Eén auto en drie dronken automobilisten

Tamara (Chanty)
Icoon Opmerkelijk De politie in Den Haag had woensdagochtend tijdens een routinecontrole de handen vol aan drie dronken bestuurders die allemaal in dezelfde auto reden. De controle vond plaats in de Vondelstraat. Daar werd rond 02.30 uur de eerste beschonken automobilist betrapt.

De politie hield een 40-jarige man uit Leidschendam aan. Na een blaastest bleek hij veel te veel op te hebben. Terwijl de man een boete kreeg, stapte zijn bijrijder achter het stuur en ging ervandoor. Agenten konden de 43-jarige man uit Den Haag echter gauw in de kraag vatten en ook hij moest blazen. Ook de Hagenaar had te veel gedronken en ontving hiervoor een boete.

De verbazing van de agenten was groot toen om 05.45 uur dezelfde auto weer de Vondelstraat in kwam rijden. Deze keer was de bestuurder een 36-jarige Hagenaar die nog trachtte te voet te ontkomen. Na een korte achtervolging kon de man worden ingerekend. Bij de blaastest overtrof de man zijn twee voorgangers met 585 ug/l. Omdat de man niet meer in het bezit was van een rijbewijs, werd de auto in beslag genomen. Hiermee kwam er een einde aan de reeks beschonken automobilisten.

Met dank aan woessie en xavier007 voor de submit.