[UPDATE] Xbox 360 launcht succesvol in Oceanië

Morthill
Bijna 4 maanden na de launch in Amerika, Europa en Japan is vorige week de Xbox 360 ook uitgekomen in Australië en Nieuw Zeeland. De launch was ook hier, zoals verwacht, een enorm succes. Naast de ruim AU$30 miljoen aan pre-orders (ruim €17.5 miljoen) waren er nog vele honderden tot duizenden losse consoles te verkrijgen op de launch dag.

Het merendeel van de winkels ging op de launch dag al om 00.01 open. Ondanks de vroege uurtjes stonden er enorme rijen, met in Sydney zelfs zo'n 400 tot wel 1000 mensen die weer en wind trotseerden in een 150 meter lange rij, die pas om 2 uur 's nachts volledig verdwenen was.

"We've done midnight launches before but this was the biggest ever. We were surprised at the turnout last night," zei Steve Wilson, managing director van gaming keten EB Games.

Ondanks de gigantische launch hoeven mensen die de console gepre-ordered hebben niet te wachten. Zij kunnen in de komende dagen gewoon hun console ophalen. Mensen die gewoon langs komen aan de andere kant zullen waarschijnlijk teleurgesteld worden.

Microsoft doet haar uiterste best om de console op voorraad te houden in de winkels. "The phones haven't stopped ringing all morning for more orders," zei woordvoerder van Microsoft Mark Lenyszyn.

Het lijkt er dus op dat Microsoft haar zaakjes Down Under wat beter voor elkaar had bij de launch dan in Amerika en Europa. Daar was tijdens de launch en de opvolgende maanden een enorm tekort aan premium versies.

[Update]: De verkoopcijfers komen inmiddels door. In de eerste vier dagen heeft Microsoft meer dan 30.000 stuks verkocht. Voor wie denkt dat dit niet veel is, de PSP die tot nu toe recordhouder was, kwam niet verder dan 27.000.