Tienduizenden bezoekers landelijke politiedag

De landelijke politiedag heeft gisteren tienduizenden bezoekers naar politiebureaus in diverse regio's getrokken. In totaal deden achttien van de 25 regiokorpsen mee. Zij hadden vooral tot doel personeel te werven. Deelnemende korpsen spreken van een geslaagde dag.

Naast activiteiten als demonstraties met honden en de ontknoping van een heus moordspel in Noord-Holland, konden belangstellenden in Gelderland speeddaten met hun potentiële werkgever. Het korps Gelderland-Midden laat weten dat 25 jongeren zich daar hebben ingeschreven voor de politie-opleiding. De voornaamste reden van zeven korpsen om niet mee te doen aan de open dag was een gebrek aan personeel.

Het thema van de dag was 'Beleef het zelf'. De veelzijdigheid van de politie werd onder de aandacht gebracht. Bij de politiebureaus legden politiemensen, 'van agent tot rechercheur en van telefoniste tot administratief medewerker', uit wat hun werk inhoudt. De helft van de politieacademies deed dit jaar voor het eerst mee. Een woordvoerder kan nog niet zeggen hoeveel nieuwe inschrijvingen de politiedag heeft opgeleverd.

Het korps Haaglanden mocht 34 duizend mensen verwelkomen, Gelderland-Midden twaalfduizend en Friesland, Groningen en Drenthe samen twintigduizend.


Tienduizenden bezoekers landelijke politiedag  (foto: DAG)