FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 oktober 2008

Henchoz stopt met voetballen

Stéphane Henchoz heeft besloten zijn voetbalschoenen op te bergen. De Zwitser slaagde er dit seizoen niet in om een nieuwe club te vinden en besloot zijn loopbaan als betaald voetballer dus te beeindigen.

De 34-jarige Henchoz kwam vorig seizoen nog uit voor Blackburn Rovers. Bij deze club gaat hij dit seizoen verder aan de slag als jeugdcoach. Voordat hij uitkwam voor Blackburn Rovers, speelde de verdediger onder meer voor Neuchatel Xamax, Hamburger SV, Liverpool, Celtic en Wigan Athletic.

Henchoz speelde in totaal 72 interlands voor Zwitserland en werd tweemaal bekroond als Zwitsers voetballer van het jaar.

Dries Roelvinkfilm eindelijk in première

De film 'I Love Dries' gaat eindelijk in première. Dat belooft hoofdrolspeler Dries Roelvink vandaag op zijn eigen website. Volgens de volkszanger gaat de film "binnen veertien dagen" in première.

Hoe en wanneer de komedie voor het eerst te zien zal zijn, wil Roelvink nog niet zeggen. De productie van regisseur Tom Six (Honeyz) verschijnt binnen een maand ook op dvd. In I Love Dries wordt de zanger gekidnapt door zijn grootste idool. De onvruchtbare man wil dat Roelvink zaad levert om zijn vrouw te bezwangeren.

Naast de zanger worden rollen vertolkt door Chiel Montagne, Grad Damen, Peter Beense, Sugar Lee Hooper en het dikke echtpaar René en Rikkie de Wit uit het SBS-programma De Afvallers. De film zou in eerste instantie in februari 2008 uitkomen, maar omdat zich geen distributeurs meldden, werd de première een aantal keren verplaatst.


I love Dries  (foto: ANP)

"Logisch dat Ajax ervaren doelman haalt"

Door blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar was Jong Ajax-keeper Sergio Padt tweede keeper achter Kenneth Vermeer. Door de komst van Hans Vonk is er geen plek meer weggelegd voor het talent.

Padt vindt het logisch dat Ajax een tijdelijke keeper heeft gehaald. Voor die tijd was hij tweede doelman. "Het was erg mooi om daar in dat volle stadion op de bank te zitten. Dat ik nu weer in het doel bij Jong Ajax sta, vind ik totaal niet erg."

Ajax heeft Hans Vonk vastgelegd voor drie maanden om het keepersprobleem op te lossen. "Het is logisch dat Ajax een ervaren keeper haalt om achter de hand te hebben," aldus Padt. "Dan staat er iemand wanneer er blessures zijn. Ze weten nog niet wat ik laat zien als ik onder de lat sta in het eerste. Daarom kiezen ze voor iets meer zekerheid door Vonk te halen."

Wijnaldum: "Gemengde gevoelens"

Feyenoord-middenvelder Georginio Wijnaldum plaatste zich met Oranje onder de 19 voor de volgende ronde van de EK-kwalificatie. Wijnaldum scoorde tegen Luxemburg twee keer maar had toch gemengde gevoelens.

Wijnaldum tegenover ELFvoetbal: "Het is leuk om hier met leeftijdsgenootjes te spelen. Het zijn jongens met dezelfde interesses, dus dat klikt allemaal goed. Aan de ene kant is er minder druk dan bij Feyenoord, waar je altijd moet winnen. Aan de andere kant wordt er bij Oranje onder 19 meer van me verwacht, omdat ik al in de Eredivisie speel en veel andere jongens nog niet. Dat brengt ook weer een bepaalde druk met zich mee."

Na de wedstrijd tegen Luxemburg dacht Wijnaldum aan Feyenoord. "Momenteel gaat het niet goed met Feyenoord. Het was een vervelend moment om de club nu te verlaten voor tien dagen. Als we bij elkaar hadden gebleven, hadden we met elkaar kunnen trainen om te zorgen dat we een beter team worden en wedstrijden gaan winnen. Ik had geen lekker gevoel toen ik na de nederlaag tegen NEC (0-2, red.) weg moest naar Onder 19."

Schweinsteiger: "Missen een type Kahn"

Bayern München is bezig aan een dramatische seizoenstart. De ploeg van Jürgen Klinsmann staat momenteel op de elfde plaats in de Bundesliga. Volgens Bastian Schweinsteiger komt het uiteindelijk allemaal wel goed, al mist de ploeg een type als Oliver Kahn.

"We missen een type Kahn. Iemand die weet wat winnen is en wat dat voor nodig is. Maar niet alleen Bayern mist dat, maar de hele Bundesliga. Het doet me goed dat het hem nu goed gaat en dat hij tegenwoordig meer waardering krijgt dan in zijn tijd als speler. De mensen zien nu de ware Oliver," zegt de aanvaller tegenover de Duitse krant Welt am Sontag.

"Het is voor mij nog steeds ongewoon dat niet Oliver maar Daniel van Buyten naast me in de kleedkamer zit. Ik heb alleen wel het geluk dat Daniel niet zoveel ruimte in beslag neemt als Oliver. Hij schoof zijn handdoek altijd naar mijn plekje. Ik heb wel eens aan hem gevraagd of hij mijn plekje ook wilde hebben en of ik dan maar zou moeten gaan staan," aldus Schweinsteiger.

"Klinsmann heeft bij de nationale ploeg al een moeilijke fase overleefd. Ik denk dat we de problemen bij Bayern in de kraag zullen vatten en opnieuw succesvol zullen zijn."

Eurolanden gaan banken kredietgarantie geven

De vijftien landen van de eurozone zullen hun banken tijdelijk een garantie geven op leningen die zij elkaar verstrekken, ter verlichting van de kredietproblemen. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy zondag gezegd na spoedberaad over de internationale financiële crisis in Parijs.

Op dit moment durven de banken elkaar geen geld te lenen, waardoor het financiële systeem verlamd raakt.

De garantie blijft van kracht tot eind volgend jaar. Het is 'geen cadeau voor de banken', benadrukte Sarkozy.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei dat de garantiestelling en een reeks van andere door de eurolanden gekozen 'instrumenten' de crisis 'een heel stuk beheersbaar' zullen maken. Naast kapitaalinjecties en liquiditeitssteun komen er onder andere nieuwe regels voor de accountantscontrole op banken, zei zij.

Het hoofd van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, zei blij te zijn dat de landen het eens zijn geworden, maar waarschuwde dat de regeringen en centrale banken nog veel meer zullen moeten doen.

Zowel Merkel als Sarkozy hadden een groot Europees fonds naar het voorbeeld van de VS van de hand gewezen met oog op de onderlinge verschillen in de financiële situatie van de eurolanden. In plaats daarvan werd onderhandeld over een 'gezamenlijk pakket aan instrumenten' waaruit de vijftien landen in overleg met elkaar de voor hen haalbare elementen kunnen kiezen. Mogelijk zal de nu bereikte regeling gaan gelden voor alle 27 landen van de Europese Unie.

Undercoverjournalist jat truck van legerbasis

GroenLinks pleit voor een parlementair onderzoek naar de beveiliging van militaire bases in Nederland. Aanleiding vormt een uitzending van het tv-programma Undercover in Nederland, waarin presentator Alberto Stegeman volgens de partij laat zien dat het 'kinderlijk eenvoudig' is om onbevoegd de bases binnen te brengen.

Zo is onder meer te zien dat hij met een militaire truck van de Johannes Postkazerne in het Drenthse Havelte vertrekt. Stegeman zat in de kofferbak van een collega die zich voordeed als student en met een bezoekerspas de basis mocht bezoeken. Met een sleutel van een anonieme tipgever, die op alle militaire trucks in Nederland zou passen, weet hij later in de truck het terrein af te rijden. Op een vliegbasis in Woensdrecht bracht hij een nachtje door en kon hij zo dicht bij een F-16 komen dat hij die kon aanraken.

"Beveiliging van militaire objecten blijkt een lachertje", stellen de GroenLinks-Kamerleden Femke Halsema en Isabelle Diks vast na het zien van de beelden. Zij wijzen erop dat in een rapport van de Algemene Rekenkamer uit 2005 al harde noten zijn gekraakt over de beveiliging en dat er sindsdien klaarblijkelijk weinig veranderd is. Ook VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestein en SP'er Krista van Velzen reageren geschrokken in de uitzending. Stegeman heeft naar eigen zeggen het ministerie van Defensie vlak voor de uitzending laten weten waar de lekken in de beveiliging zitten.

GroenLinks diende vrijdag al schriftelijke vragen in op basis van berichtgeving in het AD, waarin Stegeman al een boekje opendeed over zijn bevindingen. In een brief aan VVD-Kamerlid Hans van Baalen, voorzitter van de vaste Kamercommissie van Defensie, roepen Halsema en Diks hem op de commissie terug te roepen van reces en een debat te beleggen met de minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie). Zij schrijven onthutst te zijn over de reportage die zondagavond is uitgezonden op SBS 6. Defensie wil pas na de uitzending reageren.

In februari plantte Stegeman een nepbom in een vliegtuig op Schiphol om daar manco's in de beveiliging aan te tonen. Ook passeerde hij de controle met nepdrugs op zak. Die reportage leidde tot een spoeddebat in de Tweede Kamer en het aanscherpen van de beveiliging op de luchthaven.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei vrijdag dat ernstige maatregelen nodig zijn als Stegeman zonder hulp wist binnen te dringen. Hij wilde de uitzending afwachten om daar verdergaande uitspraken over te kunnen doen. "De cruciale systemen worden natuurlijk het best beveiligd. De foto van de F-16 zonder vleugels is gemaakt in een onderhoudshangar", zei de woordvoerder al wel. Dat zou iets anders zijn dan een F-16 die klaar staat om op te stijgen. "Maar uiteraard had dit niet mogen gebeuren."


Undercoverjournalist jat truck van legerbasis  (foto: DAG)

Toerist verdrinkt in Amsterdam

Een 27-jarige toerist is gisteravond in Amsterdam om het leven gekomen nadat hij vanaf een hotelboot in het water was gevallen. Rond 23.00 uur belandde de man bij de Sumatrakade op het Java-eiland in het IJ. De politie gaat uit van een ongeval. Het is niet duidelijk of er drank of drugs in het spel waren.

De man zat aan dek van de boot wat te drinken, toen hij door nog onbekende oorzaak in het water viel. Een kloeke voorbijganger en twee agenten sprongen in het water om de man te redden, maar konden hem in het donkere water niet meer vinden. Duikers van de brandweer hebben het slachtoffer geborgen. Er is een bloedmonster afgenomen om te onderzoeken of de man onder invloed was.

Robbie Williams koopt miljoenenvilla in LA

Robbie Williams heeft een nieuw onderkomen gevonden in Los Angeles. De Britse zanger telde bijna negen miljoen euro neer voor het stulpje, dat in de afgesloten gemeenschap Beverly Park Estate staat. Dat meldt de Britse krant The Sun.

De 34-jarige Williams kocht de villa van de 71-jarige Italiaanse actrice Luciana Paluzzi, die samen met Sean Connery te zien was in de vierde James Bond-film 'Thunderball'. Het huis, dat in mediterrane stijl is gebouwd, bevat onder meer zeven slaapkamers, een gasthuis, een zwembad en een enorme tuin.

De voormalige Take That-ster krijgt in de villa beroemde buren als Rod Stewart, Denzel Washington, Eddie Murphy en Sylvester Stallone.

Robbie Williams is niet de enige ster bij wie een verhuizing op stapel staat. Ook Daniel Craig heeft een nieuw onderkomen gevonden, zo meldt de Britse krant Daily Mail. De James Bond-acteur kocht onlangs een maisonnette nabij het Londense Regent's Park. De 40-jarige filmster en zijn vriendin Satsuki Mitchell betaalden vijf miljoen euro voor het optrekje.

De piepjonge Vanessa Hudgens heeft ook een plekje voor zichzelf gevonden in Los Angeles. De 19-jarige 'High school musical'-actrice, die een relatie heeft met haar een jaar oudere collega-acteur Zac Efron, telde volgens de Los Angeles Times ruim twee miljoen euro neer voor de villa, die onder meer zes slaapkamers, een zwembad en een wijnkelder bevat.


Robbie Williams koopt miljoenenvilla in LA  (foto: DAG)

Vermiste Poolse Brabander blijkt verdronken

Een 33-jarige Pool uit Den Bosch is vandaag dood gevonden in het water van de Zuid-Willemsvaart in zijn woonplaats. Hij werd vorig weekeinde als vermist opgegeven, nadat hij niet was thuisgekomen na een avond stappen.

Een visser zag het lichaam van de man zondagochtend rond 08.00 uur drijven in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Citadellaan. De brandweer heeft het lichaam uit het water gehaald. Volgens de politie wijst niets op een misdrijf.

Nalbandian maakt status waar in Stockholm

David Nalbandian heeft het ATP-toernooi van Stockholm op zijn naam geschreven. In een spannende finale versloeg het reekshoofd de lokale held Robin Söderling met 6-2, 5-7 en 6-3.

Lange tijd leek de Argentijnse nummer zeven van de wereld op een simpele overwinning af te stevenen. Hij had geen kind aan de nerveus ogende Robin Söderling in de eerste set en kwam ook in de tweede set al snel een break voor. Gesteund door het thuispubliek vocht de Zweed zich echter knap terug in de partij, en nadat hij eerst de service van de Argentijn terug brak om op gelijke hoogte te komen, sloeg hij even later opnieuw toe om de set met 5-7 naar zich toe te trekken. Aan het begin van de derde set kon de Zweed opnieuw goed bijblijven, maar aan het einde bleek de klasse van Nalbandian toch teveel en verloor Söderling zijn service tweemaal.

Voor Nalbandian was dit alweer zijn negende ATP-titel. Na een teleurstellend jaar lijkt de Argentijn hiermee net op tijd in vorm voor het Masters toernooi van Madrid, wat vandaag van start ging. Vorig jaar versloeg hij de toenmalige nummer één Roger Federer in een zinderende finale. De titelverdediger heeft in de eerste ronde een bye.

Verrassende titels Kunitsyn en Petschner

Met respectievelijk de Rus Igor Kunitsyn en de Duitser Philip Petschner hebben de ATP-toernooien van Moskou en Wenen een zeer verrassende winnaar gekregen. Kunitsyn versloeg zijn landgenoot en voormalig nummer één Marat Safin, terwijl Petschner won van de Fransman Gaël Monfils.

Toeval was het niet dat juist de Rus Kunitsyn het toernooi van Moskou op zijn naam schreef. De huidige nummer 71 van de wereld, normaal toch geen opvallende naam in het circuit, liet eerder met twee halve finales en een kwartfinale in voorgaande jaren al zien goed te kunnen presteren voor zijn eigen publiek. In een zinderende finale kwam het op een beslissende set aan, nadat beide zowel Kunitsyn als Safin een tiebreak hadden gewonnen. In de laatste set bleek Kunitsyn over de sterkste zenuwen te beschikken en trok hij de partij met 7-6, 6-7 en 6-3 naar zich toe. Het was de eerste ATP-titel voor de Rus.

Ook de Duitse Philipp Petschner won zijn eerste ATP-titel. Hij had beduidend minder moeite met zijn tegenstander Monfils en won met tweemaal 6-4.

Grote brand in hotel Volendam

Aan de Haven in Volendam is vanmiddag een zeer grote brand uitgebroken in Hotel Spaander. Alle 78 gasten van het hotel zijn geëvacueerd en elders in de stad in een hotel ondergebracht.

Tegen vier uur vanmiddag braken twee brandjes uit in de sauna van het hotel. Om het vuur te bestrijden zijn diverse korpsen uit de Zaanstreek ingeschakeld. De brandweer rukte bij de bestrijding met groot materieel uit omdat het hotel gevestigd is in een oud, grotendeels houten gebouw dat stamt uit 1881. De vele schilderijen die in het hotel hangen, meer dan achthonderd, zijn volgens een zegsman niet in gevaar gekomen.

Tijdens het blussen van de brand hebben twee brandweermannen last van ademhalingsproblemen gekregen. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De burgemeester van de gemeente Edam-Volendam, Willem van Beek, was snel ter plaatse. "Gezien de geschiedenis met brand in het dorp, gaat er wel iets door je heen als je zulk nieuws hoort."

Het hotel waar de brand uitgebroken was, lag nog geen honderd meter van café De Hemel af. Hier brak in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 een grote brand uit waarbij veertien jongeren om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten.

Spider-man (9) springt de dood in

Een negenjarig jongetje uit het Spaanse Alicante is van de vierde verdieping van een gebouw gesprongen. Het jongetje dacht dat dit ongevaarlijk was, omdat hij zijn grote held Spider-man dit had zien doen.

De jongen wilde van gebouw tot gebouw springen zoals zijn held dat doet. Het Nieuwsblad meldt dat hij een Spider-manmasker opzette alvorens hij de sprong uit het raam waagde.

De jongen raakte zwaargewond bij de val en is even later overleden. Een politiewoordvoerder meldt: "Vermoedelijk had hij vlak daarvoor een film gezien van zijn held en wilde hij die nadoen."

Derde verdachte vast in vermissingszaak Bonaire

De oudere broer van Rayan P. is vandaag op Bonaire als derde verdachte aangehouden in verband met de vermissing van de Nederlandse Marlies van der Kouwe. Hij werd zondag om 09.00 uur lokale tijd opgepakt. P. zit sinds eind vorige maand vast. Vrijdag volgde de arrestatie van een tweede verdachte, een 19-jarige man.

De rechter-commissaris bepaalt komende week of P. voor nog eens zestig dagen vast mag blijven. De 19-jarige verdachte zou een vriend van hem zijn, maar de woordvoerder zegt daar niets van te weten. P. ontkent zijn veronderstelde betrokkenheid bij de verdwijning van de 24-jarige apothekersassistente. Zondag wordt duidelijk of het voorarrest van de jongste verdachte met acht dagen wordt verlengd.

Van der Kouwe verdween ruim drie weken geleden. Ooggetuigen zagen hoe ze van haar fiets werd getrokken en op een scooter werd meegenomen. De politie herhaalt zondag dat met speurhonden voortdurend op diverse plekken naar haar wordt gezocht. Het Openbaar Ministerie en het Korps Landelijke Politiediensten laat weten de lokale bevolking zeer dankbaar te zijn voor de hulp zij hebben ontvangen.

Zes Mexicanen doodgeschoten op familiefeest

Schutters hebben op een familiefeest in de Mexicaanse grensstad Ciudad Juarez zes jonge mannen doodgeschoten. Dat heeft het plaatselijke openbaar ministerie bekendgemaakt.
De slachtoffers waren allen tussen de 20 en 25 jaar oud. Een motief voor de schietpartij was niet bekend.

In Ciudad Juarez zijn dit jaar al meer dan duizend mensen gedood. De meeste doden worden toegeschreven aan rivaliserende drugsbendes.

Afgelopen donderdag werden in Chihuahua, zo'n 250 kilometer zuidelijker, elf mensen doodgeschoten in een bar. Ook bij die schietpartij was het motief onduidelijk.

Henry wil duidelijkheid over Domenech

Barcelona-aanvaller Thierry Henry wil dat de Franse voetbalbond bondscoach Raymond Domenech openlijke steun geeft. De aanvoerder van het Franse elftal vindt de geruchten over een ontslag enorm afleiden. Henry wil dat er duidelijkheid komt.

De 31-jarige Henry: "Er moet nu duidelijkheid komen. We moeten een einde maken aan alle discussies. Als de coach het vertrouwen geniet, moet hij ook onvoorwaardelijke steun krijgen. De selectie staat in ieder geval achter hem."

Er is veel kritiek op Raymond Domenech, het Franse volk is al aan het morren. Het begon na het EK van de afgelopen zomer toen Frankrijk in de groepsfase werd uitgeschakeld door Nederland en Italië. Vervolgens werd er in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk met maar liefst 3-1 verloren.

Na een benauwde overwinning op Servië moest de Franse ploeg zaterdagavond een 2-0 achterstand tegen Roemenië wegwerken. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

In groep zeven van de WK-kwalificatie bezet Frankrijk momenteel de vierde plaats. Woensdag volgt er een gesprek tussen de Franse voetbalbond en bondscoach Domenech.

Schuster: "Ronaldo in 2009 naar Real"

Manchester United-aanvaller Cristiano Ronaldo tekent in 2009 een contract bij Real Madrid. Althans als we de trainer van de Koninklijke Bernd Schuster mogen geloven.

De oefenmeester is vastberaden. "Ik wil Ronaldo. Ik denk dat Ronaldo in 2009 naar Real komt", aldus Schuster tegenover het Spaanse Marca. "Wij gaan er alle moeite voor doen hem binnen te halen."

Eerder al trad Real Madrid-aanvaller Ruud van Nistelrooy met het bericht naar buiten dat de Portugees binnen afzienbare tijd in Spanje speelt. Destijds vertelde de inmiddels oud-international tegenover het eerdergenoemde medium: "Ronaldo wordt speler van Real Madrid. Dat gebeurt misschien deze zomer en anders het jaar daarop."

Nederlandse studenten omgekomen in Zuid-Afrika

Twee Nederlandse studenten zijn donderdag omgekomen bij een auto-ongeval in Zuid-Afrika. Zij kwamen om het leven toen de wagen waarin zij zaten moest uitwijken voor overstekend wild. Samen met drie medestudenten waren zij voor een trip op weg naar buurland Namibië.

Dat hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden, waar een van de overledenen studeerde, zondag gemeld. De omgekomen jongeren zijn een 20-jarige man uit Raalte en een 23-jarige vrouw uit Loosdrecht. De drie overlevenden raakten lichtgewond en moesten in shocktoestand naar het ziekenhuis.

IOC verzwijgt misstanden dopingcontroles

Het internationaal olympisch comité (IOC) heeft misstanden en onvolkomenheden bij de dopingcontroles tijdens de Olympische Spelen van Peking verzwegen. Van de 4770 voorgenomen tests ontbreken van driehonderd nog altijd de documenten en de resultaten.

Dat blijkt uit het slotrapport van de onafhankelijke commissie van waarnemers, die het mondiale antidopingbureau WADA tijdens de Spelen toezicht liet houden. Het Duitse tv-programma ARD-Sportschau onthulde dat gisteravond. Bovendien heeft het dopinglaboratorium in Peking honderd op testosteron onderzochte stalen als negatief beoordeeld en niet gemeld. Dat druist in tegen de internationale standaard voor dopingtests.

Porno zonder seks?

De vrees voor menig internetfapper: Een pornofilm waar de pikanste stukjes niet op staan. In spanning afwachten of en wanneer de hoofdrolspelers zich door de slechte verhaallijn heen kunnen worstelen om bij een hoogtepunt aan te komen en dan... Humor!

Tenminste, als het aan de Amerikaans broers Gunn ligt, want zij beginnen een website met filmpjes die beginnen als 'erotisch entertainment' maar waar de seksscenes vervangen zijn door grappen. De broers hebben eerder meegewerkt aan o.a. Gilmore girls en hebben zowel pornosterren als normale acteurs weten te strikken voor de website die de naam PG Porn krijgt te dragen.

Geen commentaar..

Wendy behoudt steun De Mol

Het RTL-programma 'Million Dollar Wedding' kampt al sinds de start met tegenvallende kijkcijfers. Ook mediagoeroe John de Mol vindt het geen goed programma. Dat vindt hij echter niet de schuld van Wendy van Dijk, die de presentatie van het programma doet.

De Mol in RTL Boulevard: "Ik kan me voorstellen dat er kritiek is op het programma. Wat ik me niet voor kan stellen is dat de kwaliteiten van Wendy hiermee ook ter discussie komen te staan. Want ze was net zo'n goede presentatrice als dat ze altijd al was. Het programma is gewoon niet goed. Het format is niet goed. Het is niet goed gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteiten van Wendy minder zijn. Want zij blijft gewoon een fenomeen."

Wendy hoeft dus niet bang te zijn dat ze na dit avontuur in de kou blijft staan, met de steun van producent De Mol en een vriendje als programmadirecteur bij RTL.

De wedstrijddag van Isiolo

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Isiolo het duel tussen Nederland en IJsland. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Userverslag van een evenement.

De reis begon bij het loket op Amsterdam CS. "Hoezo geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam?", vroeg ik beetje geïrriteerd aan het loket. "Ja, u moet via Utrecht - Gouda - Rotterdam omrijden. Wil u nog wel een kaartje?", zei de loketbediende. "Ja schiet maar op, wil er gewoon naar toe."

In Utrecht kon het nog gekker! "Hoezo geen treinen tussen Utrecht en Gouda?", vroeg ik op het station. Kennelijk was een Thalys tegen een intercity aangereden dus geen treinverkeer mogelijk. Shit, heb ik dat? Er waren wel snelbussen, maar werden treinreizigers voor de richting Rotterdam Stadion aangeraden om niet met de trein te komen. En alles wat ik nu nog aan positief krediet wat ik van de NS had, was als een Icesave-spaaraccount verdwenen. Gelukkig lukte het nog om met een vriend mee te rijden vanuit Lunetten. Tof, zo kon ik nog net op tijd zijn voor de tweede helft. Gelukkig zat alles wel mee, en konden we snel parkeren in Rotterdam. Maar wel ruim nog drie kilometer lopen voordat we bij de Kuip waren. Ver op de achtergrond hoorde je vaag het volkslied en daarna een hoop gejuich.

Uiteindelijk vond ik mijn stoeltje tussen de bonte verzameling van Oranje-supporters. En dan te bedenken wat voor wedstrijddag je kan verslaan voor FOK! Waar begin je dan? Hoewel ik voor het voetbal kom, is het vermaak onderling op de tribunes groter. Toen ik het stukje van Silenus las moest ik wel lachen om zijn beleving met de supporters. Ja zo gaat dat nu eenmaal. Je neemt plaats, pakt je vlaggetje, versnippert je programma boekje en zwaait dan heel uitbundig als het Nederlands elftal het veld op komt. Die hele energievoorraad is compleet vergaan door dat zwaaien met het vlaggetje. Vervolgens blijf je zitten tot het einde van de wedstrijd en ga je naar huis.

Maar goed het voetbal dus... Gelukkig! Een spaarzame counter van IJsland, waarna Van de Sar de bal wist te pakken. "Hij heeft hem", "Klemvast", "Van de Sar, Van de Sar", het publiek werd gek. Alsof het zijn laatste wedstrijd is. Edwin genoot, zwaaide eens en maakt wat sprongen. Mathijsen kreeg ondertussen de bal terug van Edwin en schoot hem hard naar voor zonder doel. "Waar gaat die bal nou heen, waar gaat die bal nou heen" klinkt er uit het vak naast ons.

Tijdens de rust deed menig bezoeker zich tegoed aan het vieze Amstel Lite, werden er woordgrappen over IJsland gemaakt en was het leuk om te zien hoe een gozer de onderkant van de lat toucheerde en daarmee 50.000 euro kreeg. De tweede helft was matig en het spel was er wel een beetje uit. Misschien wel door de 0-0 tussen Schotland en Noorwegen. Het zijn immers drie punten en je weet nooit met die gasten. En gezien dat spel ga je eens om je heen kijken wat er verder nog allemaal zit. Zo ben ik van mening dat bijvoorbeeld een aantal mannen onnodig hun vrouw meenemen. Juist ineens komt zo’n vent trots de trap, en achter hem huppelt een prachtige vrouw. Wat zal ze zijn, een jaar of 20? Verblind door de schoonheid zie ik links en rechts nog wat kwijl uit de mondhoeken van een aantal supporters lopen. En juist op dat moment scoort Huntelaar.

Ik schrok wakker. Huh? Wat? Wie? Shit, doelpunt niet gezien en met mij vele anderen. Hoe kan dat nou? Ergens bij de corner lagen twee spelers, en ik kwam weer bij mijn positieven. Een aantal supporters keken nog eens achterom, een beetje geïrriteerd. "Je weet toch dat we er gevoelig voor zijn?". Op de stadionklok zijn er 85 minuten gespeeld en we moeten echt gaan. We liepen de drie kilometer terug en probeerden het verkeer voor te zijn. Het is wel eens beter geweest. Weer geen echte wedstrijd om naar terug te kijken. Maar ja, je bent toch al tien jaar trouw supporter. En je hoopt altijd op beter maar dat is soms niet zo. Gister uiteindelijk om 01:45 thuis. Volgende maand thuis tegen Zweden.

Zon lokt veel mensen naar de kust

Het mooie weer van afgelopen weekend heeft weer vele Nederlanders naar de kust getrokken. In delen van Nederland is de herfstvakantie afgelopen vrijdag begonnen en dat was goed te zien op het strand en op de boulevard.

In Scheveningen genoten duizenden strandgangers van de najaarszon, terwijl de trouwe viervoeter ook weer op het strand mocht komen. Een enkeling durfde zelfs, net als vele honden, een stukje het koude Noordzeewater in te gaan.

De komende dagen worden er nog aangename temperaturen verwacht, na woensdag is het echter gedaan met het mooie weer en zakt de temperatuur naar zo'n 14 graden. Wie van de zon wil genieten heeft dus nog een paar dagen de tijd.

 

Scheveningen strand

 

 
 Gezellig druk aan de kust!

 

Uitslagen basketbaleredivisie speelronde 3

Op Zaterdag en zondag is de derde speelronde afgewerkt in de Nederlandse basketbaleredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

De basketballers uit Den Bosch hadden zaterdagavond de grootste moeite om te winnen van de Seals uit Den Helder. Den Bosch en Den Helder gingen gelijk op in het eerste kwart. Pas in het tweede kwart wisten de EiffelTowers een voorsprong op te bouwen, de rust werd bereikt met de tussenstand 39-50. De Bosschenaren wisten die goede lijn na de rust niet door te zetten. Na het uitvallen van de 27-jarige forwarder Djoenie Steenvoorde gingen de bezoekers een slechte periode in. Tot vier minuten voor tijd keken de EiffelTowers nog tegen een achterstand aan van vijf punten. Mede door de goede scores van De Paula en Strickland wist EiffelTowers Den Bosch de winst naar zich toe te trekken.

Uitslagen

DatumTijdThuisUitUitslagen
11/10/200819:30Den Helder SealsEiffelTowers Den Bosch89-96
11/10/200819:30Upstairs WeertZZ Leiden95-79
11/10/200819:30Capitals GroningenMatrixx Magixx Nijmegen76-81
11/10/200820:00MyGuide AmsterdamAris Friesland79-65
12/10/200816:00West-Brabant GiantsLandstede Zwolle60-77

Stand per 12-10-2008

#TeamGespeeldWinstVerliesPunten
1Matrixx Magixx Nijmegen3306
2MyGuide Amsterdam3306
3Den Helder Seals2204
4EiffelTowers Den Bosch3214
5Upstairs Weert2112
6Rotterdam Challengers2112
7Capitals Groningen3122
8ZZ Leiden3122
9Landstede Zwolle3122
10Aris Friesland3030
11West-Brabant Giants3030


Programma

DatumTijdThuisUit
15/10/200820:00West-Brabant GiantsAris Friesland
16/10/200819:30Matrixx Magixx NijmegenMyGuide Amsterdam
16/10/200819:30Landstede ZwolleDen Helder Seals
16/10/200820:00ZZ LeidenRotterdam Challengers
16/10/200820:00EiffelTowers Den BoschUpstairs Weert

Kiplagat wereldkampioene halve marathon

Lornah Kiplagat is voor de derde keer op rij wereldkampioen op de halve marathon geworden. De Nederlandse was in het Braziliaanse Rio de Janeiro oppermachtig.

Kiplagat won in een tijd van 1.08.36. Onder zware omstandigheden was Kiplagat de hele wedstrijd oppermachtig. Onder aanvoering van Kiplagat werd de groep na de start al snel uitgedund en bleef ze uiteindelijk alleen over. Na twintig kilometer had ze bijna twee minuten voorsprong en nam daarom in de slotfase wat gas terug. Aselefech Mergia uit Ethiopië eindigde op bijna anderhalve minuut als tweede. Ze won een sprintje om het zilver van de Keniaanse Pamela Chepchumba.

Ook de mannen kregen voor de derde keer op rij dezelfde winnaar. Zersenay Tadesse uit Eritrea was oppermachtig en won in een tijd van 59.56. De Keniaan Patrick Makau en Ahmad Hassan uit Qatar kwamen op bijna twee minuten als tweede en derde over de streep.

Ramos krijgt nog zes wedstrijden

Tottenham Hotspur-manager Juande Ramos zal de komende zes wedstrijden punten moeten gaan pakken met de Londense formatie, zo melden de media in Engeland.

Ondanks forse investeringen staat de ploeg uit Londen momenteel onderaan in de Premier League. Het bestuur van The Spurs wil dan ook snel verbetering zien in de prestaties van de ploeg, anders zal ontslag het gevolg zijn voor de Spanjaard.

Met Ramos aan het roer beleeft Tottenham Hotspur de slechtste seizoensstart sinds 1912. Als mogelijke opvolger voor de ex-trainer van Sevilla zou Graeme Souness in beeld zijn. Mocht de Spanjaard inderdaad worden ontslagen, dan dient Tottenham Hotspur hem wel voor bijna 6,5 miljoen euro af te kopen.

Uitslagen hockey Rabo hoofdklasse 12/10/2008

In de Rabobankhoofdklasse speelden de dames en mannen dit weekend een volledige speelronde. Hieronder vind je de uitslagen en de stand.

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
HCKZKampong3-1
HGCLaren0-4
AmsterdamPinoké6-0
SCHCHurley6-1
NijmegenRotterdam3-2
HDMDen Bosch3-4

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam41218-2
2Den Bosch41218-6
3SCHC41011-3
4HDM478-6
5Laren477-5
6HCKZ4610-8
7Nijmegen467-6
8Kampong445-7
9HGC433-14
10Rotterdam415-9
11Hurley413-18
12Pinoké401-12

Topscorers dames:

PositieSpelerClubDoelpunten
1Vera VorstenboschDen Bosch4
=Maartje PaumenDen Bosch3
=Lidewij Welten Den Bosch3Uitslagen mannen:
thuisUitEindstand
Oranje ZwartPinoke7-1
SCHCBloemendaal2-3
HCKZTilburg1-6
Den BoschAmsterdam1-3
HGCRotterdam4-4
LarenKampong3-4

Stand mannen:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Bloemendaal41217-7
2Oranje Zwart41015-3
3Amsterdam41014-7
4Kampong4913-8
5Rotterdam4815-12
6HGC4515-14
7SCHC4411-14
8Tilburg4314-17
9Pinoke4310-18
10Den Bosch4213-18
11Laren418-13
12HCKZ402-16

Topscorers mannen:

PositieSpelerClubDoelpunten
1Ashley JacksonHGC6
2Jan Marco MontagDen Bosch4
=Robbert KempermanDen Bosch4
=Simon ChildRotterdam4
=Sohail AbbasRotterdam4

Nys wint eerste Superprestige-wedstrijd

Sven Nys heeft de eerste wedstrijd in de Superprestige op zijn naam geschreven. In de finale was de Belg sterker dan zijn medevluchters Klaas Vantornhout en Niels Albert, die respectievelijk tweede en derde werden.

Nys en Vantornhout waren de smaakmakers van de eerste wedstrijd. Het duo reed bijna de gehele tijd aan de leiding. In de slotfase wist Albert pas aansluiting te vinden. Thijs Al mocht zich in deze eerste rit de beste Nederlander noemen. Hij nestelde zich op de zevende plaats.

Routinier Richard Groenendaal kwam als twaalfde over de meet en Lars Boom moest zich tevreden stellen met de achttiende stek.

[NHL] Stand per 12-10-2008

Hieronder vind je de stand in de NHL per 12-10-2008.

Atlantic DivisionGPWLOTPtsGFGA
New York Rangers44008127
New Jersey Devils2200442
Pittsburg Penguins3111368
New York Islanders2110264
Philadelphia Flyers1010034

Northeast DivisionGPWLOTPtsGFGA
Montreal Canadiens2101373
Ottawa Senators3111388
Buffalo Sabres1100221
Boston Bruins2110288
Toronto Maple Leafs2110248

Southeast DivisionGPWLOTPtsGFGA
Carolina Hurricanes22004107
Atlanta Thrashers2101397
Florida Panthers2110278
Washington Capitals2110289
Tampa Bay Lightning3021158

Central DivisionGPWLOTPtsGFGA
Detroit Red Wings2110255
St. Louis Blues2110277
Nashville Predators2110256
Columbus Blue Jackets2110267
Chicago Blackhawks2020048

Northwest DivisionGPWLOTPtsGFGA
Vancouver Canucks22004114
Minnesota Wild1100243
Calgary Flames20111411
Edmonton Oilers0000000
Colorado Avalanche1010045

Pacific DivisionGPWLOTPtsGFGA
San Jose Sharks2200472
Phoenix Coyotes11002311
Dallas Stars2011158
Los Angeles Kings1010013
Anaheim Ducks1010014


Räikkönen uitgeschakeld voor titel

Kimi Räikkönen kan op één punt na geen Formule 1-kampioen meer worden. De Ferrari-coureur staat op een achterstand van 21 punten op de huidige leider in de stand, Lewis Hamilton. De wereldkampioen van 2007 kende een nogal gebeurtenisvolle race in Japan.

De Fin werd derde op de Fuji Speedway in de Grand Prix van de Japan, de eerste keer sinds de GP van Hongarije dat hij weer in de punten finisht. Maar de zes punten waren niet voldoende om mee te blijven strijden om een tweede wereldtitel. Met nog twee races te gaan zijn er nog 20 punten in het spel, eentje te weinig om op gelijke hoogte te komen. Ferrari-president Luca di Montezemolo vond al dat Räikkönen tweede coureur moest zijn.

Räikkönen zelf kreeg het aardig voor zijn kiezen vandaag in de race. Het gebeurde al bij de start dat de Fin geraakt werd door Heikki Kovalainen. Klik hier voor een filmpje van zowel het raken van Felipe Massa tegen Lewis Hamilton en een herhaling van de start. "Beide McLarens hebben mij geraakt. Ik had een best goede start, maar toen ik remde in bocht 1 zag ik eerst één McLaren, en daarna nog één", zei Räikkönen na de race.

De Ferrari-coureur was het er duidelijk niet mee eens: "Beiden raakten mij en ik kon nergens anders heen dan rechtdoor. Ik verloor vele plaatsen en beschadigde de voorkant van mijn auto. Toen ik terug was op het circuit, reed ik achter mensen." Hamilton ontving voor de actie bij de start een drivethroughpenalty, waar de Brit het zelf helemaal mee eens was.

Räikkönen wist zich aardig weer terug te rijden naar voren, maar het gevecht dat hij daarna met Robert Kubica moest leveren, was lastiger. "In de laatste stint had ik een paar kansen om hem in te halen, maar dat gebeurde altijd in de laatste bocht of op het rechte stuk. We reden zij aan zij en hij stuurde naar binnen. Ik wist dat als geen van ons beiden zou liften in bocht 3, ik van de baan zou raken." Ook de banden begonnen hem parten te spelen, maar toch weet de Fin zijn slechte resultaat aan het incident net na de start. "Maar we hebben in ieder geval de finish gehaald."

Toch denkt de bijna-jarige Ferrari-rijder (17 oktober wordt hij 28) dat er nog meer in had gezeeten vandaaag: "We misten duidelijk iets waardoor we de auto’s voor ons niet snel genoeg konden pakken. Het was een moeilijke race, maar we zijn tenminste derde geworden en hopelijk kunnen we vanaf nu beter scoren." De Fin heeft nu 63 punten in het kampioenschap, boven hem staan Robert Kubica (72), teamgenoot Felipe Massa (79) en Lewis Hamilton (84 punten).

Gordon in de clinch met RTL

Gordon heeft ruzie met RTL. "Er is sprake van een inhoudelijk meningsverschil", laat zijn manager Xenia Kasper weten. "Hierdoor is het optreden dat Gordon zaterdagavond zou doen in Million Dollar Wedding niet doorgegaan."

Waar de ruzie precies over gaat, is onduidelijk. Volgens geruchten zou Gordon niet langer door één deur kunnen met programmadirecteur Erland Galjaard. "Daarover wil ik geen uitspraken doen", zegt Kasper.

De 40-jarige presentator is bij RTL te zien in Gillend Naar Huis. Daarnaast is hij de vaste vervanger van Albert Verlinde in RTL Boulevard. "We weten nog niet wat de gevolgen van het meningsverschil zijn", laat Kasper weten. "Gordon heeft geen vast contract bij RTL, dus hij is tot niets verplicht."

Een woordvoerder van RTL Nederland wil ook niet inhoudelijk ingaan op het conflict. "Gordon heeft een aantal dingen geroepen, onder meer dat hij alle banden met ons verbreekt", legt hij uit. "We hebben geen contract met hem. Zijn verschijning in RTL Boulevard gebeurt op oproepbasis en de programmareeks Gillend Naar Huis is al opgenomen."

Of het binnenkort nog tot een verzoening komt, is onduidelijk. "We zijn momenteel heel druk bezig met de promotie van de single 'Sugar baby love' en het nieuwe album", vertelt Kasper. Daar concentreren we ons nu op."


Gordon in de clinch met RTL  (foto: DAG)

Groningers schrikken van wildplakkers met bivakmuts

Twee in zwart geklede wildplakkers met bivakmuts hebben inwoners van Winschoten vandaag de nodige schrik aangejaagd. Naar eigen zeggen waren zij bezig met een reclamestunt. De twee struinden de Groningse stad af om op tal van plekken de naam van een website te plakken. Volgens de politie zorgde hun outfit voor de nodige onrust bij omwonenden.

De reclamemakers, een 21-jarige man uit Bellingswolde en een 23-jarige man uit Vleuten, werden in de kraag gevat en moesten alle plakband weer van ramen en gebouwen verwijderen. Ze kregen twee bekeuringen, meldt de politie zondag, voor illegaal plakken en voor het veroorzaken van overlast.

Boek: Syrie James - De verloren dagboeken van Jane Austen

Elke liefhebber van Engels kostuumdrama kent de naam Jane Austen wel. Is het niet van de vele boeken die ze schreef, dan wel van de verfilmingen die er van haar boeken zijn gemaakt. Denk aan 'Sense and Sensibility' en 'Pride and Prejudice'. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes in de geschiedenis van de Engelse literatuur en zullen ze ongetwijfeld bij velen op de literatuurlijst van de middelbare school gestaan hebben. Dat zij een talent bezat om prachtige verhalen te schrijven is duidelijk geworden door haar boeken, maar wat voor leven leidde zij verder? Op deze vraag kun je antwoord krijgen door het lezen van De verloren dagboeken van Jane Austen, een boek dat door Syrie James is samengesteld en sinds kort verkrijgbaar is.

Gilbert wint Parijs - Tours

Om tien minuten over elf begonnen 23 teams aan de wielerklassieker Parijs – Tours. In totaal moesten er 252 kilometers worden verreden. De snelste renner was Philippe Gilbert van Francais des Jeux. Hij eindigende voor Jan Kuyckx en Sébastien Turgot.

Parijs – Tours was de afscheidswedstrijd van onder meer Erik Zabel. De Duitser won driemaal in Tours maar zal na vandaag de fiets aan de wilgen hangen. Ook voor Credit Agricole en Team Gerolsteiner was Parijs – Tours het slotnummer. De start van deze editie werd, zoals gebruikelijk, gegeven in Saint-Arnoult-en-Yvelines, de meet lag op de gebruikelijke Avenue Grammont.

De koers werd vormgegeven door vijf vluchters. Onder hen onze langgenoot Tom Veelers van de Skil-Shimano equipe. Zijn medevluchters waren David Zabriskie, Cyril Lemoine, Sébastien Delfosse en Lucas Euser. De maximale voorsprong liep op naar iets meer dan elf minuten waarna het peloton actie ondernam. De voorsprong slonk, onder aanvoering van ondermeer Silence-Lotto en Quick Step, tot onder de drie minuten met zestig kilometer te gaan.

De oorspronkelijke groep van vijf vluchters werd op 25 kilometer van de meet ingerekend door het peloton. Alleen Lemoine bleef vooruit en kreeg gezelschap van zeven anderen met daarbij Maarten Tjallingii. Vier renners bleven daar weer van over: drie Fransen en een Belg maar het peloton was niet ver op slechts enkele seconden. Toch groeide de voorsprong langzaam op de achtervolgende groep. Philippe Gilbert sloot zich kort voor de finish aan bij de vier leiders nadat hij ontsnapt was uit het peloton. Bij de laatste kilometer hadden de vijf nog steeds de beste papieren en de winnaar zou komen uit één van deze vijf. Uiteindelijk had Gilbert de beste benen. Hij won voor de Belg Jan Kuyckx en Fransman Sébastien Turgot.

Bos en PvdA stijgen verder in peiling

De Nederlanders zijn positief over de manier waarop de regering handelt in de kredietcrisis. Bijna 70 procent vindt dat het kabinet dat goed doet, twee weken geleden was dat nog 48 procent.

Dat blijkt vandaag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Volgens de Hond steunen kiezers van alle partijen de gekozen koers, uitgezonderd PVV-stemmers. Vooral de PvdA spint garen bij het toegenomen vertrouwen in PvdA-leider Wouter Bos. De partij steeg in twee weken vijf zetels, van zestien naar 21.

Ook CDA en VVD zouden er een zetel bij krijgen als er nu verkiezingen waren. Het CDA zou zo op 33 zetels komen, de VVD op 22. Daardoor komen de drie van oudsher grootste partijen voor het eerst in een jaar op meer dan de helft van het aantal zetels in de Tweede Kamer. De SP, D66, PVV en GroenLinks raakten juist een zetel kwijt.

Volgens het onderzoek van De Hond is 11 procent van de ondervraagden bang op een bankrekening staand geld kwijt te raken en denkt 41 procent dat de wereld te maken krijgt met een crisis als na de beurskrach van 1929. Bijna driekwart verwacht een recessie, maar 55 procent denkt wel dat de situatie in Nederland gunstiger is dan in andere landen van West-Europa. Grote aankopen doet 20 procent overigens even niet, terwijl een iets grotere groep (30 procent) erover denkt de dure aankopen uit te stellen.

 


Wouter Bos (foto: ANP)

Bestorming gekaapt schip Somalië mislukt

Somalische troepen in de regio Puntland hebben vandaag een gekaapt schip bestormd, in een vergeefse poging het te bevrijden van piraten. Dat heeft de minister van buitenlandse zaken van Puntland, Ali Abdi Aware, gezegd.

Het schip, dat een lading cement aan boord heeft, wordt waarschijnlijk bemand door Somaliërs en Syriërs. Het werd donderdag gekaapt. Bij de mislukte reddingsoperatie werden vandaag twee piraten gedood. Aware zei dat Somalische troepen nog steeds achter het schip aanzaten.

Ondertussen is de Faina, het Oekraïense schip met 33 tanks aan boord, nog steeds in handen van piraten die twintig miljoen dollar losgeld hebben geëist. Dat is omgerekend bijna vijftien miljoen euro.

De piraten hebben gedreigd het schip maandagnacht of dinsdagochtend op te blazen als er niet aan hun eis tegemoet wordt gekomen. De NAVO zei donderdag zeven schepen naar de Faina te zullen sturen. Een Russisch schip is al onderweg en Amerikaanse oorlogsschepen houden de Faina in de gaten. De Russische kapitein van de Faina overleed twee weken geleden, kort na de kaping, aan hartproblemen.

Vrouw steekt invalidenvoertuig in brand

Dronken mensen liegen niet. Dit weet een 39-jarige invalide man uit Enschede ook na een ruzie met een 23-jarige plaatsgenote, gisteravond. Toen de vrouw een café aan de Mekkeholtsweg verliet, dreigde ze zijn invalidenvoertuig in brand te steken. Kort daarop stond de invalidenauto, die voor het café geparkeerd stond, inderdaad in lichterlaaie.

Het is niet duidelijk waardoor de gemoederen zo hoog opliepen. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen, maar dit kon niet verhelpen dat het invalidenvoertuig volledig uitbrandde.

De vrouw kon na tips van getuigen worden aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Taxichauffeur rijdt klant aan

Een 31-jarige taxichauffeur uit Groesbeek heeft vanmorgen in Nijmegen een 29-jarige man aangereden. Hij deed dat omdat de man zonder te betalen uit de taxi van een collega was gestapt. De taxichauffeur is aangehouden.

De 29-jarige klant had zich urenlang in een taxi rond laten rijden. Toen de meter al een bedrag van 250 euro aangaf, bleek dat de man niet kon betalen. Hij stapte uit de auto en liep weg. Twee taxichauffeurs schoten hun gedupeerde collega te hulp. Toen de Groesbeker de niet-betalende klant zag lopen, reed hij hem aan. Een voorbijganger belde de politie.

Werkzoekenden verleid tot plaatsen tatoeage

Twee werkzoekenden in het Indonesische district Bojonegoro (op Java) zijn lelijk bij de neus genomen. Om in aanmerking te komen voor een overheidsfunctie kregen ze te horen dat ze een tatoeage moesten laten aanbrengen in hun gezicht. Het bericht bleek echter vals, aldus het persbureau Antara vandaag.

De dorpsoudste zei dat hij bericht had gekregen van een regeringsfunctionaris die de mannen een baan aanbood bij de inlichtingendienst, maar dat ze dan eerst een tatoeage moesten laten aanbrengen. Toen de dorpsoudste zich realiseerde dat ze bij de neus waren genomen, waren de tatoeages al gezet. Hij gaat nu helpen om ze te laten verwijderen.

'Bambi' grootste tranentrekker aller tijden

De tekenfilm 'Bambi' is de grootste tranentrekker aller tijden. Dat blijkt uit een online enquête die het Britse bioscoopreclamebureau Dean & Pearl heeft gehouden onder meer dan drieduizend filmfans.

De 66-jaar oude Disney-film over het hertje dat moet toezien hoe zijn moeder wordt doodgeschoten door jagers, eindigde voor 'Ghost' met Patrick Swayze en Demi Moore. De derde plaats is voor tekenfilm 'The lion king' en de vierde plaats wordt bezet door 'E.T.'.

Andere films waarbij filmfans het niet droog hielden zijn 'Titanic ', 'Beaches', 'Philadelphia', 'Watership down', 'Boys don't cry' en 'Steel magnolias'.

 

cry

Keen neemt afscheid met zilver

Trinko Keen heeft zijn internationale carrière als tafeltennisser met een zilveren plak afgesloten. In de dubbelspelfinale verloor de Nederlander met zijn partner, de Oostenrijker Werner Schlager, van de Duitsers Timo Boll en Christian Süss (3-4).

Het was voor Keen de eerste keer dat hij op een EK de zilveren plak in ontvangst mocht nemen. In 1998 slaagde de Nederlander er al in om tijdens het EK in het enkelspel een bronzen medaille mee naar huis te nemen. Vier jaar later overkwam hem hetzelfde in het dubbelspel, destijds met Danny Heister.

Vorige week maakte de 37-jarige Keen bekend dat hij in Sint-Petersburg afscheid wilde nemen van het internationale tafeltennis.

Ook Heitinga niet tegen Noren

John Heitinga moet het WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen aan zich voorbij laten gaan. De speler van Atlético Madrid ondervindt nog teveel hinder van een kwetsuur aan zijn knie. Deze blessure zorgde er ook voor dat de speler de wedstrijd tegen IJsland moest missen.

Naast Heitinga zal ook Nigel de Jong het duel tegen de Noren moeten laten schieten. De speler van Hamburger SV liep zaterdag een blessure aan zijn knie op en kon de kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (2-0) niet voltooien.

Robin van Persie zal zich aanstaande maandag wel bij de selectie van Oranje voegen. Toch is het nog maar de vraag of de aanvaller van Arsenal woensdag in actie zal komen. Veel zal afhangen van het oordeel van de medische staf van het Nederlands elftal. Zij zullen bekijken in hoeverre de speler is hersteld van een hamstringblessure.

Bert van Marwijk zal vooralsnog geen nieuwe spelers oproepen, die als vervangers voor Heitinga en De Jong zullen fungeren. Hierdoor reist Oranje dinsdag met achttien spelers naar Noorwegen af.

Renault blijft winnen

Pas twee weken na de winst in Singapore weet Renault ook de Grand Prix van Japan winnend af te sluiten. Fernando Alonso profiteerde van de fouten bij McLaren en Ferrari en won zijn tweede Grand Prix van dit seizoen. Teamgenoot Nelson Piquet Jr. eindigde met een mooie vierde plaats.

Zowel Alonso als Piquet jr. hadden een sterke start. Samen met Robert Kubica wist Alonso na de malaise in de eerste bocht naar voren te rijden. Piquet jr. sloot bij zijn teamgenoot aan in de top acht. Door een goede strategie wist tweevoudig wereldkampioen Alonso na de eerste serie pitstops voor Kubica te komen en gaf die plek uiteindelijk ook niet meer weg. In het laatste gedeelte van de race vocht Piquet jr. met Kimi Räikkönen voor de derde positie, maar die kans zag de Renault-coureur verdampen na een persoonlijke fout.

"De start was nog het spannendste deel van de race. Ik zag de coureurs voor me agressief de eerste bocht ingaan en rechtdoor schieten," zo vertelt Alonso tijdens de persconferentie. "Ook ik blokkeerde een wiel en ging iets te wijd, maar tot mijn grote verrassing lag ik na de eerste bocht tweede achter Kubica. Bij de eerste serie pitstops wisten wij voor hem te komen."

Voor de Spanjaard is het nog steeds niet te bevatten dat de Grand Prix op de Fuji Speedway winnend is afgesloten. "Onze winst hier was niet verwacht maar we hebben gebruik gemaakt van de situatie. Het team heeft het geweldig gedaan om terug te vechten naar de positie waar wij nu staan."

Ook de bijna aftredend teambaas Flavio Briatore kan zijn geluk niet op. "Deze overwinning is een fantastisch resultaat voor het team, Fernando, Nelson en Renault. Fernando en Nelson hebben een prima race gereden en onze strategie pakte prima uit. We hadden een moeilijke start van het seizoen. We zeiden steeds dat we zullen terugkomen naar de top en dat hebben we vandaag bewezen."

Met de op zondag behaalde punten loopt Renault in het kampioenschap voor constructeurs uit op Toyota. Renault staat nu vierde met zestien punten voorsprong op de Japanse constructeur.

#ConstructeurPunten
1Ferrari142
2McLaren135
3BMW128
4Renault66
5Toyota50

Haider reed veel te snel

De gisteren bij een auto-ongeluk omgekomen Oostenrijkse politicus Jörg Haider reed 142 kilometer per uur in mistig weer. Dat is volgens de autoriteiten in Klagenfurt de oorzaak van zijn dodelijke ongeluk geweest.

"Elke speculatie over andere oorzaken van het ongeval mist elke grond," zei Gottfried Kranz van het Openbaar Ministerie (OM) in Klagenfurt zondag. In Karinthië doen wilde geruchten de ronde dat de populaire, rechtsradiale politicus zou zijn vermoord.

Haider, de regeringsleider van de provincie Karinthië, reed meer dan twee keer zo snel als op die weg is toegestaan. Met de auto zelf was niets mis, aldus de verklaringen die sabotage uitsluiten.

De auto, een Volkswagen Phaeton, was praktisch nieuw en staat bekend als crashbestendig. Maar bij deze snelheden en onder deze omstandigheden werken kreukelzones niet meer, aldus Kranz.

Henry: "Boycot Manchester City"

Manchester City is druk bezig met het zoeken naar wereldtoppers om de aanval op de nationale en internationale voetbaltop in te zetten. Een van de door City begeerde spelers is Thierry Henry, maar de spits van FC Barcelona heeft absoluut geen trek in een transfer naar The Citizens.

Henry vindt zelfs dat geen enkele speler zou moeten ingaan op de avances van de club uit Manchester, die sinds enkele weken zwemt in het geld. "Er is één ding dat duidelijk is, we moeten Manchester City boycotten," zegt de Fransman in L'Equipe.

Henry ontkent ook dat hij niet in de plannen van Barcelona-trainer Josep Guardiola zou voorkomen. "Ik heb drie keer gespeeld en twee keer gescoord. De coach werkt met een roulatiesysteem, Messi en Eto'o zaten ook al twee keer op de bank. Dani Alves heeft ook al wel eens niet bij de groep gezeten."

[NHL] Sterke seizoensstart New York Rangers

De New York Rangers zijn het seizoen goed begonnen met vier overwinningen. Gisteren kwam daar een 4-3-overwinning op de Philadelphia Flyers bij. Sarah Palin, running mate van presidentskandidaat John McCain verzorgde de eerste face-off.

Nikolai Zherdev scoorde de eerste van de vier goals, die alle in de eerste periode vielen. Hierdoor bleven de New York Rangers ongeslagen, terwijl ze de seizoensopening van de Flyers verpestten. Blair Betts, Fredrik Sjostrom en Michal Rozsival scoorden de overige goals van de Rangers. Na de snelle vier goals van de Rangers in de eerste periode werd Philadelphia-goalie Martin Biron onder luid boegeroep gewisseld.

Scott Hartnell, Simon Gagne in Mike Richards lieten goals noteren voor de Flyers. Gagne speelde eindelijk weer nadat hij lang te maken heeft gehad met de nasleep van een hersenschudding. Hij speelde zijn eerste wedstrijd sinds 10 februari van dit jaar. De voormalige All-Star-aanvaller ontving een staande ovatie toen hij laat in de tweede periode scoorde, waarmee hij de voorsprong van de Rangers tot 4-2 reduceerde.

"We hebben nu op elke mogelijke manier gewonnen", liet New York Rangers-center Scott Gomez weten. "We hebben gewonnen dankzij onze powerplay, we hebben een uitwedstrijd gewonnen, we hebben een voorsprong behouden en we zijn van een achterstand teruggekomen. We leren hoe we moeten winnen"

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Philadelphia FlyersNew York Rangers3-4
Toronto Maple LeafsMontreal Canadiens1-6
Ottawa SenatorsDetroit Red Wings2-3
New York IslandersSt. Louis Blues5-2
Washington CapitalsChicago Blackhawks4-2
Florida PanthersAtlanta Thrashers3-2
Pittsburgh PenguinsNew Jersey Devils1-2
Tampa Bay LightningCarolina Hurricanes3-4
Nashville PredatorsDallas Stars3-1
Minnesota WildBoston Bruins4-3
Phoenix CoyotesColumbus Blue Jackets3-1
San Jose SharksLos Angeles Kings3-1
Calgary FlamesVancouver Canucks4-5

[TGS 2008] Bionic Commando mogelijk verfilmd

The producent van de nieuwe Bionic Commando game, Ben Judd, heeft gezegd dat er een mogelijkheid bestaat dat de game verfilmd gaat worden. Hij vertelde dit tijdens een interview op de Tokio Game Show.

Volgens Judd zijn er al action-figures en stripboeken, dus is de stap naar een verfilming niet al te groot. Bovendien is het van een bedrijf als Capcom te verwachten dat ze de serie verder gaan exlpoiteren.

Bionic Commando staat gepland voor 9 januari (Europa) en zal uitkomen op de Xbox 360, PS3 en de PC.Bijstand voor Froger en coming out day

De Frogertjes missen hun bijstandsleventje nu al.  Voor een realitysoap hebben ze één maand lang op bijstandsniveau geleefd en dat is ze zo bevallen dat ze het nu al enorm missen.  Dit meldden ze vanuit hun luxe miljoenenvilla met privé-zwembad en tennisbaan.  Als ze het werkelijk zo missen dan stoppen ze beiden met hun carriëre (alsjeblieft!  stop!  Stop nu!  Verlos je uit ons lijden!!), geven ze hun geld aan een goed doel en gaan ze lekker in de bijstand.  Niemand die ze tegen houdt.

Weer Amerikaanse ruimtetoerist gelanceerd

Een Russische Sojoez-ruimtevaartuig met aan boord een Amerikaanse ruimtetoerist is vandaag succesvol gelanceerd vanaf de Russische lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan.

Aan boord bevindt zich onder meer de Amerikaanse ontwerper van videogames, Richard Garriott, die 35 miljoen dollar heeft betaald voor zijn trip.

Garriott is met een Amerikaanse en Russische kosmonaut op weg naar het ruimtestation ISS. Op 24 oktober keert de gamemagnaat, wiens vader Owen Garriott astronaut bij de NASA was, naar verwachting weer terug naar de aarde.

 


Richard Garriott voor 35 miljoen de ruimte in (foto: ANP)

Politie arresteert elf jongeren na schieten

De politie heeft afgelopen nacht in Amsterdam elf jongeren aangehouden. Dat gebeurde nadat er op het politiebureau meldingen binnenkwamen van het horen van schoten op het Christoffel Plantijnpad in stadsdeel Slotervaart.

Bij aankomst trof de politie diverse wapens aan, maakte ze vandaag bekend. In een auto vond de politie een vuurwapen, een boksbeugel, pepperspray en een nachtkijker. Aangezien agenten er niet achter kwamen van wie de spullen waren, hebben ze de acht mannen en drie vrouwen in de leeftijd van vijftien tot 23 jaar opgepakt. Ze zitten nog vast.

[Upd] Hamilton: "Ik zat fout, ja"

Lewis Hamilton werd gestraft met een drivethroughpenalty voor het naar buiten duwen van auto's bij de start. Hij gaat akkoord met die straf, en doordat hij door Felipe Massa ook nog eens aangetikt werd en spinde, eindigde de Brit de Grand Prix van Japan op een kleurloze twaalfde plaats.

De McLaren-rijder keek wat teleurgesteld terug op die start: "Het is altijd makkelijk om achteraf terug te kijken en zeggen dat je het anders had kunnen doen. Ik heb een fout gemaakt en daar een prijs voor betaald." De tweede ronde had Hamilton Massa weer ingehaald, maar de Braziliaan liet dat niet op zich zitten en nadat hij buiten de baan was beland en weer terugstuurde in de bocht, kwam de Ferrari van Massa tegen de achterkant van Hamilton aan. De McLaren werd achterste voren geduwd en Hamilton moest proberen in het passerende veld weer om te draaien.

Massa kreeg voor die actie ook een drivethroughpenalty, en Hamilton was ook hier gelaten over: "Beiden hebben we dezelfde straf gekregen, maar ik heb niemand geraakt. Zo werkt het spel blijkbaar." Massa wist uiteindelijk toch als achtste te finishen, en kreeg de zevende plaats in de schoot geworden door de straf die STR-coureur Sébastien Bourdais kreeg voor het hinderen van de Ferrari-rijder toen de Fransman net de pitstraat uitgereden kwam. Bourdais was verbaasd over de straf.

Hamilton heeft nog altijd een voorsprong in het kampioenschap, maar die is nog maar vijf punten. "Ik heb maar een punt verloren en daarmee is de schade toch beperkt gebleven. Komend weekend (in China, red.) zullen we voor de overwinning gaan. We willen beide resterende races nog winnen."

Update
Klik hier voor een filmpje van zowel de touché van Massa en Hamilton, en de start.

Hoge Raad gaat drempel verhogen

De Hoge Raad zal in de toekomst een strengere selectie maken van zaken die zij in behandeling neemt. Dat komt omdat het aantal kwesties dat op het bordje van het hoogste rechtscollege in Nederland komt de laatste jaren erg groot is.

Dat zei Willibrord Davids, president van de Hoge Raad, vandaag in het televisieprogramma Buitenhof.

Davids neemt eind deze maand na vier jaar afscheid. Hij constateert over die periode dat er veel zaken naar de Hoge Raad komen die geen kans maken of weinig opleveren. Dat slokt te veel tijd op. Volgens hem komt er daarom in de nabije toekomst een soort filtersysteem. Dat moet het voor de Hoge Raad mogelijk maken om kansloze zaken en zaken die niet bij de raad thuishoren te weren.

 


Willibrord Davids (foto: ANP)

Motorrijder racet met kind door Bemmel

Een 44-jarige man uit Arnhem heeft gisteren met een kind achter op zijn motor door Bemmel in de Betuwe geracet. In een poging te ontkomen aan achtervolgende politiemensen, reed hij zelfs met volle vaart op een agent in, zo heeft een woordvoerster vandaag gemeld.

Surveillanten zagen dat de man een zogenoemde wheelie (hard rijden op het achterwiel van de motor) maakte. Toen de Arnhemmer weg reed, bleek dat er een kind achter op de motor zat. De agenten zetten de achtervolging in, maar de motorrijder voerde zijn snelheid op en reed met grote vaart dwars door Bemmel, waarbij hij verkeerslichten en voorrangsregels negeerde.

De politie staakte de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd. Even later werd de Arnhemmer aangetroffen op een stuk grond op het Bemmelse bedrijventerrein. Daar bleek een hennepkwekerij te staan. De man is gearresteerd.

Verdonk begint rechtszaak tegen Ed Sinke

De politica Rita Verdonk begint een rechtszaak tegen Ed Sinke, haar voormalige medewerker bij Trots op Nederland, om in haar ogen onterechte betalingen terug te vorderen. Ook heeft ze aangifte tegen hem gedaan bij de politie wegens computervredebreuk en verduistering van twee kistjes geld.

Dat heeft Verdonk vandaag bekendgemaakt op haar nieuwe hoofdkantoor in Den Haag. Zij betwist een bedrag van 216.601 euro. Daarvan probeert ze een groot deel terug te krijgen.

Politie Irak gaat christenen beschermen

De Iraakse regering heeft duizend agenten naar de Noord-Iraakse stad Mosul gestuurd om de christenen te beschermen. Dat heeft de regering vandaag bekendgemaakt. Paus Benedictus XVI heeft het geweld tegen de christenen in Irak veroordeeld.

Door het toenemend geweld tegen de christelijke minderheid zijn de afgelopen dagen al duizend christelijke gezinnen uit Mosul gevlucht. De gewelddadigheden tegen het christelijke bevolkingsdeel in het voornamelijk door Soennieten bewoonde Mosul is de afgelopen maand toegenomen. Onbekenden hebben zeker drie huizen opgeblazen.

Sinds eind september zijn zeker elf christenen in Mosul gedood. De gouverneur van de provincie Mosul noemde de gewelddadigheden de ernstigste sinds vijf jaar.

 


Politiebescherming voor Iraakse christenen (foto: ANP)

Kuyt ontzettend belangrijk voor Liverpool

Trainer Rafael Benitez van Liverpool is lovend over Dirk Kuyt. Op de clubsite heeft Benitez het over de ijverigheid en het hard werken voor elke bal. En dat terwijl Kuyt bij Oranje niet altijd een vaste basisplaats heeft.

“Zijn teamspel is fantastisch. Hij denkt altijd in het belang van het team en dat is waar het om gaat in het voetbal. Spelers als Kuyt zijn sleutelspelers. Je kunt de kwaliteiten van Fernando Torres en Steven Gerrard wel hebben, maar je hebt ook altijd spelers nodig die gewoon keihard werken”, aldus de Spaanse leider.

“Als je veel spelers in het veld hebt staan die offensief denken, heb je ook spelers nodig die het vuile werk willen opknappen. Als spits doet Kuyt defensief werk en scoort hij ook nog belangrijk doelpunten.” Vorige week was de voormalige Feyenoorder uiterst belangrijk voor zijn club. In het duel met Manchester City zorgde Kuyt voor de winnende treffer.

Agent schiet verwarde man neer

Een verwarde man is gisteravond in Alphen aan den Rijn neergeschoten door een agent. De man gedroeg zich zeer agressief en viel een diender met een mes aan. Daarop schoot de agent meerdere malen. De man raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, meldt de politie.

Rond 23.20 uur kwam bij de politie een melding binnen van een man die zich agressief gedroeg in zijn woning aan de Marsdiep. De politie trok met meerdere eenheden uit. De man maakte een verwarde indruk en had meerdere messen in de hand. Hij viel een agent aan, die de man hierop neerschoot. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Toyota: "Het beste eruit gehaald"

De Toyota-rijders hadden een thuisrace op het circuit van de Fuji Speedway, en ze lieten goede dingen zien eerder dit weekend. Er stond dan ook nogal wat druk op hun schouders voor een goed resultaat. Dat haalde alleen Jarno Trulli, want teammaatje Timo Glock viel uit met schade na een aanrijding.

Trulli was was nogal nuchter onder het resultaat: "We moeten vooral blij zijn met de vijfde plaats vandaag, maar om eerlijk te zijn had ik nog wel wat extra willen geven voor zowel het team als alle Japanse fans die voor ons juichten. Ik hoopte vurig dat het podium erin zat, maar deze vijfde plek was alles wat we hebben kunnen doen deze middag. Ik gaf alles van de start tot de finish, maar we konden simpelweg niet beter. We zijn compititief geweest het hele weekend en de wagen was opnieuw goed in de race maar de lage temperaturen hielpen ons niet. De auto was dus lichtelijk uit balans. Ik probeerde de Renault van Piquet wel achter me te houden, maar zij waren gewoon erg snel vandaag. Toch ben ik blij dat ik met een stel punten wegkom om het thuispubliek wat te juichen te geven."

Timo Glock was minder fortuinlijk en al in de zesde ronde moest hij zijn auto, na al een ronde eerder ook binnen te zijn geweest, in de pits parkeren. Hij liep schade op aan de bolide als gevolg van rommel op de baan na de crash van David Coulthard. "Dat was een kort middagje voor me. Ik had een goede start maar omdat iedereen wijd ging in de eerste bocht, moest ook ik van de baan af. Toen leek het alsof ik na Coulthards ongeluk over een brokstuk reed, en daarna voelde de auto heel raar aan. Ik verloor de wagen op de kerbs aan het einde van Bocht 6, ging over het gras en de wagen werd de lucht in gelanceerd. Op het moment dat ik landde voelde het alsof er iets afbrak aan de achterkant, waardoor ik op moest geven."

De Duitser had het heel graag anders gezien: "Het is vooral jammer omdat we veel brandstof aan boord hadden, en we waren het hele weekend al sterk en hadden vertrouwen in een goed resultaat
voor ons thuispubliek."
Tadashi Yamashina, hoofd van het Toyota-team, was wel te spreken over de prestaties van zijn team. "Jarno heeft het goed gedaan vandaag, zoals het hele team dat deed voor ons thuisland. We dachten dat beide auto's zouden finishen in de top zes, maar helaas moest Timo vroegtijdig opgeven. Toen hij van de baan ging, was de schok op de monocoque dusdanig dat de stoelophanging losging. We probeerden hem in de race te houedn maar er was geen mogelijkheid om te herstellen, was eeuwig zonde is."

"Vandaag hadden we een heleboel Toyota-fans die speciaal hier gekomen zijn en ons team aanmoedigden. Ik waardeer dat enorm en ben hen erg dankbaar daarvoor", aldus Yamashina. Hierna gaat het Panasonic Toyota Racing-teamzich voorbereiden op de Grand Prix van China en reist het af naar Shanghai. De een-na-laatste race van het 2008-seizoen vindt plaats op het Shanghai International Circuit, over een week al: op 19 oktober om 9:00 uur Nederlandse tijd.

Kuranyi uit Duitse selectie gezet

Kevin Kuranyi is door de Duitse bondscoach Joachim Löw uit de Duitse selectie gezet.

Kuranyi moest voor het duel tegen WK-kwalificatieduel tegen Rusland plaatsnemen op de tribune. Hij verliet tijdens de wedstrijd het stadion en heeft daarna geen contact meer gezocht met Löw of de Duitse voetbalbond. "Ik kan het niet accepteren hoe Kevin gereageerd heeft," aldus de bondscoach in de Duitse krant Bild.

Hij was na de wedstrijd verrast was dat de aanvaller vertrokken was. "Ik en Oliver Bierhoff hebben hem proberen te bereiken, maar we kregen geen gehoor." Eerder was er nog sprake van dat ze zich zouden beraden, maar Löw was zondag duidelijker. "Er is geen plaats voor hem."

Arme Britten kunnen doden niet begraven

Honderden arme Britse gezinnen moeten als gevolg van de financiële crisis wekenlang wachten voordat hun overleden familieleden begraven kunnen worden. Dat heeft de Britse vereniging van begrafenisondernemers gezegd, aldus het blad Mail on Sunday.

In het verleden schoten de begrafenisondernemers arme gezinnen het bedrag dat nodig is voor de teraardebestelling altijd voor, waarna ze het geld later terugkregen van de overheid.

Maar door de kredietcrisis kunnen veel ondernemers zich dat niet langer veroorloven, waardoor de doden niet begraven kunnen worden. Normaal is de periode tussen het overlijden en de teraardebestelling tien dagen. Nu moeten nabestaanden soms wel vijf weken of langer wachten. De Britse sociale dienst betaalt jaarlijks de begrafeniskosten van 27.000 Britten.

Zeeland heeft 5 miljoen bij failliete bank

De provincie Zeeland heeft 5 miljoen euro staan op een rekening bij het failliete Lehman Brothers. Dat heeft gedeputeerde Toine Poppelaars (Financiën) vandaag gezegd.

De provincie zette het geld bij de Amerikaanse bank op advies van de Bank Nederlandse Gemeenten. "Het is een behoorlijk bedrag en ik kan nu weinig zeggen over wat er gaat gebeuren."

Er loopt momenteel een onderzoek van juridische en beleggingsadviseurs naar de vraag of Zeeland het geld terug kan krijgen. Poppelaars denkt dat het nog wel een aantal maanden duurt voor dat onderzoek klaar is. In 2013 zou Zeeland 9 miljoen krijgen uitgekeerd. Poppelaars verwacht op korte termijn geen financiële problemen.

Vijf doden in Pakistan bij raketaanval VS

Bij een Amerikaanse raketaanval op vermoedelijke extremisten in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan zijn zaterdag vijf mensen om het leven gekomen. Doelwit van de aanval, die werd uitgevoerd door twee onbemande vliegtuigjes, was een huis in een stadje in de tribale regio Noord-Waziristan.

Al-Qaida en de Taliban gebruiken dit soort grensregio's als uitvalsbasis voor aanvallen op Amerikaanse en NAVO-troepen in Afghanistan. Onder de vijf doden waren echter geen buitenlandse strijders. Dat hebben Pakistaanse inlichtingenmensen zondag gezegd.

Vrijdag vielen in het tribale gebied 22 doden en tientallen gewonden bij een bomaanslag op stamleden die een plan bespraken voor de ontmanteling van een militante basis in hun gebied. Zo'n vijfhonderd leden van de Alikhel-stam waren bijeen toen de dader toesloeg. De Alikhel-stam heeft een militie gevormd om Al-Qaida en de Taliban te bestrijden.

Sinds half augustus voert de VS zelf luchtaanvallen op militante doelen in het Pakistaanse grensgebied uit. Daarbij zijn tot dusverre al meer dan honderd personen, merendeels strijders, om het leven gekomen.

Het Pakistaanse ministerie van buitenlandse zaken waarschuwde vrijdag dat de VS de terroristen in de kaart speelt met deze aanvallen. Zij moeten beseffen 'dat deze aanvallen de situatie destabiliseren en noch hen, noch Pakistan helpen', zei een woordvoerder. "Ze helpen de terroristen."

Uitzending Expeditie Robinson gaat door

De uitzending van Expeditie Robinson van zondagavond gaat op verzoek van de familie van de overleden presentator Ernst-Paul Hasselbach gewoon door. Dat meldt een woordvoerder van RTL zondag. "Daarnaast zijn we momenteel heel hard aan het werk voor een in memoriam, dat voorafgaand aan het programma wordt uitgezonden."

Hasselbach kwam zaterdagochtend in Noorwegen om het leven, toen hij met zijn auto te water raakte. Bij het ongeluk, waarvan de precieze toedracht nog onduidelijk is, kwam ook de Belgische productieassistente Leentje Custers om het leven. De 42-jarige Hasselbach laat een vriendin, twee zoons en een dochter achter.

De presentator was met een productieteam in Noorwegen voor opnamen van het tweede seizoen van het Nederlands-Belgische programma 71 Graden Noord. Voor de realityshow reisden onlangs John de Wolf, Fajah Lourens, John van Lottum, Rebecca Loos en Joep Sertons naar het Scandinavische land.

Het productieteam en de kandidaten van het RTL-programma zitten nog in Noorwegen. "We zijn heel druk bezig met de repatriëring", vertelt de woordvoerder. "Daarnaast zijn we bezig ervoor te zorgen dat Ernst-Paul weer thuiskomt, maar dat gaat naar verwachting nog een aantal dagen duren."

Ondertussen stromen op internet steunbetuigingen aan de nabestaanden van Hasselbach binnen. Honderden fans hebben al een bericht achtergelaten in het condoleanceregister dat op Condoleance.nl is geopend.

Just Cause 2 pas in 2009

Just Cause 2 zal dit jaar niet meer gaan uitkomen. De game stond gepland voor deze kerst, maar wordt verzet naar 2009. De exacte release datum in 2009 is nog niet bekend. Naast deze verklaring, wist uitgever Eidos niet te vertellen wat de reden van deze 'vertraging' is. Wellicht heeft het met een achterlopende ontwikkeling te maken, of is het marketing-technisch een betere keus in verband met de kerstdagen.

In Just Cause 2 speel je geheim agent Rico Rodriguez die op een tropisch eiland verschillende spectaculaire missies moet uitvoeren.Just Cause 2 pas in 2009

FOK!sport zoekt nieuwe crewleden

FOK!sport groeit en daarom zijn we op zoek naar nieuwe crewleden om ons team te versterken. Denk jij de persoon te zijn die we nodig hebben? Lees dan vooral verder.

FOK!sport brengt dagelijks een grote hoeveelheid nieuws over vrijwel alle sporten. Een website als deze kan niet zomaar blijven bestaan. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen met het plaatsen van berichten. Momenteel zijn we vooral op zoek naar mensen die het leuk vinden om over autosport te berichten. Niet alleen Formule 1 en A1GP, maar ook Superleague Formula, IRL, GP2, NASCAR, DTM en Formule 3.

De eisen aan deze functie zijn beperkt; een goede kennis van de Nederlandse taal en het minimaal aantal posts per maand ligt op dertig. Als je elke dag één bericht maakt, dan haal je dit makkelijk.

Denk jij de persoon te zijn die wij zoeken? Stuur dan snel een mailtje met je username op FOK!, je leeftijd en de tijden waarop je beschikbaar bent naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!sport. Misschien dat jij dan over enkele weken deel uitmaakt van onze gezellige ploeg!

[TGS 2008] Resident Evil: Degeneration met trailer

De huidige Resident Evil-films hebben eigenlijk maar weinig te maken met de games. Sony Pictures en Capcom werken momenteel echter samen aan Resident Evil: Degeneration, een animatiefilm die iets meer in de sferen van Resident Evil blijft. De film vertelt een verhaal zeven jaar na de gebeurtenissen in Raccoon City. In de nieuwste trailer vanaf de Tokio Game Show 2008 zien we onder andere Leon in actie. De film moet eind 2008 uit gaan komen.

[TGS 2008] Mui Mui en andere wezens in Locoroco 2 trailer

Locoroco is één van de meest succesvolle games op de PSP. Natuurlijk kon een vervolg niet uitblijven. Locoroco 2 zal natuurlijk weer de schattig zingende Locoroco bevatten. De game zal ook veel nieuwe dingen kennen zoals een multiplayer, een groter Mui Mui huis en veel andere nieuwe wezens. In onderstaande vrolijke trailer kunnen we de wereld van de nieuwe Locoroco aanschouwen.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de zesde speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Barendrecht - DOTO 2-0 (1-0)
18. 1-0 Mark van Zanten 65. 2-0 Jermaine Sandvliet

Capelle - ASWH 0-1, gestaakt
19. 0-1 Ferry van Lare
Bijzonderheid: Duel na 44 minuten gestaakt wegens rugblessure voor scheidsrechter Harry van Beek en het niet tijdig kunnen regelen van een vervanger. Het restant zal worden uitgespeeld.

Excelsior Maassluis - Noordwijk 1-0 (0-0)
70. 1-0 Kelly Giessen
Rood: Dani Monteiro (Excelsior Maassluis, 2 x geel)

Heerjansdam - Scheveningen 3-1 (1-1)
16. 1-0 Indomar Valentijn 28. 1-1 Michael Ros 55. 2-1 Indomar Valentijn 63. 3-1 Indomar Valentijn

Quick Boys - ARC 3-2 (2-0)
3. 1-0 Hendrik van Beelen 15. 2-0 Hendrik van Beelen 48. 2-1 Jim Blom 60. 3-1 Erik Homan 65. 3-2 Jermain Heldoorn

Rijnsburgse Boys - FC Lisse 1-1 (0-1)
19. 0-1 Elroy Lammers 63. 1-1 Bennie van Noord
Rood: Michael van der Laan (FC Lisse, 2 x geel)

Ter Leede - Katwijk 2-2 (2-1)
14. 1-0 Sergio Ommel (strafschop) 19. 1-1 Richard Blonk 45 (+1). 2-1 Sergio Ommel 57. 2-2 Richard Blonk

STAND

1. Rijnsburgse Boys 6-16
2. Quick Boys 6-12
3. Capelle 5-11
4. Ter Leede 6-11 (+7)
5. Katwijk 6-11 (+2)
6. Barendrecht 6-10
7. FC Lisse 5-8
8. ASWH 5-7
9. ARC 6-7
10. Noordwijk 6-6
11. DOTO 6-4
12. Scheveningen 5-3
13. Heerjansdam 6-3 (-6)
14. Excelsior Maassluis 6-3 (-14)

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 8
2. Arie Jonker (Katwijk) 5
=. Joost Leonard (Noordwijk) 5
4. Hendrik van Beelen (Quick Boys) 4
=. Indomar Valentijn (Heerjansdam) 4

Hoofdklasse B

AFC Ajax - GVVV 0-1 (0-0)
48. 0-1 Dennis van Meegdenburg (strafschop)
Rood: Sven Onclin (AFC Ajax, 2 x geel)

DOVO - SDC Putten 1-0 (1-0)
41. 1-0 Luciën Dors

Jodan Boys - Hoek 1-2 (0-1)
23. 0-1 Stijn Mahieu 53. 0-2 Alan Grozdanic 89. 1-2 Aziz El Bouazatti

Kozakken Boys - IJsselmeervogels 2-2 (0-1)
37. 0-1 Kwong-Wah Steinraht 51. 0-2 Kwong-Wah Steinraht 56. 1-2 Marruchen Zimmerman 67. 2-2 Marruchen Zimmerman

Spakenburg - Bennekom 1-1 (0-0)
65. 0-1 Clint van der Wal 83. 1-1 Jos Bouw
Bijzonderheid: Salim Amerzgiou (Spakenburg) mist strafschop

Sparta Nijkerk - Geinoord 3-1 (2-1)
3. 1-0 Joris van Rooijen 25. 1-1 Daan van der Valk 36. 2-1 Lopes Dinis Magalhaes 51. 3-1 Raoul Henar

Zwaluwen '30 / Henver - Volendam 2-1 (1-1)
10. 1-0 Peter Neuvel 12. 1-1 Nick Tol 64. 2-1 Patrick Leeflang
Rood: Mohamed Moudou (Zwaluwen '30 / Henver)

STAND

1. IJsselmeervogels 6-16
2. Spakenburg 6-11
3. GVVV 6-10 (+2)
4. DOVO 6-10 (-3)
5. Bennekom 6-9
6. Hoek 6-8 (0, 5 goals voor)
=. SDC Putten 6-8 (0, 5 goals voor)
8. Sparta Nijkerk 6-8 (-5)
9. Kozakken Boys 6-7 (0)
10. Jodan Boys 6-7 (-1)
11. Zwaluwen '30 / Henver 6-7 (-3)
12. AFC Ajax 6-6
13. Volendam 6-5
14. Geinoord 6-3

Topscorers:

1. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 9
2. Thijs Houwing (Spakenburg) 6
3. André Kemper (IJsselmeervogels) 5
=. Marruchen Zimmerman (Kozakken Boys) 5
5. Kees Graafland (Jodan Boys) 4
=. Raoul Henar (Sparta Nijkerk) 4
=. Dennis van Meegdenburg (GVVV) 4
=. Albert van Nijhuis (SDC Putten) 4
=. Daan van der Valk (Geinoord) 4

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - HHC Hardenberg 1-1 (0-0)
49. 0-1 Martijn Berger 64. 1-1 Nick Kok

Excelsior '31 - Nunspeet 1-0 (0-0)
76. 1-0 Jan Michels

Flevo Boys - Staphorst 4-2 (1-1)
25. 1-0 Kees de Munnik 26. 1-1 Paul Smid 66. 2-1 Arjen Postma 76. 3-1 Frank van der Plaats 87. 3-2 Kenny van der Sluis 90. 4-2 Frank POst
Rood: Herre Huberts (Staphorst, 2 x geel)

Go-Ahead Kampen - Harkemase Boys 1-3 (0-1)
32. 0-1 Roel van der Meulen 68. 0-2 Dennis van den Driessche 74. 0-3 Oebele Schokker 90 (+3). 1-3 Henk van Keulen

ONS Sneek - Oranje Nassau 1-0 (0-0)
70. 1-0 Rudy Mann

PKC '83 - Berkum 1-3 (1-0)
45. 1-0 Robin Mulder 64. 1-1 Marc van der Meulen 72. 1-2 Edmund Mijnheer 90. 1-3 Chris van der Meulen

WHC - SC Genemuiden 3-0 (0-0)
49. 1-0 Arnoud Daalmeijer 53. 2-0 Bennie Veldhoen 89. 3-0 Guntac Akkaya

STAND

1. Harkemase Boys 6-13 (+6)
2. HHC Hardenberg 6-13 (+2)
3. Be Quick '28 6-10 (+7, 14 goals voor)
4. Go-Ahead Kampen 6-10 (+7, 13 goals voor)
5. Nunspeet 6-10 (+4)
6. Excelsior '31 6-10 (+2)
7. Berkum 6-8 (+3)
8. WHC 6-8 (+1)
9. ONS Sneek 6-8 (-1)
10. PKC '83 6-7 (-1)
11. SC Genemuiden 6-7 (-2)
12. Flevo Boys 6-7 (-6, 11 goals voor)
=. Staphorst 6-7 (-6, 11 goals voor)
14. Oranje Nassau 6-0

Topscorers:

1. Nick Kok (Be Quick '28) 5
=. Arjen Postma (Flevo Boys) 5
=. Paul Smid (Staphorst) 5
4. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 4
=. Bas Bloemen (Staphorst) 4
=. Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) 4
=. Chris van der Meulen (Berkum) 4
=. Oebele Schokker (Harkemase Boys) 4
=. Erwin Schouten (Nunspeet) 4
=. Jolf Stel (Excelsior '31) 4
=. Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) 4

[Upd] F1: Uitslag GP Japan

Fernando Alonso heeft de tweede zege op rij gepakt, voor Robert Kubica en Kimi Räikkönen. Renault deed het goed, met Nelson Piquet op de vierde plek.

Het weer rond de berg Fuji was goed, en er werd geen regen verwacht. Lewis Hamilton stond op pole, naast hem stond Kimi Räikkönen. Het weer is altijd belangrijk op het circuit van de Fuji Speedway: de regen ligt altijd op de loer, omdat de hoogste berg van Japan vlakbij de baan ligt.

Felipe Massa stond op zachte banden, terwijl de rest van het veld voor de hardere compound had gekozen. De start was super voor Räikkönen, maar Hamilton pakte de plek meten terug. Een harde crash voor David Coulthard die in de bandenstapels terecht komt. Een gele vlag werd gezwaaid. Het was een touché met een Williams, Kazuki Nakajima lijkt de klos en is zijn voorvleugel kwijt.

Niet veel later is het Massa die het achterwiel van Hamilton raakte, die daardoor in de rondte spinde. De Brit was woest, vanzelfsprekend. Hij kwam binnen voor een nieuwe neus en banden. Toen ging Robert Kubica aan de leiding, met daarachter Fernando Alonso en Heikki Kovalainen. Massa reed op de kerbstones, en kon zijn auto blijkbaar niet zo goed houden, waardoor hij tegen de McLaren van Hamilton aan schoof.

De crash van Coulthard leek veroorzaakt door een afgebroken achterwiel en niet zozeer door het raken van de Williams-auto van Nakajima. Hamilton was teruggevallen naar de zeventiende en een-na-laatste plaats. De Toyota-rijder Timo Glock kwam een tweede keer binnen in de pit vanwege een technisch probleem. Sebastian Vettel reed nog op de negende plaats, terwijl zijn teamgenoot Sebastien Bourdais van de tiende naar de zesde plaats was opgeklommen. Vettel had dus een plek verloren, en ook Massa is drie plaatsen kwijt.

Ook Adrian Sutil moest onvrijwillig naar de pits, hij reed zijn rechterachterwiel lek op de brokstukken op de baan. Het was een lange stop van Glock (40.1 seconden), maar hij moest uitstappen. Er komt een onderzoek naar een incident met Räikkönen, het was niet duidelijk waarom. Ook Massa en Hamilton zullen in hetzelfde onderzoek meegenomen worden. Het werd een drivethrough voor Hamitlon en even later ook voor Massa.

De gifbeker voor McLaren was nog niet leeg, want de motor van Kovalainen werd opgeblazen. Hamilton en Massa pakten allebei hun verlies en kwamen binnen voor hun straf. De eerste ronde reguliere pitstops begon rond ronde 20. De fans werden gek toen ineens Jarno Trulli voorop lag, maar dat duurde niet lang: ook Trulli kwam binnen voor banden en brandstof.

De straf voor Hamilton was voor een actie bij de start, Massa omdat hij "een auto van de baan af dwong". Die auto was natuurlijk die van Hamilton. Een probleem voor Giancarlo Fisichella zorgde ervoor dat ook de Italiaan niet verder kon. Nelson Piquet reed een tijd vooraan, maar moest een flink gevecht leveren met Bourdais. Even later ging ook Piquet naar de pits, en ook Bourdais kwam binnen. Er waren veel gevechten gaande op de baan en Massa ging voorbij aan Jenson Button.

Hamilton ging bezig aan een inhaalrace en Button was aan de beurt. Daarna was er wel een groot gat naar Massa, negen seconden, en de McLaren van Hamilton reed niet harder dan de Braziliaan. Maar de Brit reed met een lege tank en met enkele tienden per ronde ging Hamilton op jacht naar de Ferrari. Terwijl dat in het middenveld aan de gang was, liep Alonso allengs verder uit. De tijd van de Spanjaard was een seconde sneller dan de pace van Hamilton en Massa.

Ook Mark Webber was een prooi voor Massa, die nu op de achtste plaats lag. Hamilton zat nog altijd vast achter Nico Rosberg, Nick Heidfeld en Webber. Kubica maakte zijn tweede pitstop, en kon achter Vettel weer de baan op komen. Een zevende plaats is voorlopig zijn deel. De pitstop van de Fin bracht hem op de zesde plek weer terug op de baan, dus precies eender als toen ze beiden aan de leiding reden.

Massa werd door een uit de pit komende Bourdais weggeduwd, omdat de pitlane aan het eind doorloopt over de ideale lijn naar de bocht naar rechts. De Ferrari wilde de bocht scherp aansnijden, maar de touché met de Toro Rosso was onvermijdelijk en Massa spinde. Het incident zal na de wedstrijd onderzocht worden.

Kubica moest in gevecht met Räikkönen, die de Pool probeerde in te halen. Een spannend gevecht, waarbij de Fin eieren voor z'n geld moest kiezen en van de baan moest wilden beiden niet samen eraf schieten. Piquet reed onopvallend, maar toch op de vierde plaats. Ondertussen ging Massa aan Heidfeld voorbij, en de Ferrari was duidelijk sneller dan de BMW. Nu kan Massa op jacht naar een puntenplaats, daarvoor moet hij Webber passeren. Eén kampioenschapspunt kan al een groot verschil maken, getuige vorig jaar.

Massa was dan toch voorbij aan Webber, opnieuw is de Ferrari de snellere wagen. De Australiër duwde Massa wel helemaal naar de binnenkant waardoor de Braziliaan over het verdrijvingsvlak en de uitgang van de pitstraat moest rijden. Massa pakte wel de snelste ronde in ronde 55.

Fernando Alonso pakte zijn tweede overwinning op rij en een goed resultaat voor Renault: Piquet kon het tempo van Räikkönen niet bijhouden, maar finishte als vierde. Achter Alonso was het Kubica die als tweede over de lijn kwam, en de Fin werd derde. Hamilton haalde geen punten op de twaalfde plaats, maar Massa daarentegen finishte als achtste. En waarschijnlijk zal Bourdais een straf krijgen en kan Massa nog stijgen. Daarmee is het nog spannender geworden in de strijd om het kampioenschap.

Update 11:52 uur:
Sebastien Bourdais is na afloop van de race bestraft. De Fransman is vijfentwintig seconden in de uitslag terug gezet na het akkefietje met Felipe Massa waarbij beide spinden. Hierdoor klimmen Sebastian Vettel, Massa, Mark Webber en Nick Heidfeld in de uitslag en stijgt de spanning in het kampioenschap nog meer.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

De Jong niet tegen Noorwegen

Bert van Marwijk kan aanstaande woensdag, tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen, geen beroep doen op Nigel de Jong. De middenvelder van Hamburger SV viel zaterdag geblesseerd uit en moet de komende dagen rustig aan doen.

"Ik denk dat het om een verrekte binnenband gaat," liet De Jong na afloop van het duel tussen Nederland en IJsland (2-0) weten. Het is nog niet duidelijk of Van Marwijk een vervanger voor de speler van Hamburger SV zal oproepen.

Button: "Banden werkten me tegen"

Voor Honda viel er weinig te juichen in Japan. Tijdens de thuisrace van het team konden Rubens Barrichello en Jenson Button geen potten breken.

Jenson Button begon vanaf de achttiende plaats met de zachte banden onder zijn Honda: "De race begon heel goed en in de eerste bocht lag ik al in de top tien. Helaas had ik in de eerste stint de zachte banden onder en die werkten helemaal niet goed. Dit kostte me veel terrein in de eerste ronden. Ik werd gepasseerd door meerdere auto's en toen het rubber op de banden ook nog eens begon te krullen, was ik helemaal gezien. Het was onmogelijk om progressie te boeken."

Één plek voor Button begon Barrichello aan zijn Japanse avontuur. "Ik had een goede start, ik kon meerdere auto's passeren en ik kon ook mijn positie goed behouden. Helaas werd ik vervolgens van achteren geraakt door Fisichella, waardoor mijn auto beschadigde en ik daar de rest van de race last van had. We werden verder, net zoals in het hele weekend, behoorlijk gehinderd door onze traagheid," aldus de Braziliaan.

De beide coureurs reden de race uit. Barrichello als dertiende en Button zag als veertiende de streep.

Bourdais snapt er niets van

Sébastien Bourdais snapt niet waarvoor hij vijfentwintig strafseconden kreeg. Volgens de Fransman was niet hij maar Felipe Massa de te straffen man na het incident net na Bourdais' tweede pitstop

De Toro Rosso-coureur zat helemaal rechts van de baan bij het uitkomen van de pitstraat en zag Massa komen maar verwachtte niet dat de Braziliaan in de bocht erg naar binnen kneep. "Voor mij was het erg duidelijk. Ik kwam uit de pits, ik was op mijn hoede omdat ik de blauwe lichten gezien had aan het eind van de pitstraat. Ik bleef aan de binnenkant van de bocht, en duwde hem zeker niet naar buiten," aldus de Franse coureur.

"Waar moest ik heen? Ik heb dit erg vaak meegemaakt maar heb nog nooit een crash gehad. Het is een respect dingetje. Je laat elkaar wat ruimte zodat je beide door de bocht kan. Ik snap niet dat Massa alles op het spel zet. Nu heeft hij geluk dat Hamilton ver weg zit maar stel dat hij door dit incident de titel verspeelt. Ik begrijp er echt niks van."

Verder geeft Bourdais aan dat hij wel verwacht had gestraft te worden. "Dat is nou eenmaal mijn lot. Elke keer als ik naar de wedstrijdleiding moet krijg ik de zwarte piet toegespeeld. Ik snap niet waarom ik gestraft ben en hierdoor is mijn weekend verpest. Het zijn drie dure punten die ik nu verlies. Ook voor mijn team. Maar had ik dan de rode loper voor Massa moeten uitleggen en zeggen van 'Joh vriend alsjeblieft, jij vecht om de titel, ik niet'."

Derde marathon prooi voor Timmerman

Karlo Timmerman is er zaterdag in geslaagd om de derde marathon in het kader van de KNSB Cup op zijn naam te schrijven. De schaatser uit Staphortst wist tijdens de massasprint als eerste over de finish te glijden.

Arjan Stroetinga, die de eerste twee marathons won, pakte de tweede plaats. Bob de Vries moest het doen met de derde positie. Het is voor de eerste keer dat Timmerman, die pas 21 jaar is, een maraton bij de A-groep wint. Stroetinga blijft overigens wel aan de leiding in het algemeen klassement.

Bij de vrouwen wist Elma de Vries te winnen. De schaatsster was in de massasprint sterker dan Mariska Huisman (2e) en Andrea Sikkema (3e). Maria Sterk wist de voorgaande twee marathons te winnen, maar werd nu zesde.

Record voor Casillas en Reina

De doelmannen Iker Casillas en Jose Manuel Reina hebben zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland voor een unieke prestatie gezorgd. Dankzij de 0-3 zege is het tweetal het langst zonder tegendoelpunt in de geschiedenis van het Spaanse voetbal.

Angelos Charisteas wist namens Griekenland in het derde groepsduel van Euro 2008 voor de tot nu toe laatste tegentreffer voor de Spanjaarden te zorgen. Daarna hield Spanje in de wedstrijden tegen Italië (0-0, kwartfinale EK), Rusland (3-0, halve finale EK), Duitsland (1-0, finale EK), Denemarken (3-0, oefenduel) en de WK-kwalificatieduels tegen Bosnië (1-0), Armenië (4-0) en Estland (3-0) het doel schoon.

Het oude Spaanse record was in handen van Andoni Zubizarreta en Paco Buyo, die gezamenlijk gedurende 691 speelminuten geen tegentreffer incasseerden. Het tweetal zette deze prestatie tussen maart 1992 en januari 1993 neer. Casillas (643) en Reina (67) verbeterden dit record zaterdag met negentien minuten. Nu staat de teller op 710 minuten zonder tegendoelpunt.

Van Marwijk: "We zijn er nog lang niet"

We zijn er nog lang niet. Dat waren de woorden van Bert van Marwijk na de gewonnen wedstrijd tegen IJsland (2-0). Hoewel de bondscoach blij is met de winst en de voorsprong op de concurrentie in de poule waarschuwt hij voor al teveel optimisme.

"We mogen spreken van een goed begin. Dat is zeker. Maar ik kijk voorlopig niet verder dan de volgende wedstrijd," aldus Van Marwijk. Nederland staat eerste in de poule met drie punten voorsprong op nummer twee Schotland.

Volgens Van Marwijk heeft Nederland zaterdag bij vlagen goed gespeeld en geduldig gewacht op kansen. Hoewel de coach na de vroege treffer van Joris Mathijsen een periode met goed spel zag kon Nederland daarin niet verder afstand nemen. "Graag had ik gezien dat we al voor de rust één of twee keer vaker hadden gescoord. Helaas kwam het daar niet van."

Van Marwijk was lovend over het debuut van verdediger Dirk Marcellis van PSV. "Bij ons heeft hij bewezen op dit niveau ook als back uit de voeten te kunnen. Ik heb hem bijna geen fout zien maken. Dirk speelde alsof hij al tijden in dit elftal staat. Ik ben daarover zeer tevreden."

Kramer supersnel op buitenijs

Sven Kramer heeft nu al laten zien dat de concurrentie dit seizoen een zware kluif aan hem gaat krijgen. De jonge schaatser werkte de 3000 meter op de buitenbaan in Inzell namelijk in 3:43,34 af. Het is de eerste keer dat iemand op buitenijs zo snel is.

Het wereldrecord op de drie kilometer is nog altijd in handen van de Noorse schaatser Eskil Ervik. Hij klokte in 2005 op de overdekte baan in Calgary een tijd van 3:37,28.

Na Halo 3: Recon houdt Bungie het met Halo voor gezien

Op de Tokyo Game Show kondigden Bungie en Microsoft officieel de stand alone expansion voor Halo 3 aan onder de naam Recon. Wat ontwikkelaar Bungie betreft is dit ook gelijk het laatste deel van de succesvolle trilogie, na Recon stopt het bedrijf dan ook met games maken voor de Halo-trilogie. Of er helemaal geen Halo meer komt durfde PR baas Brian Jarrard niet te zeggen, het bedrijf is trouw aan de fans van de serie en wil niets uitsluiten, maar waarschijnlijk is het wel.

Waar Bungie gewoon mee doorgaat zal simpele dingen ontwikkelen zijn als mappacks, dubbele XP weekenden, de online diensten zullen gewoon in leven gehouden worden en op een fatsoenlijke manier. Zolang de community er om vraagt, zal Bungie gewoon blijven werken aan een toffe online ervaring.

Wat Bungie dan gaat doen na Halo 3: Recon is nog onbekend. Het bedrijf heeft momenteel twee andere projecten in ontwikkeling. Het team dat nu bezig is met Recon zal vervolgens deels gaan werken aan een nieuw project en deels gaan helpen met de andere twee projecten. Hieruit kunnen we in ieder geval concluderen dat de volgende games van Bungie niet voor 2010 in de winkels liggen. Maar wat ze zijn, dat is ook nog even afwachten.CD: Trivium - Shogun

将軍, ook wel kort voor 征夷大将軍, wat 'generaal die barbaren verslaat' betekent. Zou Trivium zich met het nieuwe album, Shogun, zien als generaal of was het meer de voorliefde voor Japanse krijgskunst van gitarist/zanger Matt Heafy? Dat laatste, plus het gevoel van trots en kracht dat Shogun uitstraalt, passen in ieder geval bij de muur van metal die het viertal normaliter optrekken.

[Upd] Uitslag Grand Prix van Japan

Fernando Alonso heeft de tweede zege op rij gepakt, voor Robert Kubica en Kimi Räikkönen. Renault deed het goed, met Nelson Piquet op de vierde plek.

Het weer rond de berg Fuji was goed, en er werd geen regen verwacht. Lewis Hamilton stond op pole, naast hem stond Kimi Räikkönen. Het weer is altijd belangrijk op het circuit van de Fuji Speedway: de regen ligt altijd op de loer, omdat de hoogste berg van Japan vlakbij de baan ligt.

Felipe Massa stond op zachte banden, terwijl de rest van het veld voor de hardere compound had gekozen. De start was super voor Räikkönen, maar Hamilton pakte de plek meten terug. Een harde crash voor David Coulthard die in de bandenstapels terecht komt. Een gele vlag werd gezwaaid. Het was een touché met een Williams, Kazuki Nakajima lijkt de klos en is zijn voorvleugel kwijt.

Niet veel later is het Massa die het achterwiel van Hamilton raakte, die daardoor in de rondte spinde. De Brit was woest, vanzelfsprekend. Hij kwam binnen voor een nieuwe neus en banden. Toen ging Robert Kubica aan de leiding, met daarachter Fernando Alonso en Heikki Kovalainen. Massa reed op de kerbstones, en kon zijn auto blijkbaar niet zo goed houden, waardoor hij tegen de McLaren van Hamilton aan schoof.

De crash van Coulthard leek veroorzaakt door een afgebroken achterwiel en niet zozeer door het raken van de Williams-auto van Nakajima. Hamilton was teruggevallen naar de zeventiende en een-na-laatste plaats. De Toyota-rijder Timo Glock kwam een tweede keer binnen in de pit vanwege een technisch probleem. Sebastian Vettel reed nog op de negende plaats, terwijl zijn teamgenoot Sébastien Bourdais van de tiende naar de zesde plaats was opgeklommen. Vettel had dus een plek verloren, en ook Massa is drie plaatsen kwijt.

Ook Adrian Sutil moest onvrijwillig naar de pits, hij reed zijn rechterachterwiel lek op de brokstukken op de baan. Het was een lange stop van Glock (40.1 seconden), maar hij moest uitstappen. Er komt een onderzoek naar een incident met Räikkönen, het was niet duidelijk waarom. Ook Massa en Hamilton zullen in hetzelfde onderzoek meegenomen worden. Het werd een drivethrough voor Hamilton en even later ook voor Massa.

De gifbeker voor McLaren was nog niet leeg, want de motor van Kovalainen werd opgeblazen. Hamilton en Massa pakten allebei hun verlies en kwamen binnen voor hun straf. De eerste ronde reguliere pitstops begon rond ronde 20. De fans werden gek toen ineens Jarno Trulli voorop lag, maar dat duurde niet lang: ook Trulli kwam binnen voor banden en brandstof.

De straf voor Hamilton was voor een actie bij de start, Massa omdat hij "een auto van de baan af dwong". Die auto was natuurlijk die van Hamilton. Een probleem voor Giancarlo Fisichella zorgde ervoor dat ook de Italiaan niet verder kon. Nelson Piquet reed een tijd vooraan, maar moest een flink gevecht leveren met Bourdais. Even later ging ook Piquet naar de pits, en ook Bourdais kwam binnen. Er waren veel gevechten gaande op de baan en Massa ging voorbij aan Jenson Button.

Hamilton ging bezig aan een inhaalrace en Button was aan de beurt. Daarna was er wel een groot gat naar Massa, negen seconden, en de McLaren van Hamilton reed niet harder dan de Braziliaan. Maar de Brit reed met een lege tank en met enkele tienden per ronde ging Hamilton op jacht naar de Ferrari. Terwijl dat in het middenveld aan de gang was, liep Alonso allengs verder uit. De tijd van de Spanjaard was een seconde sneller dan de pace van Hamilton en Massa.

Ook Mark Webber was een prooi voor Massa, die nu op de achtste plaats lag. Hamilton zat nog altijd vast achter Nico Rosberg, Nick Heidfeld en Webber. Kubica maakte zijn tweede pitstop, en kon achter Vettel weer de baan op komen. Een zevende plaats is voorlopig zijn deel. De pitstop van de Fin bracht hem op de zesde plek weer terug op de baan, dus precies eender als toen ze beiden aan de leiding reden.

Massa werd door een uit de pit komende Bourdais weggeduwd, omdat de pitlane aan het eind doorloopt over de ideale lijn naar de bocht naar rechts. De Ferrari wilde de bocht scherp aansnijden, maar de touché met de Toro Rosso was onvermijdelijk en Massa spinde. Het incident zal na de wedstrijd onderzocht worden.

Kubica moest in gevecht met Räikkönen, die de Pool probeerde in te halen. Een spannend gevecht, waarbij de Fin eieren voor z'n geld moest kiezen en van de baan moest wilden beiden niet samen eraf schieten. Piquet reed onopvallend, maar toch op de vierde plaats. Ondertussen ging Massa aan Heidfeld voorbij, en de Ferrari was duidelijk sneller dan de BMW. Nu kan Massa op jacht naar een puntenplaats, daarvoor moet hij Webber passeren. Eén kampioenschapspunt kan al een groot verschil maken, getuige vorig jaar.

Massa was dan toch voorbij aan Webber, opnieuw is de Ferrari de snellere wagen. De Australiër duwde Massa wel helemaal naar de binnenkant waardoor de Braziliaan over het verdrijvingsvlak en de uitgang van de pitstraat moest rijden. Massa pakte wel de snelste ronde in ronde 55.

Fernando Alonso pakte zijn tweede overwinning op rij en een goed resultaat voor Renault: Piquet kon het tempo van Räikkönen niet bijhouden, maar finishte als vierde. Achter Alonso was het Kubica die als tweede over de lijn kwam, en de Fin werd derde. Hamilton haalde geen punten op de twaalfde plaats, maar Massa daarentegen finishte als achtste. En waarschijnlijk zal Bourdais een straf krijgen en kan Massa nog stijgen. Daarmee is het nog spannender geworden in de strijd om het kampioenschap.

Update:
Sébastien Bourdais is na afloop van de race bestraft. De Fransman is vijfentwintig seconden in de uitslag terug gezet na het akkefietje met Felipe Massa waarbij beiden spinden. Hierdoor klimmen Sebastian Vettel, Massa, Mark Webber en Nick Heidfeld in de uitslag en stijgt de spanning in het kampioenschap nog meer. Lewis Hamilton blijft op 84 punten, Massa loopt twee punten in en komt op 77. Robert Kubica doet ook weer mee, hij deed goede zaken en staat nu op 72 punten. Kimi Räikkönen is definitief afgehaakt voor de titel.

Uitslag GP van Japan

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Fernando AlonsoRenault F11:30:21.892
2Robert KubicaBMW F1+ 5.200
3Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+ 6.400
4Nelson Piquet Jr.Renault F1+ 20.500
5Jarno TrulliToyota Racing+ 23.700
6Sebastian VettelScuderia Toro Rosso+ 39.200
7Felipe MassaScuderia Ferrari+ 46.100
8Mark WebberRed Bull Racing+ 50.800
9Nick HeidfeldBMW F1+ 54.100
10Sébastien BourdaisScuderia Toro Rosso+ 58.085
11Nico RosbergWilliams+ 1:02.000
12Lewis HamiltonMcLaren Mercedes+ 1:18.900
13Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 1 ronde
14Jenson ButtonHonda Racing F1+ 1 ronde
15Kazuki NakajimaWilliams+ 1 ronde
-Giancarlo FisichellaForce Indiauitval
-Heikki KovalainenMcLaren Mercedesuitval
-Adrian SutilForce Indiauitval
-Timo GlockToyota Racinguitval
-David CoulthardRed Bull Racingcrash

Otto met kanker was grap van Joost

Iedereen die zijn steun, RIP's, kaarsjes en schietgebedjes heeft opgedragen aan Otto, die vorige week op 3FM meldde dat hij over tien uur euthanasie zou plegen wegens een vier jarige strijd tegen kanker, is in de maling genomen. Het verhaal van Otto met kanker was namelijk niets meer dan een grap.

Dit weekend belde Giel Beelen, die samen met Gerard Ekdom in het verhaaltje trapte, met het nummer van Otto en kreeg ene Joost aan de lijn. Eerder die week had Beelen het nummer al gebeld en had zich voorgedaan als iemand van een cateringbedrijf. Toen Beelen hem tijdens deze freaknacht belde nam 'Otto' op, maar verbrak meteen de verbinding toen hij hoorde dat het Giel was. Ook zette hij meteen de telefoon uit.

Eerder deze week onthulde RTL Boulevard dat de grappenmaker wel eens Ceriel van Egdom kon zijn, een beginnende radiomaker. Egdom had ooit eens een telefoongrap uitgehaald met de Efteling. 3FM meldde echter al dat het Ceriel niet was. Van Egdom is naar aanleiding van 'Otto' bedreigd op zijn Hyvespagina. Beelen zegt het jammer te vinden dat deze Joost niet zo mans was om hem gewoon even te woord te staan. Het fragment is hieronder te zien.Leuke grap? Joost mag het weten.

Weigeren controle? Uitkering gekort!

Wie een bijstandsuitkering of AOW voor alleenstaanden aanvraagt, moet instemmen dat controleurs in zijn huis komen kijken of hij daadwerkelijk alleen woont. Wie zich verzet tegen de controle loopt het risico dat hij op zijn uitkering gekort wordt.

Staatssecretaris Aboutaleb stuitte in de tijd dat hij nog wethouder was in Amsterdam op juridische bezwaren tegen dergelijke huisbezoeken. Alleen wanneer er een ernstig vermoeden bestond dat iemand met zijn uitkering fraudeerde was een onaangekondigd huisbezoek mogelijk. Staatssecretaris Aboutaleb heeft nu een wetswijziging voorbereid die deze huisbezoeken moet vergemakkelijken. De Tweede Kamer moet dit voorstel nog goedkeuren.

In de wetswijziging wordt geregeld dat de controleurs altijd mogen binnenvallen. Wie de controleurs niet binnen wil laten, kan gekort worden op de uitkering. Tijdens deze controle wordt gekeken of mensen die een uitkering voor een alleenstaande ontvangen daadwerkelijk alleen wonen. De uitkering voor een alleenstaande is namelijk zeventig procent van het minimumloon, terwijl dat voor een samenwonende vijftig procent is.

Het komt met enige regelmaat voor dat opgegeven wordt dat iemand alleenstaand is, terwijl deze toch samenwoont. Naast deze vorm van fraude moet ook zwartwerken met de onaangekondigde huisbezoeken makkelijker worden opgespoord. Wanneer de Tweede Kamer met de wetswijziging instemt, zal in de eerste helft van volgend jaar met de huisbezoeken kunnen worden begonnen.

Schuldenmeter VS te klein voor schuld

De schulden die de Verenigde Staten hebben opgebouwd zijn zover opgelopen dat de 'schuldenmeter' die op 6th Avenue in New York hangt de totale staatsschuld niet meer kan weergeven. Een schuld tot $ 9.999.999.999.999 dollar past op het bord. Inmiddels bedraagt de schuld meer dan 11 biljoen dollar.

Door het dollarteken voor het bedrag te vervangen door een cijfer, past de nationale schuld nu toch weer op het bord. Het dollarteken hangt er nu voor, op een apart bord. De eigenaar van het bord zal binnenkort extra vakjes toevoegen, waardoor de schuld tot een bedrag van bijna 1 biljard dollar kan worden weergegeven.

De schuldenmeter is in het leven geroepen tijdens het presidentschap van George Bush sr. De staatsschuld bedroeg toen 2,7 biljoen dollar. Inmiddels is dit bedrag, mede door de enorme uitgaven van Bush jr., dus verviervoudigd.

Schuldenmeter Times Square
Met dank aan FB14 voor de submit

Kleuter slaapt naast lijk drugsverslaafde moeder

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft een vierjarig jongetje een week met het lijk van zijn moeder geleefd. Dit meldde Het Laatste Nieuws gisteren.

Vorige week is de moeder aan een overdosis drugs overleden, terwijl haar zoontje naast haar in hetzelfde bed sliep. Om in leven te blijven at de kleuter ijs en suiker en om zich niet te hoeven vervelen keek de kleuter de hele dag naar de televisie.

De buren hebben de politie gealarmeerd nadat het jongetje vanuit het appartement riep: "Help, mijn mama beweegt niet meer!" De vader van het jochie was al een jaar eerder overleden, eveneens aan een overdosis drugs. Het jongetje is inmiddels opgenomen in een weeshuis, en maakt het naar omstandigheden goed.

De Dutch Charts: Voetbal-editie

We weten dat Electronic Arts elk jaar met een nieuwe FIFA-game komt. Ook weten we dat voetbal erg populair is. Deze combinatie zorgt ervoor dat er altijd flink wat exemplaren verkocht worden. Dat FIFA in de top 10 van meet verkochte games van de afgelopen week zou staan, zal voor veel mensen niet als een verrassing komen. Dat FIFA zes van de tien plekken in zou nemen, is dat misschien wel.

FIFA 2009 heeft meer dan de helft van de Dutch Charts in genomen. De versie voor de Playstation 3 is het meest verkocht, en staat dus ook op plek één. Op plek twee staat de versie voor de console van Sony uit de vorige generatie: de Playstation 2. Plek drie is voor de Xbox 360.

Op plek vier en vijf volgt een kleine onderbreking in de FIFA-reeks. Daar staan namelijk nog steeds Mario Kart en Wii Fit voor de Wii. Plek zes, zeven en acht worden ook ingenomen door FIFA 2009 voor de PC, PSP en Wii.

Wil je weten welke games er het meest verkocht zijn voor jouw favoriete console, neem dan hier een kijkje.


1 FIFA 2009 (PS3) ELECTRONIC ARTS
2 FIFA 2009 (PS2) ELECTRONIC ARTS
3 FIFA 2009 (XBOX 360) ELECTRONIC ARTS
4 MARIO KART (Wii) NINTENDO
5 WII FIT (Wii) NINTENDO
6 FIFA 2009 (PC) ELECTRONIC ARTS
7 FIFA 2009 (PSP) ELECTRONIC ARTS
8 FIFA 2009 (Wii) ELECTRONIC ARTS
9 SPORE (PC) ELECTRONIC ARTS
10 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA

Wii - 4
PC - 2
Playstation 2 - 1
Playstation 3 - 1
PSP - 1
Xbox 360 - 1

Horeca wil compensatie rookverbod

Horecaondernemers vragen in een paginagrote advertentie in De Telegraaf van vandaaq om een compensatieregeling als blijkt dat ondernemers het niet redden door het per 1 juli ingevoerde rookverbod.

Koninklijk Horeca Nederland vindt het na drie maanden tijd worden om een tussenbalans op te maken. En om er voor te zorgen dat de 'huiskamers van de samenleving' toekomst hebben, stellen ze voor 'illegale zuipketen' (waar ook nog wordt gerookt) keihard aan te pakken. Ook de roker die het verbod overtreedt zou moeten worden beboet in plaats van de uitbater. Daarbij zouden gemeenten kunnen helpen bij het verlenen van vergunningen voor alternatieven als buitenterrassen waar wel kan worden gerookt.


  (foto: ANP)

Dodelijke ongelukken A15 en N302

Bij een ongeluk tussen twee auto's op de A15 ter hoogte van Andelst is vanochtend een man om het leven gekomen. Vier andere personen die bij de botsing betrokken waren raakten niet gewond. Rond 06.30 uur reed de man met zijn vrouw de snelweg op.

Een tweede auto met drie inzittenden reed van achteren in op de auto van het echtpaar. De bestuurder van de eerste auto werd hierop onwel en overleed korte tijd later. Beide auto's raakten zwaar beschadigd door het ongeluk. de toedracht van het ongeluk en de doodsoorzaak van de man worden onderzocht. Hiervoor is een rijbaan en de vluchtstrook van de A15 in de richting van Nijmegen afgezet, meldt de politie. Naar verwachting duurt de afzetting tot 10.30 uur.

N302
Ook de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad is deze ochtend afgesloten na een ernstig ongeluk. Twee auto's botsten frontaal op elkaar, waarbij tenminste een dode viel. De N302 is naar verwachting tot zeker 12.00 uur in beide richtingen afgesloten, meldt de politie.

Rond 06.30 uur kwamen de twee auto's met elkaar in botsing. Een persoon overleed ter plaatse. Het is niet bekend wat de toestand van andere inzittenden is. De traumahelikopter heeft medische assistentie verleend. Het ongeluk wordt door de verkeersongevallendienst onderzocht.

Bejaarde (73) in woning neergeschoten

Een 73-jarige man uit de Limburgse gemeente Reuver is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn eigen huis aan de Klokweg neergeschoten. De man, die zelf de hulpdiensten alarmeerde, ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis.

Het is nog onduidelijk wat er zich allemaal precies in de woning heeft afgespeeld. Gisteren heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en een speurhond ingezet. Daarover is nog niets bekend. De politie heeft 12 rechercheurs op de zaak gezet om de dader en de aanleiding voor de schietpartij te achterhalen.

Nieuwe show Yolanthe slecht bekeken

'Te leuk om waar te zijn' heeft gisteravond weinig kijkers getrokken. Voor de eerste aflevering van het homevideoprogramma met presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen schakelden 286 duizend kijkers in. Lachen om Homevideo's op SBS 6 trok op hetzelfde tijdstip 582 duizend belangstellenden.

In het Tros-programma moeten de twee teamcaptains Jan Smit en Horace Cohen, ieder vergezeld door een bekende gast, bepalen welke filmpjes uit een reeks grappige homevideo's nep en welke echt zijn. Ook moeten de teams de afloop van de filmpjes raden. In de eerste aflevering waren Belle Perez en Ali B. te gast.

Bos: VS ziet crisis als bedrijfsongeval

De Verenigde Staten zouden de wereldwijde financiële crisis niet serieus genoeg nemen. De problemen worden behandeld alsof het bedrijfsongeval is, in plaats van een economisch probleem. Minister Bos uitte deze kritiek na afloop de IMF-vergadering over de crisis.

Bos vond het opmerkelijk dat de VS werd vertegenwoordigd door hoge ambtenaren en niet door ministers, hetgeen wel mag worden verwacht bij zulke belangrijke vergaderingen.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleitte voor een leidende rol bij het zoeken naar oplossingen voor de huidige situatie op de internationale financiële markten. Eensgezindheid voerde de boventoon: "Alle landen zijn het erover eens dat het vertrouwen in banken moet worden hersteld en dat belangrijke banken van een faillissement moeten worden gered." De minister steunt de oproep, maar voegt er wel aan toe dat er dan ook een sterke leider binnen het IMF moet zijn. "Van de Verenigde Staten kunnen we die leiding nu niet verwachten, dat is heel pijnlijk."

'Britse regering redt vier grootste retailbanken'

Groot-Brittannië lanceert morgen de grootste reddingsoperatie van retailbanken ooit als de vier grootste - HBOS, Royal Bank of Scotland (RBS), LLoyds TSB en Barclays - 35 miljard pond (44 miljard euro) noodkrediet zullen vragen van de regering. Dat meldde de zondagskrant Sunday Times.

De maatregel is zonder precedent en maakt de regering de grootste aandeelhouder van in ieder geval twee banken, HBOS en RBS. Sunday Times noemde geen specifieke bron. RBS zal de regering om 15 miljard pond (19 miljard euro) vragen en HBOS 10 miljard. Lloyds TSB heeft 7 miljard pond nodig en Barclays 3 miljard.

Retailbanken zijn banken met voornamelijk particulieren en kleine bedrijven als klant. De Britse regering kondigde enkele dagen geleden aan een belang in verscheidene grote banken te nemen in ruil voor een kapitaalinjectie van in totaal 50 miljard pond sterling (64,6 miljard euro).

Tweeling voor Lisa Marie Presley

Rockmuzikant Lisa Marie Presley is moeder geworden van een meisjestweeling. De 40-jarige dochter van rock-'n-roll-legende Elvis Presley bracht de baby's vorige week dinsdag via een keizersnede ter wereld. Moeder en kinderen maken het alle drie goed.

De vader van de twee is Presley's echtgenoot platenproducent Michael Lockwood (47). Het stel is in januari 2006 getrouwd. Lockwood is Presley's vierde man.

Lijk gevonden in plas bij Hurwenen

In een plas bij het Gelderse Hurwenen is gisteravond een lijk gevonden. De politie sluit een misdrijf niet uit. De identiteit van het lichaam is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 20.00 uur vond een voorbijganger het lijk in een plas aan de Waaldijk. De politie ontving de melding rond 21.30 uur en zette het plaats delict af. Op het lichaam is sectie verricht.

Het is niet bekend of de vondst van het lijk verband houdt met de dodelijke schietpartij van twee weken geleden. Toen werden in een huis in Hurwenen twee mannen doodgeschoten, waarna in de woning brand uitbrak. Het ging om een 52-jarige man en zijn 23-jarige zoon. Een derde man raakte zwaargewond.

Wijken ontruimd voor ontmanteling blindgangers

Op twee plaatsen in Zuid-Holland ontmantelt de explosieven Opruimingsdienst (EOD) vandaag vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog. In Rotterdam en Woubrugge moeten bewoners tijdelijk hun huizen uit.

De bewoners van driehonderd woningen nabij de Proveniersstraat in Rotterdam worden vanochtend geëvacueerd. Van nog eens ruim tweehonderd woningen mogen de mensen hun huis niet uit. De EOD maakt hier een 500-ponder onschadelijk.

In de nacht van 16 op 17 augustus 1941 voerde het Britse leger een bombardement uit op Rotterdam. Een bom kwam in de achtertuin van de Proveniersstraat 13 terecht. Volgens experts gaat het om een exemplaar van 500 pond, dat eigenlijk was bedoeld voor haveninstallaties aan de Waalhaven.

De blindganger moet weg, omdat op het terrein nieuwbouw komt. Het explosief wordt op de Maasvlakte tot ontploffing gebracht. De politie zet een helikopter in om te de wijk in de gaten te houden. Alle gecontroleerde woningen worden verzegeld.

In het dorp Woubrugge gaat het om 320 huizen die moeten worden geëvacueerd. In een vliegtuigwrak dat onder een berg zand bedolven ligt, zaten al jarenlang twee 500-ponders verborgen.

Intelligente man heeft beter sperma

'Mannen denken niet met hun hoofd' ,deze (vooral door vrouwen) veel gebruikte uitdrukking heeft eindelijk wetenschappelijk bewijs opgeleverd. Wetenschappers zijn er namelijk achter gekomen dat de kwaliteit van het sperma een indicatie is voor de intelligentie van een man. Uit het recent uitgevoerde onderzoek blijkt dat mannen die hoog scoorden op verschillende intelligentietesten, gemiddeld over gezondere zaadcellen beschikken dan mannen die laag scoorden.

Evolutie psycholoog Geoffrey Miller, van de universiteit van New Mexico, legt uit dat dit onderzoek niet hoeft te betekenen dat sperma en intelligentie door dezelfde genen beïnvloed worden. "Eerder dat de twee met elkaar in verband staan door een ingewikkeld web van biologische- en omgevingsfactoren." Miller ontdekte het verband tussen gezond sperma en intelligentie door gegevens die verzameld zijn tijdens een onderzoek in 1985 opnieuw te analyseren.

Het team van Miller keek naar de statistische link tussen het aantal gezonde zaadcellen en de scores op intelligentietesten. "Het verband tussen de twee is niet baanbrekend groot, maar het is er wel degelijk," vertelt Miller. "En het is heel interessant," voegt hij er aan toe. De evolutie psycholoog denkt dat intelligentie veel te maken heeft met de persoonlijke gezondheid van een man. Hij presenteerde zijn onderzoek op de universiteit van Harvard.


Foto bij: Intelligente man heeft beter sperma (foto: DAG)

Honda maakt line-up na Brazilië bekend

Honda heeft geen haast om zijn coureurs voor volgend jaar bekend te maken, maakte teambaas Ross Brawn zaterdag bekend. Volgens de Brit zal het team de definitieve keuze over de line-up voor volgend seizoen pas na de Grote Prijs van Brazilië maken.

Voor de huidige coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello is de toekomst nog onzeker. Button zal waarschijnlijk ook volgend jaar voor het team uitkomen, terwijl Barrichello op de rol staat om te worden vervangen. Honda heeft zijn zinnen gezet op tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso als nieuwe coureur.

"We hebben nog geen datum vastgesteld waarop we de definitieve keuze over onze coureurs gaan maken maar het zal na het einde van het seizoen zijn. We hebben geen haast," aldus Brawn.

Japanse GP live op FOK!sport

Na eerdere experimenten die vooral bij de voetbalwedstrijden zeer gewaardeerd worden, zal ook de Japanse Grand Prix live op FOK!sport verslagen worden.

Tijdens de race wordt door FOK!sport al sinds jaar en dag mee geschreven, waardoor het verslag van de race al voordat de coureurs het podium beklimmen online staat. Nu zal ook tussendoor dat verslag - gemaakt door ondergetekende - geplaatst worden, waardoor je het gevoel hebt de wedstrijd 'live' te kunnen volgen met wat er gebeurt.

Op deze manier hopen we dat we degenen die de race niet live kunnen kijken, toch met regelmatige updates op de hoogte kunnen houden van het verloop van de race.

Veel plezier met het liveverslag van de Grand Prix van Japan op de Fuji Speedway!

Massa blijft geloven in kansen

Felipe Massa blijft geloven in zijn kansen op het wereldkampioenschap, ondanks de teleurstellende vijfde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan.

De Ferrari-coureur start zondag vier plaatsen achter de huidige nummer één en voornaamste concurrent Lewis Hamilton. Maar ondanks dit slechte resultaat liggen de kansen volgens Massa nog helemaal open. "Natuurlijk is er zeker nog een kans," aldus de Braziliaan. "We hebben nog dertig punten voor ons. Zoals ik al zei leek het resultaat van vandaag niet goed. Maar dat betekent niet dat het morgen ook zo zal zijn."

Massa toont zich strijdlustig. "We moeten dus blijven vechten tot de laatste ronde van de laatste race. Het is nu nog te vroeg om iets te zeggen." De coureur is wel realistisch: "Als we het kunnen zou dat fantastisch zijn. En anders proberen we het volgend jaar weer."

Geen straf Hamilton na klacht Renault

Twijfels over de legimiteit van Hamiltons pole voor de Japanse Grand Prix zijn verdwenen. In de persconferentie na de kwalificatie heeft een journalist de betreffende McLaren-coureur op de hoogte gebracht dat een onderzoek naar hem gedaan werd voor het mogelijke ophouden van Nelson Piquet.

Lewis reageerde nogal boos en verbaasd op dit bericht maar concludeerde met "Ik dacht van niet! Nelson ging op een gegeven moment opzij voor me tijdens de kwalificatie maar dat was toen ik naar binnen kwam."

Achteraf blijkt dat de Renault-engineers inderdaad de kwestie bij Charlie Whiting hadden neergelegd maar pas nadat zij een radioboodschap van Piquet over Hamilton verkeerd verstaan hadden. Uiteindelijk was er voor de stewards dus geen incident om te onderzoeken.

Meat Loaf in ziekenhuis na prijsuitreiking

Meat Loaf heeft deze week, na de uitreiking van de Britse Q Awards op maandag, drie dagen in een ziekenhuis in Londen gelegen. Dat heeft een woordvoerder van de zanger vrijdag laten weten.

De reden voor de opname werd niet meegedeeld. De 57-jarige rocker onderging in het ziekenhuis verschillende onderzoeken, zei Webster. Van zijn artsen mag hij nu weer naar de Verenigde Staten terugkeren.

Meat Loaf nam maandag de prijs voor beste klassieker in ontvangst voor het nummer 'Bat out of hell'. Hij verscheen in zorgwekkende toestand op het prijzengala van muziekblad Q. Hij zag er ziek uit en vertelde de pers dat hij duizelig was en een dokter moest zien.


Meat Loaf in ziekenhuis na prijsuitreiking  (foto: DAG)

Doek valt voor Dogtroep

Het doek is gevallen voor Dogtroep. Het internationaal werkende gezelschap voor locatietheater gaf gisteravond op een desolaat terrein in Amsterdam-Noord zijn allerlaatste voorstelling. De theatergroep is daarmee na 33 jaar opgehouden te bestaan.

De laatste drie weken nam Dogtroep afscheid met een reeks voorstellingen onder de titel TO BE TO NOT BE. De productie, een van de grootste en duurste in de geschiedenis van de theatergroep, verwees naar het moment dat Dogtroep er niet meer is. De theatermakers traden op bovenop de Coentunnel, op de grens waar water, natuur en industrieterrein in elkaar overlopen. Met de keuze voor deze plek benadrukte Dogtroep "de fragiliteit van het wel en niet bestaan".

Het gezelschap zegt door de sterk verminderde subsidie van de laatste jaren niet meer te kunnen voldoen aan de eigen verwachtingen. De herinnering aan Dogtroep wordt alleen nog levend gehouden in een boek dat "als voorstelling moet dienen". Het vertelt hoe de kunstenaars met muziek, technologie, humor en weinig tekst speelden op de meest uiteenlopende locaties, van een gevangenis in Brugge tot het Plein van de Revolutie in Moskou. Ook is er nog een dvd met een documentaire over de theatergroep.

Treinverkeer rond Gouda rijdt deels weer

Het treinverkeer rond Gouda kwam gisteravond weer langzaam op gang. Door een botsing tussen twee treinen op het station van Gouda zaterdagochtend raakte het treinverkeer in de regio flink ontregeld.

Treinreizigers moeten nog rekening houden met vertragingen van vijftien minuten tot een uur. Tussen Gouda en Rotterdam, Den Haag en Alphen aan den Rijn rijden alleen pendeltreinen. Tussen station Gouda en station Gouda Goverwelle rijden bussen. Ook reizigers van en naar Utrecht worden met bussen vervoerd. Volgens ProRail gaat het oponthoud nog tot in de loop van zondagochtend duren.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel zijn beide treinen ontspoord en is de materiële schade groot. De Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoekt het treinongeval. De inspectie spreekt in eerste instantie met beide machinisten en met de treindienstleiding in Utrecht.

Alle inzittenden konden vrij snel de treinen verlaten, omdat die nog gedeeltelijk langs de perrons stonden na de botsing. De Thalys van Amsterdam naar Parijs raakte de intercity van Den Haag naar Groningen zijdelings.

Spoorbeheerder ProRail en ook treinreizigers zitten door de botsing met een probleem. Tussen Den Haag en Delft rijden dit weekeinde namelijk ook geen treinen, omdat het spoor wordt vernieuwd.

Verkeerscontroles leveren ruim 60 rijverboden op

Tijdens vier controles op vrachtwagens en bussen zijn 61 rijverboden opgelegd. In bijna de helft gevallen hielden chauffeurs zich niet aan de voorgeschreven rust- of rijtijden. Een chauffeur werkte al 21 dagen aaneengesloten, zonder rustdagen. Twee Russische chauffeurs reden rond met gevaarlijke stoffen, 'waarbij nagenoeg alles fout was', meldde het Korps Landelijke Politiediensten gisteren.

Buitenlandse overtreders hebben in totaal voor bijna 24 duizend euro aan boetes betaald. De controles vonden plaats van donderdag tot en met zaterdag op de A16 bij Breda, de A67 bij Venlo, de A1 bij Apeldoorn en de A9 bij Schiphol. Ze werden gehouden door het Korps Landelijke Politiediensten, de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Uitslagen WK-kwalificatie

Vandaag werden er naast de WK-kwalificatiewedstrijd die Nederland tegen IJsland speelde nog meer duels afgerond. Hieronder vind je de uitslagen van die wedstrijden.

Groep 1:

Hongarije - Albanië 2-0
49' Sándor Torghelle 1-0
82' Roland Juhász 2-0

Denemarken - Malta 3-0
10' Søren Larsen 1-0
29' Daniel Agger (Pen) 2-0
47' Søren Larsen 3-0

Zweden - Portugal 0-0

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Denemarken321076-2
2Zweden312052-1
3Portugal311146-3
4Hongarije311143-2
5Albanië311143-2
6Malta300300-10


Groep 2:

Zwitserland - Letland 2-1
63' Alexander Frei 1-0
69' Juris Laizāns (Letland/2x geel)
71' Deniss Ivanovs 1-1
73' Blaise Kufo 2-1

Griekenland - Moldavië 3-0
32' Angelos Charisteas 1-0
39' Kostas Katsouranis 2-0
51' Angelos Charisteas 3-0

Luxemburg - Israël 1-3
2' Yossi Benayoun (Pen) 0-1
14' René Peters 1-1
52' Omer Golan 1-2
82' Salim Tuama 1-3

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Griekenland330098-0
2Israël321077-4
3Zwitserland311145-5
4Letland310233-5
5Luxemburg310233-7
6Moldavië300302-7


Groep 3:

Polen - Tsjechië 2-1
26' Paweł Brożek 1-0
52' Jakub Błaszczykowski 2-0
87' Martin Fenin 2-1

San Marino - Slowakije 1-3
32' Stanislav ¦esták 0-1
39' Ján Kozák 0-2
45' Andy Selva 1-2
50' Miroslav Karhan 1-3

Slovenië - Noord-Ierland 2-0
84' Milivoje Novakovič 1-0
85' Zlatan Ljubijankič 2-0

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Polen321075-1
2Slovenië321075-2
3Slowakije320166-4
4Tsjechië201110-2
5Noord-Ierland301211-4
6San Marino200201-5


Groep 4:

Finland - Azerbeidzjan 1-0
61' Mikael Forssell (Pen) 1-0

Wales - Liechtenstein 2-0
42' David Edwards 1-0
80' Mario Frick (e.d.) 2-0

Duitsland - Rusland 2-1
9' Lukas Podolski 1-0
28' Michael Ballack 2-0
51' Andrei Arshavin 2-1

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Duitsland3210711-4
2Wales320164-2
3Finland211044-3
4Rusland210133-3
5Azerbeidzjan301210-2
6Liechtenstein301210-8


Groep 5:

Turkije - Bosnië-Herzegowina 2-1
26' Edin D¸eko 0-1
51' Arda Turan 1-1
66' Mevlüt Erdinç 2-1

België - Armenië 2-0
21' Wesley Sonck 1-0
38' Marouane Fellaini 2-0

Estland - Spanje 0-3
34' Juanito 0-1
38' David Villa 0-2
69' Carles Puyol 0-3

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Spanje330098-0
2België321076-3
3Turkije321075-2
4Bosnië-Herzegowina310238-3
5Armenië300300-8
6Estland300302-13


Groep 6:

Engeland - Kazachstan 5-1
52' Rio Ferdinand 1-0
64' Aleksandr Kuchma (e.d.) 2-0
68' Zhambyl Kukeev 2-1
76' Wayne Rooney 3-1
86' Wayne Rooney 4-1
90' Jermaine Defoe 5-1

Oekraïne - Kroatië 0-0

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Engeland3300911-2
2Oekraïne321074-1
3Kroatië311144-4
4Wit-Rusland210133-2
5Kazachstan410335-11
6Andorra300301-8


Groep 7:

Faeroer Eilanden - Oostenrijk 1-1
47' Bogi Løkin 1-0
49' Martin Stranzl 1-1

Servië - Litouwen 3-0
6' Branislav Ivanović 1-0
34' Milo¨ Krasić 2-0
74' Arūnas Klimavičius (Litouwen)
82' Nikola ´igić 3-0

Roemenië - Frankrijk 2-2
5' Florentin Petre 1-0
17' Dorin Goian 2-0
37' Franck Ribéry 2-1
69' Yohann Gourcuff 2-2

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Servië320166-2
2Litouwen320165-3
3Oostenrijk311144-4
4Frankrijk311145-6
5Roemenië311143-5
6Faeroer Eilanden301211-4


Groep 8:

Georgië - Cyprus 1-1
66' Michalis Konstantinou 0-1
73' Levan Kobiashvili 1-1

Bulgarije - Italië 0-0

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Italië321074-1
2Ierland211042-1
3Bulgarije202022-2
4Montenegro202022-2
5Cyprus201112-3
6Georgië301212-5


Groep 9:

Schotland - Noorwegen 0-0

Nederland - IJsland 2-0
15' Joris Mathijsen 1-0
65' Klaas Jan Huntelaar 2-0

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Nederland220064-1
2Schotland311142-2
3Macedonië210132-2
4Noorwegen202022-2
5IJsland301213-6

Tiener rijdt toekomstige auto aan gort

Een 18-jarige jongen uit Sliedrecht heeft zijn toekomstige auto aan barrels gereden, zo verwoordde de politie het gisteren. Na een avond stappen zag hij bij thuiskomst de sleutels liggen van de auto die hij zou krijgen na het behalen van zijn rijbewijs. Eenmaal onderweg zag hij tot zijn schrik dat hij al honderd kilometer per uur reed in de bebouwde kom en trapte pardoes op de rem.

Hij belandde uiteindelijk op een fietspad en kwam in een plantsoen tegen een hek tot stilstand. Hij wist nog een stukje te rijden maar toen gaf zijn wagen de geest. In plaats van de auto kreeg hij van de politie een proces-verbaal voor joyriding, het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden zonder rijbewijs.

'Zeker twaalf gemeenten met IJslandse rekening'

Zeker twaalf Nederlandse gemeenten hebben geld uitgezet bij de in problemen geraakte IJslandse bank Landsbanki. Deze twaalf gemeenten hebben er een totaalbedrag van 58 miljoen euro uitstaan. Dat zegt Hans Tentij, directeur van het financiële adviesbureau Intercessie.

Intercessie adviseert gemeenten over hoe gelden het beste kunnen worden weggezet. Ook de Brabantse gemeente Asten heeft zich door het bedrijf laten adviseren, en stortte een miljoen euro op de rekening van Icesave, het dochterbedrijf van Landsbanki dat zijn verplichtingen niet meer kan nakomen. Wethouder van Financiën Peter Gerrits is bang dat zijn gemeente naar dit geld kan fluiten, zo liet hij zaterdag weten. "Maar ik neem Intercessie niets kwalijk. De bank stond als zeer betrouwbaar bekend."

Tentij wil niet zeggen om welke gemeenten het nog meer gaat. "Maar het zijn gemeenten van verschillende omvang. En daar zitten ook grote gemeenten bij." Tentij benadrukt dat hij zijn adviezen naar eer en geweten heeft gegeven. "Landsbanki leek een betrouwbare bank. Ik wil daar niet geheimzinnig over doen." Intercessie is vrijdag al benaderd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Financiën om over de problemen te praten.

Overigens vermoedt wethouder Gerrits dat het aantal gemeenten met een IJslandse rekening nog veel hoger uitvalt dan twaalf. "Er zijn meerdere adviseurs die gemeenten van dergelijke adviezen voorzien. Als die ook hebben gezegd met Icesave in zee te gaan, is dat nu nog niet bekend. Maar dat komt nog wel, wij waren als gemeente Asten toevallig de eerste", zegt de VVD'er.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakt momenteel een inventarisatie van waar gemeenten en provincies gelden hebben uitstaan. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel gemeenten of provincies een IJslandse rekening hebben. "Wij hebben nog geen enkel zicht hierop", stelt een woordvoerder. "We zijn nog maar net met de inventarisatie begonnen."

Ook het kabinet denkt niet dat de gemeenten die gelden hebben uitgezet bij de IJslandse bank iets valt te verwijten. Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) zei eerder op de dag voor de microfoon van Tros Kamerbreed het 'uiterst normaal' te vinden. Volgens Rouvoet had de IJslandse bank een betrouwbare status en mag een gemeente op basis daarvan besluiten hier geld weg te zetten.


'Zeker twaalf gemeenten met IJslandse rekening'  (foto: DAG)

Volvo Ocean Race van start

De Volvo Ocean Race is gistermiddag begonnen. In het Spaanse Alicante vertrokken acht boten met ieder elf bemanningsleden voor een reis om de wereld van 37.025 nautische mijlen, ruim 68.500 kilometer. Bij windkracht 6 begonnen de zeilers aan de eerste etappe van ruim twaalfduizend kilometer. Aan de zwaarste zeilrace ter wereld doen drie Nederlanders mee.

De race bestaat uit tien lange etappes, waarvan de eerste omstreeks 3 november eindigt in Kaapstad. De boten doen daarna achtereenvolgens het Indiase Kochi, Singapore, de olympische zeilstad Qingdao, Rio de Janeiro, Boston, het Britse Galway, Marstrand in Noorwegen en Stockholm aan. De race eindigt eind juni volgend jaar in Sint Petersburg.

Tussen de etappes door worden 'in port races' gehouden. Dit zijn korte wedstrijden die in de havens van de aangedane steden plaatsvinden, zodat het publiek van het spektakel kan meegenieten. Vorig weekeinde werd de eerste havenrace gevaren. De Nederlandse schipper Bouwe Bekking won met zijn Spaanse Telefonica Blue-team.


Volvo Ocean Race van start  (foto: DAG)

Obama bedankt McCain

Barack Obama heeft zijn rivaal John McCain gisteren bedankt, omdat die het voor hem heeft opgenomen toen zijn Republikeinse aanhangers heel erg fel tegen Obama tekeer gingen. McCain zei zelfs dat Obama 'niet iemand is om bang voor te zijn als hij president van de Verenigde Staten wordt'.

Op verkiezingsbijeenkomsten van McCain komt het regelmatig voor dat 'verrader', 'terrorist' of zelfs 'sla zijn kop eraf' geroepen wordt als de naam van Obama valt. Volgens Obama heeft het campagneteam van McCain 'een stortvloed van vuige insinuaties en aanvallen' op zijn persoon ontketend en zal dit waarschijnlijk alleen maar erger worden naarmate de verkiezingsdatum dichterbij komt. Maar vrijdag interrumpeerde McCain een vrouwelijke aanhanger die zei dat Obama een Arabier was en verzekerde hij haar dat zijn tegenstander 'een fatsoenlijke family man' is.

"Ik waardeer zijn herinnering dat wij het met elkaar oneens kunnen zijn en toch respect voor elkaar betonen", zei Obama.

Het campagneteam van McCain zei dat sommige kiezers ferme taal gebruiken uit 'frustratie over Obama's plannen om de belastingen te verhogen terwijl de economie duikelt'.

Prikkeldraad moet weg voor veiligheid van inbrekers

De Britse tuinier Bill Malcolm was de afgelopen vier maanden al drie keer slachtoffer geweest van dieven in zijn moestuintje. Na goed nagedacht te hebben over een mogelijke oplossing besloot hij dat prikkeldraad goed kon helpen. De gemeenteraad van het Britse Marlbrook vond dit echter geen goed idee. Het prikkeldraad zou een "te groot risico voor inbrekers" zijn.

Bij Malcolm is in de afgelopen vier maanden voor ongeveer 375 euro aan materiaal gestolen uit zijn moestuintje. Daarnaast werd er nog een aardappelveldje van hem vernield. Malcolm vindt het belachelijk dat hij zijn eigendommen niet met prikkeldraad mag beschermen. "Mijn prikkeldraad moet wel weg omdat een dief er zich bij aan zou kunnen doen. Ik stelde zelfs voor dat hij me in dat geval voor de rechtbank mag slepen, dan zou ik tenminste weten wie het gedaan heeft. Maar als mijn woorden zijn in dovemansoren gevallen", aldus de verbouwereerde Malcolm.

Met dank aan zagevent voor de submit.

Tienduizenden bezoekers landelijke politiedag

De landelijke politiedag heeft gisteren tienduizenden bezoekers naar politiebureaus in diverse regio's getrokken. In totaal deden achttien van de 25 regiokorpsen mee. Zij hadden vooral tot doel personeel te werven. Deelnemende korpsen spreken van een geslaagde dag.

Naast activiteiten als demonstraties met honden en de ontknoping van een heus moordspel in Noord-Holland, konden belangstellenden in Gelderland speeddaten met hun potentiële werkgever. Het korps Gelderland-Midden laat weten dat 25 jongeren zich daar hebben ingeschreven voor de politie-opleiding. De voornaamste reden van zeven korpsen om niet mee te doen aan de open dag was een gebrek aan personeel.

Het thema van de dag was 'Beleef het zelf'. De veelzijdigheid van de politie werd onder de aandacht gebracht. Bij de politiebureaus legden politiemensen, 'van agent tot rechercheur en van telefoniste tot administratief medewerker', uit wat hun werk inhoudt. De helft van de politieacademies deed dit jaar voor het eerst mee. Een woordvoerder kan nog niet zeggen hoeveel nieuwe inschrijvingen de politiedag heeft opgeleverd.

Het korps Haaglanden mocht 34 duizend mensen verwelkomen, Gelderland-Midden twaalfduizend en Friesland, Groningen en Drenthe samen twintigduizend.


Tienduizenden bezoekers landelijke politiedag  (foto: DAG)

Recordvlucht Russische raket

Een Russische ballistische raket heeft gisteren een recordvlucht volbracht. Een vanaf een onderzeeboot in de Barentszzee afgeschoten Sineva-raket plonsde na een vlucht van ruim 11.500 kilometer bij de evenaar in de Stille Oceaan, meldde de Russische televisie.

President Dmitri Medvedev gaf volgens Russische persbureau opdracht aan de marineleiding om met de bouw van nieuwe vliegdekschepen te beginnen. Onder zijn voorganger, de huidige premier Vladimir Poetin is Rusland begonnen stappen te zetten om zijn positie als wereldmacht te herstellen. Een Russische vlooteenheid is onderweg naar de Caraïbische Zee voor oefeningen met Venezuela.

[TGS 2008] Gran Turismo is nog gewoon in ontwikkeling

Al sinds de aankondiging van de PlayStation Portable gaat Sony er prat op dat het apparaat krachtiger is dan zijn concurrent, de Nintendo DS, en in het begin gebruikte ze beelden van Gran Turismo om dat te bewijzen. Ironisch genoeg is jaren na de launch Gran Turismo niet verschenen, we hebben zelfs al in geen tijden meer wat van de game gehoord. Maar wees niet bang, volgens Sony baas Shuhei Yoshida is de game gewoon nog in ontwikkeling en zal hij absoluut nog op de PSP verschijnen.

De reden volgens de lange ontwikkeltijd is volgens Yoshida dat Polyphonic het druk heeft met hun andere game, Gran Turismo 5, waar dit jaar een uitgebreide demo van verscheen. De vele manuren in die in die game zijn gestopt, zijn ten koste gegaan van de ontwikkeling van de PSP-versie van Gran Turismo. Aangezien GT5 ook nog in ontwikkeling is en zeker niet in de komende maanden zal verschijnen is dan ook de vraag hoe lang we nog moeten wachten voor de racegame naar de PSP komt. Dat is een vraag die Yoshido ook niet kon beantwoorden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.