Schuil/Nummerdor naar finale EK

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben vandaag de finale van het EK beachvolleybal gehaald. In een absolute kraker werd 'de klassieker' van dit seizoen tegen de Spanjaarden Herrera/Gavira in hun voordeel beslist.

De onderlinge stand dit seizoen tussen beide duo's was 3-3. Bovendien waren de Spanjaarden gebrand om het verlies in de finale van de The Hague Open goed te maken en dat was te zien. Herrera en Gavira wonnen de eerste set overtuigend met 21-17.

Ook in de tweede set waren ze zeker niet de mindere. Schuil en Nummerdor kregen geen centimeter ruimte. In de slotfase sloegen ze echter toch toe 23-21. De derde set werd opnieuw ongekend spannend. De strijd ging volledig gelijk op. Schuil en Nummerdor konden in de eindfase steeds de side-out maken waardoor het duo steeds op matchpoint kwam. Dat bleek een voordeel.

De Spanjaarden vochten voor wat ze waard waren maar moesten op 21-20 toch het laatste punt aan onze landgenoten laten (22-20).

Morgen kunnen Schuil en Nummerdor hun tweede Europese titel op rij in de wacht slepen door te winnen van het Oostenrijkse duo Gosch/Horst. Zij versloegen de wereldkampioenen Brink/Reckermann uit Duitsland.

Submitter:  Bron: FOK!sport