Crashday

Bernd (Retuobak)

Ontwikkelaar Moon Byte Studios levert met de arcade racer Crashday haar eerste titel af. Crashday is een titel die in de voetsporen probeert te treden van titels als Stunts en in recentere tijden Trackmania.

Het main menu van Crashday wordt begeleid door een lekkere soundtrack die erg goed bij de sfeer van de game past. Aldaar kun je kiezen voor een single event, de career modus, een mini-game, de track editor of je kunt je geluk online gaan beproeven. De single event modus bevat een erg diverse verzameling events om te doen, te weten de Wrecking Match waarin je als eerste een bepaald aantal andere wagens de vernieling in moet helpen door middel van wapens en/of botsen, de stunt show waar je zoveel mogelijk punten moet scoren door de mooiste sprongen en acties uit te voeren op een baan die vol staat met loopings, schansen en meer. Verder kun je kiezen voor de behoorlijk vermakelijke hold the flag optie waar je de vlag moet veroveren en deze in je bezit moet houden terwijl je door een bepaald aantal checkpoints rijdt, de doodgewone race-optie, de pass the bomb optie waarin je een bom moet doorgeven aan de tegenstanders voordat hij opblaast, de bomb run optie waarin je à la Speed je auto op een bepaalde snelheid moet houden zodat je niet opblaast en de test drive optie waarin je gewoon rustig kunt tuffen door het typisch Engelse landschap dat de game kent.

Naast de event optie heb je zoals gezegd ook de career modus waarin je een serie van events moet doorlopen om uiteindelijk kampioen te worden. Jammer is dat de developers alhier geprobeerd hebben om een \'stoere\' intro te geven aan elk event door een man met een stem die duister moet klinken wat \'herinneringen\' te laten opdreunen over zijn tijd als organisator van races. De career modus bevat verder een diverse samenstelling van events, jammer is echter wel dat de career modus wel erg kort is en de tracks allemaal net wat te veel van elkaar weghebben. De mini-game modus voegt verder niet ongelofelijk veel toe, desondanks is het best leuk om eens met een auto van een enorme schans af te springen en 300 meter verderop keihard tegen het beton aan te klappen.