Benno L. geeft alles toe

De van ontucht verdachte zwemschoolhouder Benno L. uit Den Bosch heeft vanochtend zijn excuus aangeboden aan zijn slachtoffertjes en hun ouders. "Ik schaam me voor wat ik gedaan heb”, zei hij in een korte verklaring toen hij van de rechtbank het woord kreeg.

Na een korte onderbreking van de zitting herhaalde hij de excuses en spijt en sprak hij de hoop uit dat het onderzoek voortvarend verdergaat omdat elke dag langer een marteling is voor de ouders en de kinderen. Benno L. vertelde dat hij alles heeft toegegeven wat hij gedaan heeft.

Volgens de tussenstand van justitie zijn er op de grote hoeveelheid beelden die bij de zwemleraar zijn gevonden tot dusver 47 meisjes geïdentificeerd. Justitie gaat nog steeds uit van een totaal aantal slachtoffers van om en nabij de honderd. De politie heeft tot nu toe 38 aangiften opgenomen die zijn gedaan namens leerlingen maar ook door vrijwilligsters van de zwemschool. Op basis van beeldmateriaal en verklaringen van de verdachte denkt justitie dat de seksuele handelingen met de zwemschoolleerlingen 3,5 jaar geleden zijn begonnen.