Engelaar: "PSV over hele wedstrijd beter"

PSV wist gisteren een punt te halen in de eerste wedstrijd van de Europa League tegen Sparta Praag. Orlando Engelaar is blij met het punt, maar vindt dat PSV wel meer had verdiend dan een gelijkspel.

"We hebben in de laatste minuut een achterstand weggewerkt. Dan mag je niet klagen", aldus Engelaar tegenover De Telegraaf. "Over de hele wedstrijd genomen vond ik dat wij beter waren. Helaas hebben we niet kunnen voorkomen dat Sparta twee keer op voorsprong kwam. Een tegenstander negentig minuten van het doel houden is niet te doen. De twee keer dat ze vrij kwam sloegen ze toe."

Engelaar vond PSV over de gehele wedstrijd de betere ploeg. "Wij hadden de controle over de wedstrijd en het meeste balbezit. Het enige minpuntje was dat we niet in staat waren afstand te nemen. Met uitzondering van het laatste kwartier deden zich niet veel kansen voor."

Ook Danny Koevermans sluit zich bij de middenvelder aan. "Het is goed dat we tot twee keer toe zijn blijven geloven in een goed resultaat. Er komen altijd kansen, zelfs als je kort voor tijd achterstaat", aldus de aanvaller. "Voor een eerste duel is niet verliezen het uitgangspunt. Maar natuurlijk hadden we op meer gehoopt. We hebben, zoals de trainer dat noemt, de wedstrijd 'neutraal' gehouden. Alleen konden we niet op voorsprong komen, dat was jammer."