CD: Kiddo Cee - Biologica

Harry (Dinosaur_Sr)
"Niet geboren, maar wel getogen in de Bijlmermeer begon MC Kiddo Cee...", zo begint de bio. Zuid Oost is dan ook prominent aanwezig op de cd. Of 1104 zoals MC Kiddo-Cee het zelf noemt, op zijn schijfje Biologica. Een persoonlijk document, waarvan de roots weliswaar in de Bijlmer liggen, maar dat meer omvat dan alleen dit.



MC Kiddo Cee timmert als sinds 1991 aan de weg. Niet iemand die zomaar op de hip hop wagen springt. Het aantal projecten is te groot om hier op te noemen, maar voor wie meer wil weten: kijk 'ns hier.

Voordat we het over inhoud gaan hebben, moet ik allereerst een bedankje van Kiddo Cee aan zowel jullie als mij overbrengen. In de credits lezen we namelijk "Forum-flikkertjes & 'muziekjournalisten' met nsb-genen: dank jullie voor die extra motivatie/inspiratie etc.". Nou man, graag gedaan hoor. Moet ik nou hopen dat deze review extra pokon voor het volgende album is, of juist niet?

Bij de eerste paar keren beluisteren van dit album had ik het een beetje moeilijk. Het is namelijk druk. Veel, erg véél woorden. Ook erg onduidelijk, moeilijk te volgen, lyrics ontbreken in het boekje. Maar dat wordt beter bij vaker beluisteren. Het leuke is dat ik elke keer weer wat nieuws ontdek. Het album intrigeert mede daardoor. De nadruk ligt vooral op de raps, minder op de beats. De raps vereisen wel de nodige aandacht, het is geen album dat je lekker op de achtergrond laat draaien. Het is een album waar je echt naar moet luisteren.

De teksten zijn recht voor zijn raap, en erg persoonlijk getint. De track Dat Ding is een regelrecht meesterwerk. En zo is dat. Dat ding waar Kiddo Cee van doordrongen is. Dat ding waardoor ik dit album langzaam ben beginnen te koesteren. Dat wil niet zeggen dat alle raps van wereldklasse zijn. Dat wil wel zeggen dat ze wat uitstralen.

Kiddo Cee heeft zijn hart op de goede plaats. Hij is betrokken bij wat hij doet, en dat hoor je, de teksten en onderwerpen zijn erg persoonlijk. Dat maakt dit album. Een persoonlijk document van iemand die ergens voor staat. Respect. Hij heeft mij overtuigd.

Een deel van zijn bio, gedeelte van zijn logica, connect die shit als Nokia, dan krijg je Biologica! Zette het op demo, toen van radio naar podia; niet volgens de laatste mode maar straatcode-logica!



Label: Top Notch Releasedatum: 13 maart 2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!