Na Halo 3: Recon houdt Bungie het met Halo voor gezien

Morthill
Op de Tokyo Game Show kondigden Bungie en Microsoft officieel de stand alone expansion voor Halo 3 aan onder de naam Recon. Wat ontwikkelaar Bungie betreft is dit ook gelijk het laatste deel van de succesvolle trilogie, na Recon stopt het bedrijf dan ook met games maken voor de Halo-trilogie. Of er helemaal geen Halo meer komt durfde PR baas Brian Jarrard niet te zeggen, het bedrijf is trouw aan de fans van de serie en wil niets uitsluiten, maar waarschijnlijk is het wel.

Waar Bungie gewoon mee doorgaat zal simpele dingen ontwikkelen zijn als mappacks, dubbele XP weekenden, de online diensten zullen gewoon in leven gehouden worden en op een fatsoenlijke manier. Zolang de community er om vraagt, zal Bungie gewoon blijven werken aan een toffe online ervaring.

Wat Bungie dan gaat doen na Halo 3: Recon is nog onbekend. Het bedrijf heeft momenteel twee andere projecten in ontwikkeling. Het team dat nu bezig is met Recon zal vervolgens deels gaan werken aan een nieuw project en deels gaan helpen met de andere twee projecten. Hieruit kunnen we in ieder geval concluderen dat de volgende games van Bungie niet voor 2010 in de winkels liggen. Maar wat ze zijn, dat is ook nog even afwachten.