Bourdais snapt er niets van

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Sébastien Bourdais snapt niet waarvoor hij vijfentwintig strafseconden kreeg. Volgens de Fransman was niet hij maar Felipe Massa de te straffen man na het incident net na Bourdais' tweede pitstop

De Toro Rosso-coureur zat helemaal rechts van de baan bij het uitkomen van de pitstraat en zag Massa komen maar verwachtte niet dat de Braziliaan in de bocht erg naar binnen kneep. "Voor mij was het erg duidelijk. Ik kwam uit de pits, ik was op mijn hoede omdat ik de blauwe lichten gezien had aan het eind van de pitstraat. Ik bleef aan de binnenkant van de bocht, en duwde hem zeker niet naar buiten," aldus de Franse coureur.

"Waar moest ik heen? Ik heb dit erg vaak meegemaakt maar heb nog nooit een crash gehad. Het is een respect dingetje. Je laat elkaar wat ruimte zodat je beide door de bocht kan. Ik snap niet dat Massa alles op het spel zet. Nu heeft hij geluk dat Hamilton ver weg zit maar stel dat hij door dit incident de titel verspeelt. Ik begrijp er echt niks van."

Verder geeft Bourdais aan dat hij wel verwacht had gestraft te worden. "Dat is nou eenmaal mijn lot. Elke keer als ik naar de wedstrijdleiding moet krijg ik de zwarte piet toegespeeld. Ik snap niet waarom ik gestraft ben en hierdoor is mijn weekend verpest. Het zijn drie dure punten die ik nu verlies. Ook voor mijn team. Maar had ik dan de rode loper voor Massa moeten uitleggen en zeggen van 'Joh vriend alsjeblieft, jij vecht om de titel, ik niet'."