De Panne: Dubbelslag Eisel

Michel (Baraja)
Bernhard Eisel heeft de tweede etappe in de Driedaagse van de Panne/Koksijde gewonnen. De 25-jarige Oostenrijker neemt bovendien de leiderstrui over van Leif Hoste.

De tweede rit in de Driedaagse van de Panne was met 227 kilometer aan de lange kant. Erg lastig was hij echter niet, vooral omdat de vier hellingen zich aan het begin situeerden. In de beginfase moest Gert Steegmans, dinsdag nog derde, de koers na een valpartij verlaten. Uit onderzoek is gebleken dat de Vlaming niks heeft gebroken en normaal gezien kan starten in de Ronde van Vlaanderen.

Na zo’n vijftig kilometer ontstond er een negen man tellende kopgroep: Barry, Weylandt, Abellan, Finot, Righi, Eeckhout, Ronsse, Murro en Ermeti. De leiders zouden een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar fietsen. Logischerwijs nam Discovery-Channel (met leider Leif Hoste) in het peloton haar verantwoordelijkheid. Door de straffe wind werd waaiervorming mogelijk. Een groep van 27 renners scheidde zich af en sloot vervolgens aan bij het negental voorop. Later zouden meer coureurs aansluiten.

Angel Castresana, Andy Cappelle en Sven Renders waren de volgende dapperen die het hazenpad kozen. Het trio kreeg even de ruimte, maar omdat de sprintersploegen de boel bij elkaar wilden houden konden de leiders nooit ver uitlopen. Op acht kilometer van de meet was de hergroepering een feit. Tom Boonen liet zich uitzakken en nam niet deel aan de massaspurt. Quick-Step mikte haar pijlen daarom op Steven de Jongh, maar onze landgenoot eindigde pas als zevende. Bernhard Eisel en Danilo Napolitano staken met kop en schouders boven de rest uit. Door zijn etappezege is Eisel de nieuwe leider.

Morgen zijn er liefst twee etappes, beide rondom De Panne. In de ochtenduren is er een rit in lijn van zo’n 120 kilometer, terwijl ’s middags middels een 11,5 kilometer lange tijdrit de strijd om de eindzege z’n beslag krijgt.


Uitslag 2e etappe – Zottegem – Oostduinkerke - 227 kilometer

#CoureurPloegTijd
1B. EiselFDJ5.34,14
2D. NapolitanoLAMz.t.
3N. EeckhoutCHOz.t.
4G. CiolekWIEz.t.
5B. CookeUNIz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1B. EiselFDJxxxx
2L. HosteDIS0’04”
3L. SanchezLIB0’35”