Nederlanders speuren mee naar lijk Holloway

Natalee HollowayEen delegatie van de Nederlandse politie is sinds maandag op Aruba om mee te speuren naar het lijk van de vorig jaar verdwenen scholiere Natalee Holloway. Vorige week werd bekend dat er intensief gezocht wordt in een duinengebied in het noorden van het eiland. Gerold Dompig, plaatsvervangend hoofd van de plaatselijke politie, zou specifieke informatie hebben dat de Amerikaanse begraven ligt in het gebied.

Vier agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn met twee speurhonden aanwezig om de Arubaanse politie bij te staan. Ze maken bij de nieuwe zoektocht tevens gebruik van een grondradar. Later wordt er nog een tweede Nederlandse delegatie verwacht.

In een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS stelde politiehoofd Dompig overigens dat de drie hoofdverdachten, de Nederlander Joran van der Sloot en de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe, geen moordenaars zijn. De drie zouden echter wel betrokken zijn geweest bij het verbergen van het lichaam van de 18-jarige scholiere. Dompig heeft het vermoeden dat Holloway is overleden door een overdosis drugs en alcohol, en niet door een misdrijf. In het interview uitte hij tevens de gedachte dat er een tweede groep personen betrokken was bij de verdwijning. Paul van der Sloot, de vader van verdachte Joran, zou meer weten dan dat hij tot nu toe heeft verteld.