Wietfabriek in Utrecht ontmanteld

Rob (R@b)
In Utrecht heeft de politie vandaag een grote hennepkwekerij ontdekt in een failliete verffabriek. De inval vond plaats op industrieterrein Lage Weide, langs de Hyperonenweg.

De politie kwam de hennepfabriek op het spoor na een controle van de milieudienst op chemisch afval. Dat werd ook aangetroffen en bestond voornamelijk uit verf en aanverwante chemische goedjes, waaronder oplosmiddelen.

In het fabriekspand bleken echter ook veel hennepplanten ondergebracht. Geschat wordt dat er tussen de 30.000 en 50.000 planten staan. Medewerkers van Eneco en de politie denken nog wel even nodig te hebben met het ontruimen van de fabriek. De straatwaarde van de geteelde softdrugs worden geschat op mogelijk 1,5 miljoen euro. Er zijn overigens geen arrestaties verricht, omdat in de fabriek niemand aanwezig bleek.

Brabant
Bij de hennepveegactie van vandaag in Brabant waren aan het eind van de middag al 39 kwekerijen ontmanteld. De actie zou nog doorlopen tot in de avond. In totaal zette de politie 218 agenten in die 83 verdachte adressen moesten bezoeken.