Ook Heitinga niet tegen Noren

John Heitinga moet het WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen aan zich voorbij laten gaan. De speler van Atlético Madrid ondervindt nog teveel hinder van een kwetsuur aan zijn knie. Deze blessure zorgde er ook voor dat de speler de wedstrijd tegen IJsland moest missen.

Naast Heitinga zal ook Nigel de Jong het duel tegen de Noren moeten laten schieten. De speler van Hamburger SV liep zaterdag een blessure aan zijn knie op en kon de kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (2-0) niet voltooien.

Robin van Persie zal zich aanstaande maandag wel bij de selectie van Oranje voegen. Toch is het nog maar de vraag of de aanvaller van Arsenal woensdag in actie zal komen. Veel zal afhangen van het oordeel van de medische staf van het Nederlands elftal. Zij zullen bekijken in hoeverre de speler is hersteld van een hamstringblessure.

Bert van Marwijk zal vooralsnog geen nieuwe spelers oproepen, die als vervangers voor Heitinga en De Jong zullen fungeren. Hierdoor reist Oranje dinsdag met achttien spelers naar Noorwegen af.