Hamilton: "Ik zat fout, ja"

Lewis Hamilton werd gestraft met een drivethroughpenalty voor het naar buiten duwen van auto's bij de start. Hij gaat akkoord met die straf, en doordat hij door Felipe Massa ook nog eens aangetikt werd en spinde, eindigde de Brit de Grand Prix van Japan op een kleurloze twaalfde plaats.

De McLaren-rijder keek wat teleurgesteld terug op die start: "Het is altijd makkelijk om achteraf terug te kijken en zeggen dat je het anders had kunnen doen. Ik heb een fout gemaakt en daar een prijs voor betaald." De tweede ronde had Hamilton Massa weer ingehaald, maar de Braziliaan liet dat niet op zich zitten en nadat hij buiten de baan was beland en weer terugstuurde in de bocht, kwam de Ferrari van Massa tegen de achterkant van Hamilton aan. De McLaren werd achterste voren geduwd en Hamilton moest proberen in het passerende veld weer om te draaien.

Massa kreeg voor die actie ook een drivethroughpenalty, en Hamilton was ook hier gelaten over: "Beiden hebben we dezelfde straf gekregen, maar ik heb niemand geraakt. Zo werkt het spel blijkbaar." Massa wist uiteindelijk toch als achtste te finishen, en kreeg de zevende plaats in de schoot geworden door de straf die STR-coureur Sébastien Bourdais kreeg voor het hinderen van de Ferrari-rijder toen de Fransman net de pitstraat uitgereden kwam. Bourdais was verbaasd over de straf.

Hamilton heeft nog altijd een voorsprong in het kampioenschap, maar die is nog maar vijf punten. "Ik heb maar een punt verloren en daarmee is de schade toch beperkt gebleven. Komend weekend (in China, red.) zullen we voor de overwinning gaan. We willen beide resterende races nog winnen."

Update
Klik hier voor een filmpje van zowel de touché van Massa en Hamilton, en de start.