Uitslag Internazionale - Villarreal

In Milaan is Internazionale er in geslaagd om het Spaanse Villarreal te verslaan. De Italianen wonnen met de cijfers 2-1.

In een regenachtig Giuseppe Meazza stonden de bezoekers al binnen enkele seconden op een 0-1 voorsprong. José Mari dwong een reflex van Inter-doelman Toldo af, maar deze kon niet voorkomen dat Diego Forlán de openingstreffer kon binnentikken vanuit de rebound. Nog geen minuut later was het al bijna weer gelijk door een bekeken bal van Adriano. Gonzálo Rodríguez wist echter te voorkomen dat de bal de doellijn passeerde.

Toch ontkwam Villarreal niet aan de druk. De Nerrazzuri speelde de verdediging net zo lang dol tot deze in de fout ging. Dat gebeurde toen Peña over de bal heen trapte en deze plots naar Adriano rolde. Uit de draai liet de Braziliaan er geen gras over groeien en schoot de gelijkmaker in de touwen. Álvaro Recoba werd na een half uur al gewisseld voor Martins. De Uruguyaan leek een spier verrekt te hebben.

Diezelfde Obafemi Martins wist in de tweede helft de marge te vergroten. Stankovic zette de Nigeriaan goed vrij met een hoge voorzet en de snelle spits miste niet. Even later was het de beurt aan Villarreal. Spelmaker Juan Román Riquelme raakte de lat vanuit een vrije trap. De Gele Onderzeeër mist de precisie die het vorig seizoen nog wel had.

Ondertussen werd het weer gevaarlijk voor de goal van Villarreal-doelman Viera. Verón en Adriano konden er echter niet voor zorgen dat Inter in Spanje volgende week gemakkelijk kan gaan spelen. Vlak voor tijd maakten de spelers van Villarreal nog appèl voor een strafschop, maar deze werd niet gegeven door arbiter Alain Sars. Na 93 minuten voetbal bleek Inter in eigen huis de sterkste, maar het is nog lang niet voorbij voor de Spaanse subtopper.