Havana Club Urk gesloten na paaldansen

Icoon Binnenlands Op last van gemeente moet de Havana Club in het vissersdorp Urk de deuren gedurende een weekend gesloten houden. Voor de overwegend streng gelovige inwoners was de maat was vol na een paaldansfeest onder het mom van een workshop.

Sinds het eerste hardcorefeest in november van het afgelopen jaar, ligt de uitgaansgelegenheid niet goed bij de gemeenteraad. 'Oud Urk' was des duivels over het optreden van schaars geklede danseressen, waarna vooral onder druk van de ChristenUnie de eigenaren van de horecagelegenheid werden gewaarschuwd. De Urkerjeugd kan daarentegen geen genoeg krijgen van de club, met name door de georganiseerde hardcorefeesten.

Al eerder werd de club door de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) betrapt op het overtreden van de leeftijdsgrenzen voor het schenken van alcohol. Dat er geen vergunning was aangevraagd voor de paaldansavond, was echter de druppel. De gemeente ziet de sanctie als een 'flinke tik op de vingers'. De eigenaren reageren gelaten. De club staat mede vanwege de voortdurende tegenwerking al een tijdje te koop.