Record voor Casillas en Reina

Sjors (Sj0rSz)
De doelmannen Iker Casillas en Jose Manuel Reina hebben zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland voor een unieke prestatie gezorgd. Dankzij de 0-3 zege is het tweetal het langst zonder tegendoelpunt in de geschiedenis van het Spaanse voetbal.

Angelos Charisteas wist namens Griekenland in het derde groepsduel van Euro 2008 voor de tot nu toe laatste tegentreffer voor de Spanjaarden te zorgen. Daarna hield Spanje in de wedstrijden tegen Italië (0-0, kwartfinale EK), Rusland (3-0, halve finale EK), Duitsland (1-0, finale EK), Denemarken (3-0, oefenduel) en de WK-kwalificatieduels tegen Bosnië (1-0), Armenië (4-0) en Estland (3-0) het doel schoon.

Het oude Spaanse record was in handen van Andoni Zubizarreta en Paco Buyo, die gezamenlijk gedurende 691 speelminuten geen tegentreffer incasseerden. Het tweetal zette deze prestatie tussen maart 1992 en januari 1993 neer. Casillas (643) en Reina (67) verbeterden dit record zaterdag met negentien minuten. Nu staat de teller op 710 minuten zonder tegendoelpunt.