Button: "Banden werkten me tegen"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Voor Honda viel er weinig te juichen in Japan. Tijdens de thuisrace van het team konden Rubens Barrichello en Jenson Button geen potten breken.

Jenson Button begon vanaf de achttiende plaats met de zachte banden onder zijn Honda: "De race begon heel goed en in de eerste bocht lag ik al in de top tien. Helaas had ik in de eerste stint de zachte banden onder en die werkten helemaal niet goed. Dit kostte me veel terrein in de eerste ronden. Ik werd gepasseerd door meerdere auto's en toen het rubber op de banden ook nog eens begon te krullen, was ik helemaal gezien. Het was onmogelijk om progressie te boeken."

Één plek voor Button begon Barrichello aan zijn Japanse avontuur. "Ik had een goede start, ik kon meerdere auto's passeren en ik kon ook mijn positie goed behouden. Helaas werd ik vervolgens van achteren geraakt door Fisichella, waardoor mijn auto beschadigde en ik daar de rest van de race last van had. We werden verder, net zoals in het hele weekend, behoorlijk gehinderd door onze traagheid," aldus de Braziliaan.

De beide coureurs reden de race uit. Barrichello als dertiende en Button zag als veertiende de streep.