Nalbandian maakt status waar in Stockholm

Tim86
David Nalbandian heeft het ATP-toernooi van Stockholm op zijn naam geschreven. In een spannende finale versloeg het reekshoofd de lokale held Robin Söderling met 6-2, 5-7 en 6-3.

Lange tijd leek de Argentijnse nummer zeven van de wereld op een simpele overwinning af te stevenen. Hij had geen kind aan de nerveus ogende Robin Söderling in de eerste set en kwam ook in de tweede set al snel een break voor. Gesteund door het thuispubliek vocht de Zweed zich echter knap terug in de partij, en nadat hij eerst de service van de Argentijn terug brak om op gelijke hoogte te komen, sloeg hij even later opnieuw toe om de set met 5-7 naar zich toe te trekken. Aan het begin van de derde set kon de Zweed opnieuw goed bijblijven, maar aan het einde bleek de klasse van Nalbandian toch teveel en verloor Söderling zijn service tweemaal.

Voor Nalbandian was dit alweer zijn negende ATP-titel. Na een teleurstellend jaar lijkt de Argentijn hiermee net op tijd in vorm voor het Masters toernooi van Madrid, wat vandaag van start ging. Vorig jaar versloeg hij de toenmalige nummer één Roger Federer in een zinderende finale. De titelverdediger heeft in de eerste ronde een bye.