Verrassende titels Kunitsyn en Petschner

Met respectievelijk de Rus Igor Kunitsyn en de Duitser Philip Petschner hebben de ATP-toernooien van Moskou en Wenen een zeer verrassende winnaar gekregen. Kunitsyn versloeg zijn landgenoot en voormalig nummer één Marat Safin, terwijl Petschner won van de Fransman Gaël Monfils.

Toeval was het niet dat juist de Rus Kunitsyn het toernooi van Moskou op zijn naam schreef. De huidige nummer 71 van de wereld, normaal toch geen opvallende naam in het circuit, liet eerder met twee halve finales en een kwartfinale in voorgaande jaren al zien goed te kunnen presteren voor zijn eigen publiek. In een zinderende finale kwam het op een beslissende set aan, nadat beide zowel Kunitsyn als Safin een tiebreak hadden gewonnen. In de laatste set bleek Kunitsyn over de sterkste zenuwen te beschikken en trok hij de partij met 7-6, 6-7 en 6-3 naar zich toe. Het was de eerste ATP-titel voor de Rus.

Ook de Duitse Philipp Petschner won zijn eerste ATP-titel. Hij had beduidend minder moeite met zijn tegenstander Monfils en won met tweemaal 6-4.