Adebayor: "Geen spijt van trap tegen Van Persie"

Emmanuel Adebayor blesseerde afgelopen weekeinde zijn voormalig-ploeggenoot Robin van Persie. Aan The Sun vertelt hij dat hij er geen spijt van heeft, omdat hij het niet met opzet heeft gedaan. Ook was hij gefrustreerd door de Arsenal-supporters.

De aanvaller van Manchester City raakte Van Persie aan het oog in het het duel tegen Arsenal (4-2 winst voor City). Toen hij scoorde rende hij het veld over naar het uitvak om zijn doelpunt te vieren. De FA schorste de Togolees al voor drie competitiewedstrijden.

Zijn juichen voor het vak van Arsenal deed hij uit emotie. "Ik rende uit pure emotie het veld over. Men zegt dat ik tijd had om na te denken, maar dat is niet waar. Ik werd de hele wedstrijd beschimpt. Tien seconden is niks. Je emotie duurt langer dan dat."

Over het incident met Van Persie was hij duidelijk. "Ik vind het vervelend dat Robin geblesseerd raakte, maar ik kan geen spijt hebben van iets dat ik niet met opzet heb gedaan", vervolgde hij zijn verhaal. "Iedereen die me kent weet dat ik zoiets niet doe, zeker niet bij een oud-ploeggenoot. Ik was echt blij dat Robin in orde was, omdat ik hem dichtbij het oog raakte. Maar ik kon op dat moment echt nergens heen."

Volgens Adebayor was het breekpunt alle verwensingen naar zijn adres. "Mensen zeggen over ons dat we zoveel verdienen, maar dat wil niet zeggen dat we beschuldigingen voor lief moeten nemen. Als je een man op straat een uur lang beschuldigd, dan is de reactie veel erger dan het vieren van een doelpunt", aldus de aanvaller.

Beelden van de actie van de spits zijn hier beschikbaar: Link naar de beelden