Volvo Ocean Race van start

Redactie

De Volvo Ocean Race is gistermiddag begonnen. In het Spaanse Alicante vertrokken acht boten met ieder elf bemanningsleden voor een reis om de wereld van 37.025 nautische mijlen, ruim 68.500 kilometer. Bij windkracht 6 begonnen de zeilers aan de eerste etappe van ruim twaalfduizend kilometer. Aan de zwaarste zeilrace ter wereld doen drie Nederlanders mee.

De race bestaat uit tien lange etappes, waarvan de eerste omstreeks 3 november eindigt in Kaapstad. De boten doen daarna achtereenvolgens het Indiase Kochi, Singapore, de olympische zeilstad Qingdao, Rio de Janeiro, Boston, het Britse Galway, Marstrand in Noorwegen en Stockholm aan. De race eindigt eind juni volgend jaar in Sint Petersburg.

Tussen de etappes door worden 'in port races' gehouden. Dit zijn korte wedstrijden die in de havens van de aangedane steden plaatsvinden, zodat het publiek van het spektakel kan meegenieten. Vorig weekeinde werd de eerste havenrace gevaren. De Nederlandse schipper Bouwe Bekking won met zijn Spaanse Telefonica Blue-team.


Volvo Ocean Race van start  (foto: DAG)