De wedstrijddag van Isiolo

Sjors (Sj0rSz)
FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Isiolo het duel tussen Nederland en IJsland. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Userverslag van een evenement.

De reis begon bij het loket op Amsterdam CS. "Hoezo geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam?", vroeg ik beetje geïrriteerd aan het loket. "Ja, u moet via Utrecht - Gouda - Rotterdam omrijden. Wil u nog wel een kaartje?", zei de loketbediende. "Ja schiet maar op, wil er gewoon naar toe."

In Utrecht kon het nog gekker! "Hoezo geen treinen tussen Utrecht en Gouda?", vroeg ik op het station. Kennelijk was een Thalys tegen een intercity aangereden dus geen treinverkeer mogelijk. Shit, heb ik dat? Er waren wel snelbussen, maar werden treinreizigers voor de richting Rotterdam Stadion aangeraden om niet met de trein te komen. En alles wat ik nu nog aan positief krediet wat ik van de NS had, was als een Icesave-spaaraccount verdwenen. Gelukkig lukte het nog om met een vriend mee te rijden vanuit Lunetten. Tof, zo kon ik nog net op tijd zijn voor de tweede helft. Gelukkig zat alles wel mee, en konden we snel parkeren in Rotterdam. Maar wel ruim nog drie kilometer lopen voordat we bij de Kuip waren. Ver op de achtergrond hoorde je vaag het volkslied en daarna een hoop gejuich.

Uiteindelijk vond ik mijn stoeltje tussen de bonte verzameling van Oranje-supporters. En dan te bedenken wat voor wedstrijddag je kan verslaan voor FOK! Waar begin je dan? Hoewel ik voor het voetbal kom, is het vermaak onderling op de tribunes groter. Toen ik het stukje van Silenus las moest ik wel lachen om zijn beleving met de supporters. Ja zo gaat dat nu eenmaal. Je neemt plaats, pakt je vlaggetje, versnippert je programma boekje en zwaait dan heel uitbundig als het Nederlands elftal het veld op komt. Die hele energievoorraad is compleet vergaan door dat zwaaien met het vlaggetje. Vervolgens blijf je zitten tot het einde van de wedstrijd en ga je naar huis.

Maar goed het voetbal dus... Gelukkig! Een spaarzame counter van IJsland, waarna Van de Sar de bal wist te pakken. "Hij heeft hem", "Klemvast", "Van de Sar, Van de Sar", het publiek werd gek. Alsof het zijn laatste wedstrijd is. Edwin genoot, zwaaide eens en maakt wat sprongen. Mathijsen kreeg ondertussen de bal terug van Edwin en schoot hem hard naar voor zonder doel. "Waar gaat die bal nou heen, waar gaat die bal nou heen" klinkt er uit het vak naast ons.

Tijdens de rust deed menig bezoeker zich tegoed aan het vieze Amstel Lite, werden er woordgrappen over IJsland gemaakt en was het leuk om te zien hoe een gozer de onderkant van de lat toucheerde en daarmee 50.000 euro kreeg. De tweede helft was matig en het spel was er wel een beetje uit. Misschien wel door de 0-0 tussen Schotland en Noorwegen. Het zijn immers drie punten en je weet nooit met die gasten. En gezien dat spel ga je eens om je heen kijken wat er verder nog allemaal zit. Zo ben ik van mening dat bijvoorbeeld een aantal mannen onnodig hun vrouw meenemen. Juist ineens komt zo’n vent trots de trap, en achter hem huppelt een prachtige vrouw. Wat zal ze zijn, een jaar of 20? Verblind door de schoonheid zie ik links en rechts nog wat kwijl uit de mondhoeken van een aantal supporters lopen. En juist op dat moment scoort Huntelaar.

Ik schrok wakker. Huh? Wat? Wie? Shit, doelpunt niet gezien en met mij vele anderen. Hoe kan dat nou? Ergens bij de corner lagen twee spelers, en ik kwam weer bij mijn positieven. Een aantal supporters keken nog eens achterom, een beetje geïrriteerd. "Je weet toch dat we er gevoelig voor zijn?". Op de stadionklok zijn er 85 minuten gespeeld en we moeten echt gaan. We liepen de drie kilometer terug en probeerden het verkeer voor te zijn. Het is wel eens beter geweest. Weer geen echte wedstrijd om naar terug te kijken. Maar ja, je bent toch al tien jaar trouw supporter. En je hoopt altijd op beter maar dat is soms niet zo. Gister uiteindelijk om 01:45 thuis. Volgende maand thuis tegen Zweden.