FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 maart 2006

Alle Metal Slugs op de PSP

SNK Playmore USA heeft aangekondigd dat alle zes Metal Slug games op één UMD schijfje voor de PSP zullen verschijnen. Dit om de tiende verjaardag van de succesvolle gameserie te vieren.

Metal Slug, Metal Slug 2, Metal Slug X, Metal Slug 3, Metal Slug 4 en Metal Slug 5 zullen volgens SNK perfect ports worden van de klassieke arcades. Tevens kan een tweede speler meedoen via de draadloze verbinding.

Regering wil eigen reputatie opvijzelen

Icoon PolitiekDe regeringspartijen CDA, VVD en D66 gaan het beleid van het kabinet-Balkenende II 'trots uitdragen'. Dat was het resultaat van een speciaal torentjesoverleg, dat vanmiddag plaatsvond in de werkkamer van premier Balkenende. Volgens de aanwezigen heeft de regering een veel slechtere reputatie dan het verdient, en dat moet in de aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007 veranderen!

Concrete afspraken zijn er tijdens het overleg niet gemaakt, hoewel de partijen willen bekijken of er extra geld kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld koopkrachtreparatie. Tevens wil men de kiezer ervan overtuigen dat de economie van Nederland er door het kabinetsbeleid inmiddels beter voorstaat. De coalitie denkt uitkeringsgerechtigden met de aantrekkende economie aan een baan te kunnen helpen. "Want je kunt mensen wel steeds iets vertellen, maar je moet het ze ook laten merken", aldus D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij CDA, VVD en D66 niet al te beste resultaten behaalden. Tevens was het een 'kennismaking' met Van der Laan en Willibrord van Beek (VVD), die beiden pas sinds kort fractievoorzitter zijn. Behalve de fractieleiders en de premier waren de ministers Brinkhorst (D66) en Zalm (VVD) aanwezig.

Een op de vijf Nederlanders krijgt een soa

Icoon Gezondheid Een op de vijf Nederlanders heeft wel eens een seksueel overdraagbare aandoening (soa) gehad, maar slechts een op de zes heeft zich ooit laten testen, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

Uit het in zes Europese landen uitgevoerde onderzoek, bleek dat wij Nederlanders goed bekend zijn met het begrip soa. Vrijwel iedereen heeft er wel eens wat gelezen of gehoord. Vooral HIV/AIDS en syfilis zijn bekend. Jongeren noemden vooral chlamydia en schaamluis als soa, terwijl ouderen meer bekend zijn met syfilis en gonorroe. Van de onderzochte landen komt Italië het slechtste uit de bus. Een op de tien inwoners kende zelfs geen enkele van de in het onderzoek genoemde soa's. De angst voor een besmetting is het grootste in landen als Frankrijk (41%) Spanje (33%) en toch ook Italië (32%). Misschien dat dit preventief werkt, want het zijn juist de onbevreesde Duitsers en Engelsen die het vaakste besmet raken, respectievelijk 29 en 15 procent is wel eens besmet geraakt. Misschien dat de WingMan hier nog wat kan betekenen.

Deze angst leidt in Frankrijk waarschijnlijk tot het hoge percentage geteste personen van maar liefst 49 procent, in Nederland is dit slechts een schamele 16 procent. Misschien dat de besmettingscijfers in Nederland hierdoor wel een positief vertekend beeld geven, doordat veel mensen onbewust drager kunnen zijn. Onder de jeugd schijnt het allemaal wel mee te vallen, een derde gaat wel eens langs de huisarts voor een test. Onder de groep die het meeste last heeft gehad van soa's, ouderen van 55 plus, heeft maar een tiende zich ooit laten testen.

Het seksleven lijkt flink te lijden onder gejeuk in de schaamstreek. Een kwart van ooit besmette mensen klaagt over een slecht seksleven, terwijl van de groep zonder klachten slechts 17 procent een soa heeft gehad. Driekwart van de Europeanen weet aan wie hij het gekriebel heeft te danken, al zijn de Fransen hierover in 40 procent van de gevallen minder zeker. Opvallend is dat de Nederlandse man vaker dit vaker zeker weet dan de vrouw, 81 tegen 69 procent. De reden hiervan laten de onderzoekers in het midden. Ruim tweederde van de bevolking licht hun partner netjes in over de besmetting, maar bij de Italianen laat de hoffelijkheid te wensen over met slechts 18 procent.

Voetbal: Uitslagen Champions League

Icoon Champions LeagueVanavond werden opnieuw twee heenwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League afgewerkt. De confrontatie tussen Olympique Lyon en AC Milan leverde geen treffers op, terwijl Internazionale in eigen huis Villarreal de baas was.

Olympique Lyon en AC Milan leverden een boeiende eerste helft af, maar na de pauze leken beide ploegen content met een 0-0. Milan domineerde in de eerste 45 minuten. Andrei Shevchenko vond zichzelf driemaal in scoringspositie. Ook Kaká zorgde voor dreiging. Bij Milan ontbrak overigens Jaap Stam wegens een blessure; Clarence Seedorf deed wel mee.

Internazionale reist naar het oosten van Spanje met een 2-1 voorsprong op zak. Villarreal kwam al na zo'n veertig seconden op voorsprong, dankzij Diego Forlan, die een rebound binnentikte. Via Adriano hadden de Nerazzuri echter rap een antwoord paraat. Na rust groeide Obafemi Martins uit tot matchwinnaar. De Nigeriaan scoorde op aangeven van Dejan Stankovic. Inter was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax.


Kwartfinales - Uitslagen:
Internazionale - Villarreal 2-1
Olympique Lyon - AC Milan 0-0

Uitslagen Dinsdag
Benfica - FC Barcelona 0-0
Arsenal - Juventus 2-0

Returns op 4 en 5 april


Klik hier voor een uitgebreid verslag van Olympique Lyon - AC Milan

Hier vind je een verslag van Internazionale - Villarreal

------

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!

'Reve is aan het doodgaan'

De jonge Gerard van het ReveGerard Reve ligt op sterven. RTL Boulevard meldde vanavond dat de 82-jarige schrijver vorige week al bijna zijn laatste adem zou hebben uitgeblazen. Reve, geboren als Gerard Kornelis van het Reve, is al jaren aan het dementeren. Sinds mei 2004 verblijft hij in een verzorgingstehuis.

De man die met de roman 'De Avonden' in 1947 nationale literatuurgeschiedenis schreef, zou zijn uitvaart en graf al tot in de finesses geregeld hebben. Zijn laatste rustplaats moet een bedevaartsoord worden voor homoseksuelen die elk jaar, tijdens zijn verjaardag, viooltjes op het graf moeten gaan leggen. Overigens is woensdagavond toevalligerwijs op Nederland 1 het eerste deel van een documentaire over het leven van de schrijver uitgezonden.

Uitslag Internazionale - Villarreal

In Milaan is Internazionale er in geslaagd om het Spaanse Villarreal te verslaan. De Italianen wonnen met de cijfers 2-1.

In een regenachtig Giuseppe Meazza stonden de bezoekers al binnen enkele seconden op een 0-1 voorsprong. José Mari dwong een reflex van Inter-doelman Toldo af, maar deze kon niet voorkomen dat Diego Forlán de openingstreffer kon binnentikken vanuit de rebound. Nog geen minuut later was het al bijna weer gelijk door een bekeken bal van Adriano. Gonzálo Rodríguez wist echter te voorkomen dat de bal de doellijn passeerde.

Toch ontkwam Villarreal niet aan de druk. De Nerrazzuri speelde de verdediging net zo lang dol tot deze in de fout ging. Dat gebeurde toen Peña over de bal heen trapte en deze plots naar Adriano rolde. Uit de draai liet de Braziliaan er geen gras over groeien en schoot de gelijkmaker in de touwen. Álvaro Recoba werd na een half uur al gewisseld voor Martins. De Uruguyaan leek een spier verrekt te hebben.

Diezelfde Obafemi Martins wist in de tweede helft de marge te vergroten. Stankovic zette de Nigeriaan goed vrij met een hoge voorzet en de snelle spits miste niet. Even later was het de beurt aan Villarreal. Spelmaker Juan Román Riquelme raakte de lat vanuit een vrije trap. De Gele Onderzeeër mist de precisie die het vorig seizoen nog wel had.

Ondertussen werd het weer gevaarlijk voor de goal van Villarreal-doelman Viera. Verón en Adriano konden er echter niet voor zorgen dat Inter in Spanje volgende week gemakkelijk kan gaan spelen. Vlak voor tijd maakten de spelers van Villarreal nog appèl voor een strafschop, maar deze werd niet gegeven door arbiter Alain Sars. Na 93 minuten voetbal bleek Inter in eigen huis de sterkste, maar het is nog lang niet voorbij voor de Spaanse subtopper.

Uitslag Olympique Lyon - AC Milan

Olympique Lyon en AC Milan zijn niet tot scoren gekomen in hun eerste confrontatie in de kwartfinale van de Champions League. Met name de eerste helft bood bij vlagen vertier.

Olympique Lyon moest het stellen zonder de geschorste spelmaker Juninho. Pedretti verving de Braziliaan op het middenveld. AC Milan kon niet beschikken over Jaap Stam, Paolo Maldini (althans, nog niet startklaar) en Cafu, waardoor de bijna veertiger Alessandro Costacurta mocht opdraven. Milan-coach Carlo Ancelotti koos voor het spitsenduo Shevchenko/Gilardino.

De Rossoneri speelden in het begin verre van teruggetrokken. In het eerste kwartier creëerde Milan drie doelrijpe kansen. Shevchenko en Kaká faalden in de afwerking. Lyon miste duidelijk Juninho, leider, sterspeler en boegbeeld ineen, hoewel de echte problemen zich situeerden aan de rechterkant. Serginho was namelijk verantwoordelijk voor menig gevaar en stond aan de basis van zowat elke aanval.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de Franse kampioen beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Pedretti zeilde bijna in het doel, maar Dida bood knap redding. De verdediging van Milan opereerde zeer slagvaardig: Nesta/Kaladze was een goed partnerschap. Vlak voor rust kregen beide ploegen een redelijke kans. Shevchenko schoot op Coupet, terwijl Carew niet genoeg vaart achter een kopbal wist te zetten.

Olympique Lyon kreeg in de tweede helft controle over het duel. Het balbezit werd langer gekoesterd en de defensie van Milan meer in problemen gebracht. Een fout achterin bij de Italiaanse topclub leidde schietkansen in van Carew en Tiago, maar meer kansen leverde het hernieuwde elan van Lyon niet op. Ancelotti verving de zwaar tegenvallende Gilardino voor Inzaghi, terwijl Fred de frontlinie van de thuislinie versterkte.

Veel spektakel leverden deze wijzigingen niet op; de wedstrijd verzandde. Beide ploegen voelden weinig aandrang tot offensief spel. Het risicoloze regeerde. Een afstandsschot van Tiago bracht nog enig leven in de brouwerij. In de slotfase gebeurde er verder weinig noemenswaardigs. Over zes dagen is al de return en dan zullen beide equipes de kaarten op tafel moeten leggen.


Karakteristiek

Olympique Lyon – AC Milan 0-0

Scheidsrechter Plautz (Oos)
Toeschouwers 42.000
Geel: Costacurta (AC Milan), Tiago * (Olympique Lyon)

* = mist return wegens schorsing

Opstellingen

Olympique Lyon Coupet, Clerc, Cris, Cacapa, Abidal, Tiago, Diarra, Pedretti ( 68. Clément), Wiltord, Carew ( 63. Fred), Malouda

AC Milan Dida, Costacurta ( 62. Maldini), Nesta, Kaladze, Serginho, Gattuso, Pirlo ( 85. Vogel), Kaká, Seedorf, Gilardino ( 62. Inzaghi), Shevchenko

Neverwinter Nights 2 website geopend

Sinds gisteren kun je voor Neverwinter Nights 2 content terecht op de officiële website. Er is meteen een forum geopend en er komen binnenkort downloads zoals de toolset beschikbaar.

De website vind je hier.


The Creature Of The Week

This weeks creature: Iron Golem
Large Construct
129 Hit Points, AC 30
Ability Scores: Str 33, Dex 9, Con -, Int -, Wis 11, Cha 1
CR Rating: 13
Special Abilities: Damage Reduction 15/adamantine, Darkvision, Magic
Immunity (yes, we said magic immunity - great, huh?), Magic Fire heals it (even better!), Poisonous Breath not unlike your aunt, and does not speak.

De Nieuwe Man!

Gisteren in TweeVandaag een reportage over de nieuwe man. Trendwatcher Marianne Salzman stelt dat mannen weer mannelijk worden. Uiteraard heeft ze hier ook een boek over geschreven: "The future of men".
In het boek introduceert ze de term "überseksuelen". Dit zijn mannen die aantrekkelijk, dynamisch, stijlvol, zelfverzekerd en mannelijk zijn. En ze zijn van alle markten thuis. Kinderen, wilskrachtige vrouwen, gevoelens of voetbal, voor de überseksuele man is het allemaal geen probleem.

Volgens Marianne Salzman is deze trend zichtbaar in de reclames. Tot voor kort werd de man hierin afgeschilderd als een kluns, loser of op zijn minst erg onhandig. Maar in de nieuwste reclame van Bavaria (te zien in de reportage) vecht de nieuwe man zich los van dit juk, verandert gedurende een barre tocht in een soort wildeman om vervolgens zijn Bavaria op te eisen.
De voorbeeldmannen in Nederland, onze eigen überseksuelen dus, zijn Dennis van der Geest, Chris Zegers, Beau van Erven Dorens en Jules Deelder.

Het hele concept, als te zien in de nieuwe Bavaria reclame, is bepaald niet nieuw. Het riekt sterk naar het idee dat al is beschreven in het boekje "De Wildeman" van Robert Bly.
Maar nog los hiervan word ik echt een beetje moe van al die boekjes en concepten over hoe een man zich nu weer moet gedragen. Eerst moest de man een echte kerel zijn. Toen moest de man, onder invloed van het opkomend feminisme, zijn gevoelens kunnen tonen en nu moeten we kennelijk überseksueel zijn.

Bah! Laat ons toch met rust!

Idols verbiedt Raffaëla uit de kleren te gaan

RaffaëlaPlayboy, Maxim, FHM, Panorama en andere bladen kunnen een erotische reportage met Idols-winnares Raffaëla voorlopig vergeten. De zwangere zangeres heeft namelijk een blootverbod opgelegd gekregen van de makers van Idols. De mannenbladen zouden hun interesse al hebben uitgesproken. Panorama, die een aantal foto's maakte, kreeg echter vooraf een lange mail met regels die niet overschreden mochten worden.

De makers van Idols zijn kennelijk door schade en schande wijs geworden. Enkele jaren geleden kwam Idols-deelneemster Sunny namelijk in opspraak, nadat ze voor Foxy Magazine uit de kleren ging. De organisatie van Idols heeft mede daarom bedongen dat zij een eindveto hebben over alle gemaakte foto's. Naar verluidt zou Raffaëla overigens helemaal niet afwijzend staan om voor een fotograaf uit de kleren te gaan, al zou ze nooit helemaal naakt gaan.

Piloot landt op verkeerde vliegveld

Icoon BizarEen piloot, die met een toestel met 39 passagiers onderweg was van Liverpool in Engeland naar het Noord-Ierse Derry, is de weg kwijt geraakt. In plaats van het hoofdvliegveld van de stad landde het toestel op een militair vliegveld, ongeveer acht kilometer van de oorspronkelijke bestemming.

"Eerst dacht ik dat de piloot een grap maakte. Totdat ik de militairen op het vliegveld zag staan", vertelde een reiziger. Ryanair, in wiens opdracht het toestel van maatschappij Eirjet vloog, stelt een onderzoek in. Het is de eerste keer in twintig jaar dat een toestel van de Ryanair verkeerd vliegt, zo verklaarde de luchtvaartmaatschappij.

Met dank aan static, geldropse_polleke, aloa en Falco voor de submit.

Wietfabriek in Utrecht ontmanteld

In Utrecht heeft de politie vandaag een grote hennepkwekerij ontdekt in een failliete verffabriek. De inval vond plaats op industrieterrein Lage Weide, langs de Hyperonenweg.

De politie kwam de hennepfabriek op het spoor na een controle van de milieudienst op chemisch afval. Dat werd ook aangetroffen en bestond voornamelijk uit verf en aanverwante chemische goedjes, waaronder oplosmiddelen.

In het fabriekspand bleken echter ook veel hennepplanten ondergebracht. Geschat wordt dat er tussen de 30.000 en 50.000 planten staan. Medewerkers van Eneco en de politie denken nog wel even nodig te hebben met het ontruimen van de fabriek. De straatwaarde van de geteelde softdrugs worden geschat op mogelijk 1,5 miljoen euro. Er zijn overigens geen arrestaties verricht, omdat in de fabriek niemand aanwezig bleek.

Brabant
Bij de hennepveegactie van vandaag in Brabant waren aan het eind van de middag al 39 kwekerijen ontmanteld. De actie zou nog doorlopen tot in de avond. In totaal zette de politie 218 agenten in die 83 verdachte adressen moesten bezoeken.

Woorden 'brand' en 'moskee' niet zonder risico

Icoon BinnenlandsDe woorden 'brand' en 'moskee' in combinatie gebruiken tijdens een gesprek in de openbare ruimte is niet geheel zonder risico's. Dat ondervond een 22-jarige Rotterdammer. Een week geleden voerde hij in de metro het bewuste gesprek met twee vrienden. De politie, die door een getuige was ingelicht, pakte de jongeman twee dagen later op.

"Het is niet te hopen dat Feyenoord verliest, anders gaan ze misschien nog een moskee te lijf", opperde de Rotterdammer "Of ze steken de brand er in", reageerde een van zijn vrienden. Een vrouw die in de buurt stond waarschuwde de politie. Dankzij camerabeelden kon de identiteit van de man en een 19-jarige Capelse vriend worden achterhaald. Beiden werden gearresteerd, de 22-jarige nota bene voor de poort van zijn werkgever Akzo Nobel. Tevens werden de woningen van de betrokkenen doorzocht. "In deze tijd van terroristische dreiging hebben we juist gehandeld", meent woordvoerder Ger de Jong van de Rotterdamse politie.

"Dat ze op scherp staan kan ik me indenken. Maar dit gaat nergens over. Ze hebben m'n hele huis doorzocht!", zegt de moeder van de 22-jarige. Ze noemt haar zoon, die zelf de geschiedenis zo snel mogelijk wil vergeten, 'een keurige jongen uit Kralingen'. Een computer, een telefoon en een camera, die bij de huiszoeking in beslag werden genomen, moeten nog worden teruggegeven. "Wij blijven met een trauma achter", aldus de moeder.

'Henry naar FC Barcelona'

Het begint er op te lijken dat FC Barcelona voor komend seizoen weer een topspits in huis heeft gehaald. Volgens de NOS zou de overgang van niemand minder dan Thierry Henry nagenoeg rond zijn.

De Catalanen hebben al meerdere keren aangegeven dat ze een speler als Henry zeer zeker zien zitten. Joan Laporte, voorzitter van de FC Barcelona, en trainer Frank Rijkaard steken dit dan ook niet onder stoelen of banken.

Overigens kreeg de spits ook nog een lucratieve aanbieding van zijn werkgever, het Engelse Arsenal. Het huidige contract van de speler loopt in 2007 namelijk af. Als de Fransman een nieuwe verbintenis ondertekend gaat hij een slordige negen miljoen euro per jaar verdienen.

Henry twijfelt echter aan een langer verblijf bij de ploeg van coach Arséne Wenger. Het uitblijven van grote prijzen zoals de Champions League zou de aanvaller er toe doen bewegen om bij een andere club te tekenen. Daar komt nog eens bij dat de kans hierop bij de Spaanse club groter is dan bij Arsenal.

[upd] Vijf vrienden gedode Babak opgepakt

MisdaadDe politie heeft vandaag vijf vrienden uit de groep van de afgelopen zaterdag doodgeschoten 16-jarige Babak Hadjipour uit Amersfoort aangehouden. In totaal verrichtte de politie in twaalf woningen van vrienden van het slachtoffer huiszoeking. Aanleiding voor de huiszoekactie zijn de ernstige dreigementen die de vriendin van schutter Sidney ontving. Zij dook vanwege die dreigingen onder met haar familie.

In vier van twaalf woningen waar de politie huiszoeking deed, werden wapens aangetroffen; waaronder een vuurwapen, delen van een vuurwapen en twee nepvuurwapens die niet van echt te onderscheiden zijn.

De aangehouden vrienden van Babak (in de leeftijd van 16 tot 18 jaar) kunnen vanavond wel meelopen in de stille tocht die gehouden wordt, want ze zijn allen weer op vrije voeten gesteld. De stille tocht vertrekt rond 21:00 uur vanaf snackbar Swoopy in de Utrechtsestraat naar de Kamperbinnenpoort. De organisatoren verwachten zo'n 5.000 deelnemers.

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper van Amersfoort zal meelopen in de tocht. Volgens een woordvoerster van de gemeente loopt de burgemeester mee omdat de organisatoren hebben aangegeven dat het een tocht tegen zinloos geweld is. De vader van het slachtoffer zal een korte toespraak houden op de plek van de moord.

Update 18:49
Burgemeester Van Vliet-Kuiper (D66) heeft besloten toch niet mee te lopen. Ze zal alleen een korte toespraak houden aan het begin van de tocht. Ze zegt zich evenwel niet te distantiëren van de stille tocht die door vrienden van Babak wordt georganiseerd: ''De boodschap die ze willen uitdragen is dat geweld niets oplost. Dat steun ik voluit.''

Van Viet ontkent dat ze niet meeloopt vanwege de hevige kritiek die is ontstaan op haar eerdere voornemen: ''Ik heb mijn eigen plan getrokken.'' De politie zal overigens nadrukkelijk aanwezig zijn tijdens de tocht.

Update 21:38
Tocht afgelast maar toch gestart
De stille tocht in Amersfoort is vlak voor aanvang afgelast. Volgens burgemeester Van Vliet-Kuiper waren er een kwartier voor de start om negen uur aanwijzingen dat het zou misgaan.

De vader van de vermoorde Babak Hadjipour forceerde echter toch een start van de tocht. Deze lijkt inmiddels geen stille tocht meer te zijn maar een luidruchtige protestmars. Honderden mensen (veel minder dan de 5.000 die de organisatoren hadden verwacht) lopen naar de Kamperbinnenpoort in het centrum van de stad.

Screenshots Test Drive: Unlimited

Test Drive: Unlimited is inmiddels al een paar keer uitgesteld maar nieuwe screenshots blijven rijkelijk binnenvloeien. In de Xbox 360/PC racegame zul je in een semi-MMO wereld over Hawaii kunnen rijden in een grote verscheidenheid aan auto's. Je kan online andere racers uitdagen voor een wedstrijdje of de singleplayer doorlopen. De Xbox 360 versie van de game staat voor deze zomer, de PC-versie moet deze herfst verschijnen.'Rechtstreeks storten in SP-kas is ongewenst'

Icoon PolitiekOverheden moeten stoppen met het overmaken van vergoedingen van politici van de SP aan de landelijke kas van de partij. De vergoedingen zouden rechtstreeks aan de volksvertegenwoordigers zelf moeten worden uitbetaald. Dat vindt minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken). Hij wil de regeling dusdanig aanpassen dat een storting aan een partijkas niet meer mogelijk is.

Omdat bij de SP de regel geldt dat politieke vertegenwoordigers hun volledige politieke inkomsten aan de partij doneren, is het met veel overheden zo geregeld dat de vergoedingen rechtstreeks aan de partij worden overgemaakt, in plaats van naar de bankrekening van de betrokkene. Socialistische Kamerleden krijgen vervolgens een modaal inkomen van de partij, raadsleden en provinciale vertegenwoordigers krijgen een vergoeding indien ze kunnen aantonen dat ze door hun politieke werk andere inkomsten mislopen.

Boele Staal (D66), commissaris van de koningin in Utrecht, trok afgelopen najaar aan de bel bij Remkes, nadat hij ontdekte dat de SP-Statenleden hun vergoeding niet zelf krijgen. Volgens Staal was er hiermee sprake van een 'onwenselijke betalingsrelatie' tussen provincie en SP, iets waarin Remkes hem gelijk gaf. "Uw opvatting om de financiële relatie tussen provincie en volksvertegenwoordigers zuiver te doen zijn, kan ik volgen en ik onderschrijf dan ook uw voornemen om betalingen rechtstreeks aan de Statenleden te verrichten", schreef Remkes aan Staal.

In augustus van het afgelopen jaar kwam de SP ook al in opspraak, toen bleek dat vergoedingen die bedoeld zijn voor de ondersteuning van lokale gemeenteraads- en Statenfracties naar het landelijke rekeningnummer van de partij werd overgemaakt. De SP besloot hierop om met ingang van 2006 deze vergoedingen aan de afdelingen te doen toekomen, die vervolgens het centraal partijbureau moeten betalen op het moment dat ze gebruik maken van landelijke ondersteuning.

Wilders dient 'kansloos' wetsvoorstel in

PolitiekKamerlid Geert Wilders heeft vandaag een bij voorbaat vrijwel kansloos initiatiefwetsvoorstel ingediend. Hij wil bij wet geregeld dat er voor mei 2007 een referendum komt over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

Dat voorstel lijkt op voorhand al niet op een meerderheid te kunnen rekenen want de twee grootste Kamerfracties hebben er niets mee. Het CDA is sowieso tegen welk referenda dan ook (principiële kwestie). De sociaal-democraten van de PvdA willen wel een referendum over Turkije, maar pas als de onderhandelingen met Turkije in een vergevorderd stadium zijn. Dat kan nog jaren duren.

[UPDATE] Xbox 360 launcht succesvol in Oceanië

Bijna 4 maanden na de launch in Amerika, Europa en Japan is vorige week de Xbox 360 ook uitgekomen in Australië en Nieuw Zeeland. De launch was ook hier, zoals verwacht, een enorm succes. Naast de ruim AU$30 miljoen aan pre-orders (ruim €17.5 miljoen) waren er nog vele honderden tot duizenden losse consoles te verkrijgen op de launch dag.

Het merendeel van de winkels ging op de launch dag al om 00.01 open. Ondanks de vroege uurtjes stonden er enorme rijen, met in Sydney zelfs zo'n 400 tot wel 1000 mensen die weer en wind trotseerden in een 150 meter lange rij, die pas om 2 uur 's nachts volledig verdwenen was.

"We've done midnight launches before but this was the biggest ever. We were surprised at the turnout last night," zei Steve Wilson, managing director van gaming keten EB Games.

Ondanks de gigantische launch hoeven mensen die de console gepre-ordered hebben niet te wachten. Zij kunnen in de komende dagen gewoon hun console ophalen. Mensen die gewoon langs komen aan de andere kant zullen waarschijnlijk teleurgesteld worden.

Microsoft doet haar uiterste best om de console op voorraad te houden in de winkels. "The phones haven't stopped ringing all morning for more orders," zei woordvoerder van Microsoft Mark Lenyszyn.

Het lijkt er dus op dat Microsoft haar zaakjes Down Under wat beter voor elkaar had bij de launch dan in Amerika en Europa. Daar was tijdens de launch en de opvolgende maanden een enorm tekort aan premium versies.

[Update]: De verkoopcijfers komen inmiddels door. In de eerste vier dagen heeft Microsoft meer dan 30.000 stuks verkocht. Voor wie denkt dat dit niet veel is, de PSP die tot nu toe recordhouder was, kwam niet verder dan 27.000.

Capcom met launchlijstje

Capcom heeft een aantal releasedata vrijgegeven voor de VS. Sommige games zullen we nog wel even op moeten wachten, maar nu weten we in ieder geval waar we aan toe zijn.

23.05.06 - Monster Hunter Freedom (PSP)
Juni 2006 - Mega Man Battle Network 6: Cybeast Gregar & Falzar (GBA)
Juni 2006 - Dead Rising (Xbox 360)
Juni 2006 - Street Fighter Alpha Anthology (PS2)
Juni 2006 - Capcom Puzzle World (PSP)
September 2006 - Okami (PS2)
September 2006 - Ultimate Ghosts 'n Goblins (PSP)
Kwartaal 4 2006 - Power Stone Collection (PSP)
Kwartaal 1 2007 - Lost Planet (Xbox 360)

Trailer Winning Eleven 10

Konami heeft een zeer uitgebreide trailer vrijgegeven van hun opkomende footie Winning Eleven 10, de game die hier zal uitkomen onder de naam Pro Evolution Soccer 6. De trailer laat de vele mogelijkheden zien die de nieuwste telg in de serie gaat bieden.

Winning Eleven 10 zal een snellere gameplay kennen dan zijn voorganger, samengevoegd met meer natuurlijke spelerbewegingen. De game krijgt uiteraard ook weer nieuwe moves. En dit jaar heeft Konami de licenties van de nationale teams ook te pakken.

De trailer is hier te bekijken. Als je er iets van wilt snappen is het wel handig dat je Japans kan, want alle uitleg is in het Japans.Een screenshot van Pro Evolution Soccer 5

Mega Geile Gallerijen - Deel 20

We zitten al weer midden in de week en om dit te vieren krijgen jullie een aantal mooie gallerijen voorgeschoteld met mooie dames erin.

Een brunette: Lisa Marie.
blondjes en brunettes: Sexy Schoolgirl Uniforms.

En als extra nog wat Boobies.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 en 19.

Jij dan met je Libelle!


Aangezien ik vaak tussen Eindhoven en Groningen reis, ben ik ontzettend blij dat ik mijn blauwe Nintendo DS gekocht heb, zeker sinds ik in het bezit ben van Animal Crossing: Wild World voor dit tweeschermige treinmaatje. Zo kan ik heerlijk wegdromen in mijn dorpje waar allerlei mooie bloemetjes groeien, waar ik gezellige dorpsgenoten heb en waar er altijd wel een vis bijt! Zo ook vanochtend...


[upd] Mogelijk legionella bij Vlaardingse leerlingen

Icoon BinnenlandsIn Vlaardingen zijn woensdagochtend tien kinderen onwel geworden tijdens een gymles. Er zijn hulpdiensten ter plaatse gekomen om na te gaan wat de oorzaak is. De klachten van de kinderen variëren van hoofdpijn tot misselijkheid en diarree, aldus een woordvoerster van de politie.

Vijf van de onwel geraakte kinderen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De anderen zijn naar huis gestuurd, na onderzocht te zijn in de nabijgelegen Jan Ligthartschool. De ouders kregen een brief mee waarin ze werden geadviseerd de kinderen goed in de gaten te houden.

De Milieudienst Rijnmond verricht metingen in de gymzaal en op de Jan Ligthartschool om de oorzaak van het onwel worden van de kinderen te achterhalen. Er werd een vreemde lucht waargenomen bij binnenkomst van de gymzaal, verklaarde de zegsvrouw van de politie. Afgelopen vrijdag voelden kinderen zich ook niet helemaal lekker na een gymles. Burgemeester T. Bruinsma ontkent echter eerdere berichten van de politie dat er aan het gebouw onderhoudswerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Vooralsnog is onduidelijk wat de oorzaak van de vreemde lucht is.

Klasgenootjes van de leerlingen die onwel zijn geworden, zijn woensdag opgevangen in een naburig schoolgebouw. Hulpverleners trachtten daar te achterhalen wat de kinderen precies hebben meegemaakt die ochtend. Voor de ouders komt zo spoedig mogelijk een informatieavond, aldus Bruinsma.

Volgens de laatste berichten zijn er tevens zes mensen onwel geworden in een nabij gelegen apotheek. Artsen van de GGD zijn de gehele dag aanwezig om de gezondheid van de onwel geworden mensen in de gaten te houden.

Update 19:30
Een mogelijke oorzaak van het onwel worden van de zestien mensen in Vlaardingen op woensdag is legionella. Deze bacterie wordt door kleine waterdeeltjes in de lucht verspreid en kan de potentieel dodelijke veteranenziekte veroorzaken. De GGD wil deze mogelijke oorzaak nog niet aan de situatie verbinden totdat het bactereologisch onderzoek van de omgeving is afgerond. De veteranenziekte kan niet van mens op mens worden overgebracht.

Met dank aan IJzercookie voor de submit.

GP2: testdag 29-03-06

Op dag twee van de GP2 test in Barcelona was het Franck Perera die de snelste tijd liet noteren. Perera, uitkomend voor het DAMS-team, was met 1:22.467 tevens sneller dan de snelste tijd van gisteren.

De tweede tijd is gereden door Ernesto Viso op 0,288 seconden achterstand. De Brit Lewis Hamilton reed in de middag de snelste tijd, wat hem uiteindelijk een derde plaats opleverde in het dagoverzicht. Bij de teams was ART Grand Prix met een derde en vierde plaats het enige team met twee auto’s in de top vijf.

PosCoureurTeamTijd
1Franck Perera DAMS 1:22.467
2Ernesto Viso ISPORT INTERNATIONAL 1:22.755
3Lewis Hamilton ART GRAND PRIX 1:23.003
4Alexandre Premat ART GRAND PRIX 1:23.148
5Nicolas Lapierre ARDEN INTERNATIONAL 1:23.261
6Tristan Gommendy ISPORT INTERNATIONAL 1:23.290
7Alexandre Negrao PIQUET SPORTS 1:23.428
8Adrian Valles CAMPOS RACING 1:23.541
9J.M. Lopez SUPER NOVA INT. 1:23.558
10Ferdinando Monfardini DAMS 1:23.565

Battlefield 2 Patch 1.22 uit

Electronic Arts heeft een patch v.1.2.2 uitgebracht voor haar tactical shooter Battlefield 2.

De veranderingen zijn:

* Improved Server Stability
* Fixed rank up messages in Special forces
* Adjusted handling of the Tiger attack chopper
* Added delay for aiming reticule when going prone to all support weapons
* Adjusted deviation on MG36 and PKM to be in line with other support weapons
* Increased rpm from 600 to 900 on the P90
* Fixed Lock on error on certain Oil towers
* Fixed a Great Wall Exploit
* Fixed exploits on Dragon Valley and Karkand

En hier de mirrors:

3dGamers
Fileshack
FilePlanet
Filecloud
VGPro
GC(Normal instal)
GC(Full instal)
Kfiles
Fragland
Gamedemos
Gamershell
Worthplaying
Daddeln

Clijsters met België in Fed cup

Kim Clijsters zal komende maand in de eerste ronde van de Fed Cup met België spelen tegen titelverdediger Rusland. Naast Clijsters brengen de Belgen ook hun andere toptennisster op de baan, Justine Hardenne-Henin.

Ook Rusland neemt naar de wedstrijd, die op 22 en 23 april in Luik plaats zal vinden, toppers mee. De toptienspeelsters Jelena Dementieva en Nadia Petrova zullen in elk geval van de partij zijn. Clijsters is de nummer twee van de wereldranglijst bij de vrouwen, Henin de nummer drie.

Arabische 'wondervissen' in Liverpool

Icoon OpmerkelijkLiverpool mag zich sinds kort verheugen over de komst van een nieuw wonder. Ditmaal gaat het niet om het winnen van de Champions League, maar om het opduiken van vissen met Arabische tekens op hun ruggen.

Honderden moslims uit de havenstad hebben zich al gemeld bij de trotse eigenaar van de twee vissen. De man had de tropische vissen gewoon bij de dierenwinkel gehaald, toen hij ontdekte dat de beesten de Arabische woorden voor "Allah" en "Mohammed" op hun rug hadden staan. De man zelf is erg blij met alle aandacht en ziet de vissen als een boodschap van Allah.


Valencia wil Bask inlijven

Valencia wil aankomende zomer één van de sterspelers van Athletic Bilbao inlijven. Het gaat om de 23-jarige Andoni Iraola.

De club uit Baskenland wist het jonge talent afgelopen zomer langer vast te leggen omdat zijn contract af was gelopen. Valencia had toen de kans om de Bask vast te leggen zonder transfersom. De afkoopsom voor Iraola staat in zijn contract vastgelegd op 24 miljoen Euro.

Toch wil de Spaanse nummer vier de speler alsnog vastleggen. De nieuwe coach Quique Flores denkt dat hij in Iraola een ideale versterking ziet als Valencia volgend seizoen waarschijnlijk terugkeert op het hoogste Europese niveau; de Champions League.

Beckham achter Eriksson


David Beckham staat naar eigen zeggen volledig achter Sven Göran Eriksson, mocht deze de nieuwe coach van Real Madrid worden.

De Zweed staat op dit moment nog onder contract bij de Engelse FA als bondscoach van Engeland. Eriksson zal echter na het WK aankomende zomer aftreden van die positie. Het feit dat hij dan contractloos is heeft de aandacht van Real Madrid gewekt.

De naam van de Zweedse coach stond ook op de lijst van zeven trainers die naar buiten werd gebracht door de Spaanse club als mogelijke opvolger van López Caro. Van die zeven personen is Eriksson de enige die na de zomer geen contract meer heeft.

"Sven is een hele goede coach en doordat hij werkloos is na het WK was het logisch dat hij in aanmerking zou komen," vertelt Beckham. De 30-jarige sterspeler van Real Madrid is altijd close geweest met de coach van zijn nationale elftal. "Hij is een ervaren coach en ik denk dat hij geen enkele moeite heeft met een nieuwe club, waar hij ook heen gaat."

[upd] Dood kind gevonden na zelfmoord man

Icoon BinnenlandsIn de woning van een man, die vandaag is overleden na een val van een balkon, is het levenloze lichaam van een kind gevonden. Agenten vonden de man vanochtend, hevig bloedend, in de Frans van Borselenstraat te Vlaardingen. De man overleed in een ambulance op weg naar een ziekenhuis, aldus de politie.

Tijdens vervolgonderzoek werd het kinderlijkje in de woning aangetroffen. Over de identiteit van de man en het kind is nog niets bekend.

Update 18:00 uur
Inmiddels is bekend dat het levenloze kindje een 2-jarig meisje is. Ook werd bekend dat de val van het balkon geen ongeval was maar dat de man zelfmoord heeft gepleegd.

Zorgverzekeraars willen van no-claim af

Icoon MedischDe no-claim in de zorg moet worden afgeschaft. Dat vinden de grote zorgverzekeraars in Nederland. De regeling is afgelopen jaar ingevoerd voor ziekenfondspatiënten, maar geldt nu voor alle zorgverzekerden. In het systeem betaalt iedereen 255 euro extra premie. Wie weinig tot geen gebruik gemaakt van de zorg krijgt dat na een jaar terug. Huisartsenbezoek is daarvan uitgezonderd.

Volgens de verzekeraars werkt het systeem niet. De regeling was bedoeld om mensen prijsbewuster te maken, maar dat effect is niet bereikt. Alleen ouderen en chronisch zieken zouden prijsbewuster worden, maar die hebben de zorg juist per se nodig.

De oppositie in de Tweede Kamer wil ook af van het systeem. De coalitiepartijen wachten eerst de evaluatie van minister Hoogervorst af. Die komt over een paar weken.

Met dank aan paddy voor de submit.

Eén auto en drie dronken automobilisten

Icoon Opmerkelijk De politie in Den Haag had woensdagochtend tijdens een routinecontrole de handen vol aan drie dronken bestuurders die allemaal in dezelfde auto reden. De controle vond plaats in de Vondelstraat. Daar werd rond 02.30 uur de eerste beschonken automobilist betrapt.

De politie hield een 40-jarige man uit Leidschendam aan. Na een blaastest bleek hij veel te veel op te hebben. Terwijl de man een boete kreeg, stapte zijn bijrijder achter het stuur en ging ervandoor. Agenten konden de 43-jarige man uit Den Haag echter gauw in de kraag vatten en ook hij moest blazen. Ook de Hagenaar had te veel gedronken en ontving hiervoor een boete.

De verbazing van de agenten was groot toen om 05.45 uur dezelfde auto weer de Vondelstraat in kwam rijden. Deze keer was de bestuurder een 36-jarige Hagenaar die nog trachtte te voet te ontkomen. Na een korte achtervolging kon de man worden ingerekend. Bij de blaastest overtrof de man zijn twee voorgangers met 585 ug/l. Omdat de man niet meer in het bezit was van een rijbewijs, werd de auto in beslag genomen. Hiermee kwam er een einde aan de reeks beschonken automobilisten.

Met dank aan woessie en xavier007 voor de submit.

Oostenrijker valt uit 140 km/u rijdende trein

Icoon Ongeluk Een 40-jarige man uit Oostenrijk heeft zware verwondingen aan zijn been opgelopen, toen hij in de trein de verkeerde deur nam. De man wilde naar het toilet gaan, verwisselde de deuren en viel uit de 140 kilometer per uur rijdende trein.

Wonder boven wonder overleefde de man de val. Het is nog onduidelijk hoe de deur geopend kon worden. Bij controle van de treindeuren bleken alle vergrendelingen optimaal te werken. Treindeuren kunnen bij een snelheid van meer dan vijf kilometer per uur alleen met een noodhendel geopend worden.

Oeps!
Foutje! Bedankt!

Met dank aan vosjuhhh voor de submit.

ADO niet verder met Grujic, Stroeve

ADO Den Haag neemt na dit seizoen afscheid van Spira Grujic, Roy Stroeve, Dorus de Vries en Cees Paauwe. De contracten van dit kwartet worden niet verlengd.

De doelmannen Paauwe en De Vries zijn het slachtoffer van de komst van Jaroslav Drobny. Paauwe speelde slechts zes duels voor ADO Den Haag, terwijl De Vries zo’n twee jaar achtereen eerste doelman was. Stroeve had in 2002/2003 een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie en ook op het hoogste niveau bleek hij van toegevoegde waarde. Grujic komt sinds september 2004 uit voor de residentieclub en momenteel wordt hij geteisterd door blessures.

Geen schorsing voor Buijs

Middenvelder Danny Buijs van FC Groningen krijgt geen straf voor zijn vermeende natrappende beweging richting Nourdin Boukhari in de competitiewedstrijd tegen Ajax. De aanklager acht een schorsing niet op zijn plaats wegens het ontbreken van 'wettig en overtuigend' bewijs.

Naar aanleiding van televisiebeelden was de aanklager een onderzoek gestart naar het gedrag van Buijs in het duel met Ajax. De middenvelder zou na een duel met Boukhari hebben nagetrapt, maar de aanklager concludeerde dat het bewijs ontbrak om over te gaan tot vervolging.

De Panne: Dubbelslag Eisel

Bernhard Eisel heeft de tweede etappe in de Driedaagse van de Panne/Koksijde gewonnen. De 25-jarige Oostenrijker neemt bovendien de leiderstrui over van Leif Hoste.

De tweede rit in de Driedaagse van de Panne was met 227 kilometer aan de lange kant. Erg lastig was hij echter niet, vooral omdat de vier hellingen zich aan het begin situeerden. In de beginfase moest Gert Steegmans, dinsdag nog derde, de koers na een valpartij verlaten. Uit onderzoek is gebleken dat de Vlaming niks heeft gebroken en normaal gezien kan starten in de Ronde van Vlaanderen.

Na zo’n vijftig kilometer ontstond er een negen man tellende kopgroep: Barry, Weylandt, Abellan, Finot, Righi, Eeckhout, Ronsse, Murro en Ermeti. De leiders zouden een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar fietsen. Logischerwijs nam Discovery-Channel (met leider Leif Hoste) in het peloton haar verantwoordelijkheid. Door de straffe wind werd waaiervorming mogelijk. Een groep van 27 renners scheidde zich af en sloot vervolgens aan bij het negental voorop. Later zouden meer coureurs aansluiten.

Angel Castresana, Andy Cappelle en Sven Renders waren de volgende dapperen die het hazenpad kozen. Het trio kreeg even de ruimte, maar omdat de sprintersploegen de boel bij elkaar wilden houden konden de leiders nooit ver uitlopen. Op acht kilometer van de meet was de hergroepering een feit. Tom Boonen liet zich uitzakken en nam niet deel aan de massaspurt. Quick-Step mikte haar pijlen daarom op Steven de Jongh, maar onze landgenoot eindigde pas als zevende. Bernhard Eisel en Danilo Napolitano staken met kop en schouders boven de rest uit. Door zijn etappezege is Eisel de nieuwe leider.

Morgen zijn er liefst twee etappes, beide rondom De Panne. In de ochtenduren is er een rit in lijn van zo’n 120 kilometer, terwijl ’s middags middels een 11,5 kilometer lange tijdrit de strijd om de eindzege z’n beslag krijgt.


Uitslag 2e etappe – Zottegem – Oostduinkerke - 227 kilometer

#CoureurPloegTijd
1B. EiselFDJ5.34,14
2D. NapolitanoLAMz.t.
3N. EeckhoutCHOz.t.
4G. CiolekWIEz.t.
5B. CookeUNIz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1B. EiselFDJxxxx
2L. HosteDIS0’04”
3L. SanchezLIB0’35”

Van Gemerden naar kwartfinale Napels

Melle van Gemerden heeft de kwartfinale bereikt van het Challenger-toernooi van Napels. De Amsterdammer moest diep gaan tegen de als zevende geplaatste Tsjech Ivo Minar: 2-6 6-0 7-6.

In de eerste set was Van Gemerden niet in staat Minar bij te benen, maar een fantastische comeback zorgde ervoor dat Van Gemerden negen games op rij won en dus in de derde set op een 3-0 voorsprong stond. Minar kwam terug tot 4-3, maar Van Gemerden brak hem opnieuw en mocht serveren voor de wedstrijd bij een stand van 5-3. Minar gaf echter nog niet op en bracht de stand weer terug tot 5-5. Ze hielden elkaar in evenwicht, maar in de tie-break was Van Gemerden toch de lachende partij.

Saillant detail uit de wedstrijd was dat de 26-jarige Van Gemerden zijn middelvinger op stak naar de camera van de NOS. Van Gemerden komt in de kwartfinale uit tegen de Duitser Denis Gremelmayr.

Arsenal op weg naar nieuw record

Arsenal is na het geëvenaarde record van duels op rij zonder tegengoal op weg naar een nieuw record. Mocht Jens Lehmann in de volgende wedstrijd tien minuten lang zijn doel leeg houden dan pakt de Duitse goalie samen met zijn vervanger het record.

Op dit moment staat de Nederlandse international Edwin van der Sar nog op één in de lijst van langste doelpuntloze reeksen in de Champions League. Dat record stamt nog uit het seizoen 1995/96, het jaar nadat Ajax de beker won.

Het laatste doelpunt dat Arsenal dit seizoen moest incasseren was het doelpunt van Markus Rosenberg in de met 2-1 gewonnen wedstrijd op Ajax. Daarna waren het Jens Lehmann en Manuel Almunia, de tweede doelman, die het doel schoonhielden voor de Londenaren.

Langste Doelpuntloze Reeksen:

00
#ClubSeizoenMinutenKeeper(s)
1.Ajax1995/96658Edwin van der Sar
2.Arsenal2005/06649Jens Lehmann, Manuel Almunia
3.AC Milan2004/05623Dida, Christian Abbiati
4.Real Madrid1997/98+98/99594Bodo Illgner
5.Chelsea2003/04561Carlo Cudicini
6.AC Milan1994/95558Sebastian Rossi
7.Juventus2003/04+04/05557Gienluigi Buffon
8.Panathinaikos1995/96545Józef Wandzik

Havana Club Urk gesloten na paaldansen

Icoon Binnenlands Op last van gemeente moet de Havana Club in het vissersdorp Urk de deuren gedurende een weekend gesloten houden. Voor de overwegend streng gelovige inwoners was de maat was vol na een paaldansfeest onder het mom van een workshop.

Sinds het eerste hardcorefeest in november van het afgelopen jaar, ligt de uitgaansgelegenheid niet goed bij de gemeenteraad. 'Oud Urk' was des duivels over het optreden van schaars geklede danseressen, waarna vooral onder druk van de ChristenUnie de eigenaren van de horecagelegenheid werden gewaarschuwd. De Urkerjeugd kan daarentegen geen genoeg krijgen van de club, met name door de georganiseerde hardcorefeesten.

Al eerder werd de club door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) betrapt op het overtreden van de leeftijdsgrenzen voor het schenken van alcohol. Dat er geen vergunning was aangevraagd voor de paaldansavond, was echter de druppel. De gemeente ziet de sanctie als een 'flinke tik op de vingers'. De eigenaren reageren gelaten. De club staat mede vanwege de voortdurende tegenwerking al een tijdje te koop.

Mobiel bellen binnen de EU even duur

Icoon Telecom Eurocommissaris Viviane Reding (Informatie en Media) wil dat telefoneren in de gehele Europese Unie even duur wordt. De Europese Commissie is bezig met een wetsvoorstel dat de tarieven van mobiele telefonie in het buitenland drastisch moeten verlagen.

"Een mobiele beller moet niet méér hoeven betalen omdat hij zich in het buitenland bevindt", verklaarde Reding vanmiddag. Een Nederlander die vanuit België telefoneert, betaalt nu nog ongeveer één euro per minuut. Dit tarief wordt ook gehanteerd als een Nederlandse telefoon automatisch aan de grens met België verbinding maakt met een Belgisch netwerk.

Het gebruik van een buitenlands netwerk wordt roaming genoemd. Buitenlandse aanbieders brengen daar extra kosten voor in rekening. Deze kosten zijn altijd zeer hoog. Op deze kosten gelden geen maximumtarieven. Reding wil in het wetsvoorstel opnemen dat telefoonmaatschappijen niet meer mogen rekenen dan "de feitelijke kosten". De telefoonmaatschappijen weigeren namelijk hun tarieven vrijwillig te verlagen.

Reding overweegt in de zomer een verordening in te stellen. Daarin zal het tarief van het thuisland overal in de EU gelden. Een lokaal gesprek in bijvoorbeeld Griekenland kost dan net zoveel als een lokaal gesprek hier. Een telefoontje naar Nederland zou dan net zoveel kosten als een internationaal gesprek hier. Gebeld worden in het buitenland wordt gratis. De verordening moet nog wel goedgekeurd worden door de regeringen van de lidstaten en het Europees Parlement.

Nederlands bedrijf failliet door vogelgriep

Icoon EconomieIn Nederland is voor het eerst een bedrijf failliet gegaan als gevolg van de vogelgriep. Pluimveeslachterij Rep en Roozendaal in Barneveld gaat dicht omdat de Europese markt voor kipproducten is ingestort. Volgens de Productschappen Vee, Vlees en Eieren toont het bankroet aan dat het moeilijk gaat in de pluimveesector.

De Barneveldse slachterij verwerkte elke week meer dan 400.000 dieren. Het bedrijf kwam drie jaar geleden al in de problemen door de vogelgriep die toen uitbrak. Vooral in Zuid-Europa wordt door de vogelgriep veel minder kip gekocht. In Italië klagen bedrijven flink dat de media de angst voor pluimveeproducten heeft aangewakkerd. De prijs voor het vlees is daardoor sterk gedaald.

Screens Broken Sword 4

Gisteren hadden we informatie over de besturing van Broken Sword 4 The Angel Of Death, vandaag hebben we de eerste screenshots.

Zo te zien speelt een deel van het verhaal zich af in de vleesverpakkende industrie. Ook maken we voor het eerst kennis met de blonde Anna-Maria. Wat haar rol precies is en waar Nicole Collard is gebleven, is niet bekend. Wel is op de screenshots te zien hoe de 'menuutjes-onder-de-rechtermuisknop' eruit gaan zien.


De overige screens vind je hier

iPod Casemod?

Met een casemod is het de bedoeling dat je het apparaat waarbij je dat doet er wat mooier op wordt. Helaas heeft dit niet iedereen begrepen.

De jongen in de volgende fotoreportage heeft een mooie casemod voor zijn iPod gemaakt. Als je het tenminste een casemod mag noemen want in princiepe heeft hij niets aan de case zelf gedaan maar er iets omheen gemaakt. Zelf noemt hij het 'The iPod Book' en het ziet er gewoon waardeloos en nutteloos uit...

Toekomst Leiwakabessy nog onzeker

De kans bestaat dat Jeffrey Leiwakabessy komende zomer toch niet zal vertrekken bij NEC. Vorige maand gaf de linksback aan dat hij op zoek ging naar een nieuwe club, maar na een gesprek met de nieuwe trainer Mario Been is hij toch weer gaan twijfelen.

"Deze week gaat er weer een gesprek plaatsvinden met Jeffrey", aldus Leen Looyen, technisch directeur van de Nijmeegse club.

Als beide partijen er toch niet uit komen, dan is de kans groot dat Leiwakabessy naar FC Utrecht zal vertrekken. De trainer van de club uit de Domstad, Foeke Booy, zei al eerder dat hij in de 25-jarige verdediger een opvolger ziet van Edson Braafheid, die waarschijnlijk zal vertrekken.

Ullrich niet in Circuit de la Sarthe

Jan Ullrich heeft wegens een knieblessure zijn eerste seizoensoptreden moeten uitstellen. De rossige Duitser zal niet van start gaan in het Circuit de la Sarthe.

Ullrich kreeg begin deze maand last van zijn knie en ziet zich genoodzaakt ‘Sarthe’ (de Franse rittenkoers van komende week) te schrappen uit zijn programma. ”Ik keek er erg naar uit om daar te rijden Er is echter geen reden tot grote zorgen. De blessure is niet ernstig en heeft niets te maken met mijn twee knieoperaties uit 2002. Mijn volgende doel is de Ronde van Romandië eind april.” Ullrich mikt dit jaar ook op een Giro-deelname.

Schema van ENECO Tour bekend

Gisteren is in Rotterdam de tweede editie van de ENECO Tour gepresenteerd. Het etappeschema van deze ProTourkoers is bijna definitief rond.

Alleen voor de eerste etappe moet er nog een aankomstplaats gevonden worden. Ook de vertrekplaats van de tweede etappe is nog niet bekend. De ENECO Tour zal na de proloog in Den Helder eerst enkele vlakke ritten kennen. Vervolgens zal de vierde etappe een tijdrit in het Limburgse Landgraaf zijn, waarna nog een vlakke etappe volgt naar Balen, de thuisplaats van Tom Boonen.

Als slot volgen twee etappes met een selectiever parcours. De koninginnerit van deze ronde zal op de laatste dag rond Ans plaats vinden en bevat enkele hellingen die bekend zijn uit Luik-Bastenaken-Luik. De ENECO Tour gaat van start op 16 augustus in Den Helder en duurt een week tot 23 augustus.

Rittenschema:

DatumEtappeLengte
16 augustusDen Helder (NL)6 km (proloog)
17 augustusWieringerwerf (NL) - ?ong. 180 km
18 augustus? - Sittard-Geleen (NL)ong. 180 km
19 augustusBeek (NL) - Malle (B)195,6 km
20 augustusLandgraaf (NL)16,1 km (tijdrit)
21 augustusHasselt (B) - Balen (B)178,3 km
22 augustusBornem (B) - Sint-Truiden (B)187 km
23 augustusAns (B) - Ans (B)205 km

Snel een wip door condoomclip

Icoon Algemeen Supersnel, veilig en met één hand een condoom omdoen, dat belooft de WingMan condoomclip van het Delftse bedrijf Mungos Works. Het is de bedoeling dat de clip samen met een condoom voorverpakt op de markt zal komen.

Volgens de bedenkers kan nu zelfs iemand met de bezopen motoriek van een Neanderthaler zonder problemen een condoom om doen. Een condoom kan nu binnen een paar tellen zonder problemen zijn edele functie gaan vervullen. De Wingman dankt zijn naam overigens aan het naast elkaar vliegen van twee straaljagers: 'De term daarvoor is Wingman: de ene geeft de ander dekking. Het is je maatje.' Vanavond is het product te zien bij "De Wereld Draait Door", om 19:00 op Nederland 3.

WingMan
De WingMan

Ommelnaar (86) wil broer (85) uit huis

Icoon OpmerkelijkEen opmerkelijke rechtzaak in Den Bosch vandaag. Eén man zat bij aankomst al in een rolstoel, de andere kwam, voorzichtig schuifelend, in zijn eentje naar de rechtzaak. Twee broers, respectievelijk 86 en 85 jaar oud, kibbelen vandaag over de mogelijke uitzetting van de jongste broer uit het huis van de oudste.

Beide mannen dragen dezelfde beige jas en lijken als twee druppels water op elkaar. De mannen kunnen elkaar echter niet luchten; ze zijn boos op elkaar. In 1998 vroeg de jongste broer of hij korte tijd bij zijn broer in Ommel (gemeente Asten) mocht wonen, omdat hij, na een langslepende echtscheidingsprocedure, geen woonruimte meer had. "Kom maar", zei de oudere broer. De jonge broer woont er echter nog steeds, maar betaalt niet mee aan de woonlasten terwijl hij wel veel spaargeld zou hebben. "Toen hij bij mij kwam inwonen, werd ik gekort op mijn AOW", aldus de oudste broer.

De jongste broer heeft vorig jaar, toen de situatie uit de hand dreigde te lopen, 2.500 euro aan zijn broer betaald om 'de onkosten' te dekken. Hij zou in december nog eens 10.000 euro af hebben gedragen, maar dit wordt door de oudste broer ontkend. "Gin cent gezien".

De oudste broer is ernstig ziek en heeft waarschijnlijk niet meer lang te leven. Hij is het zat en wenst dat zijn broer vertrekt zodat hij zijn laatste dagen zonder ruzie en spanning kan doorbrengen. Bemiddeling door maatschappelijk werkers heeft niet mogen baten. Niemand heeft vat op de jongste broer, die zegt dat er niets aan de hand zou zijn. Hij zou echter niet de badkamer uit willen als de oudste broer gewassen moet worden door de thuiszorg, zet muziek zachter als zijn broer er lekker naar zit te luisteren en laat het tillen van de boodschappen over aan zijn zieke, oude broer. "En dan is 'ie ook nog vaak agressief tegen mij", aldus de oudste. "'t Is gewoon een gefrustreerde zuurpruim."

Als tegenprestatie voor het inwonen, zegt de jongste broer dat hij zijn oudere broer overal gratis naar toerijdt, "toen het nog goed ging tussen ons", en zijn broer verzorgt. "Ge doet gin inne moer", zegt de oudste.

Zestig op zandwegen

Icoon Binnenlands Wegens de invoering van dertig- en zestig kilometerzones in en rond de dorpskernen van Riethoven en Walik (Noord-Brabant), worden nu langs de invalswegen en masse verkeersborden geplaatst. Eén die de bebouwde kom aangeeft met daaronder een bord voor de maximum snelheid van 30 of 60 kilometer per uur.

Dat is nog wel even wennen voor de inwoners, maar de ombouw is al een flink eind gevorderd. Begin mei moet de de hele operatie klaar zijn, maar of snelheidcontroles op de getoonde zandweg veel zullen opleveren...
Zestig op zandwegen
Foto: Ton de Hond

Vrouw laat tas met peperdure juwelen 'liggen'

Icoon OpmerkelijkEen Canadese vrouw heeft haar handtas vol juwelen met een waarde van ongeveer een miljoen dollar (ongeveer 833.000 euro) achtergelaten op een parkbankje. Dit gebeurde in een plaatsje nabij de Amerikaanse stad San Francisco. Wonderbaarlijk genoeg kreeg de vrouw de handtas, compleet met inhoud, terug.

De vrouw had haar tas een momentje aan haar man gegeven toen ze zondag in het plaatsje Sausalito een ijsje at. Het echtpaar was voor de trouwerij van hun dochter in de Verenigde Staten en in de tas zaten de juwelen die de bruid en haar moeder hadden gedragen. Pas toen het echtpaar terug was in hun hotel, kwamen ze er achter dat de tas niet meer in hun bezit was. Het bankje bleek leeg te zijn. Een bewoner van Sausalito leverde de tas een dag later bij de plaatselijke politie in. De eerlijke vinder dacht dat er nepjuwelen in de tas zaten.

Met dank aan Blin voor de submit.

Call of Duty launchgame Revolution?

Got-Next meldt dat zijn 'spionnen' hebben ontdekt dat Activision Call of Duty naar de Revolution zal brengen als launchgame. Activision zou erg enthousiast zijn over de mogelijkheden van de Revolution en de game zal deze mogelijkheden dan ook volledig benutten. De game wordt gemaakt door Exact Entertainment, de mensen die ook verantwoordelijk waren voor (de GameCube ports van) CoD: Finest Hour, True Crime: Streets of L.A. en X-Men: Next Dimension.


Call of Duty 2

Donner: pedo-site niet strafbaar

PolitiekVolgens Justitie minister Piet Hein Donner is er geen strafrechtelijke reden om de pedofielenwebsite Meisjesforum.net aan te pakken. De minister schrijft dat in antwoord op schriftelijke Kamervragen van de ChristenUnie (CU). Die partij maakt zich grote zorgen over de site: ''Het brengt risico's met zich mee voor kinderen. Als die daarop terechtkomen, zou het gevaar bestaan dat bezoekers hen benaderen. Dat zou ertoe kunnen leiden dat kinderen een foto van zichzelf mailen, die vervolgens mogelijk tegen hun wil wordt verspreid'', aldus de CU.

Donner zegt dat de Nationale Recherche tijdens een onderzoek geen strafbaar materiaal heeft aangetroffen op de website. Hij betreurt wel dat het internet veel materiaal bevat dat niet geschikt is voor kinderen. Maar het is in eerste instantie ook zaak van de ouders dat ze hun kinderen tegen dergelijk sites beschermen, aldus de minister.

De eigenaar van Meisjesforum is Norbert de Jonge, een 'niet-praktiserend pedofiel' die ervoor pleit dat er openlijk over pedofilie gesproken kan worden. Hij noemde de Kamervragen eerder dit jaar ''incidentenpolitiek''. Hij gaf toen al aan dat er geen strafbaar materiaal op de site staat en dat dat goed in de gaten wordt gehouden. De Jonge: ''Misbruik is schadelijk, maar niet elke vorm van seksueel contact is misbruik. Er is gewoon een hetze jegens pedofielen aan de gang. Op het internet hebben pedofielen tenminste nog een platform, verder luistert er niemand naar ons.''

Jessica Simpson

Jessica Simpson is geboren op 10 juli 1980. Ze begon al op jonge leeftijd met zingen en gaf op 5-jarige leeftijd haar eerste optreden in de baptistenkerk van haar vader. Ze zong 'Amazing Grace' en kreeg een groot applaus na haar optreden. Jessica bleef doorgaan met zingen en probeerde op haar 13e bij 'The Mickey Mouse Club' te komen. De Amerikaanse show waarbij onder andere Justin Timberlake, Britney Spears en Christina Aguilera ook hun carriere in de entertainmentwereld zijn begonnen. Helaas voor Jessica liep de auditie totaal in de soep omdat ze veel te zenuwachtig was. Ze weigerde echter om op te geven en besloot door haar afwijzing bij 'The Mickey Mouse Club' nog harder te gaan werken aan haar doorbraak.

Na haar doorbraak lagen de mannen rijen dik voor Jessica's deur, maar helaas voor alle mannelijke fans was haarr hart al vergeven. De gelukkige was Nick Lachey van de boyband 98 Degrees, die ze tijdens de optredens door het land had leren kennen. Voor de film 'Here on Earth' nam ze samen met Nick het duet 'Where you are' op. Bij die opnames zou de vonk echt zijn overgesprongen en de twee kregen een relatie. Jessica nam daarna haar tweede album 'Irresistible' op, dat in Nederland helaas geen hit werd. In ons land is de blonde zangeres bekender van de MTV-serie 'Newly Weds', waarin Jessica en Nick gevolgd werden in de eerste maanden na hun huwelijk. Overigens wilde Jessica als maagd het huwelijk in en is ze er trots op dat haar dat gelukt is.

Naast haar zangcarrière heeft ze ook nog acteertalent. Haar filmdebuut was in 2005 met 'The Dukes of Hazzard' waarin ze schittert als de prachtige Daisy Duke. Binnenkort valt ze te zien in 'Major Movie Star' en 'Employee if the Month' die beide in 2006 in de bioscoop moeten verschijnen. Naast deze film heeft ze een kleine rol gehad in 'The Twighlight Zone'-serie en de 'That '70s Show'-serie.

Seip weg bij SC Heerenveen

Marcel Seip vertrekt bij SC Heerenveen. De Friese voetbalclub heeft de verdediger gezegd dat zijn contract, dat eind van dit seizoen afloopt, niet wordt verlengd. De 23-jarige Seip is aan zijn vijfde seizoen bij de club uit het Abe Lenstra-stadion bezig.

Ook middenvelder Jos Hooiveld, die verhuurd is aan FC Zwolle, en doelman Sven Taberima moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. De Deense middenvelder Lasse Schöne, die eveneens overbodig is bij Heerenveen, speelt komend seizoen voor De Graafschap.

Nieuwe slogan tegen alcoholmisbruik

Icoon Binnenlands 'Alcohol onder de 16 nog even niet', dat is de nieuwe slogan die jongeren en hun ouders moet wijzen op de gevaren van alcohol. Vandaag hebben de alcoholproducenten verenigd in STIVA (Stichting Verantwoord Alcoholgebruik) de nieuwe slogan bekend gemaakt. Stichting Alcoholpreventie (STAP) heeft echter geen goed woord over voor de leus en noemt het zelfs reclame en snapt niet dat minister Hoogervorst (VVD) dit heeft toegestaan.

De spreuk vervangt het gouden ouden 'Geniet, maar drink met mate.' per 1 april, maar zal nog wel gebruikt worden bij reclames voor sterke drank. Na spotjes voor bier, wijn en mixdrankjes zal de nieuwe leus te horen zijn en deze moet volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) juist jongeren aanspreken. De gemiddelde leeftijd waarop die voor het eerst aan de drank gaan is de afgelopen jaren gedaald tot 12 jaar. Volgens gezondheidsinstituut NIGZ kan overmatig alcoholgebruik slecht zijn voor de gezondheid van jongeren. Bovendien blijkt een relatie tussen overmatig alcoholgebruik en leerproblemen en zelfs studie-uitval steeds sterker.

Begin dit jaar was minister Hoogervorst nog vol plannen om paal en perk te stellen aan alcoholgebruik onder jongeren. De grens voor alcohol omhoog van 16 naar 18 jaar, een mogelijk verbod op alcoholreclames voor 21:00 en 60 cent extra accijnzen op breezers. Tegen deze plannen was sterke oppositie vanuit de diverse brancheorganisaties en Koninklijke Horeca Nederland vreesde voor illegaal drinkgedrag onder jongeren. Van de plannen is niets terecht gekomen en de belasting op mixdranken is zelfs per 1 januari van dit jaar met 15% verlaagd.

Dit lijkt allemaal ingewisseld voor de educatieve spreuk die dus door de branche zelf verzonnen is. Van Dalen, directeur STAP: "De alcoholindustrie speelt hoog spel met het introduceren van deze dubieuze slogan. Het lijkt een verkapte vorm van reclame. Het is zeer teleurstellend en ik begrijp ook niet dat Minister Hoogervorst van VWS met de keuze van deze slogan heeft ingestemd."

Jonge Breezerdrinkster

NBA: Detroit verslaat Dallas

De Detroit Pistons hebben goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie van de NBA. De Pistons versloegen de Mavericks, eindstand: 97-90.

De wedstrijd, tussen de nummer 1 van de Eastern Conference en de nummer 1 van de Western Conference, was tot aan het eind spannend. Het was Chauncy Billups, een van de MVP-kandidaten, die een belangrijk aandeel in de winst had. Met 31 punten, waarvan acht in de laatste drie minuten, en elf assists leidde hij de Pistons naar hun 56e overwinning van het seizoen. Dallas bleef steken op 54. Doordat de San Antonio Spurs wél wonnen, gaan de Spurs nu alleen aan de leiding in de Western Conference met 55 overwinningen.

Volledige uitslagen:

Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 117-125
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 90-97
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 110-132
Seattle Supersonics - Memphis Grizzlies 98-97
Orlando Magic - Chicago Bulls 97-93
Washington Wizards - Sacramento Kings 97-84
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 98-87

Grote hennepveegactie in Brabant

In de Brabantse districten Tilburg, Bergen op Zoom, Breda en Oosterhout is de politie bezig met een grote actie tegen hennepteelt. In totaal 150 agenten zullen tot diep in de avond tal van verdachte panden en woningen controleren.

Tot nog toe zijn 17 kwekerijen opgerold meldt Omroep Brabant. Het gaat om thuiskwekers, maar ook om een grote loods in Strijbeek. Er zijn al 21 personen aangehouden, waaronder 8 in Roosendaal.

Aan de anti-hennepteeltactie doen ook medewerkers van woningbouwcorporaties, het energiebedrijf en de belastingdienst mee. Reden voor de grootschalige operatie is de toename van drugsgerelateerde criminaliteit in de regio.

Kerstens in belangstelling RBC

Voor het nieuwe seizoen wil RBC Roosendaal zich versterken met of Benny Kerstens (NAC Breda) of Kees Kwakman (FC Volendam). Beide spelers mogen na het seizoen transfervrij vertrekken bij hun club.

De hekkensluiter in de Eredivisie wil één van beide spelers aantrekken voor de positie van linkercentrale verdediger. "Er moeten nog een paar dingetjes worden opgelost, maar dat zal wel goed komen, veronderstel ik. RBC is voor mij een mooie kans. Roosendaal is lekker dichtbij en de club heeft de ambitie snel terug te keren in de eredivisie", aldus Kerstens in een interview metBN/De Stem.

"Trainer Cees Lok vertelde me niet alleen dat m'n contract niet zou worden verlengd, ik mocht ook niet meer met de selectie meetrainen. Want hij wilde alleen oefenen met spelers die hij in de wedstrijd zou inzetten. Daar hoorde ik niet mee bij."

Greg Valentino - the man who blew up his arms

Drugs are bad, m'kay? Dat is wat de deze documentaire ons wil laten zien.

Deze in drie delen geposte documentaire geeft een kijkje in hoe de bodybuilderswereld is doortrokken van de steroïden en waar dit, in het specifieke geval van bodybuilder Greg Valentino, toe kan leiden (lees: lijden).

Klik voor:
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Met dank aan onze vaste bezoeker MMaverick, die dit voor ons submitte.

Paniekerige drugsdealer gaf zichzelf aan

Domme criminelenEen 37-jarige inwoner van Hoorn hoorde gisteren 21 maanden cel tegen zich eisen wegens amfetaminehandel. De voormalige uitbater van een coffeeshop in het centrum van Schagen runde vorig jaar een restaurant. Er waren in het horecabedrijf echter financiële problemen ontstaan.

Om wat financiële lucht te krijgen besloot de Hoornaar in amfetamine te gaan handelen. In zijn restaurant kwam hij in contact met iemand die 5 kilo wilde kopen. De Hoornaar wist het gevraagde gewicht te bemachtigen en regelde medio december een afspraak op de Afsluitdijk. Toen de klant niet op kwam dagen raakte hij echter in paniek. In plaats van weg te rijden of de 5 kilo in het IJsselmeer te plonzen, belde hij de politie met de mededeling dat hij drugs in zijn auto had. Het was voor de sterke arm dan ook een koud kunstje hem in te rekenen voor drugshandel.

De man wilde bij de rechtbank overigens niet vertellen bij wie hij de amfetamine had ingekocht. Zijn advocaat pleitte voor een lage straf omdat zijn cliënt geen echte crimineel zou zijn. Anders zou hij de drugs wel weggegooid hebben en zeker zichzelf niet hebben aangegeven, zo redeneerde de raadsman.

Meer info boekfilmgame Da Vinci Code

Op basis van de bestseller The Da Vinci Code, van Dan Brown, maakt regisseur Ron Howard een film. Op basis van die film maakt developer The Collective nu een action-adventure. Er is wat meer informatie over de game vrijgegeven.

Het verhaal zal zo langzamerhand bij de meeste mensen wel bekend zijn: Professor Robert Langdon en de Franse cryptografe Sophie Neveu ontrafelen een eeuwenoud geheim aan de hand van verborgen aanwijzingen in de schilderijen van Leonardo Da Vinci.

In het spel help je Robert en Sophie een moordzaak op te lossen en de 'schat' die door een geheim genootschap bewaakt wordt te ontdekken. Dit gaat uiteraard gepaard met een flinke dosis stealth en combat, gelardeerd met spannende achtervolgingen. Tevens zal je ingewikkelde raadsels en puzzels op moeten lossen. Het spel zal nieuwe lokaties en gebeurtenissen bevatten die niet in de film of het boek voorkomen.

De releasedatum voor The Da Vinci Code ligt op 'mei 2006'.Standen NHL per 28 maart

Met nog rond de tien wedstrijden te gaan beginnen de beslissingen in de NHL te vallen. Drie ploegen verzekerden zich van de playoffs, waarvan Carolina nog twee punten nodig heeft om zich van een toppositie op de plaatsingslijst te verzekeren.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers724020 129223218423-8-617-12-64-3-3
Philadelphia714021 109023822720-10-620-11-47-3-0
New Jersey713527 97920020722-11-313-16-63-5-2
N.Y. Islanders703332 57120723718-14-215-18-36-3-1
Pittsburgh711841 124820528210-20-78-21-54-5-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa¹704816 610227716926-6-122-10-57-2-1
Buffalo714421 69424321123-10-321-11-34-5-1
Montréal713527 97921122019-10-416-17-56-4-0
Toronto713332 67221524021-12-212-20-45-4-1
Boston732832 136920823515-14-813-18-53-4-3
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina¹714718 610026221728-6-119-12-54-4-2
Tampa Bay723829 58122522720-12-218-17-35-4-1
Atlanta713530 67623724020-13-415-17-27-3-0
Florida713230 97320621922-9-410-21-59-1-0
Washington702338 95520127115-17-68-21-32-5-3
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit¹714915 710526618124-9-425-6-38-0-2
Nashville714221 89222620327-6-115-15-77-2-1
Columbus712840 35918124918-17-010-23-34-5-1
Chicago702138 115318024412-18-59-20-62-6-2
St. Louis702038 125217925511-18-69-20-62-6-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary713924 88618718124-7-315-17-54-5-1
Colorado723925 88625422221-8-618-17-25-3-2
Edmonton723624 128423023116-13-620-11-64-3-3
Vancouver733928 68423522622-9-417-19-24-5-1
Minnesota713232 77120319020-15-212-17-53-5-2
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas714820 39923518625-11-123-9-28-2-0
Anaheim703721 128621419222-9-515-12-79-1-0
San Jose703624 108222720922-7-614-17-48-1-1
Los Angeles723829 58123624523-12-115-17-44-6-0
Phoenix713334 47021423417-17-316-17-15-5-0

¹ Geplaatst voor playoffs

Kamer vreest militaire invasie op Antillen

Icoon PolitiekDe Kamerfracties van CDA, VVD en LPF vrezen voor de veiligheid van de Nederlandse Antillen. Venezuela zou bezig zijn de militaire kracht te vergroten, maar ook toekomstige instabiliteit op Cuba en Haïti zou een risico kunnen vormen. Woordvoerders van de drie partijen willen dat ministers Kamp en Pechtold de gevaren in kaart gaan brengen. Tevens moet Nederland maatregelen treffen.

"De Antillen zijn een grote gatenkaas. De tijd van aanmodderen is voorbij. Het gaat wel om de veiligheid van onze rijksgrenzen", zegt VVD-Kamerlid Zsolt Szabo. Hij maakt zich vooral zorgen over de Venezuelaanse president Hugo Chavez, die met regelmaat oorlogszuchtige taal uitslaat richting de Nederlandse eilanden die voor de kust van zijn land liggen. "Hij heeft al eens gezegd dat als Nederland één been van de eilanden afhaalt, hij er met twee benen zal binnenstappen", aldus Szabo. Volgens de VVD'er is Venezuela bezig het reservistenleger uit te breiden van 150.000 naar twee miljoen, zijn er onlangs 100.000 AK47 machinegeweren besteld in Rusland en wil het Zuid-Amerikaanse land van Spanje patrouilleboten en militaire transportvliegtuigen kopen.

Behalve de militaire risicoanalyse moet in een veiligheidsonderzoek drugstransporten, mensensmokkel en wapenhandel worden belicht, zo vinden Szabo en LPF'er Mat Herben. Hun CDA-collega Roland Kortenhorst waarschuwt ook voor Cuba, waar een toekomstige dood van de bejaarde dictator Fidel Castro voor politieke onrust kan zorgen. Nederland heeft op de Nederlandse Antillen en Aruba ongeveer duizend man aan marine- en kustwachtpersoneel. Ze hebben een fregat, twaalf speedboten, rhibs, drie patrouilleschepen, twee Fokker 60 patrouillevliegtuigen en twee helikopters tot hun beschikking.

'Atheisten bedreiging Amerikaanse standaard'

Icoon Buitenlands Atheïsme valt buiten de groeiende verdraagzaamheid ten opzichte van religie in Amerika, zo blijkt uit een recent onderzoek door de Faculteit Sociologie van de Universiteit van Minnesota. De onderzoekers hebben meer dan 2.000 gezinnen telefonisch ondervraagd, waaruit bleek dat Amerikanen menen het minst gemeen te hebben met atheïsten, wat betreft een gezamenlijk 'beeld op de Amerikaanse samenleving'. Dat bleek zelfs minder dan met immigranten, moslims, homoseksuelen of andere minderheden. Atheïsten zijn ook het minst geliefd als toekomstige schoonzoon of schoondochter.

Ondanks het lage aantal atheïsten in Amerika (3%) en het gebrek aan een organisatie of herkenbaarheid, worden ze toch door een meerderheid van de bevolking gezien als een bedreiging voor de 'American way of life'. Volgens professor Penny Edgall, verbonden aan de faculteit Sociologie aan de Universiteit van Minnesota, hebben atheïsten nu de rol overgenomen die katholieken, joden en communisten in het verleden vervuld hebben: ze bieden een soort morele voorwaarde aan de Amerikaanse identiteit.

Diversiteit is geen probleem, zolang er maar één gemeenschappelijke band is en dat is vanuit historisch oogpunt religie. Alles is goed, zolang je maar iets gelooft. Atheïsme valt dus buiten de boot en wordt gezien als afbraak aan de morele waarden. Het wordt zelfs op een lijn gezet met crimineel gedrag en ongebreideld materialisme. Volgens Edgall komt dit door de angst voor moreel verval en de wanorde die daar mogelijk uit ontstaat. Buiten regels en gebruiken, geloven Amerikanen ook eenzelfde gevoel van goed en fout te delen. De afkeuring lijkt te komen doordat men lijkt te denken dat atheïsten alleen in zichzelf geïnteresseerd zijn en dat ze niet betrokken zijn bij de gemeenschap.

Deze mening lijkt niet alleen gebaseerd op geloofsovertuiging van de ondervraagden, maar ook afhankelijk te zijn van opleiding, politieke voorkeur en in hoeverre men zelf te maken heeft met diversiteit. Amerikanen aan de Oost- of Westkust staan minder negatief ten opzichte van atheïsten dan hun landgenoten uit het midden van het land.

Met dank aan Ian voor de submit.

Koeman: "Nog steeds hoop op halve finale"

Na afloop van de Champions League-wedstrijd van Benfica tegen FC Barcelona gaf de coach van de Portugese club, Ronald Koeman, ronduit toe dat de Spanjaarden meer kwaliteit lieten zien dan zijn team.

Ondanks de 0-0 heeft Koeman nog steeds goede hoop dat zijn club de halve finale van het Europese bekertoernooi kan bereiken. "Dit is een resultaat dat ervoor zorgt dat er volgende week nog echt moet worden gespeeld. Het maximale wat we konden doen. Barcelona heeft meer klasse getoond maar had toch een mindere dag, in het missen van kansen. In de eerste helft hebben we geluk gehad," aldus Koeman.

Vriendin schutter Amersfoort ondergedoken

BabakDe vriendin van de 19-jarige Sidney uit Amersfoort - de jonge Antilliaan die de 16-jarige Babak Hadjipour doodschoot - is ondergedoken. Ze zit met haar familie op een geheim adres na ernstige bedreigingen. De vader van het meisje, die eerder aankondigde een stille tocht te willen verstoren, heeft gezegd dat hij dat op aanraden van de politie achterwege zal laten. Hij wilde meelopen met een spandoek met de tekst dat deze lui zijn dochter hadden mishandeld.

Vader en moeder Hadjipour hebben de vrienden van hun vermoorde zoon opgeroepen geen wraak te nemen. Sinds de jongen van Iraanse afkomst werd doodgeschoten, is een deel van zijn vriendenkring uit op vergelding.

Voorafgaand aan de schietpartij zou er overigens al sprake zijn geweest van mishandeling, stalking en bedreiging. Babak zou medeschuldig zijn geweest aan mishandeling van Sidney en diens vriendin. Sidney deed daarvan een paar keer aangifte. Van de andere kant werden er ook aangiften gedaan tegen Sidney. Sinds augustus 2005 deden jongeren vijf keer aangifte tegen elkaar. Drie weken geleden gaf een 15-jarig meisje bij de politie aan dat de nu van moord verdachte Sidney haar had lastiggevallen en dat hij een vuurwapen had. De politie kon de verdachte toen echter niet achterhalen en ook geen bewijs vinden voor het bezit van een vuurwapen.

De 18-jarige Tom, de Nederlandse vriend van slachtoffer Babak, werd vorig jaar veroordeeld voor mishandeling en stalking van zijn ex-vriendin, nu de vriendin van dader Sidney.

Stille tocht
Vanavond wordt een stille tocht gehouden voor het slachtoffer. Burgemeester Albertine van Vliet van Amersfoort beslist later vandaag of ze mee zal lopen in die tocht. Vrienden van Babak vertrekken in ieder geval rond 21:00 uur van snackbar Swoopy in de Utrechtsestraat naar de Kamperbinnenpoort.

Het slachtoffer wordt vrijdagmiddag begraven op het islamitische gedeelte van begraafplaats Rusthof in Leusden. Vrienden van Babak zamelen ondertussen geld in voor een plaquette voor Babak bij de Kamperbinnenpoort. De gemeente wil nog niet reageren op het voornemen om een blijvende herinnering bij de poort aan te brengen.

Nederlanders speuren mee naar lijk Holloway

Natalee HollowayEen delegatie van de Nederlandse politie is sinds maandag op Aruba om mee te speuren naar het lijk van de vorig jaar verdwenen scholiere Natalee Holloway. Vorige week werd bekend dat er intensief gezocht wordt in een duinengebied in het noorden van het eiland. Gerold Dompig, plaatsvervangend hoofd van de plaatselijke politie, zou specifieke informatie hebben dat de Amerikaanse begraven ligt in het gebied.

Vier agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn met twee speurhonden aanwezig om de Arubaanse politie bij te staan. Ze maken bij de nieuwe zoektocht tevens gebruik van een grondradar. Later wordt er nog een tweede Nederlandse delegatie verwacht.

In een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS stelde politiehoofd Dompig overigens dat de drie hoofdverdachten, de Nederlander Joran van der Sloot en de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe, geen moordenaars zijn. De drie zouden echter wel betrokken zijn geweest bij het verbergen van het lichaam van de 18-jarige scholiere. Dompig heeft het vermoeden dat Holloway is overleden door een overdosis drugs en alcohol, en niet door een misdrijf. In het interview uitte hij tevens de gedachte dat er een tweede groep personen betrokken was bij de verdwijning. Paul van der Sloot, de vader van verdachte Joran, zou meer weten dan dat hij tot nu toe heeft verteld.

Moordenaar van Fortuyn wil boek schrijven

Volkert van der GraafVolkert van der Graaf denkt erover om een boek te gaan schrijven. De moordenaar van politicus Pim Fortuyn wil hierin verhalen over de geruchtmakende moordzaak. Dit stelt de advocaat van Van der Graaf, mr. Judith Serrarens. De juriste reageerde op het nieuws dat de familie Fortuyn nog een schadevergoeding tegoed heeft van de milieuactivist. Tevens wordt er geëist dat Van der Graaf geen inkomsten zal vergaren uit de zaak.

"Ik heb mijn cliënt vanochtend gesproken. Hij maakt bezwaar tegen de eis van de familie Fortuyn dat hij nu en in de toekomst geen inkomsten mag genereren uit deze zaak. De familie wil niet dat hij inkomsten zal krijgen uit artikelen, boeken of andere activiteiten. Mijn cliënt vindt dat een beperking van zijn vrijheid van meningsuiting", stelt Serrarens. Volgens de raadsvrouw denkt Van der Graaf erover een biografie te gaan schrijven, hetgeen door de eis van de familieleden van de dode politicus onmogelijk zou worden. Indien de voorwaarde niet ingewilligd wordt, dreigen de Fortuynen geen genoegen te nemen met de door de rechtbank bepaalde schadevergoeding van 22.000 euro.

Via zijn advocaat reageerde Van der Graaf tevens op de berichten dat zijn vriendin Petra bepaald niet onbemiddeld is. De vrouw zou een vermogen hebben van ongeveer 180.000 euro. "Het vermogen van mijn vriendin is niet relevant. Het gaat om een vordering op mij", stelde de moordenaar in een verklaring. Marten Fortuyn zou in het verleden namens de erven van zijn broer tevergeefs hebben geprobeerd beslag te leggen op de gemeenschappelijke tegoeden van Van der Graaf en zijn vriendin.

Met dank aan Beasjtie voor de submit.

Giel Beelen bedankt voor Bevrijdingspop

3FM-jock Giel Beelen, sinds een aantal jaar vaste presentator van Bevrijdingspop in Haarlem, zal dit jaar niet presenteren tijdens het festival. Omdat zijn vriend Lange Frans niet welkom is op Bevrijdingspop, naar aanleiding van het ijsklontjesincident, heeft ook Beelen bedankt voor de eer.

De dj liet dat de voorzitter van het festival vanochtend, live in zijn radioprogramma op 3FM, weten. Volgens de dj heeft Lange Frans zijn excuses gemaakt, en zou het daarmee klaar moeten zijn. De organisatie in Haarlem vindt echter dat de rapper geen goede ambassadeur voor de vrijheid meer kan zijn na de affaire.

Wat het ijsklontjesincident betreft. De 18-jarige Boy Tanahatoe uit Meppel liet gisteren in RTL Boulevard weten helemaal geen ijsblokje te hebben gegooid: ''Ik zag een ijsblokje langs vliegen. Vervolgens vloog de rapper gewoon mij aan.'' De volgende dag had Boy hoofdpijn en een bult, zo vertelde de scholier. Tanahatoe heeft aangifte gedaan tegen de rapper. Lange Frans op zijn beurt heeft laten weten aangifte te zullen doen tegen Tanahatoe, die hij beschouwt als de dader van het gooien van een levensgevaarlijk ''ik had wel blind kunnen zijn'' ijsblokje.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

'Nikkepikken' vervangen negerzoenen

Icoon OpmerkelijkIn antwoord op de naamsverandering van de negerzoen naar Buys zoenen, heeft Chocochoque, een klein Belgisch chocoladebedrijf uit Tongeren, een nieuw product op de markt gebracht, namelijk 'Nikkepikken'.

Hoewel de woordvoerder van Chocochoque ontkent dat de naam bedoeld is als een vergelijking met de piemel van een negroïde person staat er wel op de verpakking vermeld 'extra lang!', hetgeen het toch allemaal wat dubieus maakt, aangezien dit wel op een vergelijking duidt. Chocochoque geeft aan dat zij niet bang zijn voor opschudding rondom hun product: "Er bestaat niet zoiets als negatieve aandacht. Laat de protesten maar komen, dan verkopen wij des te meer", aldus de woordvoerder.


Eerste high-res screenshots van Crysis

We hebben er even op moeten wachten, maar EA en Crytek beginnen nu ook met het tonen van beelden buiten de beurzen om van Crytek's nieuwe shooter Crysis.

Crysis zal draaien op de CryEngine2, en zal dus sterk gespecialiseerd zijn in tropische omgevingen. Geen verrassing dan ook dat je in het spel in de huid kruipt van Jack Dunn, die wordt uitgezonden naar een tropisch eiland vol vreemde wezens.
Je zal in het spel, net als in bijvoorbeeld Oblivion, het hele eiland over kunnen lopen zonder tegen onzichtbare muren of dat soort ongein op te knallen. Grote vrijheid dus in je doen en laten.

Verder kun je hier ook nog de 720p trailer downloaden die getoond werd op de Game Developers Conference, deze kon je al eerder bewonderen maar nu in een hogere resolutie en met geluid.PSV-huurlingen weg bij FC Eindhoven

PSV wil de contracten met Tim Janssen en Otman Bakkel verlengen tot en met medio 2009. De beide aanvallers zijn tot 1 juli uitgeleend aan Gouden Gids divisie-club FC Eindhoven.

Volgend seizoen wil PSV Janssen en Bakkal aan een eredivisieclub verhuren. Dat zegt manager technische zaken, Stan Valckx, in een interview met het Eindhovens Dagblad. Het contract met Bakkal loopt tot medio 2007, SC Heerenveen heeft interesse in hem. PSV wil de eenjarige optie in het contract van Tim Janssen lichten en hem een verbintenis tot en met medio 2009 aanbieden.

Doelman Jelle ten Rouwelaar zal worden verkocht of verhuurd aan een eredivisieclub. Het doorlopende contract van Ten Rouwelaar, die ook verhuurd is aan FC Eindhoven, wordt niet verlengd, zijn contract loopt nog tot medio 2007

Alle PSV-huurlingen vertrekken na één seizoen alweer bij FC Eindhoven. Naast Janssen, Bakkal en Ten Rouwelaar, verhuizen ook Sepp de Roover (Sparta) en Sasa Stojanovic.

Ook Brand weg bij PSV

Aan het eind van dit seizoen vertrekt Joop Brand bij PSV. De afgelopen jaren was Brand hoofd jeugdopleidingen bij de Eindhovenaren. Inmiddels heeft Brand al vier aanbiedingen van andere clubs gehad.

Oorspronkelijk hadden Brand en scheidend trainer/technisch directeur Guus Hiddink afgesproken dat hij langer zou blijven om zijn opvolger in te werken, maar deze is nog niet benoemd. "Dat had in januari al geregeld kunnen zijn. En dan moet de nieuwe man me wel aanstaan. Daar ga ik niet op wachten", aldus Brand.

CD: Donald Fagen - Morph The Cat

Eens in de zoveel tijd komt er een album uit dat misschien niet geheel je smaak is, maar wel overal enkel enthousiaste reacties krijgt. Zo ook het nieuwe album van Donald Fagen, lid van de succesvolle jazz-rock band Steely Dan. Morph The Cat, zoals het nieuwe album heet, kreeg in haast elk gerenommeerd muziekblad de maximale waardering, en dat zet je toch wel aan het denken. Ook al ben ik een ware indie-rock/pop liefhebber, ik maak geregeld uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz, electro of hiphop. Ik zag het haast als een verplichting voor mij als muziekliefhebber om dit album een kans te geven.

Morh The Cat

Van Bommel: "Goed gespeeld"

Na afloop van het doelpuntloze gelijkspel in de eerste kwartfinale van Barcelona tegen Benfica vond Mark van Bommel dat zijn ploeg goed had gespeeld.

"Maar we misten te veel kansen. We hebben het ons zelf veel te moeilijk gemaakt." Van Bommel zelf kreeg ook drie grote mogelijkheden om te scoren, twee keer moest hij met links schieten. "Ik kwam toen niet goed uit."

Van Bommel schiet eenmaal met rechts. "Maar toen had ik misschien wel af moeten spelen op Larsson. Uiteindelijk hebben we nog geluk dat Benfica in de slotfase niet toeslaat. Nu moeten we het volgende week voor eigen publiek maar afmaken."

Vendetta Mauresmo duurt voort

Amelie Mauresmo en Svetlana Kuznetsova zijn halve finalist in Miami. De Française is bezig aan het toernooi van de wraak.

Mauresmo was Nadia Petrova de baas: 6-3, 6-1. De als vijfde geplaatste Russin zegevierde nog in de eerste game, maar daarna heerste de Française. Voorafgaand aan dit toernooi verloor Mauresmo slechts drie wedstrijden in 2006: van Ivanovic, Petrova en Kuznetsova. Nadat ze in de achtste finale al afrekende met Ivanovic, wacht straks in de halve eindstrijd Kuznetsova. De winnares van de US Open in 2004 versloeg namelijk Ai Sugiyama.

”Het is leuk dat ik hier duel na duel revanche kan nemen. Ik hoop dat ik na de partij tegen Kuznetsova aan drie op drie zal zitten”, aldus Mauresmo. ”Het wordt wel moeilijk. Zij is nog jong, maar kan vanuit elke positie het punt maken.”


Kwartfinales – Miami:
Mauresmo (Fra/1) – Petrova (Rus/5) 6-3, 6-1
Sugiyama (Jap/21) – Kuznetsova (Rus/12) 0-6, 6-7
Myskina (Rus/10) – Sharapova (Rus/4)
Golovin (Fra/22) – Zheng (Chi)

Miami: Federer, Roddick door

De achtste finales van het Masterstoernooi in Miami zorgden voor weinig verrassingen. Federer, Roddick, Blake en Nalbandian maakten geen fout.

De meest onverwachte uitslag kwam wellicht uit het duel tussen Nikolai Davydenko en Mario Ancic. De Kroaat won met 7-5, 6-4. 30 Onnodige fouten deden Davydenko de das om. Bovendien had de Rus moeite met het lezen van de machtige service van zijn opponent. Ancic’ landgenoot Ljubicic noteerde een regelmatige 6-3, 6-1 zege op Christophe Rochus.

De andere favorieten deden ook wat er van ze werd verwacht. Andy Roddick had nog enige moeite met qualifier Simon Greul, maar won met 6-3, 3-6 en 6-2. De Amerikaan begon als een wervelwind, maar zakte daarna in. Roger Federer had het minder moeilijk tegen Dmitry Tursunov: 6-3, 6-3. De Fed Express maakte 60 punten; Tursunov bleef steken op 39. James Blake en David Nalbandian waren te sterk voor respectievelijk Juan Ignacio Chela en Radek Stepanek.


Achtste Finales – Miami:
Roddick (USA/4) – Greul (Dui) 6-3, 3-6, 6-2
Blake (USA/9) – Chela (Arg/32) 4-6, 6-1, 6-0
Federer (Zwi/1) – Tursunov (Rus) 6-3, 6-3
Ferrer (Spa/11) – O. Rochus (Bel/29) 6-7, 7-6, 7-5
Davydenko (Rus/5) – Ancic (Kro/22) 5-7, 4-6
Stepanek (Tsj/15) – D. Nalbandian (Arg/3) 3-6, 4-6
Kiefer (Dui/16) – A. Calleri (Arg) 6-3, 3-6, 5-7
Ljubicic (Kro/6) – C. Rochus (Bel) 6-3, 6-1

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.