Uitslag Olympique Lyon - AC Milan

Michel (Baraja)
Olympique Lyon en AC Milan zijn niet tot scoren gekomen in hun eerste confrontatie in de kwartfinale van de Champions League. Met name de eerste helft bood bij vlagen vertier.

Olympique Lyon moest het stellen zonder de geschorste spelmaker Juninho. Pedretti verving de Braziliaan op het middenveld. AC Milan kon niet beschikken over Jaap Stam, Paolo Maldini (althans, nog niet startklaar) en Cafu, waardoor de bijna veertiger Alessandro Costacurta mocht opdraven. Milan-coach Carlo Ancelotti koos voor het spitsenduo Shevchenko/Gilardino.

De Rossoneri speelden in het begin verre van teruggetrokken. In het eerste kwartier creëerde Milan drie doelrijpe kansen. Shevchenko en Kaká faalden in de afwerking. Lyon miste duidelijk Juninho, leider, sterspeler en boegbeeld ineen, hoewel de echte problemen zich situeerden aan de rechterkant. Serginho was namelijk verantwoordelijk voor menig gevaar en stond aan de basis van zowat elke aanval.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de Franse kampioen beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Pedretti zeilde bijna in het doel, maar Dida bood knap redding. De verdediging van Milan opereerde zeer slagvaardig: Nesta/Kaladze was een goed partnerschap. Vlak voor rust kregen beide ploegen een redelijke kans. Shevchenko schoot op Coupet, terwijl Carew niet genoeg vaart achter een kopbal wist te zetten.

Olympique Lyon kreeg in de tweede helft controle over het duel. Het balbezit werd langer gekoesterd en de defensie van Milan meer in problemen gebracht. Een fout achterin bij de Italiaanse topclub leidde schietkansen in van Carew en Tiago, maar meer kansen leverde het hernieuwde elan van Lyon niet op. Ancelotti verving de zwaar tegenvallende Gilardino voor Inzaghi, terwijl Fred de frontlinie van de thuislinie versterkte.

Veel spektakel leverden deze wijzigingen niet op; de wedstrijd verzandde. Beide ploegen voelden weinig aandrang tot offensief spel. Het risicoloze regeerde. Een afstandsschot van Tiago bracht nog enig leven in de brouwerij. In de slotfase gebeurde er verder weinig noemenswaardigs. Over zes dagen is al de return en dan zullen beide equipes de kaarten op tafel moeten leggen.


Karakteristiek

Olympique Lyon – AC Milan 0-0

Scheidsrechter Plautz (Oos)
Toeschouwers 42.000
Geel: Costacurta (AC Milan), Tiago * (Olympique Lyon)

* = mist return wegens schorsing

Opstellingen

Olympique Lyon Coupet, Clerc, Cris, Cacapa, Abidal, Tiago, Diarra, Pedretti ( 68. Clément), Wiltord, Carew ( 63. Fred), Malouda

AC Milan Dida, Costacurta ( 62. Maldini), Nesta, Kaladze, Serginho, Gattuso, Pirlo ( 85. Vogel), Kaká, Seedorf, Gilardino ( 62. Inzaghi), Shevchenko