Obama bedankt McCain

Barack Obama heeft zijn rivaal John McCain gisteren bedankt, omdat die het voor hem heeft opgenomen toen zijn Republikeinse aanhangers heel erg fel tegen Obama tekeer gingen. McCain zei zelfs dat Obama 'niet iemand is om bang voor te zijn als hij president van de Verenigde Staten wordt'.

Op verkiezingsbijeenkomsten van McCain komt het regelmatig voor dat 'verrader', 'terrorist' of zelfs 'sla zijn kop eraf' geroepen wordt als de naam van Obama valt. Volgens Obama heeft het campagneteam van McCain 'een stortvloed van vuige insinuaties en aanvallen' op zijn persoon ontketend en zal dit waarschijnlijk alleen maar erger worden naarmate de verkiezingsdatum dichterbij komt. Maar vrijdag interrumpeerde McCain een vrouwelijke aanhanger die zei dat Obama een Arabier was en verzekerde hij haar dat zijn tegenstander 'een fatsoenlijke family man' is.

"Ik waardeer zijn herinnering dat wij het met elkaar oneens kunnen zijn en toch respect voor elkaar betonen", zei Obama.

Het campagneteam van McCain zei dat sommige kiezers ferme taal gebruiken uit 'frustratie over Obama's plannen om de belastingen te verhogen terwijl de economie duikelt'.