[NHL] Sterke seizoensstart New York Rangers

De New York Rangers zijn het seizoen goed begonnen met vier overwinningen. Gisteren kwam daar een 4-3-overwinning op de Philadelphia Flyers bij. Sarah Palin, running mate van presidentskandidaat John McCain verzorgde de eerste face-off.

Nikolai Zherdev scoorde de eerste van de vier goals, die alle in de eerste periode vielen. Hierdoor bleven de New York Rangers ongeslagen, terwijl ze de seizoensopening van de Flyers verpestten. Blair Betts, Fredrik Sjostrom en Michal Rozsival scoorden de overige goals van de Rangers. Na de snelle vier goals van de Rangers in de eerste periode werd Philadelphia-goalie Martin Biron onder luid boegeroep gewisseld.

Scott Hartnell, Simon Gagne in Mike Richards lieten goals noteren voor de Flyers. Gagne speelde eindelijk weer nadat hij lang te maken heeft gehad met de nasleep van een hersenschudding. Hij speelde zijn eerste wedstrijd sinds 10 februari van dit jaar. De voormalige All-Star-aanvaller ontving een staande ovatie toen hij laat in de tweede periode scoorde, waarmee hij de voorsprong van de Rangers tot 4-2 reduceerde.

"We hebben nu op elke mogelijke manier gewonnen", liet New York Rangers-center Scott Gomez weten. "We hebben gewonnen dankzij onze powerplay, we hebben een uitwedstrijd gewonnen, we hebben een voorsprong behouden en we zijn van een achterstand teruggekomen. We leren hoe we moeten winnen"

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Philadelphia FlyersNew York Rangers3-4
Toronto Maple LeafsMontreal Canadiens1-6
Ottawa SenatorsDetroit Red Wings2-3
New York IslandersSt. Louis Blues5-2
Washington CapitalsChicago Blackhawks4-2
Florida PanthersAtlanta Thrashers3-2
Pittsburgh PenguinsNew Jersey Devils1-2
Tampa Bay LightningCarolina Hurricanes3-4
Nashville PredatorsDallas Stars3-1
Minnesota WildBoston Bruins4-3
Phoenix CoyotesColumbus Blue Jackets3-1
San Jose SharksLos Angeles Kings3-1
Calgary FlamesVancouver Canucks4-5