Piquet sr. geniet van wraak

Nelson Piquet senior is tevreden met het aftreden van Flavio Briatore. Nadat hij uit de school klapte over de competitievervalsing van Renault, verlieten de teambaas en hoofdingenieur Pat Symonds per direct het team.

Zowel Nelson Piquet junior als senior hebben de nodige problemen met Briatore. De vete met Piquet senior stamt al uit de tijd dat hij bij Benetton reed in de jaren 1990-1991. Senior werd toen door Briatore, de toenmalige teambaas van Bennetton aan de kant geschoven om plaats te maken voor Michael Schumacher. Dit betekende meteen het einde van de loopbaan van Piquet senior.

Vooral nadat Briatore Piquet junior tijdens het GP-weekend in Monza nog een verwende bengel noemde, doet het vertrek van de teambaas vader Piquet veel plezier. "Mensen als Briatore gaan na verloop van tijd denken dat ze overal mee weg kunnen komen. Flavio dacht dat hij over water kon lopen. Hij moet serieus hebben gedacht dat niemand hem iets kon maken, ondanks alle bewijzen tegen hem."

De rechtszaak die Briatore tegen de Piquets heeft aangespannen wegens smaad en chantage, maakt de Braziliaan aan het lachen. In het Duitse Auto Motor und Sport zegt hij: "Laat het hem maar proberen. Ik heb genoeg geld om de beste advocaten in te huren. En waar wil hij mij eigenlijk op laten veroordelen? Op het vertellen van de waarheid?"