Van Marwijk: "We zijn er nog lang niet"

We zijn er nog lang niet. Dat waren de woorden van Bert van Marwijk na de gewonnen wedstrijd tegen IJsland (2-0). Hoewel de bondscoach blij is met de winst en de voorsprong op de concurrentie in de poule waarschuwt hij voor al teveel optimisme.

"We mogen spreken van een goed begin. Dat is zeker. Maar ik kijk voorlopig niet verder dan de volgende wedstrijd," aldus Van Marwijk. Nederland staat eerste in de poule met drie punten voorsprong op nummer twee Schotland.

Volgens Van Marwijk heeft Nederland zaterdag bij vlagen goed gespeeld en geduldig gewacht op kansen. Hoewel de coach na de vroege treffer van Joris Mathijsen een periode met goed spel zag kon Nederland daarin niet verder afstand nemen. "Graag had ik gezien dat we al voor de rust één of twee keer vaker hadden gescoord. Helaas kwam het daar niet van."

Van Marwijk was lovend over het debuut van verdediger Dirk Marcellis van PSV. "Bij ons heeft hij bewezen op dit niveau ook als back uit de voeten te kunnen. Ik heb hem bijna geen fout zien maken. Dirk speelde alsof hij al tijden in dit elftal staat. Ik ben daarover zeer tevreden."