House Bunny. "In New York word ik nageroepen door bouwvakkers. Ze willen hun geld terug, omdat ik niet uit de kleren ben gegaan," aldus de blonde actrice in een interview met de Britse tabloid The Sun.

De cover is hier te zien.

Hamilton zet alles op de aanval

Dit jaar zal Lewis Hamilton er alles aan doen om in Singapore te winnen. Vorig seizoen was de wereldtitel het doel en reed de Brit plichtmatig door de nacht.

"De eerste Grand Prix van Singapore van vorig jaar was een goed voorbeeld van hoe een nieuwe Formule 1-race moet worden georganiseerd. Er zijn fantastische faciliteiten, een geweldige organisatie en een unieke baan. Je moet als coureur best wat risico's nemen om het maximale uit de auto te krijgen," aldus Hamilton.

"Vorig jaar nam ik met het oog op het kampioenschap niet al te veel risico. Dit jaar zal zeker het anders zijn! Ik strijd niet meer om de titel en zal de laatste vier races van het jaar vol in de aanval gaan en proberen zoveel mogelijk overwinningen te pakken."

'VW neemt dit jaar nog belang in Suzuki'

Volkswagen, de grootste autoproducent van Europa, neemt mogelijk voor het einde van het jaar een belang in zijn Japanse concurrent Suzuki. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium en "wij verwachten dit jaar een principe-overeenkomst te sluiten", zegt een bestuurder van Suzuki in de jongste uitgave van het Duitse automagazine Automobilwoche.

"Voor Suzuki en VW zou het een win-win situatie betekenen. Suzuki krijgt toegang tot een grote hoeveelheid VW-technologie, terwijl VW toegang krijgt tot de Indiase en Zuidoost-Aziatische markten", aldus de bestuurder.

Skelet mammoet geveild voor ruim drie ton

Een compleet skelet van een mammoet is vandaag in Nijmegen geveild voor 302.000 euro. Dat liet het veilinghuis Hessink's Veilingen weten. De Duitse koper bood 240.000 euro voor de resten en moest daarnaast nog eens ruim 60.000 euro aan veilingkosten en provisie betalen.

Het skelet is 3,98 meter hoog, heeft slagtanden van 3,20 meter en is het grootste van een wolharige mammoetstier dat ooit in Europa is geprepareerd en opgebouwd. Wolharige mammoeten leefden in de ijstijd op de Russische steppe en in de noordelijke helft van Europa.

Het skelet is geprepareerd met botten die in de afgelopen 50 jaar in Nederland zijn gevonden. Andere skeletten zijn te zien in het Nederlands Natuurhistorisch Museum Naturalis in Leiden en in het Natuurmuseum in Enschede.


veiling van skelet mammoet  (foto: ANP)

Bonussen bankiers ondanks verliezen niet gekort

De bestbetaalde bankiers zijn in 2008 niet of nauwelijks gekort op hun bonussen, ondanks de grote verliezen die de banken leden. Dat blijkt uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB), dat de beloningen bij 27 financiële instellingen in 2007 en 2008 bekeek.

De DNB noemt het 'opmerkelijk' dat er bonussen zijn toegekend in bedrijven die in 2008 zware verliezen moesten incasseren. Topmannen die meer dan 1,5 miljoen euro per jaar verdienen, kregen vorig jaar een bonus van gemiddeld 311 procent van hun salaris. In 2007 was dat nog 355 procent. Werknemers met een salaris van 100.000 tot 200.000 euro ontvingen in 2008 gemiddeld 11 procent aan bonus. Het jaar ervoor was dat nog 30 procent.

Volgens De Nederlandsche Bank zijn de mensen met de hoogste salarissen afhankelijker van hun bonus dan van het vaste deel van hun salaris. "Deze afhankelijkheid draagt het risico in zich dat medewerkers zich voornamelijk gaan richten op het zeker stellen en het maximaliseren van hun variabele beloning."

bestbetaalde bankiers niet of nauwelijks gekort op bonussen  (foto: ANP)

Sextape Super Mario en Prinses Peach uitgelekt

Het is nog geen zondag gelukkig, want we hebben nog bijna 9 volle uren vol pret, jolijt of misschien wel pure depressie te gaan deze zaterdag, maar dit o-zo-superflauwe filmpje wilde ik gewoon nu al posten. Mario en de prinses draaien er al zo lang omheen in alle kindvriendelijke games, maar iedereen weet natuurlijk wel dat ze na zo'n avontuur flink liggen te knallen. Er was een keer iemand met een camera in de buurt en nu is er een sextape van deze twee uitgelekt.

Aangezien het vandaag "Talk like a pirate day" is, lijkt me dit een perfecte dag voor een totaal onzinnig filmpje.

Arrrrrrrrrrr, have fun me mateys! But watch out fer th' tickin' crocodiles swimmin' around our mighty pirate boat! They scares the shit out o' me!



Je kunt de sextape hier of hier bekijken.

Hulpverlener krijgt nul komma nada

Een jongeman die eergisteren zijn diensten aanbood bij een bizar verkeersongeval in Heemskerk, moet nu zelf voor de gemaakte kosten opdraaien. De schade aan het voertuig dat hij geleend had van een goede vriend, wordt niet vergoed.

De ongelukkige Remco Dekkinga uit Heemskerk was getuige van een bizar ongeval. Een 96-jarige automobiliste reed in het centrum van zijn woonplaats twee maal dezelfde fietser en ook nog eens een voetganger aan. Daarop zette Remco de geleende auto aan de kant en liet de gewonde vrouwelijke fietser in zijn auto zitten, in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

De vrouw vertelde de inmiddels gearriveerde ziekenbroeder een beetje last van haar nek te hebben. Door deze mededeling trad het protocol voor hulpverlening bij vermoedelijk nekletsel in werking. De spuitgasten verwijderden toen het dak met hydraulische apparatuur. De auto raakte daarbij totalloss. Heel vervelend, want de vrouw bleek later slechts een gebroken enkel te hebben.

Een van de grootste Nederlandse autoverzekeraars, die liever niet met bedrijfsnaam in de krant wil, meent dat Remco een behoorlijk probleem heeft. De schade aan de auto valt geheel buiten de dekking, zowel bij WA als Allrisk. ,,Dat was anders geweest als mevrouw een beetje had gebloed en als dat op de bekleding was gekomen. Dat valt onder de WA-verzekering. Allemaal heel vervelend natuurlijk. Best begrijpelijk dat de jongeman het aanbod deed, gezien alle heftigheid van de gebeurtenissen. Maar ons advies is: niet doen.''

Met dank aan thefreakje voor de submit!

Gay Pride Belgrado afgelast om dreiging

De Gay Pride die morgen plaats zou hebben in de Servische hoofdstad Belgrado is afgelast. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken kan de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd worden. De organisatie besloot daarom het festijn af te gelasten, meldde de Servische zender B92 vandaag.

Honderden lesbiennes, homo's, biseksuelen en mensenrechtenactivisten hadden willen meedoen aan de eerste homoparade in de hoofdstad sinds acht jaar. In 2001 liep de Gay Pride in Belgrado gewelddadig af, toen de deelnemers en agenten aangevallen werden door nationalisten, neonazi's en hooligans.

De Servische president Boris Tadic beloofde vrijdag nog deelnemers te zullen beschermen. "De staat zal alles doen om zijn burgers te beschermen, ongeacht hun geloof, seksuele geaardheid of politieke kleur", stelde Tadic.

Sam Fisher schopt flinke kont in Spinter Cell: Conviction trailer

Tijdens PAX werd een uitgebreide presentatie gegeven over de aankomende nieuwste telg uit de Splinter Cell-serie. Ondanks de vele malen uitstel die de game gekend heeft, lijkt de definitieve build eindelijk goed genoeg te zijn om ons niet nog veel langer te laten wachten. Tijdens de presentatie worden enkele nieuwe features van de game uitgelegd en zien we enkele korte gameplaybeelden, waarin we zien da Sam nog steeds weet hoe hij moet sluipen en tactisch zijn vijanden om moet leggen.

Rajkovic moet van Chelsea geopereerd worden

FC Twente moet het de komende tijd zonder Slobodan Rajkovic stellen. Volgens De Telegraaf wacht de huurling van Chelsea een operatie op aandringen van de Engelse club.

De 20-jarige Serviër kampt al langere tijd met hamstringproblemen. Rajkovic staat sinds het duel tegen Feyenoord (1-1) langs de kant. In de rust van de wedstrijd werd hij vervangen door Nicky Kuiper.

Rajkovic komt sinds de zomer van 2008 uit voor de Tukkers. De fysiek sterke verdediger speelde zeventien duels voor de ploeg uit Enschede en scoorde daarin één doelpunt.

Voordat Chelsea Rajkovic bij FC Twente onderbracht, speelde hij één seizoen voor PSV.

Bayern voorlopig nog zonder Van Bommel

Mark van Bommel is nog altijd niet hersteld van zijn voetblessure. Bayern München-trainer Louis van Gaal verwacht zijn aanvoerder nog twee weken te moeten missen.

Van Bommel staat sinds begin augustus aan de kant met een teenblessure. De Oranje-international liep een breukje op in zijn linker grote teen. "Ik verwacht hem niet voor oktober terug", zegt Van Gaal tegenover Voetbal International over het herstel van de aanvoerder van Bayern, die ook Martin Demichelis nog twee weken moet missen.

De Nederlandse coach blikt ook vooruit op de traditionele Oktoberfeesten. Het bierfeest in München wordt traditiegetrouw bezocht door de selectie van Bayern. Van Gaal lijkt hier echter geen voorstander van te zijn. "De spelers kunnen het niet maken", vindt Van Gaal.

"We hebben een zwaar programma voor de boeg. We moeten ook tijdens de Oktoberfeesten ongeslagen blijven."

Van Gaal wil de laatste dag van de festiviteiten wel bezoeken bezoeken met zijn spelers. "Dat is goed voor de buitenlandse spelers om de Beierse cultuur te leren kennen."

[F2] Uitslag Race 1 Imola

Kazim Vasiliauskas heeft de eerste race in de Formule 2 op het circuit van Imola gewonnen. Mirko Bortolottie legde beslag op de tweede plaats, gevolgd door Andy Soucek en Robert Wickens. Philipp Eng maakte de top vijf compleet.

Uitslag Race 1 Imola

Pos.CoureurTijd
1 K. Vasiliauskas 38:30.024
2M. Bortolotti + 7.503
3A. Soucek + 8.178
4R. Wickens + 8.999
5P. Eng + 9.526
6M. Pavlovic + 11.940
7M. Aleshin + 18.292
8G. Sanchez + 22.781
9S. Hohenthal + 23.582
10J. Jousse + 23.875
11H. Karjalainen + 28.343
12J. Palmer + 34.577
13E. Piscopo + 37.711
14J. Clarke + 37.643
15N. Gachnang + 38.316
16T. Gladdis + 40.480
17A. Brundle + 1:20.097
18J. Moore + 1:28.959
DNFC. Iaconelli + 17 ronde(n)
DNFJ. Höing + 17 ronde(n)
DNFA. Ebrahim + 18 ronde(n)
DNFN. de Marco + 21 ronde(n)
DNFT. Hegewald + 21 ronde(n)
DNFO. Hancock + 21 ronde(n)
DNFP. Gandolfi + 21 ronde(n)

Betoging voor veiligheid in Gouda

Meer veiligheid in hun stad. Dit was het thema van een demonstratie gisteravond in Gouda.

Onder grote politiebegeleiding gingen circa veertig voornamelijk jongeren de straat op. De betogers zijn het spuugzat dat in de wijken Oosterwei en Korte Akkeren onder meer autobanden worden lek gestoken, meisjes worden lastig gevallen en ouderen worden bespuugd. Zij eisen van burgemeester Wim Cornelis dat de politiebureaus die in de afgelopen jaren zijn gesloten, weer opengaan.

'Gouda's Glorie' zoals de betogers zichzelf noemen, scandeerden tijdens hun tocht leuzen als 'Recht, orde, veiligheid', 'Wat doen criminelen hier?' en 'Nederlanders staan op wacht'. Op een meegenomen spandoek stond 'Meer veiligheid nu' te lezen. Bovendien werd er met Nederlandse vlaggen gezwaaid. De demonstratie verliep, aldus een politiewoordvoerster, zonder noemenswaardige problemen.


Probleemjongeren van Marokkaanse afkomst zorgden ruim een jaar geleden voor grote onrust na incidenten. Dit leidde ertoe dat het politiekorps Hollands Midden, waaronder Gouda valt, extra rechercheurs toegewezen kreeg om zaken (vooral overvallen en geweldplegingen) op te lossen.

FOK!-columnist Driek Oplopers vindt dat zo'n demonstratie meer zoden aan de dijk zet dan slap geouwehoer in de Kamer!

 Met dank aan ffserieus voor de submit!

Hoofdredacteur RTL ziet niks in PowNed

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws ziet niks in PowNed, de omroep waarmee weblog GeenStijl in het publieke bestel zit. "Ik verwacht van PowNed helemaal niks", zo zegt hij in Broadcast Magazine. "Wat GeenStijl op internet doet, is soms wel goede journalistiek, maar niet mijn stijl. Af en toe is het origineel bedacht en hebben ze dingen boven water gekregen, maar het is wel heel erg 'internet'."

Taselaar heeft wel eens gekeken naar de uitzendingen die PowNed heeft gemaakt op Veronica. "Alles wat ik tot nu toe op televisie heb gezien, vind ik absoluut geen toevoeging, zelfs licht amateuristisch en zonde van mijn tijd."

Zijn collega hoofdredacteur Hans Laroes van de NOS is een stuk positiever over de mogelijk nieuwe omroep. "Ik heb met PowNed gesproken over een experiment op Nederland 3. Ik denk dat ze in staat zijn om een verbinding te leggen met een ander deel van de jongeren die BNN bedient. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar wat PowNed gaat doen."

GAME krijgt exclusieve Modern Warfare 2 veteran pack

Er zijn inmiddels al verschillende exclusieve uitvoeringen van Modern Warfare 2 aangekondigd. Game, een spellenwinkel uit het Verenigd Koninkrijk, voegt er hier ook weer eentje aan toe. Voor "slechts" £120, krijg je de Modern Warfare Veteran Package. Dit veteranen pack bevat naast de Hardened Edition van Modern Warfare 2 ook nog wat extra´s. Er is echter wel een maar voordat je je reis naar het Verenigd Koninkrijk gaat boeken. Je moet namelijk in het bezit zijn van een Game Reward Card. Dus beoordeel zelf aan de hand van de inhoud of je de reis naar de andere kant van het kanaal moet gaan boeken.

De veteran pack bevat, naast de Modern Warfare Hardened Edition, het volgende:

* Een unieke verpakking.
* Een ultra-premium beeldje van 30,5 cm van Kapitein Soap MacTavish, ontworpen door Kotobukiya.
* Het beeldje is uitgerust met een in sneeuw-camouflage uitgeruste Soap MacTavish en verschillende wapens.
* 3 sets van verwisselbare wapens, inclusief dubbel .45 caliber pistool, verbeterde M14 machinegeweer (kan op Soaps rug bevestigd worden indien niet in gebruik) en een dubbele ijsklimuitrusting.
* De mooi vormgegeven ijsberg als voet, doet dienst voor opslag van de wapens als ze niet in gebruik zijn.

Dit alles zal op 11 november uitkomen voor de Playstation 3, Xbox360 en de PC.



[IndyCar] Uitslag Indy Japan 300

Scott Dixon is er in geslaagd om de Indy Japan 300, die op het circuit van Motegi werd verreden, op zijn naam te schrijven. Ryan Briscoe werd achttiende en slaagde er dus niet in om het kampioenschap veilig te stellen. Robert Doornbos werd zestiende.

Dixon werd op het podium vergezeld door Dario Franchitti en Graham Rahal, die respectievelijk tweede en derde werden.

Mario Moraes begon de race vanaf de tweede plaats, maar werd vlak na de start al door Franchitti voorbij gereden. Bij de eerste serie pitstops wisselden Dixon, de leider tot dan toe, en Franchitti van positie. Moraes zag zijn pitstop in het water vallen en viel veel terug. Daarnaast kreeg hij te weinig benzine mee, maar zou uiteindelijk toch nog als vijfde over de finish rijden. In de tussentijd nam Dan Wheldon de derde plaats over. Dit ging wel ten koste van Briscoe.

De verwachting was dat het kampioenschap in de tweede serie pitstops beslist zou worden. Briscoe reed namelijk veel langer door, dan de mannen voor hem. De coureur maakte zijn stop ook pas, nadat er gele vlaggen hingen. Een zware crash van Mike Conway was hier de oorzaak van.

Inmiddels had Dixon Franchitti weer ingehaald en reed aan de leiding. Tijdens de laatste pitstops was er opnieuw een gele vlag en wederom was Conway de veroorzaker hiervan. Toch zag Dixon zijn leidende positie niet meer in gevaar komen en kwam anderhalve seconde eerder over de finish dan ploeggenoot Franchitti.

In het kampioenschap ligt de strijd nog helemaal open. Dixon gaat aan de leiding met 570 punten, maar wordt op de voet gevolgd door Franchitti (565) en Briscoe (562).


Uitslag Indy Japan 300

Pos. CoureurTeam Tijd
1 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:51:37.641
2D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 1.447
3G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 3.200
4O. Servia Newman/Haas/Lanigan Racing + 7.372
5M. Moraes KV Racing + 12.764
6D. Patrick Andretti Green Racing + 16.139
7M. Andretti Andretti Green Racing + 16.651
8D. Wheldon Panther Racing + 17.264
9R. Matos Luczo Dragon Racing + 17.579
10H. Castroneves Team Penske + 1 ronde(n)
11T. Kanaan Andretti Green Racing + 1 ronde(n)
12J. Wilson Dale Coyne Racing + 1 ronde(n)
13E. Carpenter Vision Racing + 2 ronde(n)
14H. Mutoh Andretti Green Racing + 2 ronde(n)
15E.J. Viso HVM Racing + 2 ronde(n)
16R. Doornbos HVM Racing + 2 ronde(n)
17K. Matsuura Conquest Racing + 5 ronde(n)
18R. Briscoe Team Penske + 15 ronde(n)
19S. Barrett Team 3G + 18 ronde(n)
20R. Yasukawa Dreyer & Reinbold Racing + 28 ronde(n)
DNFR. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing + 43 ronde(n)
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 97 ronde(n)
DNFT. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 117 ronde(n)

Stand in het kampioenschap

Pos.CoureurTeam Punten
1S. Dixon Chip Ganassi 570
2D. Franchitti Chip Ganassi 565
3R. Briscoe Penske 562
4H. Castroneves Penske 403
5D. Patrick Andretti Green 381
6M. Andretti Andretti Green 368
7G. Rahal NHL Racing 366
8T. Kanaan Andretti Green 354
9D. Wheldon Panther Racing 342
10J. Wilson Penske 334
11H. Mutoh Andretti Green 325
12E. Carpenter Vision Racing 303
13R. Matos Luczo Dragon 296
14R. Hunter-Reay A.J. Foyt 281
15M. Moraes KV Racing 278
16R. Doornbos HVM Racing 271
17M. Conway D&R Racing 246
18E.J. Viso HVM Racing 234
19W. Power Penske 215
20T. Scheckter D&R Racing 173
21O. Servia NHL Racing 115
22A. Tagliani Conquest Racing 114
23P. Tracy KV Racing 113
24M. Duno D&R Racing 100
25S. Fisher Sarah Fisher 77
26J. Lazier Team 3G 65
27R. Antinucci Team 3G 63
28V. Meira A.J. Foyt 62
29S. Barrett Team 3G 62
30D. Manning D&R Racing 38
31T. Bell KV Racing 32
32A.J. Foyt IV A.J. Foyt 26
33A. Lloyd NHL Racing 17
34S. Sharp Panther Racing 16
35N. Philippe Conquest Racing 16
36K. Matsuura Conquest Racing 13
37J. Andretti Richard Petty 12
38F. Montagny Andretti Green 12
39R. Yasukawa D&R Racing 12
40D. Hamilton D&R Racing 10
41B. Junqueira Conquest Racing 0
42B. Lazier Hemelgarn 0

Veel belangstelling voor luchtlanding

De luchtlanding van duizend parachutisten boven de Ginkelse Heide bij Ede, trekt vandaag veel belangstelling. Tienduizenden toeschouwers staan op de heide naar de neerdalende parachutisten te kijken, die met hun sprong de massale luchtlanding van Market Garden op 17 september 1944 herdenken. Onder de toeschouwers zijn tientallen oorlogsveteranen.

De parachutisten zijn hedendaagse soldaten uit Nederland en Groot-Brittannië. De militairen sprongen uit Hercules transportvliegtuigen. Boven de heide was ook een oud Dakotavliegtuig te zien. Dat type nam in 1944 intensief deel aan Market Garden.

De toeschouwers zorgden vanochtend voor opstoppingen op de wegen rond de heide. In Arnhem en omgeving staan dit weekeinde nog meer herdenkingen op stapel.

Market Garden  (foto: ANP)

Franse lottospeler wint 100 miljoen euro

Een Franse lottospeler heeft gisteravond het enorme bedrag van 100 miljoen euro gewonnen. De kans dat de lotto uit zou keren was 1 op 76 miljoen. Wie de gelukkige winnaar is, is niet bekend. De loterij met de naam EuroMiljoenen heeft alleen laten weten dat de kersverse multimiljonair in de buurt van de Middellandse Zee woont.

De winnaar had alle vijf de getallen goed gegokt (6, 16, 30, 38 en 41). Daarbij waren ook de twee extra getallen goed (2 en 4). De lottospeler heeft daarmee de grootste prijs in de geschiedenis van Frankrijk in de wacht gesleept.

Aan de lotto deden gisteravond meer dan 40 miljoen mensen mee uit negen Europese landen.

 


Franse lottospeler wint 100 miljoen euro  (foto: DAG)

Operatie Schöne succesvol verlopen

De operatie van Lasse Schöne is succesvol verlopen. De middenvelder van NEC heeft tijdens deze ingreep een nieuwe kruisband in zijn linkerknie gekregen. Daarnaast hebben de doktoren een beschadiging aan zijn meniscus verholpen.

Eerder deze maand scheurde Schöne, tijdens een training van NEC, zijn linkerkruisband af. De Deense speler hoopt het WK in Zuid-Afrika, dat volgend jaar wordt gehouden, te halen.

[F3 Euro] Uitslag Race 1 Spanje

Jules Bianchi heeft de eerste race in de Formule 3 Euroseries op het Circuit de Catalunya op zijn naam geschreven. De Fransman finishte met een seconde voorsprong op de nummer twee Alexander Sims. Andrea Caldarelle legde beslag op de derde plaats, gevolgd door Valtteri Bottas en de Nederlander Henkie Waldschmidt.

PosCoureurVerschil
1Jules Bianchi
2Alexander Sims01.071
3Andrea Caldarelli03.212
4Valtteri Bottas03.877
5Henkie Waldschmidt05.560
6Christian Vietoris09.938
7Basil Shaaban20.138
8Renger van der Zande20.954
9Roberto Merhi24.852
10Mika Mäki28.165
11Tiago Geronimi31.231
12Tim Sandtler36.757
13Johan Jokinen41.065
14Christopher Zanella41.469
15Pedro Enrique42.913
16Carlo van Dam43.784
17Adrien Tambay44.848
18Marco Wittmann1:06.007
DNFJake Rosenzweig10 ronden
DNFEsteban Gutierrez13 ronden
DNFCesar Ramos14 ronden
DNFSam Bird24 ronden
DNFStefano Coletti25 ronden
DNFJean Karl25 ronden
DNFNick Tandy25 ronden

Amy Winehouse' tanden vallen massaal uit

Het wordt er niet beter op met Amy Winehouse. Amy Winehouse, toch al niet moeders mooiste, verliest in rap tempo al haar tanden.

Alle drugs hebben namelijk hun sporen nagelaten. Zo moest ze onlangs een optreden afgelasten, omdat ze vanwege de pijn niet meer kon optreden.

Volgens een bron die dichtbij de zangeres staat, is Amy al een paar tanden  kwijt. "Ze vielen spontaan uit haar mond. Ze heeft de afgelopen tijd hele dagen door pijn gehad. Haar gebit was er heel slecht aan toe. Haar tanden waren ook helemaal bruin geworden", aldus de bron.

De welbekende junk heeft inmiddels haar tandarts met een bezoekje vereerd. "Hij heeft flink zijn best moeten doen om haar tanden weer te laten stralen. Amy heeft urenlang in de stoel gelegen en veel pijn gehad. Na afloop kreeg ze medicijnen mee naar huis die de pijn moeten onderdrukken."

Velthuizen ergert zich aan verdediging

De matige prestaties van Vitesse zorgden bij Piet Velthuizen voor de nodige frustratie tijdens de training van vrijdag. De keeper ergerde zich aan zijn verdedigers, die het ene na het andere duel verloren.

Vitesse trainde standaardsituaties toen Velthuizen tekeer ging tegen zijn medespelers, weet De Gelderlander. Met name Rogier Molhoek en Frank van der Struijk moesten het ontgelden. "Dit kan toch niet zo," schreeuwde de 22-jarige doelman nadat de verdediging in vijf hoekschoppen vier keer werd geklopt.

De goalie ging vervolgens in discussie met trainer Theo Bos en keeperstrainer Raimond van der Gouw. Bos vatte de woede-uitbarsting van Velthuizen positief op. "Standaardsituaties zijn belangrijk in het voetbal. In de Europa League werd deze week 70 procent van de goals gescoord uit spelhervattingen."

In de derby tegen NEC (2-2) gaf Vitesse vorige week een overwinning uit handen doordat de bezoekers twee keer scoorden uit een verre inworp. Bos: "Ik heb er vertrouwen in dat het beter gaat. Een prima discussie, om doelpunten te voorkomen. Het betekent dat de spelers er zelf ook mee bezig zijn."

[Fotoreportage] WK honkbal: Nederland - Spanje

De maand september staat voor veel honkballiefhebbers in het teken van het wereldkampioenschap. Op 16 september speelde Nederland tegen Spanje (10-5). FOK!fotograaf sanger was erbij en maakte de volgende sfeerimpressie.


Kingsale slaat als eerste slagman direct een 3-honkslag. De sliding op 3 is meer voor de sier dan noodzakelijk, maar het publiek vind het prima.


Kurt Smith slaat hier nog een 'foutslag'. Later slaat hij Kingsale binnen vanaf het derde honk.


De Nederlandse pitcher Sulbaran heeft aanvankelijk weinig moeite met de Spaanse slagploeg.


In de derde en vierde inning beginnen de Spanjaarden grip te krijgen op het werpen van Sulbaran. Niet veel later wordt de pitcher vervangen.


Niet alleen honkslagen brengen je verder op de honken. Hier probeert Nederland het met een stootslag.


De Spaanse pitcher Noguera had de grootste moeite met de Nederlandse slagploeg, in de eerste innings moest hij maar liefst negen runs toestaan.


Noguera werd al snel vervangen door Hernandez, die de Nederlandse slagploeg beter onder controle wist te houden. Hier Hernandez in actie met Decaster op het tweede honk


Spanje op het eerst honk, en Sulbaran bezig met een van zijn laatste worpen


Catcher Sidney de Jong is net te laat om het eerste Spaanse punt te voorkomen


[]iDe Spaanse slagploeg deed in de derde en vierde inning eindelijk iets terug[/i]


De Spaanse pitchers daarentegen hielden de Nederlandse slagploeg na de tweede inning meer dan behoorlijk onder controle


Kingsale slaat weer een honkslag voor Nederland


Perez slaat een honkslag voor Spanje

Alle onderschriften zijn tevens door sanger ingestuurd.

Berlusconi's 'pooier' opgepakt in Bari

De Zuid-Italiaanse ondernemer Gianpaolo Tarantini is gisteren door de Italiaanse politie opgepakt op de luchthaven van Bari. Volgens aanklager Antonio Laudati is Tarantini gearresteerd op beschuldiging van drugshandel. Bovendien zou de 36-jarige Tarantini 'vluchtgevaarlijk' zijn en mogelijk bewijsmateriaal in zijn zaak kunnen vernietigen.

Volgens de advocaat van Tarantini zou zijn cliënt zijn opgepakt wegens het bezit en de handel in cocaïne in de zomer van 2008. In augustus van dat jaar huurde Tarantini op het eiland Sardinië een huis in de buurt van de villa van Silvio Berlusconi. Vanuit de woning wilde Tarantini zich toegang verschaffen tot de vrienden- en kennissenkring van de Italiaanse premier.

Als hulpmiddel om een band op te bouwen met de vriendinnen van Berlusconi, had Tarantini een grote hoeveelheid cocaïne naar Sardinië meegenomen en in bewaring gegeven bij zijn vriend Alessandro Mannarini, momenteel onder huisarrest, 'in een kluis die Tarantini zelf kocht, installeerde en persoonlijk beheerde'.

Tarantini is de centrale spil in een al maanden geruchtmakend justitieel onderzoek naar corruptie in de gezondheidszorg in Apulië, een regio in Zuidoost-Italië. In het kader van dit onderzoek vertelde Tarantini de onderzoeksrechter dat hij prostituees en drugs aan linkse en rechtse Italiaanse politici had geleverd. Omdat Tarantini geloofde dat 'hoeren en cocaïne de beste manieren zijn om te slagen in het leven'.

Tarantini heeft verklaard achttien feestjes te hebben georganiseerd voor premier Berlusconi, waarop ten minste dertig prostituees en zogeheten veline (sexy televisiegastvrouwen) aanwezig waren met de bedoeling gunsten en overheidsopdrachten te krijgen voor zijn bedrijf Tecnohospital, gespecialiseerd in medische technologie.

De ondernemer zegt dat Berlusconi niet wist dat hij escortdames betaalde om bij de premier thuis te komen. De 72-jarige Berlusconi op zijn beurt heeft benadrukt dat hij nooit betaalt voor seks, vanwege het plezier van de verovering.

Valve verrast over Left 4 Dead 2 ban in Australië

Valves Doug Lombardi heeft gezegd verrast te zijn dat Left 4 Dead 2 geband is in Australië:

'We were surprised to hear of this news yesterday. Obviously, everyone at Valve is pretty bummed. It would be a shame if folks in Australia, or anywhere else, are unable to purchase Left 4 Dead 2 because of a ratings issue.'

Zoals eerder is aangegeven is Left 4 Dead 2 geband in Australië wegens problemen met het rating systeem.

Left 4 Dead 2 komt hier wel gewoon uit en zal op 20 november verkrijgbaar zijn.

Geile postbode na tien jaar opgepakt

Een Britse postbode moet na tien jaar trouwe dienst waarschijnlijk de gevangenis in. De 35-jarige postbezorger heeft namelijk al die tijd pakketjes van porno-postorderbedrijven, waaronder de bij iedere FOK!ker bekende Pabo, achterover gedrukt.

Na een tip deed de Royal Mail een inval in het huis van Alec Clark en trof op zolder een enorme verzameling porno-dvd's en dameslingerie aan, tezamen met oude pakketjes en afleverbonnetjes. Toen de postbode hiermee werd geconfronteerd, biechtte hij op alles te hebben gejat. "Het is net of iets mijn ziel heeft overgenomen. Ik was echt niet van plan iets met de spullen te doen", verklaarde hij gisteren.

"Uit onderzoek is gebleken dat Clark postpakketten van verschillen postorderbedrijven, waaronder Pabo achterover heeft gedrukt", liet aanklager Richard Brown de rechtbank van Peterborough weten. "Ze vonden seksspeeltjes, ondergoed, lingerie en boeken die werden verzonden via de post."

De postbode kon tien jaar lang ongestoord zijn gang gaan door een sluwe list. Hij opende meerdere pakketten, haalde er een of twee stukken uit en plakte de doos weer dicht. Vervolgens leverde hij het pakket keurig af.


Open deur: Pieter Post houdt het wel bij andere gleuven...

Stewart: "Formule 1 van crisis naar crisis"

Jack Stewart is van mening dat er iets fundamenteel mis is in de kern van de Formule 1. De laatste jaren kwam de sport in het nieuws, vanwege een crisis. Het jongste voorbeeld is het gedonder rondom Renault in de Grote Prijs van Singapore.

"Er is iets fundamenteel rot in het hart van de Formule 1," liet hij aan Auto Trader weten. "Ik heb nog nooit gezien dat de Formule 1 zo zelfvernietigend bezig was. Miljoenen fans kijken met verbazing en walging naar een sport die van crisis naar crisis gaat en waarin iedereen elkaar de schuld geeft."

"Er heerst een angst en nervositeit binnen de teams en dat is niet gezond. Er is geen respect en vertrouwen in individuen en in de bond die over de sport zou moeten regeren."

"Er moet een volledige herziening komen van alle structuren en manieren van leiding geven in de Formule 1. Als er niet snel een goede leider opstaat, lopen de sponsoren weg en daar zal de sport nog jaren last van hebben."

Tuin Jeremy Clarkson onder de stront

Het voortuintje van Jeremy Clarkson is gratis bemest. Woedende milieu-activisten hebben namelijk donderdag twee zakken paardenmest in zijn tuin leeggegooid. Volgens de milieufreaks bekommert de Top Gear-presentator zich te weinig om het milieu.

De actiegroep Climate Rush beweert dat Clarkson onlangs het klimaat enorme schade heeft berokkend door met de auto naar de Zuidpool af te reizen. "We houden van Jeremy en we houden van snelle auto's", verklaren de actievoerders. "Maar de klimaatveranderingen maken onze toekomst erg onzeker."

De verse paardenvijgen gingen vergezeld van een spandoek met de tekst: "Dit is waar we door jou in terechtkomen." Om bij de tuin van Clarkson in Oxfordshire te komen, maakten de demonstranten gebruik van een bestelbusje dat rijdt op frituurvet.. 

Reis: "Ik moet nog veel leren"

Jonathan Reis was afgelopen donderdag, tijdens het Europa League-duel tegen Sparta Praag (2-2), de belangrijkste man. Toch is zijn optreden van deze week geen garantie voor een basisplaats tegen Feyenoord.

Reis gedraagt zich pas een maand of drie als profvoetballer. Dat is ook de reden waarom men bij PSV voorzichtig blijft met de jonge aanvaller. De Braziliaan was in Tsjechië verantwoordelijk voor beide doelpunten en bezorgde de Eindhovense formatie hiermee eigenhandig een punt.

Reis reageerde in elk geval gepast op zijn persoonlijke prestatie. "De doelpunten zijn belangrijk voor de club, voor het team en natuurlijk voor mij," liet hij weten. "Ik hoop dat dit het begin is van iets heel moois, maar ik moet nog veel leren."

Fred Rutten heeft dus vooral positieve ervaringen met Reis, maar heeft ook eerder met dit bijltje gehakt. Ook Marko Arnautovic (voormalig FC Twente) is een uitstekende speler, maar net zo beïnvloedbaar als de Braziliaanse aanvaller van PSV. "Hij moet nu laten zien dat hij stabiel blijft," aldus de oefenmeester. "Die twee doelpunten zijn een beloning voor de positieve grondhouding die hij toont. In de top beoordelen ze je echter op de dingen die je fout doet en bij het eerste doelpunt van Sparta Praag liet Jonathan wel zijn tegenstander vrij inkoppen."

Rutten hulde zich nog wel in stilzwijgen of Reis in de topper tegen Feyenoord een basisplaats krijgt. "Dat weet je nooit bij mij, hè."

Zeven gewonden aardbeving Bali

Het Indonesische eiland Bali is vanochtend vroeg getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter. Zeven mensen kwamen hierdoor in het ziekenhuis terecht, aldus het crisiscentrum van het ministerie van Volksgezondheid.

De aardbeving vond vroeg in de ochtend plaats, toen veel mensen nog lagen te slapen. Sommige mensen sprongen uit paniek uit het raam en anderen renden hun hotelkamers uit om een veilig onderkomen te vinden.

Volgens het Indonesische Meteorologische en Geofysische Instituut is er geen risico op een tsunami, ondanks dat hier wel voor gevreesd werd. Het instituut laat ook weten dat het epicentrum van de aardbeving op 36 kilometer diepte lag en 101 kilometer ten zuidoosten van Bali.

Met dank aan dookiy voor de vertaalde submit.

Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV

Feyenoord en PSV zijn allebei nog zonder nederlaag dit seizoen. Beide ploegen treffen elkaar zondag in De Kuip. Inzet is de koppositie. De Eindhovenaren gaan aan de leiding dankzij een beter doelsaldo.

De twee clubs zijn de afgelopen jaren aan elkaar gewaagd in Rotterdam. In de laatste vier duels vielen slechts vijf treffers.

De ploeg van Mario Been kent een uitstekende competitiestart. De Rotterdammers zijn al zes duels ongeslagen. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 dat de Stadionclub zo'n goede start kent. De reeks zonder nederlagen eindigde destijds in de zevende wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1). Dit seizoen verspeelden de mannen van Been alleen punten tegen Vitesse (0-0) en FC Twente (1-1). De overige vier duels werden gewonnen.

Feyenoord zal het in het duel van zondag moeten stellen zonder Dani Fernández. De Spaanse vleugelverdediger hield aan de winstpartij tegen Willem II een kruisbandblessure over. De speler is voorlopig uit de roulatie en wacht mogelijk operatie. De Stadionclub kan wel beschikken over de nieuwe aanwinst Stefan Babovic. De Servische middenvelder, die voor één seizoen wordt gehuurd van FC Nantes, ontving deze week zijn verblijf- en werkvergunning. Babovic kan in de wedstrijd tegen PSV, onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar, zijn debuut maken voor het eigen publiek.

PSV is na zes wedstrijden de koploper in de Eredivisie. De ploeg van Fred Rutten heeft evenveel punten als Feyenoord en FC Twente, maar heeft het beste doelsaldo van de drie ploegen. De Brabanders zijn de laatste weken in goede doen. De personificatie van de groeiende vorm van de Eindhovenaren is Balazs Dzsudzsák. De Hongaar is met vier doelpunten en vier assists op dit moment de grote man in Eindhoven. Mede door een blessure voor Ibrahim Afellay is de creativiteit van Dzsudzsák momenteel onmisbaar.

Afellay viel in het thuisduel met Roda JC (3-0 winst) uit met een liesblessure. De spelmaker kampt al langere tijd met de blessure en zegde vanwege de liesproblemen eerder af voor interlands van het Nederlands elftal. Het Europa League-duel tegen Sparta Praag van donderdagavond kwam eveneens te vroeg voor Afellay. De Oranje-international is een twijfelgeval voor de wedstrijd van zondag. Rutten zal voor het duel tegen Feyenoord Nordin Amrabat in ieder geval moeten missen. De aanvaller kampt met een liesklachten.

De laatste ontmoeting in Rotterdam leverde de thuisploeg een overwinning op. Op 15 maart van dit jaar bezorgde Leroy Fer zijn ploeg drie punten door koppend de enige treffer van de wedstrijd te maken: 1-0. Bij ontmoetingen tussen Feyenoord en PSV zijn doelpunten de laatste seizoenen zeer schaars. De laatste keer dat er meer dan twee keer werd gescoord tijdens het treffen in De Kuip was in het seizoen 2004/2005. In die jaargang hielden de thuisploeg en de bezoekers een punt over aan de 3-3. PSV won voor het laatst in De Kuip op zaterdag 12 januari 2008. Otman Bakkal was die avond de matchwinner.

UCI werkt Vinokourov tegen

De internationale wielrenunie (UCI) heeft laten weten dat Alexandre Vinokourov geen manager van Astana mag worden. Dit is in De Telegraaf te lezen. Mocht de Kazach toch aan het roer verschijnen, dan verliest de formatie mogelijk haar ProTour-licentie.

"Het is onmogelijk dat hij de ploeg gaat leiden," lichtte Pat McQuaid, voorzitter van de UCI toe. Daarnaast zou de aanstelling van Vino niet goed zijn voor het imago van het wielrennen. "Ik heb de Kazachse minister duidelijk aangegeven dat ze een gedegen manager voor het team moeten aannemen en dat de ploeg zowel ethisch als qua kwaliteit van de renners op het niveau van de ProTour moet blijven."

Ook onze landgenoot, Theo de Rooij, zou in de markt zijn om manager van Astana te worden.

Opmerkelijk ontslag coach Steaua Boekarest

Steaua Boekarest moet op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Cristiano Bergodi zijn congé heeft gekregen. Dat gebeurt in het voetbal wel vaker, maar hier hing een opmerkelijke reden aan vast.

Diverse Roemeense media meldden namelijk dat Gigi Becali, eigenaar van Steaua Boekarest, in de rust van de wedstrijd tegen FC Sheriff (0-0) toegang tot de kleedkamer wilde. Hier was Bergodi niet van gediend en stuurde de, in zijn ogen, ongewenste bezoeker weg.

Becali was hier niet over te spreken en stuurde Bergodi de laan uit.

Mihai Stoichita is inmiddels aangesteld als nieuwe oefenmeester van de Roemenen. Steaua Boekarest staat op een teleurstellende vijfde plaats in de nationale competitie en speelt in het kader van de Europa League op 1 oktober tegen FC Twente.

Leonard Cohen stort in tijdens optreden

Singer-songwriter Leonard Cohen heeft noodgedwongen een concert in Spanje moeten stopzetten nadat hij op het podium bezweek door maagklachten. Hij zou last hebben gehad van zijn spijsvertering, maar is er volgens lokale media niet ernstig aan toe.

De 74-jarige Cohen verloor zijn evenwicht terwijl hij zijn hit Bird on a Wire zong. In eerste instantie werd hij opgevangen door zijn achtergrondzangers, maar even later stortte hij opnieuw in. Een opgetrommelde ambulance keerde uiteindelijk leeg weer om, maar de zanger besloot tot teleurstelling van de duizenden aanwezigen om het concert niet voort te zetten.

De Canadees is vooral bekend van nummers als Suzanne, Sisters of Mercy en Everybody Knows. In de jaren '90 zette hij een punt achter zijn carrière en trok zich terug in een boeddhistisch klooster. Hij moest noodgedwongen het podium weer op nadat zijn voormalige manager hem zijn miljoenen wist af te troggelen.

Celstraf voor agressieve handtekeningenjager

Een handtekeningenjager is veroordeeld tot vijftien dagen cel en drie jaar voorwaardelijk wegens een poging een lijfwacht van de Amerikaanse presentator Ryan Seacrest te wurgen buiten een kinderziekenhuis. De man moet bovendien zijn wapencollectie inleveren en uit de buurt van de presentator blijven, zo meldden Amerikaanse media vandaag.

De man probeerde bij Seacrest in de auto te stappen na even daarvoor een handtekening van de tv-persoonlijkheid te hebben ontvangen. Een bewaker die de 25-jarige probeerde tegen te houden, werd bij de keel gegrepen en verloor bijna het bewustzijn. Seacrest nam haastig de benen toen de handtekeningenjager vervolgens op de vuist ging met een horde beveiligers.

De 25-jarige werd ingerekend door de politie en enkele dagen later veroordeeld voor mishandeling en het bezit van een mes. Zijn motief is nog altijd onduidelijk.

Jans: "Te weinig geboden"

FC Groningen kon de nipte zege tegen SC Heerenveen vrijdag geen vervolg geven. Op bezoek bij Willem II ging de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 onderuit. Jans was na afloop ontevreden over de instelling van zijn spelers.

"We hebben een kwartier goed gevoetbald, daarna vijf kwartier niet," aldus de coach in het AD. "Het vloeide allemaal weg na het goede begin met een doelpunt voor ons. Ze creëerden niks en boden mentaal en fysiek te weinig."

Groningen kwam in Tilburg nog wel op voorsprong door een doelpunt van Koen van de Laak. In het slot van de eerste helft kwam Willem II langszij. Sergio Zijler zorgde met een schot in de kruising voor de gelijkmaker, waarna Christophe Grégoire de eindstand vanaf elf meter op 2-1 bepaalde.

Jans vond de strafschop van Willem II discutabel. "Ik vond het een twijfelachtige strafschop, waarvoor scheidsrechter Wiedemeijer verantwoordelijk was. Maar ook was het zo dat Ondrej Svejdik Frank Demouge nooit zo naar binnen had mogen laten snijden."

Bos wijst Vitesse-spelers op dode momenten

Vitesse-trainer Theo Bos heeft met zijn spelers deze week vooral getraind op het verdedigen van dode spelmomenten. Vorige week tegen NEC gaven de Arnhemmers een zeker lijkende 2-0 zege uit handen.

"Daar hebben we op getraind", aldus Bos op de wekelijkse persconferentie. "Er is veel over gesproken en ik vertrouw erop dat het nu goed gaat." Bos doelde op de twee lange inworpen van NEC-spits Bjorn Vleminckx, die in beide gevallen uiteindelijk een tegendoelpunt opleverde en de Arnhemmers een riante 2-0 voorsprong kostten.

Bos zal verder voor de thuiswedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter RKC Waalwijk niet te veel sleutelen aan zijn ploeg. Wel moet hij het stellen zonder Sinan Kaloglu, die last heeft van zijn voet. "Sinan trainde donderdag met een pijnstiller, maar vandaag heeft hij te veel last van zijn blessure. Hij kan bijna niets met links, en dat is natuurlijk erg vervelend."

De net van een knieoperatie herstelde Jeroen Drost en Ronald Graafland zijn eveneens niet inzetbaar.

McLaren komt met laatste grote update

McLaren zal dit seizoen nog eenmaal met een grote update van het pakket komen, en zal deze volgende week in Singapore voor het eerst gebruiken. Hierna zal de Britse renstal zich volledig richten op de auto van volgend jaar, waarmee het team weer mee om de titel wil strijden.

"De snelheid van onze auto in de laatste paar Grands Prix toont aan dat we de MP4-24 goed hebben weten te ontwikkelen. We hebben dan ook veel vertrouwen in de Grand Prix van Singapore, waar we het laatste grote pakket van het seizoen introduceren", vertelde teambaas Martin Whitmarsh. "Hierna richten we ons volledig op de auto van volgend jaar."

Jedi uit supermarkt gegooid

De oprichter van een op Star Wars gebaseerde religie beschuldigt de Britse supermarktketen Tesco van discriminatie. De 23-jarige man werd namelijk een vestiging van de supermarkt uitgegooid wegens het dragen van een capuchon.

Daniel Jones, grondlegger van de Internationale Kerk van Jediisme, werd gevraagd te vertrekken uit de supermarkt in Bangor, North Wales. Zijn religieuze gewaad was in strijd met de huisregels. De Jedileider zou namelijk een gevaar vormen voor het personeel dus moest hij het pand verlaten. Jones klaagt de supermarkt nu aan wegens discriminatie.

"Ik vertelde hen dat het voor mijn religie een vereiste is, maar ze grinnikten en bevalen mij te vertrekken", klaagt hij. "Op de terugweg liep ik langs een gesluierde moslima. Voor haar zouden eigenlijk dezelfde regels moeten gelden."

Volgens de regels van de Internationale Kerk van Jediisme moeten alle leden van de religie in openbare gelegenheden een capuchon dragen. De Jedi kerk telt wereldwijd maar liefst een half miljoen volgelingen. "Ik zal volgelingen adviseren om Tesco te boycotten als het weer gebeurt. Ze zullen the Force voelen."

"Jedi zijn van harte welkom om te winkelen in onze winkels hoewel wij hun moeten vragen hun capuchons af te doen", laat een woordvoerder van Tesco weten. "Als Jedi in onze winkels rondlopen met hun capuchons op, zullen ze veel speciale aanbiedingen missen. "

Beenhakker: "Mijn werk eindigt op de Coolsingel"

Leo Beenhakker kan zich na zijn ontslag als bondscoach van Polen helemaal richten op Feyenoord. De 67-jarige Rotterdammer heeft in De Kuip de volledige technische leiding.

Beenhakker wordt gezien als het boegbeeld van de club, maar zo wil hij zichzelf niet noemen. "Je verklaart jezelf toch niet tot boegbeeld? Je zegt niet; ga eens effe opzij, ik ben het nieuwe boegbeeld. Hou op zeg," aldus de technisch adviseur in een interview met AD/Sportwereld.

Met veel respect praat Don Leo over zijn directeur Eric Gudde. "Deze club drijft op mensen zoals hij." Beenhakker ontkent dat hij de ontbrekende schakel was in de organisatie bij Feyenoord. "Nee joh, Ik ga mezelf geen missing link noemen. Doen jullie dat maar. Maar dan moet je me voortaan wel met U aanspreken. En een brief moet voortaan beginnen met Zijne Eminentie," grapt hij.

Feyenoord zit financieel in zwaar weer en sportief gezien gaat het de laatste jaren ook niet voor de wind. Beenhakker heeft dan ook maar één doel. "Heel simpel gesteld; als we op de Coolsingel staan, dan is mijn werk af. Dan zit je in een situatie dat je enorme stappen gemaakt hebt. En niet per ongeluk. Structureel. Bovenaan meedoen en af en toe een transfer als met Royston Drenthe maken. Stabiliteit creëren. Dan is het af."

Sauber wil 'het nieuwe BMW' wel leiden

Peter Sauber sluit niet uit dat hij komend seizoen terugkeert aan de pitmuur als teambaas van het 'Sauber-Ferrari' team van eigenaar Qadbak.

In een interview met de Zwitserse krant Blick zei Sauber dat hij nauw betrokken was bij de gesprekken over een overname van het team van eigenaar BMW door het consortium van families uit het Midden-Oosten en Europa.

Over de rol die hij gaat spelen bij het team uit Hinwil dat hij in 1993 oprichtte, zei Sauber: "We komen waarschijnlijk volgende week weer bij elkaar, daarna zal ik deze vraag waarschijnlijk beter kunnen beantwoorden." Vervolgens werd hem gevraagd of hij aangesteld zou worden als teambaas, de functie die hij ook vertolkte tot hij het team eind 2005 aan BMW verkocht, zei hij: "Als de investeerders mij als teambaas willen zal ik dat doen. Dat betekent niet dat ik het wil doen, maar het is wel zo dat ik deze mensen voor de koop verzekerd heb dat ik tot hun beschikking sta, op welke manier dan ook."

Sauber gaf toe dat het team misschien aan het kampioenschap deelneemt als Sauber-Ferrari, maar voegde daaraan toe: "maar die vraag kan volgende week misschien definitief beantwoord worden."

Volgens Sauber zal het vraagstuk over de coureurs binnenkort besproken worden, maar hij weigerde informatie openbaar te maken over het Qadbak-consortium. "Ik kan alleen zeggen dat de ze bedrijven over de hele wereld bezitten en de Formule 1 als zakelijk platform willen gebruiken."

Dordrecht-voorzitter dreigt met opstappen

FC Dordrecht-voorzitter Ad Heijsman overweegt zijn functie neer te leggen, zo liet hij gisteren weten na de tumultueuze ontmoeting met SC Cambuur. De voorzitter ergerde zich aan het gedrag van de supporters.

Deze reageerden op een provocatie van voormalig FC Dordrecht-aanvaller Nassir Maachi, die na het scoren van de 1-3 kortstondig met de vinger op de lippen naar het Dordtse tribunevak rende. De supporters brachten vervolgens spreekkoren ten gehore en gooiden met bier, waarna scheidsrechter Ed Janssen de wedstrijd tijdelijk staakte.

Na afloop liet Heijsman diverse mogelijke consequenties de revue passeren. Daarbij sprak hij ook over de mogelijkheid dat hij zelf opstapt als voorzitter.

'Apotheker maakte fatale fout'

Een apotheker heeft volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een dermate grote blunder begaan dat hij voor de medische tuchtrechter moet verschijnen. De blunder van de apotheker kostte een 57-jarige vrouw uit Utrecht haar leven, aldus de IGZ.

De overleden vrouw had last van reuma en om de klachten te verminderen kreeg zij het medicijn methotrexaat. Zij nam het medicijn elf dagen achter elkaar, terwijl ze dit slechts eens per week mocht krijgen. De IGZ laat weten dat zij uiteindelijk in het ziekenhuis kwam te overlijden door het gebruik van het medicijn.

Een zegsman van de IGZ heeft laten weten dat het 'zeer bijzonder' is dat een apotheker voor de tuchtrechter moet verschijnen. "Dat komt niet vaak voor."

'Justitie tapt te veel'

Volgens Advocaat-Generaal en hoogleraar Openbaar Ministerie Paul Frielink tapt justitie te veel telefoontjes af en wordt hiermee een fout gemaakt. Volgens Frielink zijn er verschillende zaken in de prullenbak beland door het overijverige tapgedrag van politie en justitie.

Frielink is van mening dat er minder telefoons afgeluisterd moeten worden. "Er wordt zoveel getapt dat al die opgenomen gesprekken nauwelijks kunnen worden afgeluisterd. Pas later in het onderzoek blijkt dat er per ongeluk ook gesprekken met een advocaat tussen zitten", aldus Frielink. Juist deze gesprekken met een advocaat moeten privé blijven tussen de advocaat en de cliënt. Het probleem kan volgens Frielink voorkomen worden door minder en selectiever te tappen.

In een interview met Trouw wijst Frielink er op dat de effectiviteit van de telefoontaps al jaren niet meer is onderzocht. Officier van Justitie Koos Plooy pleitte deze week echter nog voor meer taps in het politievakblad Blauw. Hij wil dat alle telefoongesprekken in de gevangenis afgeluisterd gaan worden.

Het vorige jaar zijn het Nederland ruim 26.000 gesprekken afgeluisterd. Dit is veel meer dan in andere landen. Zo zijn er in de Verenigde Staten volgens de officiële cijfers slechts 2200 telefoons afgetapt in 2008 en in de het Verenigd Koninkrijk waren dit er slechts 1800. In België werden er in dezelfde periode 3600 gesprekken afgeluisterd en in Duitsland 44.000.

Gevangenis weigert veroordeelde bejaarde

In Taiwan heeft een gevangenis geweigerd een veroordeelde man op te sluiten. De reden hiervoor is dat de instelling van mening is dat zij niet over de middelen beschikken om de veroordeelde (96 jaar oud) op te sluiten.

De hoogbejaarde Sun Hsin-ming is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden, omdat hij illegaal een kamer van de administratie van de Taiwanese spoorwegen betrokken had. Volgens de krant Apple Daily is de gepensioneerde administratief medewerker van de Taiwanese spoorwegen de oudste veroordeelde in Taiwan.

De man kon er ook voor kiezen om een boete te betalen in plaats van een celstraf uit te zitten. Hij verkoos echter de celstraf boven de boete om de onrechtvaardigheid waarvan hij vindt dat hij slachtoffer is geworden aan te klagen. De gevangenisdirectie stuurde hem gisteren echter direct terug naar de diensten van de procureur. Het parket wil de man nu doorsturen naar een ziekenhuis voor gedetineerden in de stad Taichung zodat hij hier zijn straf uit kan zitten.

Zelfs jongen van 9 omgebouwd tot meisje

Gisteren was de wereld even in rep en roer toen een twaalfjarig jongetje terugkwam als meisje. Dit kereltje blijkt echter al een ouwe rot te zijn, want een gezaghebbende krant heeft namelijk een nog veel jonger, transseksueel jongetje ontdekt. Kwaliteitskrant The Sun beweert namelijk een negenjarig bouwpakketje te hebben gevonden.

Kwam de ene dag het ventje nog echt als jongen naar school, de andere dag droeg het een meisjesuniform en een paardenstaart met een roze lint. Klasgenootjes werd verteld dat de jongen de school had verlaten, maar dat er een nieuw meisje in de klas was gekomen.

Ouders van de klasgenootjes werden bedolven onder de vragen van hun kinderen. "Mijn zoon kwam thuis van school en vroeg waarom een van zijn vrienden een meisje was geworden", vertelt een betrokken moeder. "Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij bleef maar vragen.  Toen begonnen er bij mij alarmbellen te rinkelen."

Aan het eind van de eerste schooldag na de zomervakantie werd de kinderen uit groep vijf verteld dat hun klasgenootje tijdens de zomervakantie was veranderd in een meisje. "De kinderen kregen te horen dat het nieuwe klasgenootje voortaan naar de meisjes-wc zou gaan. Niemand mag het meisje pesten of plagen. Als iemand ziet dat ze wordt gepest, moet men voor haar opkomen", aldus een moeder.

Het is niet bekend of de naam van het kind officieel is gewijzigd. Vanaf achttien jaar mag men namelijk pas van geslacht veranderen. De Britse vereniging voor transseksuelen, The Beaumont Society, heeft gisteravond meegedeeld dat dit het jongste geval van transseksualiteit aller tijden is. 

Hacker print werkende handboeisleutels

Een hacker is erin geslaagd handboeisleutels na te maken met behulp van een 3D-printer. Het schokkende is, die sleutels blijken nog te werken ook.

De Duitse hacker, werkend onder de schuilnaam Ray, heeft met behulp van een 12 megapixel-camera een scherpe foto genomen van een Nederlandse politieagent. Hierop is zijn setje handboeien heel duidelijk te zien. De foto heeft hij vervolgens bewerkt met een Linux-programma zodat er een driedimensionale tekening van de sleutel werd gemaakt.

Vervolgens drukte hij de ontwerptekening, die Ray op zijn site heeft gezet, af met behulp van een 3D-printer. Na lang zeuren mocht hij zijn sleutel uittesten op een paar echte handboeien. Groot was de verbazing toen bleek dat die nepsleutel de boeien nog echt open kreeg ook.

Een nieuw gat in de markt voor de criminelen. De sleutel is namelijk van kunststof, en dus niet te traceren met een metaaldetector. Een arrestant zou zo'n nepsleutel dus met zich kunnen meedragen, zonder dat de politie dit weet te achterhalen.

Pubers vissen 60K uit water

Twee Australische jongens hebben begin september een geweldige buit gevangen. Het duo viste bij de kust van New South Wales maar liefst 100.000 dollar uit het water, een kleine 60.000 euro.

Eerlijk duurt het langst, moeten de jongens hebben gedacht, en brachten het geld enkele weken later toch maar naar de politie. Na adviezen over wat te doen met het geld, hebben ze de politie de bankbiljetten gisteren alsnog overhandigd.

De politie heeft de omschreven omgeving direct uitgekamd, maar konden de herkomst van het geld niet meer achterhalen. Iedereen die informatie kan verschaffen, maakt kans op een beloning.

Man schijt in pannen, vrouw wil scheiden

Een Nigeriaanse vrouw is van plan haar huwelijk te ontbinden. Haar echtgenoot poept namelijk telkens in haar pannen als hij te veel heeft gedronken.

Oluwakele Ogundele vertelde de rechter dat haar echtgenoot Oluwafemi een zuiplap is. Als hij te diep in het glaasje heeft gekeken, verandert hij in een barbaar. Hij gaat zichzelf dan heerlijk ontlasten in haar potten en pannen.

Mevrouw Ogundele vertelde dat ze niet meer van haar echtgenoot houdt. Hij zorgt namelijk slecht voor zijn gezin.

Wietplantage in woning rechter

De politie in Rotterdam heeft een grote wietplantage opgerold in een pand met als eigenaar een rechter. De rechter, die jarenlang tegen drugshandelaren had gestreden, beweert dat hij niets af weet van de hennepkwekerij in het huis dat de rechter verhuurt.

De man wordt nog niet als verdachte beschouwd door het Openbaar Ministerie in Rotterdam, maar wordt wel verhoord. In soortgelijke zaken wordt de verhuurder voor een deel verantwoordelijk gesteld.

Met dank aan ikJur voor de submit!

Alles voor je zusje in Nier Replicant trailer

Developer Square-Enix is druk bezig met Nier, een adventure game die uit zal komen voor de Playstation 3 en de Xbox 360 als respectievelijk Nier Replicant en Nier Gestalt. Beide titels draaien om een zelfde verhaal, een kerel die op pad gaat om de schone deerne Yonah te redden.

In Nier Replicant voor de Playstation 3 is Yonah het zusje van de hoofdpersoon. In Nier Gestalt ziet de hoofdpersoon er een stuk ouder uit en is Yonah zijn dochter. Tevens krijgt de hoofdpersoon in de Playstation 3-versie hulp van Keine, een vaag wezen dat half is overgenomen door een monster. Vandaag hebben we een trailer van Nier Replicant


Bestuur de wind met LostWinds: Winter of the Melodias

Bij de lancering van WiiWare voor de Nintendo Wii waren er niet zo heel veel games beschikbaar. LostWinds was één van de games die er wel waren en zette sterke gameplay neer in combinatie met mooie graphics.

De bedoeling van de game was om de hoofdpersoon door de levels te loodsen door met de Wii-controller de wind te besturen. De game werd goed onthaald en dus komt Frontier Developments met het vervolg: LostWinds: Winter of the Melodias. Vandaag hebben we een trailer van deze game.

Uitslagen Jupiler League speelronde 8

Dit weekend werd in de Jupiler League de achtste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

FC Dordrecht had voor minimaal twee dagen koploper kunnen zijn, maar wist deze kans niet te benutten. Thuis werd namelijk met 2-3 verloren van sc Cambuur, dat door deze overwinning FC Dordrecht voorbij ging op de ranglijst. FC Dordrecht kwam nog wel op voorsprong via Verhoek, maar na doelpunten van Hese, De Vries en Maachi stond de ploeg met 1-3 achter. Het duel werd enige tijd gestaakt omdat de assistent-scheidsrechter bekogeld werd. Na deze onderbreking wist Dordrecht in de 92e minuut nog de aansluitingstreffer te maken via Muhamadu, maar dit mocht niet meer baten.

BV Veendam, dat aan het begin van de competitie opzien baarde door in twee duels elf keer te scoren, was vanavond weer op schot tegen degradant FC Volendam. Dankzijk doelpunten van De Leeuw (2), Hemmen en Korf was bij rust de eindstand van 4-0 al bereikt.

Ook De Graafschap is FC Dordrecht voorbij, de Superboeren wonnen met 2-0 van Fortuna Sittard. AGOVV Apeldoorn deed goede zaken door bij FC Omniworld met 1-2 te winnen. De ploeg staat na acht wedstrijden op de vijfde plaats, met slechts twee punten achterstand op de nummer twee sc Cambuur.

Vier ploegen kwamen vandaag niet in actie. FC Den Bosch ontvangt zondag FC Oss, koploper Go Ahead Eagles gaat die dag op bezoek bij nummer zestien FC Zwolle. supermario3 wist ons te vertellen dat die wedstrijd live wordt uitgezonden op TV Oost, ook is de wedstrijd online te bekijken via de website van de omroep.

Uitslagen speelronde 8:

ThuisUitUitslagen
Helmond Sport FC Eindhoven 2-2
De Graafschap Fortuna Sittard 2-0
MVV Excelsior 1-1
Telstar FC Emmen 4-1
RBC Roosendaal Haarlem 2-2
FC Dordrecht SC Cambuur 2-3
FC Omniworld AGOVV Apeldoorn 1-2
BV Veendam FC Volendam 4-0

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Go Ahead Eagles 7 6 1 0 19 13 - 3
2 SC Cambuur-Leeuwarden 8 5 3 0 18 21 - 12
3 De Graafschap 8 5 2 1 17 18 - 5
4 FC Dordrecht 8 5 1 2 16 21 - 9
5 AGOVV Apeldoorn 8 5 1 2 16 14 - 10
6 Helmond Sport 8 4 3 1 15 20 - 10
7 BV Veendam 8 4 2 2 14 20 - 10
8 RBC Roosendaal 8 3 2 3 11 11 - 10
9 Telstar 8 2 4 2 10 14 - 12
10 Excelsior 8 2 4 2 10 14 - 14
11 FC Den Bosch 7 2 3 2 9 16 - 12
12 FC Volendam 8 2 3 3 9 9 - 15
13 MVV 8 2 3 3 9 10 - 17
14 FC Omniworld 8 2 1 5 7 9 - 15
15 FC Eindhoven 8 1 4 3 7 14 - 25
16 FC Zwolle 7 1 3 3 6 9 - 11
17 FC Oss 7 1 2 4 5 6 - 13
18 Fortuna Sittard 8 1 2 5 5 9 - 18
19 Haarlem 8 1 2 5 5 11 - 23
20 FC Emmen 8 0 2 6 2 3 - 18

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Plet Telstar 7
=Voskamp Helmond Sport 7
3Caracciolo FC Den Bosch 6
4Assaidi De Graafschap 5
=Mark de Vries SC Cambuur 5
=N'Koyi FC Eindhoven 5
=Verhoek FC Dordrecht 5
8Ars RBC Roosendaal 4
=Bargas De Graafschap 4
=Colak Go Ahead Eagles 4

Programma speelronde 9:
DatumThuisUit
zo 20/9 FC Den Bosch FC Oss
zo 20/9 FC Zwolle Go Ahead Eagles
vr 25/9 Excelsior FC Omniworld
vr 25/9 FC Volendam FC Dordrecht
vr 25/9 FC Emmen Helmond Sport
vr 25/9 FC Oss MVV
vr 25/9 SC Cambuur RBC Roosendaal
vr 25/9 FC Eindhoven Telstar
za 26/9 Haarlem FC Den Bosch
zo 27/9 Fortuna Sittard FC Zwolle
zo 27/9 AGOVV Apeldoorn De Graafschap
zo 27/9 Go Ahead Eagles BV Veendam
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.