Schweinsteiger: "Missen een type Kahn"

Sally (Tessa)
Bayern München is bezig aan een dramatische seizoenstart. De ploeg van Jürgen Klinsmann staat momenteel op de elfde plaats in de Bundesliga. Volgens Bastian Schweinsteiger komt het uiteindelijk allemaal wel goed, al mist de ploeg een type als Oliver Kahn.

"We missen een type Kahn. Iemand die weet wat winnen is en wat dat voor nodig is. Maar niet alleen Bayern mist dat, maar de hele Bundesliga. Het doet me goed dat het hem nu goed gaat en dat hij tegenwoordig meer waardering krijgt dan in zijn tijd als speler. De mensen zien nu de ware Oliver," zegt de aanvaller tegenover de Duitse krant Welt am Sontag.

"Het is voor mij nog steeds ongewoon dat niet Oliver maar Daniel van Buyten naast me in de kleedkamer zit. Ik heb alleen wel het geluk dat Daniel niet zoveel ruimte in beslag neemt als Oliver. Hij schoof zijn handdoek altijd naar mijn plekje. Ik heb wel eens aan hem gevraagd of hij mijn plekje ook wilde hebben en of ik dan maar zou moeten gaan staan," aldus Schweinsteiger.

"Klinsmann heeft bij de nationale ploeg al een moeilijke fase overleefd. Ik denk dat we de problemen bij Bayern in de kraag zullen vatten en opnieuw succesvol zullen zijn."