Dodelijke ongelukken A15 en N302

Redactie

Bij een ongeluk tussen twee auto's op de A15 ter hoogte van Andelst is vanochtend een man om het leven gekomen. Vier andere personen die bij de botsing betrokken waren raakten niet gewond. Rond 06.30 uur reed de man met zijn vrouw de snelweg op.

Een tweede auto met drie inzittenden reed van achteren in op de auto van het echtpaar. De bestuurder van de eerste auto werd hierop onwel en overleed korte tijd later. Beide auto's raakten zwaar beschadigd door het ongeluk. de toedracht van het ongeluk en de doodsoorzaak van de man worden onderzocht. Hiervoor is een rijbaan en de vluchtstrook van de A15 in de richting van Nijmegen afgezet, meldt de politie. Naar verwachting duurt de afzetting tot 10.30 uur.

N302
Ook de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad is deze ochtend afgesloten na een ernstig ongeluk. Twee auto's botsten frontaal op elkaar, waarbij tenminste een dode viel. De N302 is naar verwachting tot zeker 12.00 uur in beide richtingen afgesloten, meldt de politie.

Rond 06.30 uur kwamen de twee auto's met elkaar in botsing. Een persoon overleed ter plaatse. Het is niet bekend wat de toestand van andere inzittenden is. De traumahelikopter heeft medische assistentie verleend. Het ongeluk wordt door de verkeersongevallendienst onderzocht.