Toyota: "Het beste eruit gehaald"

De Toyota-rijders hadden een thuisrace op het circuit van de Fuji Speedway, en ze lieten goede dingen zien eerder dit weekend. Er stond dan ook nogal wat druk op hun schouders voor een goed resultaat. Dat haalde alleen Jarno Trulli, want teammaatje Timo Glock viel uit met schade na een aanrijding.

Trulli was was nogal nuchter onder het resultaat: "We moeten vooral blij zijn met de vijfde plaats vandaag, maar om eerlijk te zijn had ik nog wel wat extra willen geven voor zowel het team als alle Japanse fans die voor ons juichten. Ik hoopte vurig dat het podium erin zat, maar deze vijfde plek was alles wat we hebben kunnen doen deze middag. Ik gaf alles van de start tot de finish, maar we konden simpelweg niet beter. We zijn compititief geweest het hele weekend en de wagen was opnieuw goed in de race maar de lage temperaturen hielpen ons niet. De auto was dus lichtelijk uit balans. Ik probeerde de Renault van Piquet wel achter me te houden, maar zij waren gewoon erg snel vandaag. Toch ben ik blij dat ik met een stel punten wegkom om het thuispubliek wat te juichen te geven."

Timo Glock was minder fortuinlijk en al in de zesde ronde moest hij zijn auto, na al een ronde eerder ook binnen te zijn geweest, in de pits parkeren. Hij liep schade op aan de bolide als gevolg van rommel op de baan na de crash van David Coulthard. "Dat was een kort middagje voor me. Ik had een goede start maar omdat iedereen wijd ging in de eerste bocht, moest ook ik van de baan af. Toen leek het alsof ik na Coulthards ongeluk over een brokstuk reed, en daarna voelde de auto heel raar aan. Ik verloor de wagen op de kerbs aan het einde van Bocht 6, ging over het gras en de wagen werd de lucht in gelanceerd. Op het moment dat ik landde voelde het alsof er iets afbrak aan de achterkant, waardoor ik op moest geven."

De Duitser had het heel graag anders gezien: "Het is vooral jammer omdat we veel brandstof aan boord hadden, en we waren het hele weekend al sterk en hadden vertrouwen in een goed resultaat
voor ons thuispubliek."
Tadashi Yamashina, hoofd van het Toyota-team, was wel te spreken over de prestaties van zijn team. "Jarno heeft het goed gedaan vandaag, zoals het hele team dat deed voor ons thuisland. We dachten dat beide auto's zouden finishen in de top zes, maar helaas moest Timo vroegtijdig opgeven. Toen hij van de baan ging, was de schok op de monocoque dusdanig dat de stoelophanging losging. We probeerden hem in de race te houedn maar er was geen mogelijkheid om te herstellen, was eeuwig zonde is."

"Vandaag hadden we een heleboel Toyota-fans die speciaal hier gekomen zijn en ons team aanmoedigden. Ik waardeer dat enorm en ben hen erg dankbaar daarvoor", aldus Yamashina. Hierna gaat het Panasonic Toyota Racing-teamzich voorbereiden op de Grand Prix van China en reist het af naar Shanghai. De een-na-laatste race van het 2008-seizoen vindt plaats op het Shanghai International Circuit, over een week al: op 19 oktober om 9:00 uur Nederlandse tijd.

Submitter:  Bron: FOK!sport persbericht