Regering wil eigen reputatie opvijzelen

Gertjan (Kozzmic)
Icoon PolitiekDe regeringspartijen CDA, VVD en D66 gaan het beleid van het kabinet-Balkenende II 'trots uitdragen'. Dat was het resultaat van een speciaal torentjesoverleg, dat vanmiddag plaatsvond in de werkkamer van premier Balkenende. Volgens de aanwezigen heeft de regering een veel slechtere reputatie dan het verdient, en dat moet in de aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen van 2007 veranderen!

Concrete afspraken zijn er tijdens het overleg niet gemaakt, hoewel de partijen willen bekijken of er extra geld kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld koopkrachtreparatie. Tevens wil men de kiezer ervan overtuigen dat de economie van Nederland er door het kabinetsbeleid inmiddels beter voorstaat. De coalitie denkt uitkeringsgerechtigden met de aantrekkende economie aan een baan te kunnen helpen. "Want je kunt mensen wel steeds iets vertellen, maar je moet het ze ook laten merken", aldus D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij CDA, VVD en D66 niet al te beste resultaten behaalden. Tevens was het een 'kennismaking' met Van der Laan en Willibrord van Beek (VVD), die beiden pas sinds kort fractievoorzitter zijn. Behalve de fractieleiders en de premier waren de ministers Brinkhorst (D66) en Zalm (VVD) aanwezig.