Jochie (12) komt na zomer als meisje op school

Scholieren op een Britse school vielen na de vakantie van hun stoel van verbazing, toen hun klasgenootje, voorheen een jongen, terugkeerde in een jurk en staartjes in het haar. Het 12-jarig kind voelt zich niet thuis in een jongenslichaam en wil zich op termijn laten opereren om als vrouw door het leven te kunnen.

Leraren probeerden de verwarde scholieren uit te leggen wat er aan de hand was en dat ze hun klasgenoot voortaan als een meisje moesten behandelen. Maar de kinderen begrepen er niet veel van.

De Britse krant The Sun kent de identiteit van het kind, maar maakt die uit privacyoverwegingen niet bekend. Het gaat in elk geval om een school met pakweg 1.000 leerlingen in Zuid-Engeland.

De opmerkelijke transformatie heeft tot woede geleid bij veel ouders. Volgens hen had de school de ouders vantevoren moeten inlichten, zodat zij zelf hun kinderen hadden kunnen voorbereiden. "Misschien hadden we seksuele voorlichting kunnen geven en onze kinderen kunnen aanmoedigen wat meelevender te zijn", aldus een van de ouders.

Het nieuwbakken meisje gaat nu door een hel. Andere kinderen hebben haar van school weggepest en de familie is zelfs bedreigd en staat nu onder politiebeveiliging. Volgens de schoolleiding kan het meisje op den duur wel terugkeren in de klas, maar pas als het ergste rumoer over is.

Volgens experts is het hoogst uitzonderlijk dat een kind al op zijn twaalfde zeker weet dat hij in het verkeerde lichaam is geboren.

Met dank aan crazy987 voor de submit.